11.10.2017

Kuulumisia

Tällä hetkellä voisi sanoa, että postausten vähäisyys kielii aina pienestä väsymyksestä ja/tai vauvakiireestä muuten. Mihin tämä aika menee?!? Viime viikkoina yöt ovat parantuneet huomattavasti, mutta yksi “huono” yö väliin niin avot – tämä mama on ihan naatti seuraavat pari päivää. Huono yö tarkoittaa useimmiten sitä, että Lionel pyörii yöllä ja minä puolestaan yritän helpottaa pikkuisen oloa sen mitä pystyn. Melkein aina yöllisiin mahavaivoihin helpottaa se, että nostan pojan syliin reisien päälle vatsalleen. Siinä alkaa vatsa lähes aina toimia. Olen tullut siihen tulokseen, että öisin “liikkumattomuus” aiheuttaa noita pieniä vatsavaivoja, koska päivisin niistä ei kärsitä juuri lainkaan. Hieronnasta on ollut ihan valtava apu. Videota tulossa vielä vauvahieronnasta sillä saatiin Tanja Omppupolusta opettamaan meille hieronnan saloja.

Kaksi ja puoli kuukautta on takana vauva-arkea ja vasta nyt huomaan, että itsevarmuus alkaa olla normaalia luokkaa. Ensimmäinen kuukausi meni aika hysteerissä merkeissä, kun ihan kaikkea murehti ja miettiä vähän liikaakin. Luulen, että kärsin aika vahvasta baby blues oireista ensimmäisen kuukauden. Siitäkin pyrin kirjoittamaan vielä tarkemmin. Nyt kuitenkin on ihanaa, kun oma itsevarmuus on kasvanut ja arki alkaa sujua huomattavasti joustavammin väsymyksestä huolimatta. Nyt sitä omaa-aikaakin alkaa kaipaamaan eri tavalla.

Anna kirjoitti ihan super hyvän postauksen äitiyden ja yrittäjyyden yhdistämisestä. Itselläni nämä ensimmäiset kuukaudet ovat olleet haastavia juuri tuon äitiyden ja yrittäjyyden yhdistämisessä, mutta uskon ja toivon asian helpottavan ajan kanssa. Tässä kuitenkin vielä opetellaan uutta elämää ja yritän koko ajan antaa itselleni siimaa siinä, ettei kaiken tarvitse heti luonnistua “täydellisesti”. Olen kuitenkin ihan äärettömän kiitollinen siitä, että tämä yrittäjyys bloggaajana mahdollistaa sen, että voin tehdä töitä ja samalla olla kuitenkin 100% läsnä tuolle pienelle maailman rakkaimmalle murulle. Olen aina ollut todella itsenäinen ja työ on ollut todella tärkeä osa minua. Sen vuoksi arvostankin sitä, että voin tämän  vauva-arjen lisäksi myös toteuttaa itseäni ja tehdä minulle todella rakasta työtä samaan aikaan. Äitinä olo on maailman parasta, mutta siinä ohella haluan olla myös pitää kiinni työminästä ja olla myös hyvä ja rakastava vaimo. Kolme ihanaa roolia, joille haluan antaa itsestäni paljon.

Meillä ei vielä ole tarkkaa rytmiä ja rutiinia päivissä, joten töiden teko on vaihtelevaa täysin päivästä riippuen. Joskus ehdin pitkien päikkärien aikaan tyhjentää koko sähköpostin ja toisena päivänä käyn lounaalla mammakavereiden kanssa Lionelin ainoiden päiväunien aikana, jolloin työt jää täysin seuraavalle päivälle. Olen yrittänyt ottaa rennon otteen kaikessa, mutta silti välillä oikein kaipaan sitä, että ehtisin saada enemmän aikaan. Tärkeintä on tietysti Lionel ja se, että saan olla läsnä hänen kanssaan. Puhelin ja muu ylimääräinen on jäänyt selvästi vähemmälle, kun valtaosan päivästä haluaa nauttia pikkuisesta. Some ja viestit malttaa odottaa hetken pidempään, kuin aikaisemmin. Viikot ollaan normaalisti kahdestaan Lionelin kanssa kotona iltoja lukuunottamatta, joten se luo haasteen siihen miten paljon pystyn töitä tekemään. Iltaisin olen vielä tässä vaiheessa niin väsynyt, että töiden teosta ei tule mitään puolitehoilla. Viikonloppuisin, kun Eetulla on vapaata priorisoin ensimmäisenä tietysti perheen yhdessäoloon, joka tällä hetkellä on ihan korvaamattoman arvokasta ja sitä kaikkein parasta aikaa. Iltoihin ollaan  myös luotu mukavat ja leppoisat rutiinit, joita tehdään perheenä yhdessä. Omasta mielestäni olisi kaikkein ideaalein tilanne, että myös Eetulla olisi yrittäjyyden vapaus työssä, mutta toisaalta Eetu on sen suhteen tässä elämänvaiheessa erilainen, kuin minä. Tärkeintä onkin, että pystymme molemmat sekä yksin, että yhdessä toteuttamaan meille tärkeitä asioita ja ollaan mielestäni onnistuttu siinä jo nyt todella hyvin vaikka vielä on tietysti kehitettävää.

Eetu pystyy kehittymään omalla urallaan ja nauttii työstään valtavasti ja silti samaan aikaan pystyy olemaan isänä läsnä iltaisin ja viikonloppuisin ilman, että työt stressaa liikaa tai vaatii vielä tässä vaiheessa paljon matkustamista. Minä puolestani saan tehdä itselleni tärkeää työtä joustavasti ja silti olemaan äitinä ja myös vaimona läsnä. Kotitöiden osalta meillä menee jaot ihan järjettömän hyvin ja siitä olen tosi tosi kiitollinen. Vaikka olen meistä paljon enemmän kotona, en koskaan ole joutunut tekemään kaikkea yksin. Samoin raha-asioiden suhteen asiat sujuu niin, että turhaa murhetta ei tule suuntaan tai toiseen. Meillä onkin parisuhteessa aina ollut melkein itsestäänselvää se, että raha-asioista ei koskaan riidellä. Olen aina sanonut, että raha on maailman turhin asia riidellä ja onnekseni Eetulla on tässä asiassa täysin samat arvot. Raha on arkea helpottava asia ja tietysti moneen asiaan pakollinen väline, mutta siitä riitely on täysin turhaa. Nyt vauva-arjen myötä olen tullut siihen tulokseen, että myös lapsi on 110% sellainen asia, josta ei koskaan tulisi riidellä. Uskon, että se tulee myös meillä olemaan “pyhä” asia. Lapseen liittyvät erimielisyydet ratkotaan aina yhdessä eikä ikinä riidellen. Molemmat kuitenkin ajattelee ja haluaa aina lapsen parasta.

Tänään saan mumman muutamaksi päiväksi meille hoitamaan Lionelia. Ihan luksusta, kun voin päivällä viettää aikaa rakkaiden kanssa ja samalla tehdä muutaman ylimääräisen tunnin töitä. Aion nauttia omasta ajastani täysillä rinnoin! Niin ihana uppoutua päivällä töiden pariin hetkeksi niin, että tietää Lionelin olevan rakastavassa sylissä sen ajan. ♥

Tästä tuli nyt kunnon sillisalaatti postaus, mutta koitetaan seuraavalla kerralla taas paremmin rajatuilla aiheilla;)

Ihanaa päivää kaikille ja kuullaan pian <3

Ps. Muistakaa käydä osallistumassa ihanan yhteistyökumppanin Ecotoolsin hemmottelupaketin arvontaan @Monasdailystyle Instan puolella! :)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Teljänneito Jessica
  11.10.2017 at 22:31

  Kuulostaa ihanalta, että itsevarmempi aika on jo lähellä meidän osalta, perässä kun tullaan :D eikä postaus ollut yhtään sillisalaattia, ainakaan näin mamma-aivoilla luettu :’D

  • Reply
   Mona
   12.10.2017 at 07:38

   Ihana Jessica <3 Musta tuntuu, että sä olet ollut koko ajan itsevarmin mama ever ;) :*
   haleja miljoona ja toivottavasti nähdään pian <3

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *