Food Friday: Fish Wok

Täällä on taas menossa vastustuskyvyn tehokuuri. Yritän nyt rauhoittumisen lisäksi tehdä seuraavina viikkoina mahdollisimman paljon hyvää, terveellistä ja ravintorikasta ruokaa!:) Perus arkiruoka ja ruokavalio mulla on hyvässä kunnossa, mutta sen monipuolistaminen on aina paikallaan jo ihan mielenkin takia. Itse jämähdän helposti niihin omiin tuttuihin juttuihin, joten ehkäpä uudet herkut voisi saada monipuolisen ruokavalion lisäksi aikaan hyvää fiilistä! Niin kävi ainakin tänään, kun kokeilin Carolinen jakamaa reseptiä kalawokista – NAM!!

Tästä tuli jotain niin taivaallisen hyvää, että tulen tekemään varmasti vielä moneen kertaan! Helppoa ja suht nopeaakin vielä. Ainut mikä vei aikaa oli ainesten pilkkominen.

Kalawokkiin tarvitaan seuraavaa:

  • seesaminsiemeniä 2 rkl
  • 1 chili
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punasipuli
  • selleriä
  • 100g retiisejä
  • 1/2 kukkakaali
  • 1/2 parsakaali
  • 100g ituja
  • 400g lohta
  • 1 prk kookosmaitoa
  • soijakastiketta
  • pippuria
  • suolaa
  • korianteria

Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla, jonka jälkeen heitä joukkoon silputut chili ja valkosipulit. Seuraavaksi paistetaan öljyssä parsakaali ja kukkakaali niin, että ne ovat sopivan kypsiä. Itse paistoin avokado- ja camelinaöljyn sekoituksessa. Niiden joukkoon sitten seesaminsiemen/chili/valkosipuli sekoitus, retiisit, selleri, punasipuli ja idut ja vähän korianteria. Viimeisenä joukkoon vielä lohi ja anna paistua kypsäksi. Lopuksi vielä sekaan purkillinen kookosmaitoa ja soijakastiketta n. 1dl. Mausteeksi suolaa ja pippuria. Päälle pari korianterin lehteä koristeeksi. Itse käytin persiljaa, kun kaupassa ei sattunut olemaan juuri nyt korianteria.

Ihan tautisen hyvää!!!!!

Olin alkuun melko epäileväinen tämän suhteen, sillä retiisi ja selleri eivät kuulu ihan suosikkieni joukkoon, mutta kumpikaan ei maistunut lopputuloksessa juuri lainkaan!! :) Päinvastoin ne toivat kivaa rakennetta kokonaisuuteen.

Seuraavaksi ajattelin lisäillä joukkoon vielä cashewpähkinöitä. Ja ostoslistalla on myös wokkipannu, sellainen pitää ehdottomasti saada:)

Mukavaa ja herkullista alkavaa viikonloppua kaikille!:)

12 thoughts on “Food Friday: Fish Wok”

  1. Ihanalta kuullostava resepti!! Tätä on ihan pakko testata huomenna! Meillä ei oikeastaan koskaa syödä kalaa, koska Peetu on allerginen, mutta tänä viikonloppuna neiti on reissussa kaverinsa luona Lontoossa, joten meillä on ehdottomasti kalaa ruokalistalla! :)

  2. Kiitos Mona vinkistä, tätä täytyy kokeilla! Näyttää kyllä niin hyvältä, että… :D (Tuli jo nälkä! :D)

  3. Oi nam miten herkulta näyttää!!!! selleristä tykkään tosi paljon, mutta en retiisistä.. taidampa kuitenkin kokeilla sitä tonne sekaan kerta sanoit että se sopii sinne :) tossa on tosi hyvä pohja reseptille ja voi aineksii muutella ihan miten tykkää :)

  4. Kiitos. Tuo kuva riittää jo tuomaan veden kielelle. Huomenna ei ole epäselvyyttä siitä, mitä ruokaa teen. :)

  5. Pitää muuten koko ajan käydä täällä kurkkimassa, olisiko täällä jo kuvia teidän uudesta kodistanne. Toivottavasti niitä tulee pian. :)

  6. Voin tosiaan suositella tuota reseptiä, nimittäin sain tänään Monan luona tuota ja voi vitsi, ihan mielettömän hyvää!! Ehdottomasti lempparireseptien joukkoon meni kättelyssä :) Kiitos muru <3

    1. Hahah :D No mut eihän ne oo lainkaan oleelliset lohiwokissa?? ;D Ne tulee ennen kookosmaitoa!!:) Kiitti korjauksesta!!!!:)

      1. Mä ku luin ton ohjeen kolmeen kertaan enkä löytäny sitä lohta mistää nii aattelin kysästä. :D

    1. Kiva Sanna, että tästä oli vinkkiä!!:) Mä söin ihan tällaisenaan, kun omassa arkiruokavaliossa käytän tosi vähän mitään tärkkelyspitoista ruokaa, mutta riisi kyllä sopisi tämän kanssa tosi hyvin!!:)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top