4.7.2018

Millaiset kengät vauvalle, joka oppinut juuri kävelemään?

Millaiset kengät vauvalle, joka oppinut juuri kävelemään?

Hei nyt kaivataan kokeneiden kenkätietäjien ja vanhempien apua! Nimittäin sain hyvän linkkivinkin Instagram Storyn kautta kenkävalintoihin. Meillä on opittu kävelemään reilu kuukausi sitten ja kenkiä käytössä on kahdet. Yhdet kokoa isommat ovat odottamassa. Luulen, että ne menee jo viimeistään kuukauden päästä ja joudutaan jättämään nämä ensimmäiset kengät muistojen laatikkoon. Ihan ensimmäisille kengille ei ole edes kovin paljon saatu käyttöä, koska tässä vaiheessa ei ulkona vielä montaa tuntia jakseta remuta ja kotona tietysti ollaan aina varpaisillaan.

Haluaisin koota kaikille muille esikoisen kanssa ihan pihalla oleville hyvän kenkävalikoiman, josta lähteä etsimään ja siihen kaipaisinkin nyt teidän apua! Olisin super kiitollinen, jos voisitte tähän kommenttiboksiin tai vaikka Instagramin puolelle yksityisviestillä laittaa millaiset kengät te olette hankinneet vauvalle ensikengiksi! :) Kokoan niistä sitten erillistä postausta myöhemmin.

Meillä monien suositusten mukaan lienee juuri “vääränlaiset” kengät, mutta onneksi tässä vaiheessa ei vielä harmia ehdi näin nopeasti syntyä. Ja itse uskon kyllä siihenkin, että pitkällä tähtäimellä on hyvä olla monet kengät joita vaihdella mielellään päivittäin. Tai ainakin omien kenkieni kohdalla haluan uskoa näin:’D #shoelover

Kiiiiiitos etukäteen ja jatketaan pian kengillä lisää. ♥

Ps. Meillä on siis Salamalla nämä , nämä ja nämä kengät.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Tuuli
  4.7.2018 at 09:13

  Ihan offtopickina pakko kommentoida ja kiittää sua sun instastoreista :) Susta lähtee ihan mieletön positiivinen energia ja oon saanu susta hirveesti tsemppiä omiin päiviin kun olo on ollu yön jäljiltä ihan kuollu. Mulla on siis kaksi tyttöö, 3v ja 10kk :) Sun energias on hirveen tarttuvaa ja sen myötä on noussu pirteempänä aamupalapöytään ja AAMULENKILLE Tällasia ihmisiä enemmän maailmaan! Kiitos :))
  Ps. Tytöillä kenkävalinnassa on painanu se että ne on joustavat pohjasta ja tukee nilkkaa :)

 • Reply
  Nimetön
  4.7.2018 at 10:42

  Suosittelen paljasjalkakenkiä! Paljon löytyy hyviä artikkeleita netistä niiden hyödyistä. Paljasjalkakengät antaa luonnollisimman lähtökohdan jalan lihasten kehitykselle ja varpaiden ja jalkapohjan monipuoliselle käytölle. Liian tukevat ja paksupohjaiset kengät voivat ‘tylsistyttää’ lapsen herkän jalan, ja altistaa mm. lättäjalkaisuudelle! :) Paljon on suloisia paljasjalkakenkiä lapsille! <3

 • Reply
  -A-
  4.7.2018 at 11:53

  Meillä Eccon kengät ovat olleet mainiot, sekä ensimmäisenä talvena kun tyttö käveli oli Stonzit :)
  https://fi.ecco.com/fi-FI/LAPSET/taaperoille/product/5638272272/ECCO-FIRST

  https://www.ozbaby.fi/merkki/stonz/99/

 • Reply
  Nina
  4.7.2018 at 12:15

  Tää on tosi mielenkiintoinen aihe ja vaikea! Siis että mitä ihmettä sitä laittaa juuri kävelemään oppineelle jalkaan ulkona. Meilläkin on Kavatin ensikengät kahdessa koossa jota ollaan käytetty vuorotellen. Mutta ollaan kesä mökillä ja on märkää niin ne meni läpi. Kokeiltiin stonzejakin ja neki meni läpi mutta kuitrnkin parmmin kestää vettä. Tilasin nyt kumisaappaaykin mutta hirvittää antaa vaaperin niitä käyttää. Paljanjaloin tai sukkasillaan ollaan sisällä ja terassilla mutta havumetsäinen tontti ei oikein kiva paljainjaloin . Ostin muös H&Mstä tennarit jotka on tosi pehmeät, toivottavasti kelit on semmoiset että niitä voi käyttää.
  Elokuussa alkaa päiväkoti ja sinnekin pitää ostaa jotain vettä kestävää.
  On kiva kuulla millaisia kenkiä ostat Salamalle näiden ensikenkien lisäksi.

 • Reply
  Pauliina / A la Helvetia
  4.7.2018 at 14:51

  Lähiömutsin listaus on todella hyvä! Meillä aluksi sudenkuoppana oli kiinnitysmekanismin tärkeys: ostin ballerinatyyppiset kengät, joista ei koskaan tullut sopivia. Ensin olivat liian leveät ja sitten jo liian lyhyet, eli käyttämättä jäi. Nyt vähän isomman lapsen kanssa olen havahtunut siihen, että tosi monissa kengissä on piilokorkoa sisällä. Kavateja meillä on ollut useammat, ne ovat olleet hyviä. Toinen luottomerkki on ranskalainen Pat & Ripaton, jolla on kivoja kenkiä nahkaisena kohtuuhintaan (olen tarkka siitä, että lapsen kengät eivät saa olla muovia). En tiedä, löytyykö Suomesta, mutta ehkä netistä?

 • Reply
  Toffeetiikeri
  4.7.2018 at 17:03

  Kavat, Ecco ja Superfit hyviä merkkejä ensikengiksi pienille tepsuttajille. :)

 • Reply
  K
  5.7.2018 at 22:16

  Tepsut!

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *