9.1.2018

Valkoiset farkut ja talviaurinko

Valkoiset farkut ja talviaurinko

Lomat on pidetty ja nyt ollaan taas takaisin arjessa! Toivottavasti teidän kaikkien vuosi on lähtenyt ihanasti liikkeelle. Viikko meni nopeasti ja nyt pähkäilen ristiriitaisissa tunteissa jatkanko säännöllisesti pienen tauon pitämistä vai en. Ristiriitaisissa tunteissa sen takia, että sen edestään löytää minkä taakseen jättää. Työkuorma on jo valmiiksi kasaantunut talven aikana, eikä viikon täysloma sitä ainakaan saanut kevennettyä. Toisaalta teki ihan äärettömän hyvää nollata kunnolla.

Alunperin tarkoitukseni oli pitää univiikko. Nukkua itsekin päikkärit, kun bebe nukkuu. Tavoite ei ihan onnistunut, mutta yritys oli ainakin hyvä. Salaman päiväunia ollaan harjoiteltu nyt useampi viikko ja tulokset alkaa näkyä. Tosin pienet muutokset näkyy heti unissa. Mettin blogista löytyy koskettava postaus lapsiarjen väsymyksestä. Samaistuin testiin ihan täysin vaikka meillä on vasta viisi kuukautta unettomuutta takana. Saa nähdä miten pitkään meidän perheessä nukutaan pätkissä. Jaksan ainakin vielä joka ilta miettiä, että tänään – tänään nukutaan koko yö!!

Unesta talviseen asuun. Kävimme eilen neuvolassa ja treffasin samalla nopeasti ihanan ystäväni Karolinan, joka nappasi nämä kuvat. Ihana auringonpaiste hemmotteli eilen Helsinkiä ja taisi aika moni bloggaaja käyttää valon hyväkseen asukuviin. Näistä valoisista päivistä saa hurjasti energiaa pimeyden ja harmauden keskelle. Aamupäivällä väsymys ei tuntunut lainkaan niin pahalle, kun ulkona paistoi aurinko.

Päälle päätyi vaalea kokonaisuus. Valkoiset farkut ovat mielestäni ihanat myös talvella. Omat valkoiset farkkuni ovat Ellokselta, mutta ihan täydelliset ne eivät ole. Edelleen haussa on täydellisesti istuvat valkoiset farkut, jotka eivät ole liian ohuet eikä paksut. Näissä yksilöissä on turhan leveät lahkeet omaan makuuni. Olen tullut tässä vuosien aikana siihen tulokseen, että minun jaloille ei vaan ole täydellisiä valkoisia farkkuja.

Valkoiset farkut ja talviaurinko

Valkoiset farkut ja talviaurinko

Valkoiset farkut ja talviaurinko

Valkoiset farkut ja talviaurinko

Valkoiset farkut ja talviaurinko

Pictures, Karoliina Kemppainen / edited by me

(commercial links/kaupallisia linkkejä*)
Shoes, Pier one similar here*
Jeans, Ellos similar here*
Shirt, Zara
Cape, Ellos
Jacket, Make Way*
Scarf, Cubus
Beanie, Pieces
Bag, Ellos

Miten teidän vuosi on lähtenyt käyntiin? ♥

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Katri
  9.1.2018 at 11:38

  Ihania kuvia! Mua niin harmittaa kun ei ollut kuvaajaa käsillä viikonloppuna, olis kyllä saanut niin ihania kuvia tässä valossa. Asun myös etelä-Helsingissä (varmaan aika lähellä teitä, mitä oon insta storieseista bongannut) ja voi että mitkä maisemat oli merelle! Niin mielettömän kaunista, ja heti jotenkin tosta valosta tulee niin paljon virtaa lisää.

  Ootko miettinyt että käyttäisit nuo farkut ompelijalla kavennettavana? Jos siis haluat, että ne istuu niin kuin skinnyt. Monesti ompelijalla kun käyttää, saa paljon paremman ja istuvamman tuloksen ja vielä vähän edullisemmin kuin että ostaisit kokonaan uudet. :)

  • Reply
   Mona
   9.1.2018 at 16:04

   Kiitos Katri <3 Ja kyllä ihan huikeat maisemat 8) <3 <3
   Ja siis miten mulla ei oo tullut edes mieleenkään!!?? :D Siinähän ratkaisu! Onko sulla suositella täältä läheltä jotain ompelijaa? :) Mulla muutenkin KAIKKI farkut aina liian pitkiä lahkeista, joten olisi hyvä löytää luotto ompelija :)

   • Reply
    Katri
    10.1.2018 at 11:39

    No siis, enhän mä ite oo omaa ohjettani noudattanut, eli en oo mitään koskaan käyttäny ompelijalla kun en oo saanut aikaiseksi :D Enemmänkin se käy aina mielessä, kun onhan se höhlää pelkkien lahkeiden takia laittaa housut vaihtoon jos ne istuu ylempää hyvin… Mullekin on kaikki farkut kans aina ihan liian pitkiä, mulle sopivin pituus olisi 28-tuumaa ja sitä harvoin on kaupoissa tarjolla. :(

    Äitini on tainnut käyttää pienissä ompelutöissä Niemikotisäätiötä, mutta musta tuntuu, että siellä tehdään vaan teknisempiä juttuja, eikä niinkään tämmöisiä istuvuuskorjauksia. Saatan toki olla väärässä.

    Jos löydät jonkun hyvän farkkuompelijan, tuu pliis hihkuu siitä munkin kommenttiboksiin :D

   • Reply
    Emma
    26.2.2018 at 12:38

    Moi,

    Satuin näkemään tämän vasta näin jälkikäteen, mutta Punavuoressa Punavuorenkatu 2:ssa on todella taitava ompelija (ompelimo Ann-Lei). Osaa tehdä kaikenlaisia korjauksia ja muokkauksia vaativiinkin materiaaleihin. Olen vuosia käynyt hänellä ja ollut joka kerta työnjälkeen todella tyytyväinen. Suosittelen häntä lämpimästi!

    Terveisin,

    Emma

    • Reply
     Mona
     26.2.2018 at 12:44

     Mahtavaa! Laitan tämän muistiin!! :) <3 Kiitos Emma. <3

 • Reply
  Anu
  9.1.2018 at 19:45

  Hurjan kiva asu! :) Ja minä olen kyllä pikku taukojen kannalla, ehdottomasti! Itsestään (ja jaksamisestaan) huolehtiminen on niin tärkeää <3 Muut hommat odottaa kyllä (vaikka se onkin kyllä ärsyttävää, että tekemättömät hommat kasautuvat, mutta silti). Itse en ole koskaan osannut torkahtaa lasten päikkäreiden aikana, mutta sekin auttaa, kun voi hetken levähtää ja ajatella omiaan :)

 • Reply
  Riina
  9.1.2018 at 20:05

  Tsempit valvomisiin! Täällä yksi väsynyt mama ymmärtää erittäin hyvin mistä puhut <3

 • Reply
  X
  11.1.2018 at 19:14

  Täytyy kyllä sanoa, vaikka yleensä tyylistäsi tykkäänkin, että väsymys taitaa näkyä tässä asussa. Huonosti hoidetut kulahtaneet mokkanilkkurit, epäistuvat farkut, ryppyinen villakangastakki ja halvan näköinen huivi eivät kyllä yhdistelmänä ole ihan sitä mitä sinulta yleensä odottaa. Enkä siis halua olla ilkeä, en kehtaisi sanoa tätä ellen muuten pitäisi asuistasi ja niiden(kin) takia blogia seuraisi. :)

 • Reply
  Jemima
  13.1.2018 at 05:00

  Minusta tuntuu niin surulliselta lukea, miten pienen vauvan äitinä olet kuitenkin työkuorman alla ja hommat kertyy heti, jos pidät taukoa :(. Ihan kamalaa :( Mun mielestä vauvavuosi oli niin raskas – ja ainutlaatuinen – että mä en olisi pystynyt tehdä yhtään mitään muuta kuin hoitamaan vauvaa. Kyllä niin häiriintynyt olo oli kun 8 kk iässä tilanne vielä paheni, ja heräsimme joka yö tunnin välein muutaman kuukauden. Vähemmästäkin heräilystä alkaa viirata. Siksi soisin kaikille äideille mahdollisuuden vaan olla ilman työhuolia, mutta ei se kaikille ole mahdollista. :/ Sulla tosin on ihan erilainen työn kuin mulla, ja yrittäjällä on erilaista. Kovasti voimia valvomisiin! Täällä tyttö jo 2 v, mutta joskus liskojen öitä edelleen… oma kokemus on, että aika vain auttaa, lapsen neurologian kehitys ja sitä myötä tulevat helpotukset. Voimia Mona!

  • Reply
   Mona
   13.1.2018 at 09:42

   Kiitos Jemina myötätuntoisesta kommentistasi <3 <3
   Yrittäjänä tosiaan on hieman erilaisessa asemassa, mutta toisaalta täytyy myös sanoa, että itselleni töiden teko on tosi terapeuttista. Kaipaan vauva-arjen keskellä myös niitä omia juttuja. Mutta toki työmäärästä on pakko karsia nyt, kun oma jaksaminen on tosi äärirajoilla..
   Ja toivottavasti aika tosiaan auttaa noihin öihin <3 päivä ja yö kerrallaan.
   Haleja sinne ja kiitos vielä ystävällisistä sanoistasi <3

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *