13.5.2017

Ihon muutokset raskauden aikana

Kaupallinen sisältöyhteistyö, Bio-Oil

Raskaus on kokonaisvaltaista muutoksen aikaa naisen kehossa ja myös iho muuttuu raskauden aikana. Toki olemme kaikki yksilöitä ja siinä missä toisille ei esimerkiksi tule lainkaan raskausarpia voi niitä toisille tulla jo raskauden aivan alussa.

Itse olen huomannut suurimmat muutokset ihoni kuivumisessa ja herkkyydessä. Normaalisti ihoni ei kuivu kovin helposti, paitsi talvella. Raskauden aikana ihoni kuitenkin janoaa kosteutta aivan eri tavalla ja on myös normaalia herkempi reagoimaan esimerkiksi stressiin ja väsymykseen.

Ihan ensisijaisen tärkeää on tietysti ihon kosteutus sisäisesti ruokavalion ja veden avulla. Itse huomaan välittömästi ihon kunnossa, jos vesi on jäänyt vähemmälle. Onneksi runsas veden juonti on jo pinttynyt tapa ja harvoin unohdan juoda riittävästi.

Bio-Oil, Ihon muutokset raskauden aikana @monasdailystyle

Raskausarpia minulle ei raskauden aikana ole ainakaan vielä tullut. Alkuraskaudesta näytti, että kylkiin olisi tullut arpia, mutta ne häipyivät pian, joten kyseessä taisi olla vain kuiva ja punoittava iho. Reisissä sen sijaan raskausarpia oli jo entuudestaan, mutta niitäkään ei ole tullut lisää vaikka painoa on tullut reilusti raskauden aikana.

Vaikkei raskausarpia ole tullut niin etenkin jalkojen ihon olen huomannut kuivuvan todella helposti. Reisien ulkosyrjät ja sääret erityisesti tuntuvat välillä melkein hiekkapaperille ja niissä saattaa olla jopa sellaisia ihan ohuita viiruja kuivuudesta. Koko vartalon kosteutuksesta onkin tullut raskauden aikana rutiini (josta myös nautin suuresti) ja huomaan sen helpottaneen selvästi kuivuuden tunnetta. Välillä riittää kosteutus kerran päivässä, toisinaan taas saan olla kosteuttamassa ihoa parikin kertaa päivässä.

Olen koko raskauden ajan käyttänyt ja testannut monia eri tuotteita ja nyt uusimpana testissä on varmasti jokaisen tuntema Bio-Oil erikoisihonhoitoöljy, joka onkin Suomen myydyin tuote arpien ja raskausarpien hoitoon.  Se sopii arpien hoidon lisäksi myös mainiosti tasoittamaan ihonsävyn epätasaisuuksia ja sitä voi käyttää myös kylpyöljynä. Myös herkkä auringon polttama iho hyötyy Bio-Oilin hoitavasta vaikutuksesta.

Tuote on voittanut ihan hurjasti erilaisia palkintoja ja monet vannovat Bio-Oilin nimeen. Itse ihastuin ensimmäisenä tuotteen koostumukseen ja öljyn jättämään tunteeseen iholla. Bio-Oil levittyy helposti ja iho tuntuu välittömästi todella pehmeälle ja kosteutetulle. Tuoksu on omaan makuuni hieman turhan voimakas, mutta se tasoittuu melko nopeasti iholla. Koostumuksen puolesta en kyllä näin ensimmäisten kokeilujen jälkeen yhtään ihmettele miksi niin moni käyttää tätä myös muulloin, kuin raskaana. Voisin kuvitella, että Bio-Oil löytyy monen meikkaajankin luottotuotteista, koska se todella saa ihon tuntumaan erilaiselta heti ja sitä voi käyttää sekä kasvoille että vartalolle.

Bio-Oil, Ihon muutokset raskauden aikana @monasdailystyle

Bio-Oil, Ihon muutokset raskauden aikana @monasdailystyle

Bio-Oil, Ihon muutokset raskauden aikana @monasdailystyle

Bio-Oil, Ihon muutokset raskauden aikana @monasdailystyle

Bio-Oilista, sen ominaisuuksista ja ainesosista löytyy vielä tarkemmin tietoa täältä.

Onko tämä melkein kulttituotteen maineen saanut Bio-Oil monelle teistä tuttu?

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Pinja
  13.5.2017 at 13:41

  Bio-oil on ihan huippu! Itse käytin kulttiöljyä muutama vuosi sitten melko ärhäkän aknen jättämiin arpiin ja hyvin toimi niihinkin :)

  • Reply
   Mona
   21.5.2017 at 08:57

   Mahtavaa kuulla!!! :) Ei siis ihme, että tuotteella on vaikka kuinka ja paljon eri palkintoja kahmittuna.

 • Reply
  H-M
  13.5.2017 at 14:30

  Suosittelen käyttämään heti raskauden alusta (silloin kun kuulee ihanat uutiset) reilusti vauvaöljyä vatsan iholle. Myöhemmin vuorottelin öljyä ja Elancylin raskausarpivoidetta, johon minulla on todella kova luottamus. Olen kaksosten äiti, mutta minulla ei ole vatsassa ainuttakaan raslausarpea. Myös painonhallintaan kannattaa toki järkevästi huomiota.
  Ilmeisesti arpitaipumus liittyy vahvasti kudostyyppiin, mutta minulla on mm. pohkeissa arpia nopean lihasten kasvun vuoksi. (balettiharrastus)
  Siis uskon näiden tuotteiden olleen avuksi.
  Onnellista odotusta!

  • Reply
   Mona
   21.5.2017 at 08:58

   No wau! Kaksosten äiti <3 <3
   Ja kiitos paljon <3 :)

 • Reply
  Outi Karita
  14.5.2017 at 13:22

  Nyt myös hetken käyttänyt omalle kasvavalle masulleni tuota öljyä välttääkseni raskausarpia :)
  Hih, täälläkin siis masua kasvatellen <3

  • Reply
   Mona
   21.5.2017 at 08:59

   Kosteutus on kyllä hyvä aloittaa jo heti raskauden alussa. Itse olen suorastaan lotrannut rasvoilla koko raskauden ajan :D
   Ja onnea vielä ihana sinne teidän perheelle mitä ihanimmista uutisista <3 <3

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *