1.12.2020

Joulun tunnelmaa Tampereella

Kaupallinen yhteistyö, Visit Tampere

Hyvän ruuan, kulttuurin ja kahdenkeskisen ajan täyteinen viikonloppu Tampereella takana. Tampere on meidän yksi lempi kaupunkeista, johon on aina kiva lähteä uudelleen. Nykyään Tampereella asuu myös perhettä, kun Eetun veli puolisonsa kanssa on sinne muuttanut. Eetun isän mökiltä on myös sen verran lyhyt matka Tampereelle, että se mahdollistaa meille hyvin Lionelin hoitopaikan samalla.

Lähdimmekin perjantaina ensin kohti Huittista, jonne Lionel pääsi serkkujensa kanssa viettämään viikonloppua ja me jatkoimme kahdestaan Tampereelle. Muutamaan päivään saatiin tällä kertaa mahtumaan nämä paikat ja tekemiset:

Hotelli – Courtyard Marriott Tampere

Lounas brunssi – Sandro

Shoppailut – Ratina, Joulutori, Tallipiha

Illallinen – Periscope

Brunssi – Ravintola Mylläri

Tampereen teatteri – HÄPEÄ! – Nolo komedia

Talviuintipaikka – Kaupinojan Sauna

Courtyard Marriott Tampere on vasta avautunut hotelli aivan Tampere-talon vieressä. Sijainti on loistava, sillä joka paikkaan pääsee kätevästi kävellen tai julkisilla. Hotellista voidaan antaa erityistä kiitosta poikkeusaikojen erinomaisesti hoidetuista toimista. Aamiainenkin oli porrastettu, eikä ruuhkaa päässyt tulemaan aamupalalla. Aamiainen oli kokonaisuudessaan erinomainen, mutta itseltäni erityiskiitos lähtee tietysti mustalle makkaralle.

Huone oli tosi viihtyisä ja sänky ihana. Rauhalliset viikonloppuaamut ovat nykyään sen verran harvinaisia, että niistä pitää aina nauttia extra paljon.

Lauantaina nukuttiin meille poikkeuksellisen pitkään hyvän sängyn uumenissa, mutta kun herättiin lähdettiin samantien autolla Kaupinojan saunalle, jossa on hyvä uimaranta pulahtamiseen. Itse jäin rannalle katselemaan, kun Eetu kävi pikaisella uinnilla tuttuun tapaan. Ensi kerralla lupaan minäkin käydä kastautumassa! ;)

Tampereelle suunnatessa kannattaa puhelimeen ladata Tampere tunnetuksi -sovellus. Sillä saa todella hyviä tarjouksia ostoksille: esim. Stockmannin vaateosastolla 20% normaalihintaisista ostoksista ja monia muita. Sovellus on ilmainen ja siinä on mukana myös ravintoloita, kahviloita, putiikkeja, teattereita, liikuntakeskuksia, museoita, hotelleja jne.

 

Kauppakeskus Ratinassa shoppailimme muutamia joululahjoja ja lounastimme ihanan Sandron brunssilla.

Ratinasta löytyy oikeastaan ihan kaikki saman katon alta. Jouluostokset on helppo keskittää yhteen paikkaan, kun koko perheelle löytyy kaikkea helposti. Me käytiin shoppailukierroksella muun muassa näissä ihanissa liikkeissä:

Iittala store
Vallila
Finlayson
Papu X Marja Kurki
Putiikki rannalla
Reima

Kaikki Ratinan liikkeet löydät täältä listattuna ja Ratinan sivuille on koottu kattavasti erilaisia joululahjavinkkejä täällä. Omat poimintani ja vinkit löytyy IG kohokohtien Tampere osuudesta! :) Löysimme Lionelille tarpeellisen joululahjan Reiman liikkeestä, jossa oli tosi hyvät tarjouksetkin parhaillaan. Nyt on Lionelille ihana talvitakki odottamassa kovempia pakkasia.

Shoppailujen lomassa kävimme tosiaan Sandron monipuolisella brunssilla. Sandron maut on aina onnistuneita ja tälläkin kertaa tuli lounastettua pitkän kaavan mukaan. Rakastan Ratinan Sandron sisustusta myös. Mieletön huonekorkeus ja upeat värit sohvilla ja tuoleissa. Ihana!! Täällä on ihana pysähtyä nauttimaan.

 

Yksi must kohde Tampereella on aina Tallipiha, erityisesti näin jouluna! Ihana ja tunnelmallinen Tallipiha saattelee joulun fiilikseen välittömästi. Oma suosikkini Tallipihalla on suloinen Suklaapuoti, johon oli kyllä pitkä jono viikonloppuna, mutta odottaminen kannatti. Kaikki malttoi jonottaa kärsivällisesti turvavälit pitäen Suklaapuotiin ja ovella oli loistava valomerkki osoittamassa milloin voi mennä sisälle. Loistavasti hoidettu siis näin poikkeusaikanakin, kun sisällä pystyi olemaan vain määrätty määrä asiakkaita kerrallaan! :)

Tallipihan joulukaupasta mukaan lähti myös tuliaisia mökille, kynttilöiden ja koristeiden muodossa. ♥ Paikallisten kannattaa ehdottomasti käydä kurkkaamassa joulukaupan ihanat kukka-asetelmat!

Tallipihalla bongattiin myös tänä talvena ensimmäisen kerran itse Joulupukki! :)

Joulutorilla halusimme myös ehdottomasti piipahtaa, olihan Eetun veli palomiesporukalla ollut mukana kasaamassa koko joulutorin! ;) Joulutorit on aina yhtä ihania ja tunnelmallisia pienine kojuineen ja glögin ja pullan tuoksuineen. ♥

Lauantai-iltaa olin odottanut kuin kuuta nousevaa, sillä meille oli varattu Tampere teatterista näytöstä HÄPEÄ! – nolo komedia näytökseen. Kaisa Hela ja Mari Turusen näyttelemä komedia oli aivan huikea ja välillä sai silmät vetisinä nauraa. Häpeän tunne sai aivan uudet ulottuvuudet tämän näytöksen jälkeen ja puhuttavaa ja naurettavaa riitti vielä Eetun kanssa tästä teatterin jälkeen. Mielettömän hyvä, suosittelen lämpimästi! Kiitos Tampereen teatteri, toivottavasti näemme pian uudestaan toisenkin näytöksen parissa.

Perjantaina päädyimme illalliselle monen hehkuttamaan Periscopeen. Enkä yhtään ihmettele hehkutuksia. Aivan mielettömän upea ja kaunis paikka ja sen lisäksi tietysti ruoka oli erinomaista. Eetun valitsema wagyu beef oli aivan järjettömän hyvä.

 

 

Sunnuntaina ennen kotiin lähtöä pääsimme testaamaan Myllärin ravintolan brunssin, jota on myös paljon kehuttu. Kaikkein eniten ihastuin tähän ravintolaan paikkana. Upea miljöö ja mieletön asiakaspalvelu. Käynnistä jäi niin älyttömän hyvä fiilis, että oltaisiin ruokailujen jälkeen voitu jäädä vaan seurustelemaan henkilökunnan kanssa pitkäksi toviksi.

Tänne kannattaa tuolla myös koko perheen voimin lapset mukana. Ihana perheystävällinen ravintola. ♥

Myllärin ravintola valmistaa nyt myös jouluksi tilauksesta ruokia, jonka voi lähettää myös läheiselle joululahjana. Ihana idea esimerkiksi iäkkäämpiä ilahduttaa nyt erityisesti.

Kiitos taas Tampere, olit ihana!♥

Keväällä viimeistään Tampereelle uudestaan. Vielä on monta paikkaa kokeiltavana, jota on suositeltu. Löytyikö tältä tärppilistalta sulle jotain uusia kohteita Tampereelta? :)

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Maria
  2.12.2020 at 08:52

  Täällä myös yksi Tampere-fani, joka tosin nykyään asuu tuhansien kilometrien päässä! Tiedostan, että Suomessa tällä hetkellä koronarajoitukset on huomattavasti keveämmät kuin monessa muussa maassa Euroopassa, mistä johtuen tämä postaus ei kyllä ollut hyvän mielen postaus, vaikka tunnelma varmasti olikin ihana. En kuitenkaan koe, että tällä hetkellä on yhtään vastuullista matkustaa edes maan sisällä, jos sille ei ole oikeasti ihan välttämättömät perusteet. Tästä ollaan siis selkeästi hyvin eri mieltä.

  • Reply
   Mona
   4.12.2020 at 13:45

   Toimimme koko matkan voimassa olevien suositusten mukaan. Todella kurja kuulla, että tästä jäi huono mieli, se ei tietenkään ollut tarkoitukseni, niinkuin oletan että itsekin uskot sen.

 • Reply
  Julia
  4.12.2020 at 12:28

  Asun Tampereella ja en ole käynyt korona tilanteen vuoksi ollenkaan näissä lempipaikoissani, kuten Tallipiha, Sandro jne. Itselleni tuli todella paha olla tästä postauksesta. Joka päivä puen töihin päiväkotiin maskin ja yritän tehdä kaikkeni, että en osaltani olisi pahentamassa korona tilannetta. Juuri tällaiset postaukset saavat pahan mielen aikaiseksi kun toiset oikeasti yrittävät noudattaa ohjeita. Ei näin.

  • Reply
   Mona
   4.12.2020 at 13:44

   Todella kurjaa kuulla, että aiheutti pahan olon. Noudatimme koko matkan voimassa olevia suosituksia ja kaikki oli järjestetty enemmän kuin hyvin.
   Minulle puolestaan tulee erittäin huono fiilis siitä, että syytetään jostain väärin tehdystä mitä ei edes ole tehty. Ymmärrän kuitenkin, että tilanne on kaikille pelottava eikä ole todellakaan mikään yksiselittäisetä tai mustavalkoista.
   Pyritään auttamaan paikallisia yrityksiä niillä keinoin mitä voidaan ja pidetään huolta itsestämme ja toisistamme.
   Terveyttä sinne.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *