Tattari sapuskaa

Pitkästä aikaa taas ruokahöpinöitä. Tein yksi päivä ihan loistavaa sotkua luomujauhelihasta. Paistoin jauhelihat ja sipulit ja keitin luomutattaria. Kun tattarit olivat kypsiä lisäsin ne jauhelihan sekaan luomukikherneiden kanssa. Aivan loistava ateria ja myöskin helppo!:) Tattari on hyvä vaihtoeto muuten niille joille gluteeni herkistää vatsaa. Se on mielestäni todella hyvää ja sopii moniin eri ruokiin.

Tattarin ravintosisältö 100 g:ssa (Fineli):

energiaa 
1034 kJ / 312 kcal                                                            
proteiinia 
11,9 g
hiilihydraatteja, 
60,5 g 
josta sokereita 
0,4 g 
rasvaa, 
2,0 g 
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 
0,3 g 
kuitua 
5,8 g 
natriumia 
2,0 mg 
rautaa 
3,8 mg 
magnesiumia 
178 mg 

Itse olen ostanut tattaria ihan Stockmanilta, mutta netistä löysin sitä ainakin täältätäältä ja täältä .

5 thoughts on “Tattari sapuskaa”

  1. Minäkin tykkään kokkailla tattarista :) Myös noi kikherneet ovat ihan lemppareita! Ihanaa loppuviikkoa sinulle ihanuus <3

  2. Itse olen käyttänyt tattaria ainoastaan jauhona, voisikin olla kiva kokeilla sitä muussakin muodossa. :) Minulla puhkesi vilja-allergia viime keväänä ja tattari on ollut oikea pelastus keittiössä.

  3. Kiva vinkki, enpä oo tattaria vielä kokeillutkaan. Kerran kokeilin tehdä hirssipuuroa, mutta en tainnut liottaa hirssiä tarpeeksi, koska se ainakin maistui aika kitkerälle… :D

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top