24.10.2011

Elämäntapamuutos vai laihduttaminen?

Painonpudotuksesta on toivottu minulta postausta joka voisi tsempata lukijoita laihduttamaan.
Itse en kuitenkaan puolla pelkästään laihduttamista ja siksi en siihen haluakkaan ketään kannustaa. Laihdutuksen motiivit saattavat olla joskus kyseenalaiset.

Sen sijaan mielestäni terveelliset elämäntavat ja hyvä olo on kaiken perusta. Sitä kautta muutama ylimääräinen kilo putoaa vähän niin kuin ylimääräisenä hyvänä juttuna. Kaikki lähtee siis siitä mitä syöt ja miten syömäsi ruoka imeytyy käytettäväksi. Useasti hieman ylipainoinen voikin voida paljon paremmin, kuin todella laiha jolla saattaa olla paljon puutostiloja. Tämä on kuitenkin liiallista yleistämistä, sillä JOKAINEN MEISTÄ ON YKSILÖLLINEN. Meidän on jokaisen löydettävä se oma hyvä olo ja etsiä itselleen sopiva ruokavalio. Kaikkein paras vaihtoehto selvittää oma tilanne on funkionaalisen lääketieteen testit, jotka kertovat mitä puutostiloja juuri sinulla yksilönä on.

Itse tykkään kirjoitella ylös syömisiä ja laskea välillä kaloreita. Kaloreiden avulla huomaa sen, että pienempikin energia määrä riittää ja että jos osaa syödä oikein saa syödä oikeastaan aika paljon!:) Ja en myöskään koskaan vertaa esimerkiksi pähkinöiden kaloreita vaikkapa karkin tai eneksien kaloreihin. Vaikka pähkinät ovat todella energia pitoista ravintoa, on aivan eri asia saada vaikka 200 kaloria pähkinöistä saatikka lisäaineita ja muita myrkkyjä sisältävästä einespurkista!! 
Tärkeää on myös muistaa, että meidän kulutuskin on erilainen. Toisen perus päivän kulutus on suurempi kuin toisen. Eikä yksistään se normaali kulutus vaan huomioon tulee myös ottaa liikunta. On selvää, että paljon urheilevan pitää syödä enemmän kuin ihmisen joka ei liiku lainkaan.
Tosiasia on se, että ihminen alkaa tarkkailla syömisiään useimmiten vasta kun on “pakko”.  Maha on niin kipeä jatkuvasti, että sosiaaliset tilanteet häiriintyvät tai närästys on yltynyt niin kamalaksi ettei saa nukutuksi. Migreeni saattaa häiritä jo jokapäiväistä elämää tai kuukautiskivut saattaa ajaa vuoteen pohjalle ja jäämään pois töistä. Jatkuvat antibioottikuurit tulehduksiin ajavat kierteeseen, josta on äärimmäisen vaikea päästä pois muuttamatta ruokavaliota. Ylipainoa saattaa olla niin paljon, että paino on jo vaaraksi terveydelle. Pahimmassa tapauksessa ilmenee sairaus jota ei voida enää parantaa. 
En tietenkään väitä, etteikö terveelliset elämäntavat ole monen arkipäivää ja itsestään selvyys, mutta totuus on, että moni elää hyvin epäterveellisesti ja epäsäännöllisesti ja niille joita ei terveys kiinnosta saattaa ruokavalio olla viimeinen pakko jota kokeillaan. Joskus ei silloinkaan. Lääkkeillä kun on niin helppo saada hetkellistä helpotusta oireisiin. Lääkkeet eivät kuitenkaan aina paranna syytä. Hyvänä esimerkkinä on närästys johon nykyisin määrätään todella helposti happosalpaajia ja sitten niihin jäädäänkin koukkuun. Ne eivät kuitenkaan poista närästyksen alkuperää vaan saattavat jopa pahentaa sitä.

Itse olen aina ollut todella kiinnostunut terveellisestä ruuasta ja muutenkin elänyt aina suhteellisen terveellisesti ja harrastanut liikuntaa koko ikäni. Kuitenkin kaikesta tästä huolimatta sairastin joitakin vuosi sitten erityisen paljon. Milloin flunssaa ja milloin poskiontelon tulehduksia ym. Vaikka perus ruokavalioni oli terveellinen, niin oma puolustuskykyni oli aivan matalana. Minun kehoni on varmasti herkimmästä päästä ja varsinkin mahani reagoi hyvinkin herkästi kaikkeen. Stressi, huono ruoka, alkoholi ja vähäinen uni saavat hetkessä mahani aivan sekaisin. Monella meistä varmasti on joskus ollut mahakipuja ja  moni siis tietääkin kuinka kamalaa ja lamaannuttavaa se on! 
Viime vuoden kesällä painoni oli noussut 72 kiloon ja se oli oikeastaan viimeinen muistutus itselleni, että muutoksia olisi hyvä tehdä. Olin todella kyllästynyt jatkuvaan sairasteluun ja viiden ylimääräisen kilon kerääminen ei myöskään lohduttanut. Ruokavalioni ei siis ollut niin terveellinen kuin sen kuvittelin olevan. Parannettavaa oli tosiasiassa hyvinkin paljon. Herkkä maha ja suolistoni vaatii erityisen tarkkaa huolenpitoa. Ei siis riitä että syön vain terveellisesti ruokaympyrää noudattaen.

Päätin, että alan seuraamaan syömisiäni tarkemmin ja pyrin selkeästi vähentämään epäterveellisiä ruokia. Apuna on ollut avopuolisoni, jolla on paljon tietotaitoa ruokavaliosta ja liikunnasta. Häneltä pystyn aina tarkistamaan ravintosisällöt ja ruokien kalorimäärät. Voisinkin pyytää häntä kirjoittamaan joskus erillisen postauksen hänen omista terveellisistä elämäntavoista!;) Hän on hyvä esimerkki siitä miten terveelliset elämäntavat muodostuvat itsestäänselvyydeksi vaikka ylipainoa on joskus ollut enemmänkin! Täältä löydät hänestä joskus aikanaan kirjoitetun artikkelin:)
Puolisolla on muuten kaiken ohella lähes suurin merkitys, ainakin minulle. On uskomatonta miten paljon voi saada voimaa arkeen rakkaus-suhteesta, jossa arvostaa ja kunnioittaa toista sekä tietää että on myös toiselle tärkeä. Yhdessä on mahtava rakentaa hyvää elämää terveellisien elämäntapojen kanssa.:)

Kaikkein isoin asenteiden määrittäjä ja tuki on kuitenkin ollut oma äitini. Hän itse sairastui noin kuusi vuotta sitten vakavasti ja tämän jälkeen kiinnostui entisestään terveellisestä elämän tavasta ja ennen kaikkea ruokavalion merkityksestä. Hän kävi tunnetuilla ravintoterapeuteilla ja sai paljon arvokasta tietoa jota hän on sitkeästi jakanut lapsiensa tietoon!;) Välillä tuntui, että miten se jaksaa hösöttää samoista asioista kerta toisensa jälkeen, mutta kyllä sillä toistamisella vaan oli vaikutuksensa sekä minuun, että pikkuveljeeni joka noudattaa nykyisin ruokavaliossaan hienosti äidin neuvoja!;) 

Muutokset joita ruokavaliooni tein olivat loppujen lopuksi todella pieniä. Olen myöskin muuttanut tottumuksiani pikkuhiljaa jolloin ne ovat muodostuneet osaksi elämää ja sitä kautta tulleet elämäntavaksi. En myöskään kiellä itseltäni juuri mitään vaan haluan pitää kaikessa kohtuuden. (joskus jätskiä tosin saattaa tulla syötyä yli kohtuuden!;) )
Hyvien rasvojen määrää olen lisännyt paljon. Neitsytoliiviöljyä ja neitsytkookosöljyä voi mielestäni käyttää surutta kaloreita pelkäämättä. Pähkinät ovat jokapäiväisiä ja kalaa pyrin syömään ainakin kahdesti tai kolmesti viikossa. Monet tuotteet ovat vaihtuneet luomuksi. Minusta onkin erittäin hienoa, että esimerkiksi Turun Kivikukkarossa on paljon luomuvalikoimaa ja koko ajan valikoima on myöskin parantumassa.  Toivottavasti saisimme luomuruualle ja tuottajille enemmän tukea myös poliittisilta päättäjiltä, jotta luomun hintataso voisi hieman laskea.;)

kaikki kuvat weheart

Tärkeintä on siis kuunnella itseään ja omaa hyvää oloa. Inspiraatiota suosittelen hakemaan esimerkiksi Paula Heinosen kirjoista jotka ovat olleet iso motivaatio omaan hyvinvointiini. Hänen tietoihin on helppo luottaa ja niitä on helppo noudattaa.
Mikäli olet todella valmis panostamaan itseesi ja juuri omaan hyvinvointiin suosittelen ottamaan yhteyttä FLT:n Pro Healt ravintovalmentaan. Varsinkin jos olet pitkään kärsinyt jostain vaivasta ja tuntuu, että olet jo kokeillut kaikkea.

Mielenkiintoista luettavaa:
FMS
FMS lääkäreitä
MDD Terveyspalvelut Oy

Ihanaa viikkoa kaikille <3

Tämä postaus on mielestäni hyvä päättää lauseeseen joka on kuultu Paulaltakin:
” Syö itsesi onnelliseksi!” :)

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply
  Marie
  24.10.2011 at 06:10

  Olen niin tosi kyllästynyt lukemaan blogeista karppauksesta, kalorienlaskemisesta ja häiriintyneistä ruokapäiväkirjoista, että on ihanaa huomata miten jollain vielä on järki mukana tässä touhussa! Kiitos Mona! :)

 • Reply
  Elina
  24.10.2011 at 07:27

  Hieno bloggaus, kerrassaan mahtava! Puhut asiaa. :-)

 • Reply
  Cherry
  24.10.2011 at 08:18

  Tää oli hyvä ja lempeästi kirjoitettu, ei mitään paasausta ;) On tosiaan tärkeää tehdä sellasia muutoksia, jotka tuntuu itsestä hyville ja joiden kanssa pystyy elämään. Esim ei enää koskaan karkkia kuulostaa liian pahalta. Itsekään en varmasti olisi muuttanut/tulisi muuttamaan ruokavaliota mitenkään ellei vatsa olis alkanut hermoilemaan. Olis varmaan hyvä idea kirjottaa syömisiään ylös, sillä mielestäni en syö paljonkaan mitään epäterveellistä ;) Luulenkin, että huonon olon lähteenä on niinkin tavallisia juttuja kun leipä ja maito. Noita öljyjä täytyisi kyllä saada jotenkin tungettua syömisiinsä ja pähkinät pitää siellä. Pähkinöitä tulee aina ostettua, mutta mites se jää tuonne kaappiin..

  No, aloin taas runoilemaan, mutta siis kiitos kivasta kirjoituksesta ja aurinkoa viikkoon murunen <3

 • Reply
  JJ
  24.10.2011 at 08:30

  Kiitos hyvästä postauksesta. Olet inspiroinut minuakin paljon tässä terveellisessä syömisessä. Mielellään lukisin myös äitisi ja miehesi vinkit aiheesta!

 • Reply
  Marjaana
  24.10.2011 at 08:31

  Todella hyvä postaus! :) Täyttä asiaa, näillä periaatteilla eläen vuoden alusta lähtien oma painoni on tippunut 7 kiloa.

 • Reply
  Fashiomama
  24.10.2011 at 08:42

  Hyvin kirjoitettu postaus!
  Tässä muutama linkki, mitä itse on tullut seurailtua, jos kiinnostanee,

  http://www.anttiheikkila.com checkinstitute.com

 • Reply
  Laura
  24.10.2011 at 09:05

  Hieno postaus!:)
  Itse olen myöskin kiinnostunut ruokavaliosta ja terveydestä ja viime aikoina paljon lukenut aiheeseen liittyviä kirjoja ja nettijuttuja. Olen nyt myös vihdoin parin viikon ajan katsonut omaa ruokavaliotani tarkemmin, ja olo on ollut huomattavasti parempi, kun ruokavalio on ollut kohdallaan. :)

  Hyvää alkavaa viikkoa!<3

 • Reply
  Essi
  24.10.2011 at 09:21

  Voi että, aivan mahtavasti kirjotit! Tuli niin hyvä fiilis tästä:-)

 • Reply
  Anonymous
  24.10.2011 at 09:37

  Hei Mona, ihana postaus!

  Minua jäi mietityttämään lauseesi “Jatkuvat antibioottikuurit tulehduksiin ajavat kierteeseen, josta on äärimmäisen vaikea päästä pois muuttamatta ruokavaliota.” Osaatko antaa tähän käytännön vinkkiä eli mitä pitäisi lisätä ruokavalioon / poistaa. Ja miten paransit oman vastustuskykysi?
  -Liisa

 • Reply
  Anonymous
  24.10.2011 at 10:10

  oot ihana <3

 • Reply
  Senja
  24.10.2011 at 11:38

  puhut niin asiaa, ihana postaus :) !

 • Reply
  RagDoll
  24.10.2011 at 12:37

  Jälleen kerran fiksua tekstiä! Liian moni rääkkää itseänsä kovilla laihdutus kikoilla, jotta saisivat äkkiä painoa pois. Se pitääkin olla hitaasti, mutta varmasti ja jatkaa terveellistä elämäntapaa myös tulevaisuudessa. =)

  Itse tiedän tämän, mutta en voisi koskaan neuvoa ketään syömään, kuin minä, sillä en tee itse niin, miten pitäisi. =D Syön mitä sattuu ja milloin sattuu. Onneksi mies tekee ruokaa päivittäin, niin tulee kuitenkin syötyä herkkujen lisäksi lämmin ateria kerran tai kaksi päivässä.

 • Reply
  Anonymous
  24.10.2011 at 13:05

  Heippa, mä löysin sun blogin vasta viikonloppuna ja nyt jo ihan myyty :) Mä olen kasvissyöjä ja erittäin tarkka siitä mitä suuhuni laitan ja liian monissa blogeissa on nykyään juttua vaan karppauksesta ja itseäni ei kiinnosta katsella valokuvia karppiaterioista :) Sä kirjoitit niin kauniisti tästä hyvän olon etsimisestä ja kevyemmästä huomisesta. Todella hyvä postaus! Heti kun mulla on aikaa enemmän kuin 10 minuuttia luen läpi sun kaikki postaukset niin saan tietää vähän enemmän susta. Kiitos!
  -Kukka73-

 • Reply
  Anonymous
  24.10.2011 at 14:06

  Ensimmäistä kertaa nyt on kyllä pakko kommentoida, hyvin kirjoitettu, kiinnostava juttu! :) Kiva että joku haluaa elää terveellisesti eikä vaan mieti miten olisi mahdollisimman hoikka.. Terveysvinkit äidiltäsi ja mieheltäsi olisivat myös varmasti kiinnostavaa luettavaa.. Kommentoimaan sai myös se että olen aiemminkin miettinyt miehesi näyttävän jotenkin tutulle mutten ole millään saanut päähäni että mistä voi olla tuttu mutta nyt selvisi! Sama pieni kotipaikkakunta joten vieläkin hämärästi tunnistaa kuvasta, lehtijutun perusteella nimikin kaivautui mieleen :) Maailma on pieni :D

 • Reply
  Milla "Torstai" Rae
  24.10.2011 at 14:08

  Olen kalorilaskennan tukija
  auttanut itseä aikoinaan
  (pari vuotta sitten)
  pudottamaan 20 kiloa ylipainoa pois

 • Reply
  Anonymous
  24.10.2011 at 14:16

  Hei! Kiitos ihanasta blogista. Tällaisen lukeminen innostaa oikeastikin lähtemään kauppaan metsästämään luomutuotteita ja ottamaan vuoksuaskelia. Saako udella nykyistä painoasi? Näytät niin upealta aina kuvissa ja kroppa on ihanteellinen!

 • Reply
  Miffa
  24.10.2011 at 15:18

  Hyvä postaus! Totta kyllä, että syömisiä alkaa kummasti miettimään silloin, kun on melkeen pakko. Itsellä myöskin melkosen herkkä maha, plus viime aikoina erityisen pahaksi äitynyt närästys. Tuntuu, että mitään ei voi enää syödä ilman kamalaa närästystä. Hermot menee, joten nyt on lääkäriaika varattu ja ravintoterapeutillakin tekisi mieli mennä käymään.

 • Reply
  Anonymous
  24.10.2011 at 15:39

  Mun täytyy paremmalla ajalla palata tähän postaukseen ja lukea se läpi, mutta ajattelin nyt kysyä yhtä asiaa, jota mun on jo pitkään pitänyt kysyä.

  Eli, joskus mainitsit täällä blogissa, että muovisista pulloista(siis esim. kaupan vesipulloista yms.) liukenee jotain ainetta veteen. Siis jos ostaa kaupasta esim. vesipullon ja sen tyhjennyttyä käyttää sitä vesipullona. Muistatko mistä aineesta oli kysymys ja mistä siitä luit? Mua on alkanut nimittäin vähän mieityttään, että pitäiskö hankkia ihan pelkkä vesipullo jostain, kun oon täytellyt vaan noita ruokakaupan vesipulloja…

  Annina

 • Reply
  Riikka
  24.10.2011 at 18:53

  Tosi fiksu postaus. Hienoa, että kirjoitit elämäntapamuutoksesta etkä jaellut mitään kikkoja, miten pudottaa painoa mahdollisimman nopeasti.

 • Reply
  Anonymous
  24.10.2011 at 18:55

  hei mona!
  kiitos ihanasta tekstistä!
  saanko kysyä, kuinka pitkä oletkaan? olet päässyt tosi hienosta tavoitteisiisi ja ihanaa kun vielä inspiroit muita : )

  t. vadelma

 • Reply
  *kiki*
  24.10.2011 at 19:09

  heei ihana kaunis Mona<3
  todella mielenkiintoine postaus jälleen kerran! jaksoin piiiitkästä aikaa kirjautua jopa tänne ja halusin laittaa kommenttia!

  sinä, kun olet niin fiksu näissä ruoka-asioissa niin olisitko halunnut kirjoittaa rasvojen käytöstä ja tarpeellisuudesta? moni, kun pelkää rasvoja eikä tajua sitä että nimenomaan ne rasvat ovat niitä tärkeitä terveydelle.

  ihanaa alkavaa viikkoa sinne teille<3

 • Reply
  E
  24.10.2011 at 19:23

  Hyvin kirjoitettu =)

 • Reply
  Elin
  24.10.2011 at 19:24

  Heips! Hyvä postaus ja aivan asiaa! Itselläni paino nousi lukiossa, vihdoin täysi-ikäinen ja baarien ovet auki luvallisesti. Turhan usein tuli poikettua myös kebabilla, hampparilla ja pitsalla. Minäkään en lihonut tuona aikana holtittomasti, paino nousi 5-6kg ja olin edelleen normaalipainoinen. Havahduin nähtyäni itsestäni kuvia naamiaisasussa, puputytön(teini-ikäisen kliseinen valinta;)) asu ei ollutkaan kovin seksikäs..

  Aloitin treenaamisen uudestaan ja söin terveellisemmin, kuin itsestään paino tipppui n. 6kk aikana takaisin normaaliin. Kilot ovat pysyneet poissa:)

  Nykyinen projektini on lähinnä uteliaisuutta, haluan nähdä mitä voin saavuttaa minulle “täydellisellä” syömisellä. Ihania ruokia ja herkkuja en todellakaan aio unohtaa jatkossakaan:)

  Huh, tulipahan tarina:D

 • Reply
  Mona
  24.10.2011 at 21:44

  OLETTE IHANIA!!! :) Kiito ihanista, niin rohkaisevista ja sydämellisistä sanoistanne <3
  Vastailen teille vielä myöhemmin tarkemmin, mutta halusin tulla alkuun kiittämään että olette kyllä saaneet taas sanoillanne ja kertomuksillanne tämän nössön ihan liikuttumaan <3

 • Reply
  Mona
  25.10.2011 at 21:35

  Marie,
  Voi kiitos kovasti <3

  Elina,
  Kiitos paljon sanoistasi!:) Mukavaa jos postaus oli mieleen:)

  Cherry,
  Kiitos muru <3
  Ja todellakin se kultainen keskitie on se paras vaihtoehto. Kohtuus siis kaikessa:)
  Kannattaa ottaa muuten pähkinäpussi laukkuun mukaan!;)
  Haleja hani <3

  JJ,
  Voi että kiitos hirmuisesti, tosi kiva kuulla jos olet voinut saada inspiraatiota näistä postauksista <3
  Koitan suostutella heitä;)

  Marjaana,
  Vau, tosi tosi hienoa!:) Hyvä olo kunniaan <3

  Fashiomama,
  Kiitos paljon!!:)

  Laura,
  Tosi hienoa kuulla <3 Kyllä se vaan vaikuttaa niin suuresti oloon miten syö!:) Ihan jo pelkästään mielialaan, ei vaan yksistään siis fyysisesti:)
  Tsemppiä ja paljon kaikkea hyvää valitsemallasi terveelliselle tielle;) Nautitaan olostamme <3

  Essi,
  Kiitos kovasti ihanista sanoistasi, tosi kiva kuulla <3 :)

  Liisa,
  Hei Liisa, kiitos sinulle!:) Tuo antibiootti juttu on tosi yksilökohtainen ja toisillahan ei välttämättä lääkkeet vaikuta niin paljoin kuin toisilla. Itse olen ERITTÄIN herkkä antibiooteille ja enää en niitä aio syödä kuin ihan äärimmäisessä tarpeessa ja silloinkin haluan varmistaa tarkkaan että lääke määrätään oikeaan vaivaan.
  Minä itse pääsin eroon toistuvista antibioottikuureista aloittamalla koko aikaisen maitohappobakteeri “kuurin”. Otin ne päivittäiseen käyttöön D-vitamiinin sekä vahvan monivitamiinin (solgarin) kanssa. Pyrin syömään mahdollisimman puhdasta ruokaa. Lisäsin rutkasti kuituja päivittäiseen ruokavalioon sekä jätin einekset KOKONAAN. En aio ikinä kuunapäivänä laittaa lusikallista valmista kaupan maksalaattikkoa suuhuni… ;) Lisäsin tooooosi paljon rasvoja, niitä kun söin aivan liian vähän ennen. Karkkeja pyrin vähentämään noin kertaan viikossa. (Tämä ei aina oo onnistunu;) ) JA luin paljon aiheeseen liittyvää materiaalia muunmuassa Paula Heinosen Vihdoinkin hyvä olo kirja on loistava kirja jossa asiat on esitetty helposti ja ymmärrettävästi:)
  Toivottavasti tästä sekavasta vastauksesta oli mitään hyötyä… ;)

 • Reply
  Mona
  25.10.2011 at 21:35

  Anonyymi,
  Hih, kiitos <3 :))

  Senja,
  Kiitos murunen:)

  RagDol,
  Kiitos kaunis<3 Hih, onneksi on nuo miehet;) Meillä mies tekee ja ruuat:))

  Kukka73,
  Voi olet ihana:) Kiitos kommentistasi:) Mukava kuulla jos teksteistä välittyy se minkä siitä toivon välittyvän: Hyvä ja terveellinen olo :)
  Kiva saada sut tänne <3

  Anonyymi,
  EIkä, vitsit miten hauska kuulla!!!! :DD Maailma tosiaan on pieni;)
  Laitan Eetulle ja äidille toivetta ja koitan saada heitä jotakin kirjoittelemaan!;)

  Milla “Torstai” Rae,
  Oho, se on paljon! Laskeminen helpottaa kyllä kummasti, kunhan muistaa että aina kalori ei välttämättä ole kalori:)

  Anonyymi,
  Kiitos hirmuisesti niin sydämellisistä sanoistasi ja on todella mahtava kuulla jos postauksesta voi saada inspiraatiota <3 Paino on nyt noin 60kg. . Kannattaa muistaa että painokin on niiiin yksilöllinen, se ei kuitenkaan kerro paljoa. Tärkeintä on se oma hyvä olo!:)
  Ihanaa syksyä sinulle!:) <3

  Miffa,
  Närästys on todella ikävä vaiva:( Ja kun närästyslääkkeiden pitkäaikais käytöllä on terveydelle haittaa, siksi tärkeää onkin pyrkiä tarkistamaan ruokavaliota. Pitkäaikainen käyttö heikentää monien hyvien aineiden imeytymistä. Suosittelen lukemaan Paula Heinosen Vihdoinkin Hyvä Olo kirjan. Sieltä saa paljon apua myös närästyksen hoitoon.

  Annina,
  Ehdottomasti kannattaa hankkia lasinen juomapullo! Irtoava aina on bisfenoli a. Siitä kirjoitellaan paljon netissä ja lehdissä ym. Kannattaa lukea esim Nooran blogista. Hänellä on paaaaljon tietotaitoa!:)
  http://kemikaalicocktail.blogspot.com/2008/11/lasinen-tuttipullo-on-terveysteko.html

  Riikka,
  Kiitos, kiva kuulla että postaus ymmärrettiin oikein!;)

  Vadelma.
  Voi kiitos paljon. On todella suuri ilo minulle, kuulla että postaus voi motivoida muita<3 :) Olen 170cm pitkä.:)

  *Kiki*
  Hei ihana <3 Tosi kiva kuulla susta murunen:) Ja kiitos paljon taas ihanista sanoista! Voin toki kirjoittaa!!:) Laitan vaikka esimerkkejä miten itse käytän rasvoja:)

  E,
  Kiitos paljon:)

  Elin,
  Kiitos paljon kommentistasi, ihanaa että jaoit myös oman tarinasi <3 :)
  Tosi hienoa kuulla että olet löytänyt ja selkeästi sisäistänyt terveelliset elämäntavat:) Ja hyvä että muistat myös niiden herkkujen tärkeyden;) Kohtuu kaikessa on parempi kuin täysi kieltäytyminen;)

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *