19.12.2016

5 tapaa helpottaa joulustressiä

Jouluviikko on monelle usein ruokakaupassa käymisineen ja muine viimetipan juttuineen se kiireisin ja stressaavin aika ennen joulua. Keräsin tähän muutaman vinkin helpottamaan kiireen ja stressin tuntua. Joulu on ihanaa aikaa ja siitä kannattaa ehdottomasti nauttia ja jättää stressi taka-alalle.

kalanruotoletti1-6

1. Aloita aamu meditoimalla ja päätä päivä kiitollisuuspäiväkirjalla

Ennen päivän kiireitä kannattaa pyhittää muutama minuutti itselleen ja hiljentymiselle. Jo viiden  minuutin meditaatiolla on valtava vaikutus hyvinvointiin, eikä sitä kannata skipata etenkään kiireiseen aikaan. Voit laittaa rentouttavaa musiikkia taustalle ja keskittyä syvään hengittämiseen tai voit kokeilla erilaisia sovelluksia.

Illalla puolestaan ennen nukkumaan menoa kannattaa kirjoittaa lista päivän kiitollisuuden aiheista. Itse mietin aina mielessäni vähintään kolme asiaa, joista olen kyseisenä päivänä kiitollinen. Usein kiitollisuuden aiheita putkahtaa mieleen paljon enemmänkin. Kannattaa olla mahdollisimman yksityiskohtainen ja miettiä pieniäkin päivän aikana tapahtuneita asioita.

2. Kuuntele joululauluja ja katso hyvän mielen jouluelokuva

Töiden teon lomassa pääsee mukavasti joulun tunnelmaan kuuntelemalla taustalla kauniita joululauluja. Illalla puolestaan voi rentoutua hyvän mielen jouluelokuvan parissa. Itse aloitin jouluelokuvien katsomisen jo marraskuussa :D

3. Kaupassa käydessä keskity olemaan mahdollisimman läsnä

Kaupoissa käy melkoinen vilske ja ruuhkalta on vaikea välttyä. Jottei kaikessa tungoksessa menetä hermojaan kannattaa kauppoihin lähteä oikealla asenteella. Mikäli tavoite on selvitä mahdollisimman nopeasti pois koko tilanteesta saattaa hermoromahdus olla lähellä. Anna itsellesi tarpeeksi aikaa ja muista olla hyvin läsnä hetkessä. Keskity hyviin asioihin jonottamisen ja tungoksen sijaan. Odotellessa on turha miettiä sitä miten kiire on tai miten ärsyttäviä ohittelijoita vieressä on. Sen sijaan ota käyttöön positiivinen asenne ja pohdi asioita, jotka ovat juuri tällä hetkellä äärettömän hyvin. Etsi väkijoukosta hymyilevät ihmiset ja jaa itsekin hyvää mieltä eteenpäin.

4. Älä stressaa rahasta

Joulu on melkoista kulutuksen juhlaa. Kannattaa muistaa, että onnellisuus ei lähde vain materiaalista ja ostamisesta. Toki antamisen ilo on ihanaa ja jokainen varmasti mielellään haluaisi joulupöydän pursuavan kaikkea mahdollista ja vähän enemmän. Jos raha tai sen puute kuitenkin aiheuttaa erityisesti jouluna stressiä kannattaa pysähtyä ja muistuttaa itseään, että kaikkein arvokkainta mitä voit läheisillesi antaa on läsnäolo ja rakkaus. Pienemmälläkin budjetilla saa loihdittua ihania ruokia ja lahjana oman ajan antaminen on yksi parhaimmista. Muista keskittyä niihin asioihin, joita voit toteuttaa ja olla niistä kiitollinen.

5. Osaa pyytää anteeksi

Kiireen ja stressin keskellä tulee usein sanottua niille kaikkein tärkeimmille ihmisille ikävästi. Muista kysyä itseltäsi haluatko mieluummin olla onnellinen vai oikeassa? Monesti toisen “väärin” tekemisestä sanominen on aivan turhaa. Anteeksi pyytäminen on äärimmäisen tärkeää eikä sen merkitystä voi korostaa. Pyydä siis helposti anteeksi omaa moukkamaista käytöstäsi ja muista myös huomioida se. Usein sitä itse kuvittelee olevansa aina oikeassa ja toisen aina väärässä. Tällöin on hyvä katsoa peiliin ja miettiä onko asia todellakin niin.

kalanruotoletti1-5

kalanruotoletti1-3

kalanruotoletti1-7

kalanruotoletti

Pictures, Vilma P

Ihanaa jouluviikkoa kaikille ♥

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Katja
    19.12.2016 at 13:49

    Kiitos vinnkkeistä! <3

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *