29.5.2018

Ensimmäisten synttärien suunnittelua

Huh, tässäpä asia joka vähän kauhistuttaa ja hirvittää!:D Lastensynttärit….

En ole koskaan ollut mikään synttärien järjestelijä ja nyt sitten alkaa oman lapsen synttäreiden järkkääminen. Tietysti haluan  synttäreistä ikimuistoisia, mutten odota järjestelyjen tuomaa stressiä.

synttärit

Ollaan suunniteltu, että ensimmäiset synttärit vietetään Turussa. Vuokrataan mahdollisesti Airbmb kautta isompi asunto, jossa voidaan järkätä juhlat meidän suht isolle perheelle. Jos jollakin teistä on vinkata kivasta Turun asunnosta, niin vinkit otetaan ilolla vastaan! :)  Meillä kotona ei ole mitään mahdollisuuksia pitää juhlia.

Toivoisin, että synttärit olisivat rennot ja silti myös visuaalisesti kauniit (kivoja kuvia:D). Tarjoiluja ollaan saatu tähän asti moniin juhliin aina rakkailta sukulaisilta apua, mutta voisi sitä joskus itsekin ehkä opetella leipomaan. “Kateellisena” aina kuuntelen muiden ystävien tai tuttujen leipomuksia. Käly muun muassa väsäsi tänä viikonloppuna Salaman serkun 1v. synttäreille kaikki tarjoilut itse. Minusta ei taida koskaan tulla pullan tuoksuista äitiä, mutta kyllä Britakakku pitäisi opetella leipomaan.

Pictures, Mekke Aminoff / edited by me

Haluaisin myös keksiä jotain ihania pieniä perinteitä oman lapsen synttäreille. Videokooste vuodesta tai jotain muuta mistä jäisi aina kiva muisto. Onko teillä jotain kivoja synttäriperinteitä lapsille?

Synttärien to do listaa pitää alkaa kirjoittaa (ja toteuttaa!) mahdollisimman hyvissä ajoin, ettei tule taas viimehetken paniikkia. Toistaiseksi lista on vielä lyhyt, joten jos teiltä irtoaa hyviä ideoita, niin heittäkäähän kommenttiboksiin! Kiitän isosti jo etukäteen! :D

Salaman synttärit!

1v ilmapallo (vaaleansininen tai hopea)

Kaunis kakku (Gaggui kaffela, MBakery,sukulaiset(?:D))

1v kuvakirja teetettynä ja/tai 1v videokooste

Karkkibuffa (Salaman herkku on leipä, joten ehkä leipäbuffa siihen kylkeen:D)

Teema (valkoinen, viidakko, flamingo/ananas/kesäinen aloha )

 

Siinäpä tuo lista on vielä kaikessa lyhykäisyydessään. Auttakaahan tekemään pidempää listaa! Hei ja jos olette kirjoittaneet omaan blogiin lastensynttäreistä niin laittakaa linkkejä myös tulemaan. Iinan blogissa nämä 1.v synttärit näytti niiiin ihanille:)

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Amy
  29.5.2018 at 07:40

  Meillä on parin viikon päästä 1 v täyttävä lapsi ja meillä ei olla vielä oikeastaan synttäreitä mietytty. Näin blogien lukijana aina ihastelen hienoja juhlia ja asiaan kuuluvia rekvisiittoja ym mutta itse en sitten kuitenkaan tule sellaisia juhlia järjestäneeksi. Meillä on siis tiedossa ihan tavallista kakkua ja kahvia ilman teemaa tms :)

 • Reply
  Henrika
  29.5.2018 at 09:28

  Mun vinkki on että ota ihan rauhallisesti! Tee sen verran itse kuin rahkeet riittää :) Salamalle riittää ihan mikä vaan, ei 1-v synttäreiden tarvitse olla mikään valtava spektaakkeli :) tämä on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty, sillä itse olen todellinen juhlastressaaja! Hermoilin aikanaan esikoisen ekoja synttäreitä todella ja ajattelin, että kaiken pitää olla itse tehtyä jne. Viimeistään nyt esikoisen kolmevuotissynttäreiden kohdalla osasin relata, kun perheessämme oli silloin 6 päivän ikäinen vauva :D tajusin, että me teemme sellaiset synttärit mihin rahkeet riittää ja neidin suurin toive oli saada juhlahatut ja prinsessakertikset joten niillä mentiin ja neiti oli tosi onnellinen <3 ensi vuonna saankin järjestää molemmille lapsille synttärit viikon välein x)
  Tsemppiä kovasti juhlajärjestelyihin!

 • Reply
  Eija
  29.5.2018 at 15:22

  Meillä on kohta 7 -vuotta täyttävä tyttö ja hänelle aloitin sellaisen synttäriperinteen, että otamme joka vuosi kesäkuussa ihan suunnitellut synttärikuvat joista yksi sitten valitaan. Olemme kuvan antaneet tytön isovanhemmille, täteille ja sedälle sekä kummeille. Näin jokaiselle tärkeälle ihmiselle jää kasvutarina muistoksi. Toki sitten itsellemme teetätämme isomman kuvan joka päätyy tytölle jäävään kasvu albumiin. Ja se on sitten myös kehyksissä sen vuoden meidän olkkarin vitriinissä. Joinain vuosina olen ifolorilta kuvaa tilatessani myös liittänyt jonkun kivan ajatelman tai hetkeen sopivan runon. Onni on että neiti syntyi juhannuksen korvalla. Saadaan pihakuvia muistoksi, ja samalla voidaan pitää sääpäiväkirjaa kun joskus kuvat on otettu pipot päässä. Mukavaa kesää ihanalle perheellesi!

  • Reply
   Mona
   29.5.2018 at 15:27

   IHANA idea <3 <3 <3 :)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *