29.12.2013

12 suosikkia hiustenhoitotuoteista

Hiustenhoitoon liittyviä postauksia toivotaan usein ja tällä kertaa kokosin yhteen kaikki tämän hetken suosikkituotteeni.

Pyrin välttämään mahdollisimman paljon hiusten muotoilua ja kuumentamista, jotteivat ne pääse liikaa kuivumaan. Kiharran hiuksia noin 1-2 krt viikossa ja suoristelen ehkä noin kahden viikon välein. Vältän myös turhaa föönaamista ja annan hiusten yleensä kuivua itsestään. Aikaisemmin pesin hiuksia kananmunalla ja vain kerran viikossa shampoolla. Se auttoi saamaan hiusten rasvoittumisen kuriin e-pillerien lopettamisen jälkeen. Kananmuna teki myös hiuksista todella kiiltävät ja vahvan tuntuiset. Nykyään olen laiskistunut, enkä jaksa juuri koskaan kikkailla kananmunien kanssa. Hiukset pesen noin 2-3 päivän välein. Värjäämättömässä hiuksessa huono puoli on se, että rasvoittuminen näkyy paljon nopeammin mitä värjätyssä tukassa.

Kaikkien aikojen lempparein shampooni on Redkenin All Soft. Se jättää hiukset ihanan pehmeiksi ja helposti harjattaviksi. Tätä löytyy kaapista vuodesta toiseen ja Redkenin tuotteisiin uskon muutenkin kuin hullu puuroon. Ne sopivat minun hiuksilleni aivan täydellisesti. Uudempia tulokkaita on KMS Californialta ja John Friedalta. Molemmat olen saanut blogin kautta ja tuo KMS:n shampoo on syväpuhdistava ja John Friedan tuuhentava ja voluumia antava. Syväpuhdistavaa shampoota olen nyt käyttänyt noin kahdesti kuukaudessa. Se puhdistaa muotoilutuotteiden jäämiä kunnolla ja tekee päänahasta ja hiuksista todella freshit. John Friedan shampooseen olen kovasti myös ihastunut ja se on päässyt All Soft shampoon rinnalle käytettäväksi noin joka toinen tai kolmas kerta. Sillä saa mukavasti tuuheutta ja voluumia hiuksiin.

Tästä listasta jäi nyt pois kokonaan huuhdeltavat hoitoaineet, mutta käytän lähinnä samoja sarjoja kuin shampoot. Redkenin All Softia ja nyt myös käytössä John Friedan volyymia antava hoitoaine. Tavallisten hoitoaineiden lisäksi käytän muutaman viikon välein kunnon tehohoitoja. Tehohoidon haluan olevan todella hoitava ja tehokas. Minulle tehohoidossa on myös tärkeää, että se on helppo pestä pois ja mieto tuoksu on myös plussaa. Yllättäen Redkiltä löytyy pitkäaikaiset lempparit. Tällä hetkellä käytössä on extreme sarjan korjaava tehohoito, mutta hyväksi olen totenut myös All Soft sarjan tehohoidon. Uusi tuttavuus on Moroccanoil tehohoito.  Olen saanut tämän blogin kautta ja ihastuin siihen kerta heitolla. Moroccanoililta on erilaisia tehohoitoja, mutta tämä omani on intensiivinen kosteusnaamio keskipaksuille-paksuille, kuiville hiuksille. Tämä todella toimii ja tekee hiuksista mega pehmoiset ja sileät. Pääsee loistavasti Redkenin kanssa samoille viivoille.

Vaikka muotoilen hiuksia harvakseltaan muistan silti harvoinakin kertoina käyttää aina muotoilutuotteita. Näitä lemppareita ei ole ollut helppo löytää. Semi hyviä tuotteita on pilvin pimein, mutta vasta viimeisen puolen vuoden aikana olen ( kiitos jälleen muiden blogien) kokenut löytäväni ne loistavat yksilöt. Suloisin ja lempparein bloggaaja Jonnaseni kirjoittelee aina blogissa hurjan hyviä vinkkejä ja sieltä olenkin poiminut niin KMS Free Shape ja John Friedan Frizz-Ease 3-day straight aineen. John Friedan sain blogin kautta testiin ja lähdinkin suurin odotuksin kokeilemaan sitä. LOISTAVA tuote!! Huh – ihan kuin jostain taikanappulasta painaisi, sillä suorat hiukset todellakin kestävät useamman päivän suorina. Voisin kuvitella, että tämä tuote on luonnonkiharaisen unelma, joka haluaa silloin tällöin suorat hiukset, jotka eivät heti ovesta ulos lähdettyä kiharru käkkärälle. 

KMS puolestaan on suihke kiharoiden alle. Siinä on lämpösuoja mukana ja sen lisäksi se tuo kiharoille pysyvyyttä. Monen kiharatuotteen testattuani tämä todellakin toimii. Minulla on melkoisen raskaat hiukset, jolloin kiharat tuppaavat laskeutumaan ennen kuin ehdin kotoa lähteä ja kiharat ovat vain muisto. Edelleenkin kiharruksen jälkeen laineet hieman tasoittuvat, mutta tämä KMS pidentää huomattavasti kiharoiden kestävyyttä. Huonona puolena olen putelossa kokenut sen riittoisuuden. Lieneekö vika suihkuttajassa, mutta pullo hupenee melko nopeaa vauhtia. Herkkänenäisenä tuoksu on myös kiitettävän mieto. Usein tällaisissa tuotteissa on niin myrkyn pistävä haju, etten voi kuvitellakaan käyttäväni niitä. KMS:ssa tuoksu on kuitenkin ihan ok enkä saa siitä hirveää aivastus kohtausta vuotavine silmineen. Tämä tuote on tullut jäädäkseen – sen verran hyvin se pelastaa kiharapäivät ja sen  hyvät puolet peittoaa pienet miinukset  6-0.

Niinä päivinä, kun vain föönaan hiukset käytän Cutrinin multivolumizer tuotetta. Tämän sain joskus blogin kautta ja olen ollut tuotteeseen enemmän kuin tyytyväinen!! Tälle ihmeaineelle minulla ei ollut mitään ennakko-odotuksia, koska en ollut siitä mistään lukenut. Kokeilin ensimmäistä kertaa sitä pyyhekuiviin hiuksiin ennen föönausta ja siitä asti olen sitä käyttänyt aina. Todellinen yllättäjä sanon vaan!!:) Minulla on hyvin tavalliset suomalaiset lattanat hiukset, jotka menevät herkästä päätä myöden valuen. Haluan aina jos vain mahdollista saada ylimääräistä tuuheutta hiuksiin ja tämän avulla sitä saan. Tuotteessa on myös lämpösuoja mukana, joten se riittää pelkästään jätettävän hoitoaineen tai öljyn kanssa hiuksiin ennen föönausta. Tässä tuotteessa tuoksu on sopivan mieto, josta tykkään kovasti sekä aine on mega riittoisaa! Todella pieni pisara riittää yhdelle kertaa, joten pikkuinen purkki kestää kaapissa varmasti useamminkin föönaavalla tosi pitkään.

Viimeisenä vielä viimeistelyyn tarkoitetut tuotteet. Hiuslakkaa käytän aniharvoin. Inhoan lakan jättämää kohmeista tunnetta hiuksissa. Lakkaa käytän oikeastaan vain silloin, kun lähden johonkin partyihin tai sitten jos laitan kireän ponnarin niin viimeistelen lakalla harottavat haituvat piiloon. Täydellisen lakan metsästys on minulla vielä vaiheessa. Haluaisin lakan, joka ei haise lainkaan, jättää tukan ilmavaksi ilman korppuja ja lakan suihku pitäisi myös olla sellainen ilmava – ei suoraan ohuesti suihkuttava… Miten niin tarkkaa:D  Tällä hetkellä kaapista löytyy semi hyvä lakka John Friedalta (volumia antava tämäkin), jonka olen saanut blogin kautta. Tämä ei yllä täydelliseen, mutta on kuitenkin hyvä silloin kun joudun lakkaan turvautumaan.

Öljyjä käytän sen sijaan jokaikinen kerta hiustenpesun jälkeen. Olen aivan rakastunut Moroccanoilin öljyyn, jota sipaisen latvoihin suihkun jälkeen. Saman merkin kiiltosuihketta on helppo laittaa taas kuiviin hiuksiin kampauksen viimeistelyyn. Se tuo ihanan hehkun ja kiillon hiuksiin. Jos pitäisi valita vain yksi tuote hiuksille valitsisin juurikin jonkun hoitavan jätettävän hiusöljyn.

Kuivashampoot tuntuvat olevan nykyään kovaa huutoa ja niitä taitaa monilla kulua purkkikaupalla. Itse olen todella herkkä näiden kuivashampoiden hajuihin. Ne ovat todella vahvoja ja ottavat henkeeni niin paljon, ettei ole toivoakaan käyttää. Sittemmin sain blogin kautta testiin Cutrinin kuivashampoon ja se on ollut ehdottomasti paras tähän astisista joita olen kokeillut. Vaikka inhoan kuivashampoiden hajuja rakastan niiden helppoutta. Hyvällä kuivashampoolla saa ihanaa voluumia hiuksiin ja vähän rasvaiset hiukset ovat hetkessä freshit. Tämä Cutrinin kuivashampoo onkin sellainen viha-rakkaus tuote. Se pelastaa kiireisimmät päivät, mutten kuitenkaan missään nimessä halua ottaa kuivashampoota päivittäiseen käyttöön. Kuivashampoiden vahvojen hajujen lisäksi ne tuppaavat saamaan herkän päänahkani kuivaksi ja kutittavaksi, joten jo senkin vuoksi pyrin välttämään niiden liikaa käyttöä.

Siinäpä niitä. Löytyykö teidän suosikkeja joukosta?:)

Follow me on FACEBOOK // BLOGILISTA // BLOGLOVIN

 

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply
    Pinja
    29.12.2013 at 13:52

    Tota 3-day straightiä on kyllä pakko kokeilla, oon kuullut siitä nyt niin paljon hyvää! :)

    • Reply
      Mona
      29.12.2013 at 20:23

      No ihan ehdottomasti kannattaa kokeilla!! :)

  • Reply
    Kristiina
    29.12.2013 at 16:14

    Olen kuullut paljon hyvää kananmunasta hiustenhoidossa, mutta itselläni kokeilu jää vain ajatukseksi. En käytä kananmunia eettisyyden takia laisinkaan. Pyrin myös käyttämään palashampoota niin ei tule turhaa muovijätettä. Mä olen tällainen vihreä hihhuli :D kuten ystäväni sanovat :D Täällä olo on jo vähän parempi, flunssa täytti 2 kuukautta muutama päivä sitten…Elämä voittaa :) Ihanaa sunnuntaita Turkuun! Pus <3

    • Reply
      Mona
      29.12.2013 at 20:24

      Hih, saa ollakin vihreä ;) Voi hienoa, että olo alkaa helpottaa!!! <3 Nyt vaan muistat ottaa rauhallisesti <3 Voimahaleja muru<3

  • Reply
    Jonna
    29.12.2013 at 16:52

    Ihan mahtavaa muru, jos olet saanut meikäläiseltä vinkkejä! Sekä Free Shape että 3 day straight ovat molemmat niin huikean hyviä, että ansaitsevat ehdottomasti päästä mainituiksi ;) Moroccanoilin naamio löytyy täältäkin ja se on kyllä ihana, joskin tuoksu on aika tuju vielä pesun jälkeenkin.

    • Reply
      Kristiina
      29.12.2013 at 18:28

      Hei, tuosta Maroccanoilista yksi kysymys. Jättääkö se hiukset toooosi sileiksi? Mä oon monta kertaa miettiny ostoa (naamion tai öljyn) mutta vielä on kauppaan jääny. En tykkää jos hiukset on liian sileät :)

      • Reply
        Mona
        29.12.2013 at 20:27

        Jonna sulla on aina loistovinkit <3 :) Joo ihan totta siinä tosiaan on vahva tuoksu – sais olla inan laimeempi. Haleja murulle <3

        Kristiina, joo toi jättää kyllä melkosen sileeksi. Kannattaa kysyä kaupassa saisko testeripurkkia tms mukaan, jotta voisit kokeilla ennen ostoa!:) Tai sitten tietkö, kun sä oot tommonen vihreä, niin mitä jos kokeilisit ihan pelkkää kookosöljyä!!;) Testaappa niin, että laitat sitä tunniksi hiuksiin vaikuttamaan ja sitten kunnon shampoo pesu perään. Hoitaa hiuksia tosi hyvin, mutta ei jätä ihan överi sileiksi.:)

        • Reply
          Kristiina
          29.12.2013 at 21:56

          Voi apua, mä olin jättäny tämän kommentin ihan hassuun paikkaan :) pistetään väsymyksen piikkiin, hih. Hei kiitos vinkistä, tuota kokeilen jo tänään. Mun hiukset on tässä sairastelun aikana kokenu kovia ja uskon, että kookosöljy auttaa ja antaa kiiltoa mun kutreille, kiitos muru <3

  • Reply
    Jenni
    30.12.2013 at 12:06

    Moi,
    Hei kerro tuosta kananmuna pesusta lisää :) itsekin lopetin pillerit ja hiukset rasvottuu tavallista nopeemmin.. Laitatko siis vasn raan kananmunan päähän , hierot ja huuhtelet?

    • Reply
      Mona
      30.12.2013 at 13:07

      Teen niin, että sekoitan 2-3 kananmunaa kupissa ja lisään lämmintä vettä. Sen seoksen käytän sitten ihan shampoon tavoin suihkussa hiuksiin.
      Hieron kunnolla päänahkaan ja latvoihin. Huuhtelen aika lämpimällä vedellä hyvin hiukset ja lopuksi vielä jääkylmällä. Toimii! Vaatii kyllä kärsivällisyyttä.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *