7.9.2017

Vastasyntyneen kanssa päivä kuvina

Vastasyntyneen kanssa päivä kuvina @monasdailystyle

Kaupallinen yhteistyö, Libero

Arkisia “Päivä kuvina”- postauksia toivotaan paljon ja nyt tuleekin aikaisempaan elämään verraten todella erilainen versio meidän päivästä!

Sain yhteydenottoa jo ennen Salaman syntymää Liberolta haluanko tehdä heidän kanssa yhteistyötä. En paljon valehtele, kun sanon, että ennen Salaman syntymää vaipanvaihdot minun kohdallani sai laskea kahden käden sormin. Siinä vaiheessa, kun vauvat ovat näyttäneet nyrpeää naamaa ja edessä on ollut vaipan vaihto, on ollut helppo palauttaa kakkakoneet äideilleen tai isilleen. Baby Shower juhlissani minua pyydettiin mainitsemaan tietovisassa suosituimpia vaippamerkkejä, eikä päässä raksuttanut yhtään. Vaippahyllyt on ohitettu kaupassa hyvin tehokkaasti! :D

Vastasinkin yhteistyöehdotukseen varauksella niin, että mikäli homma lähtee Liberon vaippojen kanssa moitteetta liikkeelle ja me niistä tykätään niin siinä tapauksessa ehdottomasti, mutta jos  syystä tai toisesta merkin vaipat ei meidän herralle käy niin jätetään vaippakamppikset välistä.

Minulla oli raskauden aikana toiveena, että käyttäisimme mahdollisimman paljon kestovaippoja. Suunnittelin käyttäväni kotona niitä ja tavallisia kertakäyttöisiä vaippoja sitten aina kotoa pois lähtiessä. Voin sanoa näin vajaa kuuden viikon kokemuksella, että oma pääni olisi hajonnut näissä ensimmäisissä viikoissa, jos kylppärissä olisi ollut yhtään enempää pyykkiä mitä siellä nyt on. Saati jos se olisi ollut täynnä sitä itseään. Edelleenkin pidän osittaista kestovaippailua tavoitteena, mutta samaan hengenvetoon voin vain todeta miten onnellinen ja kiitollinen olen, että on keksitty laadukkaita kertakäyttövaippoja. Ei ollut meidän isovanhempien aikana tietoa tällaisista ylellisyyksistä. Oma tavoitteeni kestovaippojen suhteen onkin nyt ensimmäisten vauvaviikkojen jälkeen muuttunut siihen, että käytetään tulevaisuudessa öisin kestovaippoja ja päivisin tavallisia. Katsotaan miten käy. Ihan vielä en ole tämän ultimaattisen väsymyksen kanssa valmis kokeilemaan seuraavaa askelta. Nautin vielä vaipoista, jotka voin viskata heti roskiin.

Mutta nyt meidän arkiseen päivään! Ei ollut muuten aivan pala kakkua kuvata ja raportoida muistiin päivän kulkua. Toisaalta mitään järin jännittäväähän päivä ei sisältänyt, mutta vauvan kanssa tunnit on todella intensiivisiä, vaikka ne helpoilta kuulostaakin.

Vastasyntyneen kanssa päivä kuvina @monasdailystyle

6.00 – 7.40

Yöllä herätään syömään noin 01, 03 ja 05. Aamulla heräämisoperaatio käynnistyy kuuden jälkeen ja 6.40 tämä silmät soikeina heräävä mama nousee vessaan.

Salaman tuhina yltyy meijerikutsuksi noin 07.00. Vartin aamiaisen jälkeen on aika vaihtaa päivän ensimmäinen vaippa ja hoitaa aamupesu kylppärin puolella. Pesualtaan vieressä olevan pesukoneen päällä on kätevä hoitoalusta. Vaippa vaihtuu tässä näppärästi ja samalla on lyhyt matka pyllypesulle.

Vaipanvaihdon jälkeen siirrytään makuuhuoneeseen hoitopöydälle ja vaihdetaan vaatteet ja muistetaan ottaa vauvalle tärkeä D-vitamiini. Tarkoitus on luoda sekä iltaan että aamuun tarkat rutiinit, mutta vielä ei voi rutiineista puhua. Aikataulut menee vielä miten sattuu, mutta pikkuhiljaa varmasti muodostuu tarkempi vuorokausirytmi ja tavat.

Aamupuuhien jälkeen Salamalle maistuu taas sapuska, joten rauhoitutaan vielä hetki sängyllä imettäen. Itse katson samalla Youtubesta videoita.

Vastasyntyneen kanssa päivä kuvina @monasdailystyle

Vastasyntyneen kanssa päivä kuvina @monasdailystyle

7:40 – 8:00

Syötön jälkeen Salama jatkaa vielä unia ja tässä vaiheessa on yleensä minun päivän tehokkain aika. Usein Salama jaksaa aamulla nukkua vielä ruhtinaalliset kaksi tai kolme tuntia, joten tässä välissä yritän saada kriittisimmät työt tehtyä kirjanpidosta postauksien ajastamiseen.

Ennen töiden aloitusta teen kuitenkin pikasiivouksen ja kierrän tukan nutturalle. Pitkät hiukset eivät ole vauva-arjessa enää niin käytännölliset auki ollessaan. Kiehkurat tarttuu vauvan käsiin ja niitä saa aina olla selvittelemässä. Nuttura tai puoliponnari on siis ihan must. Hyvästi avoimet isot kiharat.

Aamun luksusta on, kun saan herkutella Eetun illalla jääkaappiin valmiiksi tekemän chia pudding- aamupalan. Usein kahvi on myös valmiiksi ladattuna. Arjen luksusta ja saa niin hyvälle mielelle heti aamusta!:)

Aamukahvin yhteydessä luen myös Facebookista kahden ihanan ystäväni viestit mamaryhmästä. Meillä on kaikilla aivan saman ikäiset vauvat, joten eletään lähes samalla rytmillä ja jokainen osaa samaistua toistensa tunteisiin. Nämä mamat ovat olleet iso vertaistuki varsinkin nyt vauva-arjessa.

Vastasyntyneen kanssa päivä kuvina @monasdailystyle

8:00 -10.00

Aloitan työt käymällä sähköpostia läpi. Se on päässyt aivan liian täyteen ja olen nyt muutaman päivän keskittynyt sen siivoamiseen. Tänään tavoitteena on tykittää 110 lasissa ja saada se täysin tyhjäksi. Onnistun tavoitteessa 8:40 mennessä, enkä voisi olla ylpeämpi itsestäni. En oikeasti käsitä mitä olen tehnyt kaikella ajalla ennen Salaman syntymää. :’D

Sähköpostin läpikäymisen jälkeen käyn nopeasti suihkussa (ovi auki kuunnellen, jos poika herää) ja teen kevyen päivämeikin. Kokeilen samalla kosmetiikkauutuuksia ja otan muutamia kuvia blogia varten.

9:40 meikin ollessa valmis siirryn pyykkien pariin ja olen taas kiitollinen pyykkikoneesta sekä niistä vaipoista.

Vähän ennen kymmentä Salama tuhisee makuuhuoneen puolella ja syötän murun tässä vaiheessa ja vaihdan vaipan. Uni maistuu taas maha täynnä kuivan vaipan kanssa.

Vastasyntyneen kanssa päivä kuvina @monasdailystyle

10.15-11.00

Salaman nukahdettua uudelleen jatkan pyykkien kanssa ja vaihdan omat vaatteet ja nappaan vielä asukuvat. Siirryn takaisin koneelle jatkamaan töiden tekoa ja muokkaan aikaisemmin otettuja kuvia.

Vastasyntyneen kanssa päivä kuvina @monasdailystyle

11.00 – 12.00

Unet jää nyt lyhyemmiksi ja suuntaan pyllyn päristelyn saattelemana vaihtamaan taas vaippaa. Tällä kertaa vaihdan samalla kerralla kaksi vaippaa. Ensimmäisen vaihdettuani tulee toiseen vielä kunnon satsi jälkiylläreitä. Salama on tietysti tyytyväinen oloonsa ja naureskelee äidin touhuessa vaippojen ja pukluliinojen parissa.

Kun viimein päällä on puhdas vaippa siirrytään taas vaihtamaan puklun täyteisiä vaatteita makkarin puolelle, jossa rauhoitutaan myös hetkeksi syömään. Syönnin jälkeen on vuorossa äidin lounas ja töiden tekoa toisella kädellä. Salama katselee touhua hetken aikaa tyytyväisenä sitteristä käsin.

Vähän ennen kahtatoista jatketaan taas vaipparallia. Pissaa riittää, joten kyllähän sitä maitoa taitaa tulla. Tai itseasiassa kermaa, mikäli pojan painoa on katsominen.

Vastasyntyneen kanssa päivä kuvina @monasdailystyle

12.00-15:00

Puolenpäivän jälkeen alkaa imetysmaratooni. Ensin yritetään nukkua päikkärit yhdessä, mutta mama alkaa Salaman nukahdettua siivoamaan makuuhuonetta. Päätän tässä vaiheessa hankkia säännöllisen siivouksen kotiin, jotta järki pysyy päässä.

Salaman uni on nyt vaan torkahtelua ja yhdeltä jatketaan taas tankkausta. Kahteen asti tankataan ja nuokutaan vuorotellen. Kahdelta ja kolmelta vaihdetaan jälleen vaippaa. Jossain välissä mama jatkaa pyykkien kanssa taistelua. Ei ole pyykkien hoitaminen ollut koskaan näin monivaiheista.

Salaman torkkuessa koitan jatkaa aamulla aloittamani postauksen tekoa. Saan yhden lauseen tehtyä, kun poika aloittaa tuhisemisen ja käyn tarkistamassa tilanteen. Poika syliin ja tissi suuhun. Nyt jatketaan postauksen tekoa yhdellä kädellä.

Vastasyntyneen kanssa päivä kuvina @monasdailystyle

Vastasyntyneen kanssa päivä kuvina @monasdailystyle

15.00 -18.00

Saan vihdoin postauksen valmiiksi, jonka jälkeen maha kurnien tilaan ruuan kotiin Woltin kautta. Aina yhtä kätevää, mutta tällä kertaa hätäisesti valittu ruoka oli vähän pettymys. Puoli neljältä jatketaan taas Salaman tankkausta, jonka jälkeen ainoastaan maman olkapäätä vasten nojailu kelpaa.

Iltapäivällä alan itse olla todella väsynyt ja huomaan, että oma keskittyminen olla nollassa. Onneksi toinen rakkauspakkaus tulee kuuden maissa töistä kotiin ja saan vähän lisää energiaa toisen aikuisen läsnäolosta. Salama nukahtaa vielä päikkäreille ennen yöunille menoa. Saan hetken “rauhallista” aikaa ja käyn kuumassa suihkussa.

Vastasyntyneen kanssa päivä kuvina @monasdailystyle

19.00 -21.00

Väsymyksestä huolimatta koitan käyttää Salaman uniajan hyödyksi ja jatkan vielä töiden tekoa. Kullannupun herättyä iskä hoitaa illan vaipanvaihdot ja iltapesut. Ennen nukkumaan menoa vietetään vielä kallisarvoista koko perheen yhteistä aikaa sohvalla köllötellen Modern Familya katsoen. Ihan paras sarja, jonka katsomisesta tulee poikkeuksetta hyvä fiilis. Imettäminen sarjaa katsoessa on tosin hankalaa, kun alkaa naurattaa niin paljon, että Salaman tissillä olo hankaloituu maman hepulikohtauksissa. :D

Vastasyntyneen kanssa päivä kuvina

Täällä eletään parhaillaan siis aikamoista syöttö- ja vaipparallia. Vaippoja tulee päivän aikana iso roskapussillinen. Ollaan testattu vajaan kuuden viikon aikana useampaa vaippamerkkiä ja nämä Liberon Touch vaipat ovat olleet jo synnäriltä lähtien tosi hyviä. Synnärillä oli samoja ja vaipoissa oleva kosteusindikaattori oli varsin tärkeä ominaisuus meille, kun vauvan pissan tuloa piti tarkkailla. Minulle ei ole vielä tullut huonoa sanottavaa mistään vaippamerkeistä, mutta näissä erityistä plussaa muihin verrattuna on juuri tuo pissan jälkeen väriä muuttava viiva edessä. Se on super näppärä! Ei tietenkään mikään must have, mutta huomaan vauvan tulon myötä arvostavani ihan kaikkea mikä vähänkään helpottaa elämää. :D

Liberon vaipat ovat myös tuntuneet “jämäköiltä”, niin että ne pysyy hyvin päällä muodossaan ja ovat myös pehmeän tuntuiset ihoa vasten, mikä on ehkä se kaikkein tärkein vaatimus vaipassa. Vauvan herkkä iho pysyy hyvänä, kun vaipan materiaali on hengittävää ja pehmoista. Minulle on myös tärkeää, että vaipat ovat ympäristöystävällisiä. Toki kestovaippailu olisi vielä parempi vaihtoehto, mutta onneksi kaikki Libero Touch vaipat ovat Joutsenmerkittyjä. Niillä on myös FSC-sertifikaatti, joka kertoo panostuksesta kestävän kehityksen hyväksi.

Vaippojen ongelmana näin tuoreelle äidille on ehdottomasti koko. Oikean koon löytäminen ei taida onnistua kuin kokeilemalla. Nyt pähkäillään pitäisikö vaihtaa jo kakkos koosta kolmoseen, kun poika tuntuu kasvavan ihan silmissä. Ensimmäinen kuukausi mentiin ykkösillä. Mikäli haluaa testailla näitä Libero Touch vaippoja, kannattaa liittyä Liberokerhoon, josta saa Liberolaukun, joka pitää sisällään juuri näitä 1 ja 2 koon vaippoja.

Liberolle tahdon antaa erityistä plussaa heidän Youtube- kanavasta. Rakastan katsella Youtube videoita ja Libero on tuottanut sarjan ihania videoita, joista itse näin uutena äitinä sain paljon hyviä vinkkejä. Videot ovat ruotsiksi mikä tekee niistä hauskan luontevia!:) Ja näin ne tietysti palvelevat Suomessa myös ruotsinkielisiä. Mukaan on saatu mielettömän sympaattisia perheitä tai sitten tosi hyviä näyttelijöitä;) Suosittelen lämpimästi katsomaan varsinkin, jos vauvanhoitoon liittyvät jutut ovat uusia. Kanava löytyy täältä. Omat suosikkini ovat Vaipan vaihtaminen – neuvoja vastasyntyneen vaipanvaihtoon ja  Lapsen uni – neuvoja vauvan nukkumiseen. Kunhan tästä arki alkaa rutinoitua niin tarkoitus on myös itse tuottaa Salaman kanssa enemmän Youtubeen materiaalia videoiden muodossa! :)

Mitäs mieltä olette tällaisesta Päivä kuvina- postauksesta nyt vauvan kanssa? Onko toivetta vastaavalle videon muodossa? Tosin en uskalla luvata vielä, että onnistun sellaisen toteutuksessa ihan hetkessä, mutta varmasti tulevan syksyn aikana viimeistään! :)

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply
  Jessica
  7.9.2017 at 17:16

  Ehdottomasti lisää tällaisia postauksia <3
  Ja suloinen Salama :) <3
  Meillä myös kokeiltu monet merkit läpi, mutta aina päädytty kokeilujen jälkeen näihin touch vaippoihin. Meillä ei nää vaipat oo ikinä falskannut, edes yön aikana, mitä monet muut vaipat tehneet, jopa liberon toisen mallin vaipat.
  Mutta joo, kaikki vauvaan liittyvät postaukset kiinnostaa ehdottomasti! :D

  • Reply
   Mona
   8.9.2017 at 07:30

   Voi miten kiva kuulla <3 :)
   Paljon haleja <3

 • Reply
  Kristiina-Maria
  7.9.2017 at 17:26

  Tosi kivasti toteutettu postaus! Tätä oli hauska lukea, vaikkei vaippajutut itseä vielä kosketakkaan. :)

  • Reply
   Mona
   8.9.2017 at 07:33

   Kiitos paljon Kristiina-Maria! Super kiva kuulla, että toteutus on onnistunut (etenkin sulta saatuna palautteena juuri tässä aiheessa ;) ) <3 :)
   Haleja <3

 • Reply
  Iina / Bebe au Lait
  7.9.2017 at 17:41

  Modern Family on niin paras! :D <3

  Meillä on Muumit ja Pampersit sekaisin käytössä. Liberot on aina olleet mun makuun liian muovisia. :/

  • Reply
   Mona
   8.9.2017 at 07:36

   No älä, se on vaan niin parhautta :”DD Onneksi meillä on vielä monta jaksoa katsomatta. Tosin voisin katsoa samatkin jaksot uudelleen heti perään… :D
   Oho, mun mielestä nää taas ei oo lainkaan muovisen oloiset:O Vai onko ne isommat koot sitten erilaisia, niitä ei olla vielä testailtu. Tosin ei nuo muutkaan merkin vaipat ole vielä muovisilta tuntuneet joita ollaan testailtu. Istuvuudessa on ollut Salaman jalkoihin tosi paljon eroja vaikka ollut samoja kokoja.. Mun täytyy sanoa, että naisten terveyssiteet saisi ottaa mallia lasten vaipoista laadukkuudessa :D Ne kun tuppaa olemaan nimenomaan järjettömiä muovihärpäkkeitä usein tai sitten en ole löytänyt hyviä merkkejä :D

 • Reply
  Heidi
  7.9.2017 at 17:42

  Voi kuinka tutulta kuulostaa :’D
  Itselläni nyt kaksi lasta joista toinen 2.5v ja nuorimmainen kuukauden ikäinen.
  Muistan esikoisen ajalta sen kuinka paniikissa olin kun siirryttiin kolmos koon vaippoihin ja huomasin ettei niissä ollut väriä vaihtavaa viivaa kertomassa kun vaippa on märkä hah :D
  Sitten ne “ihanat” pyykit varsinkin ne missä on hankalasti irti lähtevää kakkaa :’D
  Tämän nuorimmaisen kanssa käynyt usein niin että yöllä vaihdan vaipan aina sängyllä (nukkuu vieressä) ja on muutamat kerrat ehtinyt pissata sekä kakata sänkyyn ja usein puklannut isot määrät tuon jälkeen hah!
  Siinä vaiheessa ei enää tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa :D
  Sektion jälkeen ei ole nimittäin ollut ekana mielessä nousta aina sängystä kipujen kanssa hoitopöydän ääreen :D
  Itselleni jouduttiin myös tekemään kiireellinen sektio ja meillä oli laskettu aika lähekkäin että 25.7 oli mulla mutta jouduttiin käynnistämään viikolla 41+6 kun ei itse halunnut tulla ulos :’D
  Teillä on todella suloinen poika <3
  Vauva aika on niin ihanaa mutta valitettavan nopeasti eka vauva vuosi menee tai no siltä se sitten jälkeenpäin tuntuu :D
  Tykkäsin postauksesta paljon, oli mukava nähdä minkälainen arki teillä nykyään on :)
  Lisää näitä! :)

  • Reply
   Mona
   12.9.2017 at 10:08

   Heheh täällä myös mukavat sänkyvanhingot käynyt moneen kertaan jo :’D Vaipan vaihdon yhteydessä on niin kiva aina päästellä menemään ;D

   Ja kiitos, niin kiva kuulla, että tykkäsit postauksesta <3 <3 Haleja ja pusuja sinne pikkuisille :)

 • Reply
  Tiina/Fit Fat Mama
  7.9.2017 at 19:32

  Kiva postaus ja niin samaistun moneen juttuun :D vaippoja menee kyl niin monta päivässä…noi liberot on ollu meidänkin minillä hyviä :)

  • Reply
   Mona
   12.9.2017 at 10:09

   Menee kyllä paljon Ja ihan järjetöntä miten paljon vaipparoskapussi painaa päivän päätteeksi :DDDD

 • Reply
  Jenni S. | big mamas home
  7.9.2017 at 21:49

  Kivasti toteutettu yhteistyöpostaus. Vähän muutakin, kuin pelkkää vaippahöpinää. Pisteet siitä. Mä liputan Liberoa. On hyvä iholle, mutta kuitenkin jämäkkä, eikä roiku. BB:n kanssa kokeillaan varmasti noita Toucheja, joita ei esikoisen pikkuvauva-aikaan vielä ollut.

  Moderni perhe on ihan paras!

  • Reply
   Mona
   12.9.2017 at 10:10

   Tosi kiva kuulla <3 <3 Kiitos Jenni :)

 • Reply
  Molly
  8.9.2017 at 10:09

  Voi miten kateellinen olen Salaman unenlahjoista.. Meidän pieni ei nuku päivällä kuin sylissä tai sitten autossa tai vaunuissa. Muutenkin edes tunnin mittaisista päikkäreistä saa vain haaveilla. Toivon, että tää on vaan joku vaihe.

  Mistä tuo ihana harmaa neule on? :)

 • Reply
  Jutta
  8.9.2017 at 12:21

  Ihana, ihana postaus! :) <3 Tykkäsin tosi paljon tästä, muutenkin tällaiset arkiset kuulumiset on tosi kivoja! Ja instankin puolella on ollut kiva katsoa videoita :)

  Oon tykännyt ja arvostanut tosi paljon sitä, että olet rehellisesti kertonut vauva-arjesta ja siitä miten aina välillä kaikki ei ole ollut ruusuilla tanssimista ja yllätyksiä on tullut. Itselläni ei ole siis vielä lapsia, niin on ollut mielenkiintoista lukea arjesta ja äitiyden herättämistä tunteista. Oot kertonut asioista niin luontevasti ilman turhia kauhukuvia, niin että tällainen ei-äitikin pystyy samaistumaan. Kiitos kun oot niitä asioita jakanut <3 Ja vaikka joskus oot sanonutkin, että sulla ei ollut hirveästi kokemusta vauvojen hoidosta, niin ainakin mulle on tullut se kuva, että hirveän hyvin oot pärjännyt ja kaikki on mennyt hyvin :) <3 Jotenkin on tullut se fiilis, että kun tilanteen mukaan menee niin hyvin pärjää!

  Postausideana tuli sellainen mieleen, että kun Salama on vähän tuosta kasvanut, niin olisi kiva lukea postausta siitä, että mikä yllätti vauva-arjessa? Tai oliko jotain sellaista mitä olit odottanut ennakkoon, mutta sitten se ei (ainakaan vielä) toteutunut? Sellainen koonti mitä kaikkea on joutunut ihmettelemään :D Jos siis jaksat tehdä ja innostut tällaisesta postauksesta :)

  • Reply
   Mona
   12.9.2017 at 10:13

   Voi kiitos ihana niin sydämellisestä kommentista <3 Laitan ehdottomasti sun idean ylös!!! <3 :) Nyt jo yllättänyt tosi moni asia :D
   Tosi hyvä idis tällainen postaus <3 Haleja <3

 • Reply
  Erja
  8.9.2017 at 14:06

  Ihana lukea, että vauva-arki on pienen kanssa tällaista säätöä muuallakin mutta samalla niin ihanaa!

  • Reply
   Mona
   12.9.2017 at 10:14

   “pientä” säätöä tosiaan :”DD Välillä itseäänkin naurattaa ääneen kun tulee todellakin säädettyä oikein kunnolla :D

 • Reply
  Erika
  9.9.2017 at 13:57

  Kiva postaus! Tällaisia on mielenkiintosta lukea varsinkin kun tuo vauva-arki on edessä parin kuukauden päästä täälläkin! Aiheesta poiketen, mahtuuko kaksiossa asumaan hyvin vauvankin kanssa, onko teillä paljon neliöitä? :) Meillä muutto pikkukaksiosta isompaan todennäköisesti alle kuukauden sisään siitä kun vauva on syntynyt, mielenkiinnolla sitä odottaen.. :D Tsemppiä arkeen! :)

  • Reply
   Mona
   12.9.2017 at 10:18

   Oi ihanaa, viimeisiä jänniä hetkiä siellä siis <3:) Jotenkin se viimeinen raskauskuukausi on ihan maaginen :)
   Kyllä meillä aika ahdasta täällä on :D Meillä on nyt 50 neliötä ja mielellään kyllä saisi olla ainakin 10 neliötä ja yksi huone lisää. Haaveena on oma isompi asunto tulevaisuudessa! :) katsotaan mitä tuleman pitää ja missä päin maailmaa mennään seuraavat vuodet. Nyt ainakin asetutaan hetkeksi Helsinkiin <3 :)
   Tsemppiä muuttoon, se kyllä aina yksi operaatio ja huh vielä vastasyntyneen kanssa :D

 • Reply
  tähtijoukko
  9.9.2017 at 16:43

  Ihana ja kivasti toteutettu postaus! <3
  Kyllähän kestoilun ehtii aloittaa sitten myöhemminkin, jos se vielä siinä vaiheessa kiinnostaa! Itsekin aloitin kokeilemaan vasta 4kk jälkeen, kun päivärytmi oli jo selvästi muodostunut ja kakkavaippojen määrä hieman vähentynyt. Nyt olen yllättynyt, miten helppoa kestoilu onkaan, mutta toisaalta tein mielestäni tuolloin ihan oikean valinnan, että alkuajat keskityin vain siihen, että selviän päivästä kerrallaan :) !
  Omien voimavarojen mukaan, kestojen kokeilun voi aloittaa vaikka silloin, kun on hyvät yöunet takana ja molemmat vanhemmat kotona, ja vaikka korvaa aluksi vain yhden kertiksen päivässä kestolla. Siitä sen sitten pikkuhiljaa oppii, eikä tunnu enää yhtään raskaalta. Mutta tosiaan, kokeilla voi sitten kun siltä tuntuu, oli se sitten 2 kk iässä tai vaikka 7kk iässä, milloin vain! :)

  • Reply
   Mona
   12.9.2017 at 10:19

   Voi kiitos ihanasta ja kannustavasta viestistäsi <3 :) Ja näinhän se on, turhaa sitä stressata ja pienin askelin! :)
   Haleja sinne <3

 • Reply
  Nora-Maija
  9.9.2017 at 21:11

  Nyt kun aika synnytyslaitoksella on vielä muistissa(?), voisitko kirjoittaa sairaalakassipostausta peilaten siitä, mitä pakkaamistasi tavaroista tulit käyttäneeksi ja mitä olisit kaivannut? Siitähän se oikea hyöty tulisi muille, että mitä kannattaa ottaa. Synnyttäneet ystäväni ovat sanoneet että sairaala-aika ja ensikuukaudet jotenkin pyyhkiytyvät mielestä niin, ettei niitä jälkikäteen tahdo kunnolla muistaa.

  • Reply
   Mona
   10.9.2017 at 10:48

   Tosi hyvä idis! Laitan tämän ylös muistiin ja koitan toteuttaa pian! Nyt jotenkin synnytyksen läpikäynti ollut vielä sen verran rankkaa, etten ole saanut sitä kirjoitettua kunnolla näissä hormoonihuuruissa, mutta enköhän sen aika pian saa rustattua ja tämä tulee sitten siinä samalla pohdittua :)

 • Reply
  Saija
  22.9.2017 at 16:10

  Meillä on 13.8 syntynyt poika. Omat suosikkivaippani ovat muumit mutta tykkään kyllä myös liberoista. On kiva lukea ihan mitä tahansa vauvajuttuja, kun samassa vaiheessa mennään. Itse en kyllä ikinä saisi töitä tehtyä vauvanhoidon ohessa niinkuin sinä, oma blogi on aivan heitteillä ;) Tosin meidän poika ei nuku noin paljoa päivällä, yhdet päikkärit vaan ja nekin vaunuissa..
  Tsemppiä meille yövalvomisiin :)

  • Reply
   Mona
   22.9.2017 at 16:45

   Oi ihan lähekkäin on pojilla synttärit <3 :) Tsemppiä myös sinne öihin :D

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *