30.7.2011

My first Canon

Lupasin aikaisemmin kirjoitella käytössäni olevasta kamerasta. Minähän en missään nimessä ole mikään ammattikuvaaja vaan täysin amatööri. Olen kuitenkin aina ollut todella innostunut kuvaamisesta ja rakastan taltioida kauniita maisemia ja pieniä yksityiskohtia kuviin. Kuvista tykkään myös ottaa mallia piirtämiseen ja maalaamiseen. Piirtäminen on aina ollut äärimmäisen rakas harrastus, mutta nykyisin jää kyllä kakkoseksi kuvaamisen rinnalla.  
Kun aloitin bloggaamisen päätin panostaa ensimmäiseen järjestelmäkameraani. Stockan hulluille päiville tuli muutama vuosi sitten tarjoukseen tämä Canonin 1000D ja sen kävinkin itselleni hakemassa. 
Tuo malli on todella helppokäyttöinen ja sopii varmasti monelle aloittelevalle harrastelijalle. Ammattilaiset tosin pitävät tätä ihan leluna ja jopa kehuvat että monet pokkaritkin ovat parempia:)
Tässä kuitenkin on edullisesti järjestelmäkameran ominaisuudet. 
Hyvällä putkella tämäkin kamera on oiva laite harrastelijalle. Itselläni on perus objektiivin lisäksi kaksi muuta putkea. Toinen on ef 75-300mm 4-5.6 III . Putki oli mukana kun ostin rungon. En muista tarkasti, mutta koko setti (runko+2 objektiivia) taisi maksaa n. 600 euroa. 
Näiden lisäksi minulla on Canonin ef 50mm 1.8 II. Tämä objektiivi on hintaansa nähden mielestäni todella hyvä. Tosin juoksuzoomi hankaloittaa hieman kuvaamista, mutta esimerkiksi yksityiskohtia kuvatessa tykkään käyttää tuota objektiivia.
Kuvaaminen harrastuksena taitaa olla sellainen, että koskaan ei voi olla liikaa välineitä siihen…:) Tähän hommaan saisi siis menemään ihan tolkuttomasti rahaa ja myös aikaa.  
Itselläni on haaveissa panostaa parempaan runkoon (canon eos 5D mark II) ja siihen olenkin jo aloittanut säästämisen. 
Valokuvauskurssille osallistuminen voisi myöskin olla hauskaa mutta toistaiseksi kerään vinkkejä kälyn mieheltä joka kuvaa ammatikseen:) 
Taitaa olla tämä järkkäreillä kuvaaminen melkoisessa nousussa parhaillaan, kun niiden hinta alkaa olla paljon kuluttajaystävällisempi. Ennen järjestelmäkamerathan olivat vain ammattilaisten käytössä, mutta nykyään kaupungilla näkee jo tosi nuorilla kaulassa järkkäreitä:)
Onko muilla kamerahaaveita tai suunnitteilla uuden kameran tai putken ostoa? :)

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Jonna
  31.7.2011 at 13:14

  Heippa, täällä ilmoittautuu uusi lukija! Ensin täytyy kehaista, kun vaikutat näin blogin kautta niin kovin positiiviselta persoonalta! :)
  Sitten ajattelin vinkata tuosta valokuvauskurssista, ainakin joistain paikoista ostettuna juurikin esim. 5D mark II:sen ostaja saa kaupan päälle muutaman tunnin kestoisen koulutuksen! Itse kävin Nikonilta vastaavanlaisen ja tykkäsin kovasti, eihän siinä ajassa tietenkään kaikkea opi, mutta tiivistettynä kuitenkin paljon.
  Mukavaa loppukesää! :)

 • Reply
  Petra Pauliina
  31.7.2011 at 17:08

  Heippa Mona,
  en olekaan tainut aiemmin kommentoida blogiisi vaikka jo hetken aikaa olen sitä seuraillut…

  No, kuitenkin, minäkin mielellään kävisin jonkun valokuvauskurssin! Luulen osaavani perusjutut, mutta haluaisin päästä harrastuksessa uudelle tasolle. Ehkäpä sitten kun palaan Suomeen.

  Olen muuten monelta kuullut, että perusrunko riittää hyvin ja putkien kanssa sitten voi hifistellä jos haluaa. Harmi vain, että objektiivit ovat niin kalliita, ettei niitä ihan joka päivä viitsi uusia ostaa.

  Mukavaa sunnuntain jatkoa,
  Petra

 • Reply
  Mipsukka
  1.8.2011 at 11:16

  Kiva postaus, tätä olen odottanut! :) Itsekin olen tehnyt nyt sen päätöksen, että järkkärin ostan ja yritän ostaa sen vielä ennen matkalle lähtöä. :)

 • Reply
  Mona
  1.8.2011 at 19:37

  Jonna,
  Voi kiitos niin äärimmäisen ihanasta kommentistasi!!:)
  Todella mukavaa saada noin positiivinen uusi lukija <3
  Ja kiitos vinkistä!:) Pitääkin tarkistaa saako tuollaisia kursseja esim Rajalasta kameran ostettu.. Olisi tosiaan tosi mukava päästä sellaiselle. :)
  Ihanaa kesän jatkoa myös sinulle <3 :)

  Petra Pauliina,
  Mukavaa että jätit nyt kommenttia!:) On todella kiva saada lukijoille “kasvot”.
  Olet kyllä oikeassa, noista objektiivien hinnoista..:/ Paljon niihin saisi kyllä uppoamaan rahaa.. Mutta täytyy vaan kärsivällisesti säästää niin eiköhän niitä uusia vempaimia joskus kotiin saa hommattua:)
  Ja tosiaan olisihan perusrunkokin hyvä, mutta itse haluaisin seuraavaksi rungoksi todella hyvän kameran jolla voisinkin kuvailla niin pitkään kuin vain laite toimii. Kovasti tuo 5d:tä on kehuttu ja uskonkin että siitä saisi todella pitkäikäisen kaverin..:) Ja sen jälkeen sitten säästämään rahaa niihin uusiin putkiin!:)

  Mipsukka,
  Jee, kiva jos tykkäsit:) Olen vaan huono kirjoittamaan mitään tarkempia selvityksiä kun tosiaan ihan amatööri olen;)
  Ja ehdottomasti ennen matkaa niin saat sitten siellä käyttää sitä!!!:)

 • Reply
  Puputupuna
  3.8.2011 at 14:54

  Itse hankin äskettäin Nikonin d3100 järkkärin joka taitaa olla se Nikonin järkkäriperheen edullisin malli. Itse ainakin joudun opettelaan aika paljon asioita koska aiemmin olen kuvannut vain pokkarilla. Blogini kuvat kuvaan sekä järkkärillä että Nikonin p5000 pokkarilla.

  Itse olen ihan hurjan innokas kuvailemaan ja onkin tuonnut uutta intoa kuvailuun tuo järkkäri. Mutta nälkä kasvaa syödessä ja voi olla että jossain vaiheessa vaihdan tuon järkkärin parempaan (kalliimpaan). Minä olen jostain syystä tykästynyt Nikoniin ja ainakin minun järkkärilläni saa parempia kuvia kuin pokkarillani. Mutta pokkarilla on nopeampi ja näppärämpi ottaa kuvat ja se on kevyempi kuljettaa mukana jos ei ihan vartavasten lähde kuvailemaan. :)

  Mukava harrastus on valokuvaus!

 • Reply
  Anonymous
  29.8.2011 at 13:56

  Hieno, että naispuoliset ihmiset kiinnostuvat valokuvauksesta. Kannattaa ilmanmuuta käydä valokuvauskurssi vaikka kansalaisopistolla. Kannattaa opetella halvalla järkkärillä perus asiat ja sitten taitojen ja kiinnostuksen lisääntyessä vaihtaa kalusto parempaan. Sinulle suosittelisin vaihtaa ennen 5d hankintaa vaikka 60D siinä monipuoliset automaatti asetukset samoin täydet manuaali säädöt. 5D on täys kennoinen ammatti runko ja siihen eivät käy halvempien kameroiden ns. Kitti linssit ef-s. Toivotan iloisia ja onnistuneita hetkiä valokuvauksen parissa :)

 • Reply
  Ida's own blog
  28.11.2011 at 23:59

  Mulla oli ensinmäisenä järjestelmä kamerana tämä ja oli todella hyvä, tuli hommattua siihen Tamron 70-300mm/4.5 putki.

  Nykyään kuvailen vähän paremmalla rungolla, 7D ja putkena 70-200mm/2.8

  Tonninen oli hyvä, mutta minun kuvaus kohteelle (Ratsastus kisat, tunnit, jääkiekko ottelut) aivan liian hidas, siksi ostin 7Dn , vaikka onkin arvokas ei ole mennyt rahat hukkaan!

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *