17.5.2023

Yrittäjän vapaus, miksi digiyrittäjyys kannattaa?

Olen tehnyt myyntitöitä yli 20 vuotta. Aloitin ihan junnuna mansikoiden myyjänä ja vaatimattomasti väitin, että olin koko kaupungin paras mansikanmyyjä (okei – Salo on pieni kaupunki. ) Niinhän se kuitenkin on, että hyviä tuotteita, jotka tekevät maailmalle ja ihmiselle hyvää on KIVA myydä!😁

Yrittäjän vapaus, miksi digiyrittäjyys kannattaa?

Muistan kuitenkin jo silloin miettineeni, että haluan vaikuttaa enemmän omaan tekemiseeni ja luoda itse omat raamit työnteolle. En sano, että mansikan myynnissä tuntipalkkaisena olisi ollut mitään vikaa. Päinvastoin sehän oli ihan unelmaduuni itselleni junnuna. Mutta jo silloin kaipasin omaa vapautta päättää kaikesta itse.

Ulkoisten paineiden ja odotusten vuoksi menin kuitenkin “normaalia” putkea pitkin ja aloitin yliopistossa opiskelun. Ajattelin hankkivani itselleni “turvallisen” työpaikan, jossa luoda uraa hyvin palkatulla alalla.

Universumi kuitenkin tuli väliin ja aloitin sattuman kautta (ja äitini painostamana!) kirjoittamaan lifestyle- ja hyvinvointiblogia 2009. Ei mennyt kauaa, kun ymmärsin sen kaupalliset mahdollisuudet ja etenkin digimarkkinoinnin ja myynnin tuoman VAPAUDEN mahdollisuuden.

Pääsin todella hyödyntämään kaikkia oppimiani asiakaspalvelu, myynti- ja markkinointitaitoja omaan tekemiseen. Ja sehän oli vasta alkua. Viimeinen kymmenen vuotta on ollut parasta oppimista. Vaikuttaja- sekä digimarkkinointi on ala, joka muuttuu i-h-a-n koko ajan. Koskaan ei voi olla varma mitä trendejä ja muutoksia huomenna tulee ja uuden oppiminen on välttämätöntä. Ja minulle se on se mitä rakastan kaikkein eniten! Janoa uuden oppimista kuin ilmaa, jota hengitän!

Yrittäjän vapaus, miksi digiyrittäjyys kannattaa?

Irtisanouduin yrittäjyyden myötä vakituisesta työstä ja jätin myös opinnot myöhemmin kesken. En ole katunut kumpaakaan päätöstä päivääkään.

Olen saanut “turvallisen” työn sijaan vapauden toteuttaa itseäni alalla, jota rakastan koko sydämestäni ja jossa saan toteuttaa itseäni ja luovuuttani juuri niin paljon, kuin itse haluan. Kukaan ei kerro minulle missä mahdollisuuksieni rajat menevät, ne ovat vain ja ainoastaan omassa mielessäni.

Arvostan valtavasti aikaa ja vapautta. Yrittäjänä on paljon vastuuta ja on oltava äärimmäisen hyvä itsensä johtaja, mutta palkkioksi saa upean vapauden. Erityisesti digiyrittäjänä ja verkkovalmennuksia tarjoavana mahdollisuudet ovat valtavan monipuoliset. Kun ei ole aikaan ja paikkaan sitoutunut, antaa se rutkasti enemmän mahdollisuuksia toteuttaa itseään.

Minulle aiemmin oli tärkeää erityisesti se, että voin tehdä töitä missä päin maailmaa tahansa. Asuimmekin mieheni kanssa kolmen vuoden ajanjakson aikana sekä Malesiassa vaihto-opiskelemassa että Puolassa puolisoni työn takia. Molemmat ajat tein yrittäjänä töitä.

Yrittäjän vapaus, miksi digiyrittäjyys kannattaa?

Sittemmin tultuani äidiksi pidän erityisen tärkeänä yrittäjyyden tuomaa vapautta. Voin tehdä neljän tunnin työpäiviä, jos haluan. Voin pitää vapaapäiviä silloin kun haluan. Saan aina viettää lapsen kanssa niin paljon aikaa, kuin itse haluan, eikä sen mukaan mitä työni sanelee. Rakastan pitkiä ja hitaita aamuja ja yrittäjänä olen saanut pitää niistä kiinni ja voin viedä joustavasti Lionelin päiväkotiin.

Minulle kiireettömyys lapsen kanssa on tärkeä arvo ja digiyrittäjänä olen pystynyt toteuttamaan arjestani kiireettömän. Toki on ajanjaksoja, kun on enemmän projekteja, jotka vaativat aikaani, mutta olen kuitenkin  äärimmäisen onnellinen siitä, että yrittäjyys on tullut osaksi antamaan merkitystä ja iloa omaan elämääni, eikä niin, että se kuluttaisi sitä. Kaikki mitä teen yrittäjyyden kautta, on valtavan tärkeä ja kiinteä osa minua ja omaa persoonaani.

Yrittäjän vapaus, miksi digiyrittäjyys kannattaa?

Aina ajoittain haaveilen siitä, että myös puolisoni innostuisi yrittäjyydestä, mutta sitä unelmaa en ole vielä onnistunut saamaan toteen. Eetulle oma ura on tärkeä ja yrittäjyys ei ole osa hänen polkuaan, ainakaan vielä tässä kohtaa.

Tämä onkin hyvä muistutus siitä, että on turha koskaan vertailla toisen polkuun tai pitää jotain tiettyä tapaa toimia ainoana oikeana. Niinhän se ei koskaan ole!

Yrittäjän vapaus, miksi digiyrittäjyys kannattaa?

Mutta jos sinulla on mielessäsi koskaan polttavaa tunnetta siitä, että saatat olla väärällä polulla, on aina mahdollisuus pysähtyä ja tarkastella kartasta missä mennään!

Voit koska vain vaihtaa suuntaa ja lähteä kohti niitä omia unelmia.

Aloita kysymällä itseltäsi MITÄ juuri sinä haluat? Mikä on sinun MIKSI?

Minun miksi on vapaus, rohkeus, menestyminen, auttaminen sekä intohimoinen ja kiitollisuutta täynnä oleva elämä. Yrittäjyys on kiinteä osa kaiken muun ohella tätä kaikkea.

Olen joka päivä kiitollinen, että saan elää unelmaani todeksi.

Merkityksellisyyden tunnetta lisää se, että voin auttaa muita hyvinvointiyrittäjiä ja vaikuttajia pääsemään kohti omia tavoitteita vapaata ja omannäköistä menestystä kohti.

Haluatko säännöllisesti vinkkejä yrittäjyyteen ja digibisnekseen sekä kasvun mindsetin energiaa?

Tilaa uutiskirje ja saa samalla maksuton video tekoälyn matalan kynnyksen käyttöön täältä.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *