13.8.2017

Koti-spa ja läsnäolon taito

Koti-spa ja läsnäolon taito @monasdailystyle

Kaupallinen yhteistyö, Ecotools

Mustat silmänaluset tulevat vauvan saannin myötä pian tutuiksi. Arki vauvan kanssa on todella nopeatempoista. Ei tätäkään osannut oikein etukäteen kuvitella kaikista puheista huolimatta.

Läsnäolosta ja meditoinnista on ollut valtava apu raskauden aikana, synnytyksessä sekä nyt ensimmäisinä viikkoina vauvan kanssa uutta elämää opetellessa. Meditoinnin tuoman rauhallisuuden avulla olen pärjännyt vaikeampienkin hetkien läpi ja muistanut sen, että on turhaa murehtia menneitä saati liikaa pohtia tulevaa. Parempi keskittyä tähän hetkeen, nauttia ja muistaa tämän hetken arvo ja tärkeys. Tämä hetki on loppujen lopuksi ainut, mitä meillä on.

Olen huomannut vauva-arjen ensimmäisten viikkojen aikana, että helposti odottaa itseltään liikoja. Tuoreena äitini vertaa itseään muihin ja kokee riittämättömyyden tunnetta. Oman jaksamisen kannalta on ihan valtavan tärkeää pysähtyä näiden tunteiden eteen ja muistuttaa itseään, että nämä kaikki tunteet ovat vain oman egon puheita. Ei ole syytä itsensä arvosteluun ja sättimiseen. Jokaiselle näitä tunteita varmasti joskus tulee, mutta se miten ne käsittelee auttaa hurjasti omaa jaksamista.

Koti-spa ja läsnäolon taito @monasdailystyle

Tietoisuus- ja läsnäolon taitoja voi harjoitella arjen pienissä asioissa joka päivä. Tiskit voi tyhjentää tiskikoneesta niin, että tekee sen ajatuksen kanssa, jokaista astiaa tunnustellen ja tutkien. Ruoka kannattaa syödä joka kerta tietoisesti. Maistamalla, katsomalla ja tuntemalla. Kiireessä tietoisuuteen keskittyminen ei todellakaan ole aina helppoa, mutta harjoitteleminen tuo taatusti tuloksia ja helpottaa omaa keskittymistä elämään tässä ja nyt.

Oma suosikkini läsnäolon harjoituksista liittyy suihkussa käyntiin. Niin kuin olen moneen kertaan raskauden aikana maininnut täällä blogissa, suihku on minulle se paikka, jossa rentoudun ja keskityn pienen ajan vain itseeni ja tähän hetkeen. Veden rauhoittava vaikutus yhdessä ihanien tuotteiden kanssa saa kehon ja mielen rentoutumaan. Olen pitänyt huolta, että nämä omat hetkeni ovat mahdollisia myös vielä vauvan synnyttyä.

Laadukkaan kosmetiikan lisäksi suihkuun saa helposti ihanan koti-spa tunnelman muilla kylpytuotteilla. Olen saanut ihanan yhteistyökumppani Ecotoolsin kylpytuotteita testattavakseni ja ne tekevät omista suihkuhetkistäni vielä astetta täydellisempiä! :)

Keräsin tähän neljä omaa suosikkiani kylpytuotteiden joukosta, jotka ovat ahkerassa käytössä.

Facial Cleansing Brush – Kasvoharja

Pienikokoinen ja käteen juuri sopiva kasvoharja on ihana lisä ihonhoidossa ja meikinpuhdistuksessa. Harja kuorii hellästi ja iho tuntuu kirkkaalta puhdistuksen jälkeen.

Delicate EcoPouf – Hellävarainen pesusieni

EcoPuf-pesusieni on ihanan pehmeä ihoa vasten ja se vaahdottaa suihkusaippuan kunnolla. Tämä on ihan ehdoton kylppärin lisä! :) EcoPouf  pehmeä pesusieni sopii myös herkemmälle iholle.

Loofah Body Sponge – Luffa pesusieni

Pesusienikurkku eli luonnonluffa kuorii ja pesee ihon pehmeäksi. Luffa on karheaa ja se virkistää verenkiertoa ja onkin ollut nyt synnytyksen jälkeen ihan erinomainen väsyneille ja turvonneille jaloille. Jep, turvonneet jalat todellakin! Luulin, että turvotus jäisi synnärille, mutta sektion jälkeen ensimmäisen viikon olin turvonneempi mitä kertaakaan raskauden aikana.  Luffa hajoaa pois heitettynä täysin ja on näin myös ympäristöystävällinen.

Dry Brush – Kuivaharja

Kuivaharjaus tekee iholle todella hyvää ja esimerkiksi kesällä kuivaharjaus on oiva keino saada lisää hehkua sääriin. Kuivaharjaus kuorii kuollutta ihosolukkoa ja parantaa pintaverenkiertoa. Tällä Ecotoolsin kuivaharjalla on helppo käydä iho läpi ennen suihkua. Itselläni tämä on ollut käytössä erityisesti reisien ja käsivarsien kuivaharjauksessa.

Koti-spa ja läsnäolon taito @monasdailystyle

Yllä olevien Ecotools kylpytuotteiden lisäksi heidän valikoimastaan löytyy vaikka mitä muita ihania juttuja ja suosittelen lämpimästi kurkkimaan niitä. Tuotteet ovat ihania itselle, mutta huippuja myös lahjaideana ystävälle tai tuliaisena mökille.

Lämpimän ja rentouttavan suihkun päätteeksi on myös ihana hemmotella itseään teellä ja raakasuklaalla. Sain tämän itse tehdyn teen lahjaksi ihanalta Sallalta ♥

Koti-spa ja läsnäolon taito @monasdailystyle

Koti-spa ja läsnäolon taito @monasdailystyle

Koti-spa ja läsnäolon taito @monasdailystyle

Kosmetiikan ja kylpytuotteiden lisäksi koti-span tärkeä osa on myös rentouttava musiikki ja miellyttävät tuoksut. Herkimpien kannattaa kokeilla eteerisiä öljyjä tuomaan rauhoittavaa fiilistä. Itse laitan usein pumpuliin muutaman tipan eteeristä öljyä ja jätän pumpulin kylppäriin. Sen lisäksi meiltä löytyy tuollaiset tuoksutikut, joista tulee miellyttävää tuoksua kylpyhuoneeseen.

Arjessa loppujen lopuksi ne on ne pienet asiat, joilla saa isoja vaikutuksia. Kun uskaltaa pysähtyä ja keskittyä hetkeen, saa aina kaikesta paljon enemmän irti. ♥

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *