3.1.2021

Kasviskeitto jääkaapin jämistä

Tänä vuonna uuden vuoden lupaukseni on tehdä enemmän ruokaa itse. Tavoitteeni on hääräillä useammin hellan edessä ja kokeilla paljon uusia reseptejä ja ideoida itse maistuvia ja terveellisiä ruokia. Haaveilen myös isosta keittiöstä, jossa mahtuisi koko perhe laittamaan ruokaa, mutta sen aika ei taida olla ihan vielä.

Talven aikana aion panostaa erityisesti keittoihin. Niitä on helppo tehdä monenlaisia ja ne myös maistuu seuraavana päivänä. Täten aloitinkin vuoden tällä kasviskeitolla, jonka kokosin jääkaapin jämistä. Sopasta tuli tosi herkullinen, joten päätin jakaa reseptin täälläkin.

Kasviskeitto jääkaapin jämistä

Kasviskeitto jääkaapin jämistä

Kasviskeitto jääkaapin jämistä

Kasviskeitto jääkaapin jämistä

2 porkkanaa
3 perunaa
Bataattisose Pirkka
1 sipuli 
Kukkakaalia
Kookosmaidon kermainen osuus Santamaria
Papusekoitus Gogreen
Punainen linssi Aduki
Inkivääri Foodin
Kurkuma Foodin
Himalajan ruususuola Foodin
Valkopippuri Meira
Mustapippuri Meira
Vettä 

Kiehaita vesi kattilassa ja lisää linssit ja anna kiehua noin 10 min. Lisää joukkoon pilkotut perunat, sipuli ja porkkanat ja anna taas kiehua lisää noin 10 minuuttia. Lisää vielä loput aineet joukkoon ja keitä vielä noin 10 minuuttia.

Ja vaikka listalla nyt olikin kasviskeitto, kasvissyöjäksi en ole toistaiseksi alkamassa. Tavoitteena on vähentää kanan ja punaisen lihan syöntiä ja sen sijaan panostaa kalaan ja syödä punaiset lihat pitkälle vain riistana. Isäpuoleni on metsästänyt aina ja on ollut onni saada syödä hirveä ja peuraa kotona. Nyt harjoitellaan itse peuran leikkuuta ja pyritään käyttämään kaikki mahdollisimman hyvin hyödyksi. Luvassa pian siis luuliemen tekoa. Sehän on todellista superruokaa! Tänä vuonna pidetään extra hyvää huolta terveydestä ja nautitaan ruuanlaitosta sekä terveellisestä ruuasta. Parasta.

Mikäli sulla tulee mieleen jotain erityisiä toiveita ruokapostauksiin liittyen, niin laitathan viestiä.♥

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *