3.9.2017

Vauvan ensimmäinen flunssa

Tämä viikko oli sitten erilainen, kuin odotin. Salamalle tuli flunssa, josta pikkunen tosin selvisi urheasti. Äiti sen sijaan ei niin onnistuneesti. :D Sain ihanan lohduttavan viestin Instagram storyn kautta siitä, että vauvan ensimmäinen flunssa on aina vanhemmille se pahin. Ensin luulin, että limainen röhinä johtuu maidosta, mutta tiistain ja keskiviikon välisenä yönä poika oli tosi levoton ja röhisi yöllä paljon, eikä oikein saanut nukuttua. Keskiviikkona Salama oli myös itkuinen (jota ei muuten ole ollut juuri lainkaan) yskän ja röhinän lisäksi.

Keskiviikon ja torstain välinen yö oli vielä kurjempi ja pidin pientä koko yön melkein sylissä, kun pystympi asento helpotti hengitystä. Torstaina käytiin lääkärissä, jossa sitten röhinästä ei ollut tietoakaan!:’D Arvatkaa oliko hölmä ensimmäisen lapsen hysteerinen äiti- fiilis… Lääkäri onneksi sanoi, että hyvä kun käytiin näyttämässä ja sanoi, että yölläkin voi tulla uudelleen, jos tulee kuumetta tai olo pahenee. Kuumeen mittaaminen oli muuten tälle kokemattomalle vauvojen käsittelijälle melkoinen haaste. Isäni soitti minulle juuri, kun olin mittaamassa kuumetta ja totesin hänelle, että miten tässä ikinä onnistuu. Hän nauroi, että sehän on ihan helppoa ja tuhahdin hänelle, että hyvä hänen sanoa neljän lapsen kokemuksella. :D Siitäkin selvittiin! Tässä on Salaman ensimmäisen kuukauden aikana tullut kyllä opittua yhtä sun toista. Äitiys on kyllä kaikista haasteista ja murheista huolimatta paras mahdollinen kokopäivätyö mitä ikinä tiedän. <3

Saatiin monilta ihan hurjan hyviä vinkkejä flunssan päihittämiseen ja Eetu kävi hakemassa heti alkuun Physiomer nenäsuihkeen, josta oli selvästi heti apua. Tämä tuote jää ehdottomasti lääkekaapin vakiokalustoon. Samoin hankittiin NenäFriida, jolle tosin ei vielä ole ollut käyttöä (koska nenä ei ollut räkäinen), mutta niin monen kehuista päätellen se toimii loistavasti.

Olen itse ollut niin vähän vauvojen kanssa, että ihan kaikki lasten hoitoon liittyvät jutut tulee uutena vastaan. Toisaalta niinhän se menee monessa muussakin asiassa, että kaiken oppii vasta, kun tulee omalla kohdalla vastaan. Tosin monessa olisi päässyt vähän pienemmällä murheella, kun olisi hiukan osannut etukäteen varautua. Suosittelenkin muita raskaana olevia hankkimaan näitä muutamia pieniä survivor tuotteita kotiin ennalta. Tosin näiden lisäksi on ehkä miljoona ja yksi muutakin juttua, mitä olen itse huomannut vasta vauvan kanssa kotona tarvitsevani. Kaikkihan me myös ollaan erilaisia ja se mikä toimii toisella ei välttämättä toimi taas jollakin toisella.

bouncer, Mamas & Papas @PikkuVanilja / socks, Name it / body, Pikkuset / pacifier clip, WDesign Helsinki

Nyt rakkauspakkaus voi jo paljon paremmin ja yöt menee mukavammin. Sängynpäätyä nostettiin reilusti ja siitäkin oli heti selvästi apua.

Kaikki siis Visurin perheessä taas hyvin ja ensimmäisestä flunssasta selvittiin. Muutamat todella kivat menot jouduin perumaan viikolla, mutta sitähän tämä vauvan kanssa arki on. Koskaan ei tiedä tarkalleen mitä tuleman pitää ja aika joustavasti pitää kaiken kanssa elää. Varsinkin aikataulujen! :D Nyt vasta todella ymmärrän paremmin vanhempia, jotka toivovat joustavaa aikataulua tapaamisten ja treffien suhteen;)

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Jenni S. | big mamas home
  3.9.2017 at 20:27

  Mukavaa, että toi lohtua ensimmäisen flunssan keskellä. En minäkään selvinnyt siitä ekasta flunssasta niin mallikkaasti, kuin olisin ehkä halunnut. :’D Ja meilläkin käytiin hakemassa kaikki keittosuolaliuokset ja nenäfriidat apteekista vasta, kun flunssa oli päällä. Hienoa, että pieni mies voi jo paremmin. Seuraava flunssa on vanhemmillekin vähän helpompi. Ei paljon, mutta vähän. :)

  t: Maitokahvimedian instavastaava ;)

 • Reply
  Jennaj
  3.9.2017 at 20:59

  Onneksi flunssa meni nopeasti ohi! Suosittelen hankkimaan apteekista seuraavan flunssan varalle baby vacin. Kyseessä on imuriin asennettava nenäimuri. Imuria pidetään pienimmällä teholla, minäkin eka mietin että apua! Imu ei siis ole kova, mutta vauvan nenä putsaantuu paljon paremmin kuin nenäfriidalla eikä tarvitse itse imeä. Maksaa n 30e ja meillä tämä korvasi nenäfriidan. Nenäfriidaa käytän vain öisin jos en halua että imuri alkaa hurisemaan. Myös tuo physiomer baby on loistotuote!

 • Reply
  M
  3.9.2017 at 21:05

  ISO suositus kuumemittarille, jolla saa lämmön sekunnissa mitattua otsalta ilman, että tarvitsee edes koskettaa lasta. Maksaa toki paljon muihin mittareihin verrattuna, mutta on kyllä ollut kaiken sen rahan arvoinen :D

 • Reply
  Laura
  4.9.2017 at 04:16

  Meillä on kans viime viikon ollut vauvan eka flunssa ja on se vaan kurjaa nähdä pieni kipeenä. Oon miettiny olisko se vielä vaikeampaa, jos vauva olis vielä nuorempi, neiti kun on nyt jo 4,5kk. Vaikee sanoa :D

 • Reply
  Niia
  4.9.2017 at 23:10

  Meillä vauvaa ei viety julkisille paikoille flunssa-aikaan ensimmäiseen kuuteen kuukauteen. Ei siis minnekään, missä oli paljon vieraita ihmisiä ja vauvan mahdollisuus saada flunssa. Ruoka-kauppaankin lapsi pääsi vasta keväällä flunssakauden jo päätyttyä. Näin meillä säästyttiin sairauksilta.

 • Reply
  Essi
  6.9.2017 at 13:09

  Hei Mona! Suuret onnittelut suloisesta pojasta! Odotin esikoistani kanssasi yhtäaikaa ja hän syntyikin reilun viikon teidän pojan syntymän jälkeen. Löysin blogiisi raskausaikana ja nyt myös lapsen syntymän jälkeen olen säännöllisesti täällä vieraillut. Tiedän niiiiiiin, mistä puhut! Ihanaa on löytää samassa tilanteessa olevia ihmisiä edes näin somen välityksellä, itselläni kun ei äiti-kavereita lähipiirissä ole yhtään. Esikoisen kanssa meninki kotona on välillä surkuhupaisaa, mutta tähän alkaa tottua. Yösyöttöihin ja -vaipanvaihtoihin herääminen tekee välillä tiukkaa, mutta muuten tähän elämään sopeutuminen on sujunut yllättävän hyvin. Imettäminenkin on alkanut sujua, ihan samoja ongelmia oli meilläkin mitä teillä. Nauratti tänään, kun taituroin yhdellä kädellä pyykkejä kuivumaan, vauva tietenkin sylissä, itsellä imetysliivit ja verkkarit päällä (vakio kotiasu nykyisin) ja tukka ja naama niin räjähtäneenä ettei koskaan, ja mietin samalla että nyt ymmärrän niiden kuolalappujen merkityksen vauvoilla :-D ennen olin pitänyt niitä lähinnä asusteena… no sitten hetken kuluttua katsoin instassa kun päivittelit Salaman puklanneen jo kolme asua pyykkiin ja kerroit myös hiffanneesi kuolalappujen jujun :-D Täällä myös pikkuinen sairastui ensimmäiseen flunssaan jo viikon ikäisenä, ja sillonkos valvottiin, läträttiin keittosuolatipoilla ja jouduttiin testaamaan nenäfriidakin, joka onkin ihan kelpo peli! Käytettiin myös vauva lääkärissä, ja siellä hän olikin terve kuin pukki! Kyllä nolotti!

  Ihania hetkiä sinne vauvan kanssa! Nämä kasvavat niin nopeaa, että meinaa ihan itkettää.

  • Reply
   Mona
   6.9.2017 at 14:21

   <3 <3 <3 <3 <3 toisella kädellä täällä vastaten :''D pus!!!!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *