10.9.2017

Meikkisiveltimien puhdistus ja syksyn meikki

Meikkisiveltimien puhdistus ja syksyn meikki @monasdailystyle

Kaupallinen sisältöyhteistyö, Ecotools

Syksyn tullen muuttuu kesän kevyt ja luonnollinen meikki vahvempiin syksyisiin väreihin. Tummat luomivärit ja huulipunat voi taas arkenakin kaivaa esiin kätköistään! Tummia luomivärejä enemmän käyttäessä sitä havahtuu äkkiä siihen, onko puhdistanut meikkisiveltimiä riittävän usein. Puhtaat siveltimet ovat onnistuneen meikin tärkeä osa.

Myönnän itse olevani laiska meikkisiveltimien puhdistuksessa, mutta sitä varten olen hankkinut useamman samanlaisen siveltimen, jotten vahingossa jää ilman puhdasta sutia. Kun siveltimiä on muutama ylimääräinen maltaa puhdistusoperaatio odottaa pienen hetken enemmän;) Loistavaa ajan priorisoimista siis. Siveltimiähän suositellaan pestävän jokaisen käytön jälkeen. Siinä en itse onnistu, kuin meikkisienen kohdalla, jonka pesen aina ennen ja jälkeen meikkivoiteen levityksen.

Meikkisiveltimien puhdistus ja syksyn meikki @monasdailystyle

Ecotoolsin kautta tutustuin nyt ensimmäistä kertaa meikkisiveltimille tarkoitettuihin puhdistuspyyhkeisiin. Ne helppottaa puhdistusurakkaa valtavasti. Yhdellä liinalla saa helposti pikapuhdistettua kaikki yhden meikin aikana käytetyt siveltimet. Välillä on kuitenkin tärkeää pestä meikkisiveltimet huolellisesti vedellä ja puhdistusaineella. Ecotoolsin valikoimasta löytyy aivan ihanalle tuoksuva meikkisiveltimille tarkoitettu shampoo, joka poistaa tehokkaasti meikin jäämät siveltimistä. Perusteellinen pesu olisi hyvä tehdä mahdollisimman usein, mutta itse pyrin toteuttamaan tämän vähintään 2-3 kertaa kuukaudessa, vähän riippuen siitä paljonko olen meikannut ja käyttänyt mitäkin meikkisiveltimiä. Toiset siveltimet ovat ahkerammin käytössä, kuin toiset ja ne vaativat tietysti silloin myös useammin puhdistusta.

Tässä helpot vaiheet meikkisiveltimien puhdistukseen.

Puhdista meikkisiveltimet oikein

1. Huuhtele siveltimet lämpimällä vedellä ja pidä siveltimiä aina alaspäin.

2. Lisää kämmenelle pieni määrä Ecotools siveltimille tarkoitettua shampoota. 

3. Pyöritä kevyin liikkein meikkisivellintä kämmenessä niin, että meikki lähtee hyvin irtoamaan siveltimestä.

4. Huuhtele saippua pois siveltimestä lämpimällä vedellä.

5. Toista tarpeen mukaan uudelleen. Mitä useammin siveltimiä hoitaa ja pesee sen helpompi ne on aina puhdistaa.

Muista myös kuivata siveltimet hyvin ja pidä ne myös kuivuessaan mielellään alaspäin, jottei vesi pääse valumaan siveltimen harjasten ja rungon väliin ja näin pääse pehmentämään kiinnitystä. Siveltimien harjakset pysyvät myös parempina, kun kuivaat ne alaspäin tai kyljellään.

Muista myös kuivata siveltimet hyvin ja pidä ne myös kuivuessaan mielellään alaspäin, jottei vesi pääse valumaan siveltimen harjasten ja rungon väliin ja näin pääse pehmentämään kiinnitystä. Siveltimien harjakset pysyvät myös parempina, kun kuivaat ne alaspäin tai kyljellään.

Meikkisiveltimien puhdistus ei ole pelkästään onnistuneen meikin tae vaan puhtaat siveltimet myös edistävät ihon hyvää kuntoa. Likaiset meikkisiveltimet ovat täynnä bakteereja ja näin ollen saattaa aiheuttaa tukkeutumia ja näppylöitä kasvoille.

Syksyn tullessa, kun monet meikkaavat enemmän onkin hyvä ottaa arkirutiineihin ihonhoidon ohella myös meikkisiveltimien säännöllinen puhdistus! :)

Meikkisiveltimien puhdistus ja syksyn meikki @monasdailystyle

Meikkisiveltimien puhdistus ja syksyn meikki @monasdailystyle

Meikkisiveltimien puhdistus ja syksyn meikki @monasdailystyle

Meikkisiveltimien puhdistus ja syksyn meikki @monasdailystyle

Syksyn meikeissä rakastan käyttää huulipunia. Kesällä huulille päätyy yleensä huulikiilto, mutta syksyllä kaipaan huulille välillä enemmän väriä ja näyttävyyttä. Sen lisäksi smoky eyes silmämeikki on syksyn juttu. Se on helppo toteuttaa muutamalla ruskean eri sävyllä. Todella näyttävään tummaan meikkiin saa kulumaan helposti paljon aikaa, mutta tällaisen kevyemmän version, jonka tein näihin kuviin saa loihdittua helposti jo kymmenessä minuutissa. Tässäkin tärkeä osuus on hyvät siveltimet, joilla luomiväri “liukuu” helposti ja nopeasti paikoilleen! :)

Mikäli toivotte tällaisesta tummemmasta meikistä meikkivideota niin laittakaahan kommenttia tulemaan!

Ja hei miten usein te huolehditte meikkisiveltimien puhdistuksesta?? :) Ihanaa sunnuntaita kaikille. ♥

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Krista
    12.9.2017 at 04:46

    Ehdottomasti video noin kauniista meikistä! Upea!

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *