15.3.2017

Home sweet home

Takaisin taas kotona Krakovassa! Aurinkoisessa kelissä tuntui tänään, että koko päivän matkustaminen sujui tosi mutkattomasti räkäisestä olosta huolimatta. Lentokoneessa pää tuntui räjähtävän, mutta onneksi tuo matka on lyhyt. Joku flunssa jäi tuliaiseksi siis Suomen visiitistä meikäläisellekin. Onneksi tämä on vasta ensimmäinen flunssa raskauden aikana ja ajattelin päihittää sen muutamassa päivässä.

Flunssan lisänä sain myös aivan törkeän kuivat huulet ja suupielet. Ne ovat olleet kuivat jo hetken aikaa, mutta nyt flunssa pahensi kuivumista oikein urakalla. Kyselin tänään FB:ssä suosituksia huulirasvoista ja sain kasan niin loistavia vinkkejä, että nyt riittää testattavaa hetkeksi. Heti kentältä otin jo mukaan muutaman putelin.

Eetun entinen kolleega tuli meidän kanssa tänään samaa matkaa Krakovaan lomalle ja meillä tuli juttua siitä, että kokeeko “ihana tulla kotiin” fiilistä enemmän tänne Krakovaan tullessa vai sitten Suomeen mennessä. Ennen olen aina ajatellut, että nimenomaan koti ja asunto konkreettisesti on se asia mikä tuon tunteen tekee. Tällä hetkellä aika suurta roolia tässä hyvässä fiiliksessä näyttelee oma sänky ja se paikka, jossa ne omat tavarat on. Mutta kyllä se ihana tulla kotiin fiilis tulee ensisijaisesti siitä missä Eetu on.

Olen muutenkin viimeaikoina ajatellut paljon kodin merkitystä ja sitä miten omat ajatukset ovat vuosien aikana muuttuneet sen suhteen. Ennen mulle oli todella tärkeää, että on nimenomaan se oma koti ja omat huonekalut, kun nykyään taas olen oppinut arvostamaan ihan valtavasti tiettyä vapautta. Vuokralla asumisessa on ihan erilainen helppous ja kalustetussa asunnossa asumisessa vasta omat helppoutensa onkin.

Mielenkiintoista nähdä miten nämä ajatukset muuttuu tulevan perheenlisäyksen myötä tässä kotiasiassa. Kaipaanko taas uudelleen sitä pysyvää omaa kiinteää paikkaa ja kotia, jonne voi rakentaa pesää ja jonne hankkia niitä omia lempparihuonekaluja vai pitääkö vapauden kaipuu edelleen pintansa? Tällä hetkellä mieli on ehkä jossain näiden välimaastossa. Vielä en osaa kaivata mitään muutosta pysyvään loppuelämän kotiin, mutta omaa (uutta) sänkyä kaipaan edelleenkin.:D Toisaalta koen kalusteettomuuden hurjan hyvänä ja vapauttavana. On ihanan “kevyt” olo, kun omaisuutta ei ole ihan kauheaa määrää. On niin paljon helpompi ja vapaampi fiilis tulla ja mennä. Toki se tuo aina omat haasteensakin. Kaikesta tavarasta, kun ei raaski luopua ja kaikkea ei kuitenkaan aina joka paikkaan voi ottaa myöskään mukaan.

Meillä on edelleenkin auki loppuvuoden suunnitelmat. Kesä tullaan kyllä olemaan Suomessa. Haluan synnyttää Suomessa, sekä olla perheen lähellä vauvan ensimmäiset viikot/kuukaudet. Tiedän jo nyt, että omista vanhemmistani ja myös Eetun vanhemmista tulee olemaan niin suuri apu henkisesti ja ihan konkreettisestikin alkuun vauvan kanssa, että haluan ehdottomasti olla heidän lähellä. Samoin koen kaikkien sisarusten ja ystävien lähellä olemisen todella tärkeäksi. Toisaalta Suomessa olo ilman sitä kiinteää kotia voi olla hieman hankalaa, joten eri vaihtoehtoja tulee nyt punnittua todenteolla. Pitääkö kiinni siitä omasta tietynlaisesta vapaudesta vaiko miettiä jotain pysyvämpiä ratkaisuja? Täytyy sanoa, että välillä on pää aika pyörällä kaikesta uudesta. Ihan jo pelkästään vauvan tulo tähän maailmaan tulee muuttamaan tietysti meidän elämää valtavasti ja sitten vielä tämä avoinna oleva tilanne muunkin elämän osa-alueilla.

Toisaalta viime vuonna ulkomaille lähtiessä muutokset tuntui vieläkin isommilta, vaikkei silloin ollut edes vauvaa kuvioissa. Jotenkin se oman asunnon ja melkein kaiken omaisuuden myynti tuntui niin valtavalta hyppäykseltä, kun ei yhtään tiennyt mihin soppaan sitä itseään oli laittamassa. Nyt iso muutto ja suuri epävarmuus on jo tuttuja aikaisemmista kokemuksista, joten en oikein osaa pelätä tulevia muutoksia. Myös vauvasta olen haaveillut jo niin pitkään, että sekin tuntuu vain todella luonnolliselle muutokselle. Tiedän, että kaikki tulee menemään hyvin ja tiedän myös sen, ettei minkään muuton tai paikkakunnan/maan tarvitse olla pysyvää vaan aina voi miettiä ja punnita vaihtoehtoja myös myöhemmin. Tärkeintä on, että me pysytään perheenä yhdessä, kuunnellaan ja tuetaan toisiamme tiiminä. Ja mikä parasta, kohta meidän perhettä rikastuttaa maailman ihanin asia, joka tulee kyllä varmasti laittamaan ajatukset ja arvot jälleen ihan uuteen uskoon.

Näiden hajanaisin ajatuksin toivottelen nyt ihanaa iltaa kaikille ja tahdon myös kiittää kaikista ihanista kommenteista mitä olette jättäneet viime aikoina. Ette tiedäkään miten paljon teidän vertaistuki ja vuorovaikutus antaa energiaa ja voimaa aina täällä päässä. Iso kiitos siis kaikille, jotka jaksatte ja ehditte antaa teidän aikaanne ja kertoa kuulumisia, vinkkejä ja kokemuksia millon mistäkin. Olette ihan blogin parhautta. ♥

(adlinks/kaupallisia linkkejä*) Shoes, Pier One* / Jacket, Tiger of Sweden*

Pst, Kotiin liittyen Elloksella* on vielä huomiseen asti ihan huippu kamppis taas menossa, kannattaa kurkata jos on jotain kotihankintoja suunnitteilla! :)

20% alennusta* kodintuotteista – myös huonekalut ja tuotemerkit!

Tarjousnumero: 355431*

*Alennus koskee uutta tilausta Elloksen kodinvalikoimasta.
Alennus 
koskee normaalihintaisia: kodintekstiilejä, sisustustuotteita, sisävalaisimia, tapetteja, mattoja ja huonekaluja.
Alennus on 
voimassa 16.3.2017 asti, ja sen voi käyttää vain kerran. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan.
Alennusta ei voi 
yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, ale-/kampanjahintaisiin tuotteisiin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Design by -tuotteisiin eikä Odd Molly Home -tuotteisiin.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Eve
  16.3.2017 at 09:12

  Haluutko jakaa muutaman vinkin miten selättää flunssa muutamassa päivässä. Nimimerkillä täällä kärsin siitä ja haluaisin muutaman vinkin sen selättämiseen :)

  • Reply
   Mona
   16.3.2017 at 09:25

   Lepo!!!! :) Helposti sitä tulee aina tehtyä turhan paljon kaikkea flunssassa ja se pitkittyy, mutta kun oikeasti malttaa levätä lähtee ainakin itselläni flunssa huomattavasti nopeammin pois. Ja vitamiinit myös itselläni aina tosi tärkeitä. C vitamiinia flunssan aikana reilusti, d:tä myös enemmän. Harvemmin käytän mitään särkylääkkeitä tms vaan pyrin aina niin sanotusti luonnollisilla keinoilla helpottamaan oloa ja lyhentämään taudin kestoa. Nyt tietty raskaana muutenkin tarkempaa mitä voi ja mitä ei voi käyttää..
   Ai niin ja sellainen sarvikuono nenäkannu myös hyvä apuväline! Toivottavasti näistä oli jotain vinkkiä :) Kannattaa ainakin yrittää, siinä ei menetä mitään:) Tällaista räkäflunssa ei kyllä itselläni ole ollut tosi pitkään aikaan, en edes muista milloin:O Mutta joku korkea kuumetauti oli heti häiden jälkeen, mutta sekin hävisi tosi nopeasti kunnon levolla. Toivottavasti tämäkin lenssu selätetään äkkiä. Ja toivottavasti jäisi viimeiseksi raskauden aikana kärsityksi flunssaksi..

 • Reply
  Eve
  16.3.2017 at 19:59

  Kiitän:) mulla oli muutama viikko takaperin kunnon räkätauti ja nyt taisin näinä keväisinä päivinä vähän vilustua mutta nyt vaikuttaa siltä että tästä ei ehkä sellasta räkätautia kehity, sen takia yritän käyttää mahdollisimman hyvin kaikki keinot etten sitä saisi vaan säästyisin pienellä flunssalla joka kestäisi sen muutaman päivän!

  • Reply
   Mona
   16.3.2017 at 21:11

   Joo ehdottomasti kaikki keinot käyttöön! Hei ja muuten yksi vielä, jos et jo käytä niin probiootteja suosittelen ihan tosi tosi suurella lämmöllä. Itse olen saanut niiden avulla vastustuskykyä ihan hurjasti vahvistettua ja myös jo alkaneet taudit helpottamaan. Suomesta saatavat Bioteekin eri probiootit esim on mega hyviä! :)

 • Reply
  Rosita
  18.3.2017 at 09:58

  Mielenkiintoista pohdintaa. Itse olen hyvin kotiorientoitunut ja jotenkin haluan olla omien huonekalujen ympäröimänä. Tämä tuli huomattua vaihdossa ja muilla pidemmillä reissuilla. Hetkellinen vapaus on toki mukavaa mutta jotenkin oma fiilis on täydempi silloin kun koti on rakennettu omien asioiden ympärille ja haluan viettää kotona sillon enemmän aikaa :) Teillä on selkeästi paljon pohdittavaa tulevan suhteen. Onko teillä ollut pohdinnassa ihan Suomeen paluukin vai enemmänkin toisen asunnon ostaminen/vuokraaminen täältä jolloin matkailu eestaas olisi helpompaa? Hyviä vointeja raskauteen ja viikonloppuun!

  • Reply
   Mona
   18.3.2017 at 10:28

   Pidetään oikeastaan kaikki mahdollisuudet vielä avoinna. Mennään vähän hetki kerrallaan ja katsotaan mitä tulevaisuus tuo. Alkuun kyllä ihan vaan vuokrataan asunto Suomesta, joko pelkästään kesäksi tai sitten vuoden ajaksi ja sitten reissaillaan ees taas jos toinen jää ulkomaille. Työkuviot ja se millainen bebe meidän perheeseen tulee määrittää varmaan aika paljon ensi vuoden suunnitelmia. Jos kaikki menee tosi hyvin niin kyllähän sitä sitten voi vaavin kanssakin lähteä minne vaan:) Mutta tosiaan mulle on kovin tärkeää että ainakin ensin alkuun on tukiverkko lähellä, kun kaikki on itselle uutta ja ihmeellistä <3 Ideaalein tilannehan olisi, että voitaisiin hankkia Suomesta oma asunto, jäädä molemmat Eetun kanssa vuodeksi kotiin vauvan kanssa ja katsoa sitten mitä keksii vuoden päästä :D Mutta se on noin niinkuin käytännössä aika mahdotonta ihan tauloudellisesti :D Toki ainahan voi haaveilla ;)
   Ja kiitos paljon <3 <3

   • Reply
    Rosita
    19.3.2017 at 09:05

    No mutta eikös se olekin tärkeää miettiä se ideaalein vaihtoehto niin tietää mitä kohti pyrkiä! :) Vaikka se ei aina toteutuisi juuri siinä muodossa. Teillä on kyllä jännät ajat edessä kun on tuo maa-aspektikin suuren elämänmuutoksen yhteydessä. Kaikki kuitenkin selviää aivan varmasti parhain päin. Ja harva asia on lopullista vaan suunnitelmia ja toteutusta voi muokkailla :)

    • Reply
     Mona
     19.3.2017 at 11:09

     No niinpä! :) Näin se on :)
     Ja tuota mä myös aina haluan miettiä, että harva asia on koskaan tosi lopullista vaan elämä vie mukanaan ja on vaan itsestään kiinni mihin suuntaan sitä haluaa milloinkin viedä ja kun on uskallusta tehdä välillä pelottavilta/jännittäviltä tuntuvia asioita voi saada jotain mitä ei olisi koskaan edes osannut kuvitella saavansa :) Ja jos menee metsään niin sitten vaan uutta yritystä;D

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *