24.5.2016

Järjestän lukuaikaa hinnalla millä hyvänsä

blackwhite

Virallisesti Kirjan vuosi taisi olla 2015, mutta omalla kohdallani 2016 on todellinen Kirjan vuosi. Olen lukenut ja kuunnellut tänä vuonna enemmän kirjoja, kun useampana vuotena yhteensä. Tämä vuosi on ollut ja tulee olemana yksi elämäni tapahtumarikkaimmista, jo pelkästään Krakovaan muuton takia. Myös muita muutoksia on pitkän listan verran. Silti olen asettanut itselleni tavoitteen lukea tänä vuonna ennätysmäärän kirjoja. Tavoitteeni on lähtenyt hyvin käyntiin, enkä voisi olla tyytyväisempi päätökseeni kahlata läpi niin monta kirjaa, kuin vain ikinä ehdin.

Aikaa on raivattava ja on oltava luova sen kanssa milloin voi lukea. Audible on ollut suurin apuni ja olen aivan hurahtanut äänikirjojen maailmaan. Suosittelen koko sydämeni pohjasta tuota ihan jokaiselle, joka haluaa viettää enemmän aikaa kirjojen kanssa. Itse lukeminen ei onnistu mitenkään samalla, kun käy aamulenkillä, mutta Aubidlen kautta se luonnistuu loistavasti. Samalla myös englanti kehittyy huimasti!

Kallistahan tuo tietysti on, mutta koen saavani vastinetta jokaiselle käyttämälleni eurolle. Tykkään lukea erityisesti kirjoja, joista motivoidun elämän eri saroilla. Pyrin lukemaan sekä hyvin vanhoja teoksia, että vasta ilmestyneitä. Olen itse asiassa kerännyt vuoden alusta kaikki loppuun lukemani kirjat ylös listalle ja tarkoitukseni on tämän vuoden lopussa jakaa koko vuoden lukulista teidän kanssa ja toivottavasti herättää myös kirjoista keskustelua! :)

Mikä kirja sinulla on juuri nyt meneillään?? :)

blackoutfit1.0

blackoutfit1.2

blackoutfit1.3

Pictures, Eetu Visuri / edited by me

Shoes, Björn Borg* 
Jeans, Ellos 
Shirt, Ralph Lauren
Jacket, Jacqueline de Yong*
Bag, Mulberry
(giveaway*/adlinks)

Kuvan asu oli päällä muutama viikko sitten, kun kierrettiin Eetun vapaapäivänä kaupunkia. Kävimme myös meidän vuokranantajan perheen kanssa kahvilla ja lounaalla. Oli todella ihanaa, että he kutsuivat meidän mukaan pizzalle. Ihana tutustua paikallisiin sydämellisiin ihmisiin ja kuulla heidän tarinoitaan :) Tämä ulkomailla oleminen on vaan elämäni yksi parhaimmista asioista <3 Se avaa silmiä ja sydäntä niin monelle uudelle asialla.

Ihanaa tiistaita kaikille ja muistakaahan laittaa kommenttiboksiin teidän tämän hetken kirjalistaa!! ;) On aina kiva kuulla mitä muut lueskelevat.

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Anni
  24.5.2016 at 13:16

  Moikka Mona!

  Itsekin olen kuluneen vuoden aikana löytänyt lukemisen ihan uudestaan ja nyt viimeviikkoisten pääsykokeiden jälkeen onkin ollut kiva kun on voinut taas rauhassa lukea muutakin kuin pääsykoekirjoja. Tällä hetkellä menossa Tollen Läsnäolon voima, jonka olemassaolon muistin uudestaan kun selailin tätä blogia:). Viimeksi luin Saku Tuomisen ja Annamari Heikkilän Uskonko-kirjan, joka myöskin herätti ajatuksia.

  Oon lukenut tätä sun blogia aina välillä jo useamman vuoden ajan, mutta nyt viimeaikoina oon eksynyt tänne useammin :). Kirjoitat ihanan inspiroivasti ja tätä lukiessa tulee aina hyvä fiilis. Vinkkasit täällä myös joskus aiemmin Louise Hayn videoista ja oon nyt välillä kuunnellut niitä ulkoillessa, niistä saa kyllä hyvän fiiliksen.

  Kiitos ihanasta blogista ja kivaa kesää!!:)

  • Reply
   monasdailystyle
   24.5.2016 at 14:33

   Oh, pääsykoeurakka on kyllä sellainen, että silloin ei juuri muuta lueta :D Edelleen tuoreessa muistissa, vaikka siitäkin jo sikana aikaa:’D
   Ja Tolle <3 Hyvä valinta ;) Kannattaa lukea pienissä erissä ja "makustellen". Siinä on kirja täynnä asiaa ja voi ottaa hetken, ennen kuin sen kanssa pääsee kunnolla vauhtiin :)
   Ja kiitos vinkistä, laitan tuon Uskonto -kirjan lukulistalle!! :)
   Ja iso iso kiitos ihanasta palautteesta, et tiedäkään miten paljon se merkitsee <3 :)
   Ihanaa kesää myös sinne ja nautihan nyt täysillä pääsykoeurankan jälkeisestä "vapaudesta".

 • Reply
  Julia
  24.5.2016 at 13:33

  En tarkoita tätä Mona mitenkään pahalla, hyvällä juurikin!! Mutta pakko sanoo, että ihanaa, kun jollain muullakin on hieman lyhyemmät ja paksummat jalat, enkä ole ainoa! :D Tuntuu, että joka paikassa (varsinkin nyt kun some ja sen kauniit/seksikkäät kuvat on jokapaikassa pinnalla) on vain siroja ja pitkiä mallisääriä ja itse elelen tälläisenä paksujalkaisen tappina! :D Kerran mitattiin siskoni kanssa, niin mun sääri oli ainoastaan muistaakseni 7 senttiä pitempi, kuin mun itse jalkajalka (missä on kenkä :D). Siinä kohti ei oikein tienny pitikö itkee vai nauraa :D Mutta kaikki me ollaan hyviä juuri tälläisinä <3 Ja ei nyt mitenkään jalkoihin liittyvää, mutta sä aina annat ruudun välityksellä niin paljon positiivsta energiaa ja inspistä, kiitos siitä ihana Mona <3 Ja vielä kerran, älä ota ota itseesi tuota jalkakommenttia, en tarkoittanut mitenkään pahalla, sulla on upeet jalat! <3 :) Halusin vain jakaa ajatukseni :D

  Oisko sulla muuten jotain vinkkiä niistä ns. "elämänohje" kirjoista, mitä aina näkyy esim sun snäpissä? Että mikä on hyvä, antaa näkökulmia ja jaksais lukea loppuun saakka! Ois ihana aloittaa lukemaan jotain sellaista, mutta en vain tiedä mitä niistä kaikista! :D

  • Reply
   monasdailystyle
   24.5.2016 at 14:31

   Hihihi :D Ihana rakas Julia, enhän voi millään ottaakaan pahalla ;) Jalat on mitä on ja tietkö mä niin olen oppinut rakastamaan omaa kehoani :) Tietty aina haluaa olla parhaassa mahdollisessa kunnossa ja pidän silmällä mitä syön ja pyrin liikkumaan säännöllisesti yms, mutta pääosin olen noin muuten aivan tajuttoman tyytyväinen siihen mitä mulle on suotu. Jokainen on kaunis uniikkina itsenään. Toisilla pitkät gaselli sääret ja toisilla tällaiset persjalat muhkean takapuolen kera;) Nuorempana kyllä monesti mietin, että miksi hitossa mulle on tämmöiset tolpat luotu, kun monilla ystävilläkin on super upeat sirot pitkät jalat. Mutta mitä vanhemmaksi tulee sen paremmin ymmärtää sen rikkauden mitä juuri itsellään on ja oppii oikeastaan senkin, että en todellakaan olisi minä ilman tätä ulkoista olemusta:) Kiitos ajatuksen jakamisesta ja oli ihana lukea, että olet myös ymmärtänyt saman kun minä, eli että me ollaan kaikki hyviä juuri tällaisina kuin ollaan <3 :) Ja ihan super hyviä ja ihania ollaankin!
   Ja heiii mulla alkaa olla jo piiiiitkä lista noita kirjoja suositella :D Nyt melkein vaikeus jos pitäisi vaan yksi sanoa, mutta edelleen suosittelen aloittamaan Gabbyn tuotoksista, vaikka niitä täällä olen jo kehunut varmaan useamman vuoden.
   Miracles Now esim on ihana ihana ihana<3 Koitan jossain vaiheessa vaikka ajan kanssa koota kymmenen ihanaa kirjaa ja pientä tiivistelmää niistä! :)

 • Reply
  k
  24.5.2016 at 13:53

  Olen saanut sen käsityksen, että olet self-help -kirjojen suurkuluttaja.
  Mutta luetko koskaan fictiota?
  Mielestäni fiction lukeminen on juuri oiva apu stressiin. Uppoutua vaihteeksi ihan toisiin maailmoihin.

  • Reply
   monasdailystyle
   24.5.2016 at 14:23

   Luen tosi vähän fictiivisiä kirjoja. Kyllästyn tarinoihin tosi nopeasti, enkä pysty keskittymään 10 minuuttia kauempaa, en tiedä miksi. En oikeastaan ikinä ole jaksanut lukea tarinoita muutenkaan. Pitäisi kyllä varmaan ihan äidinkielen kehittämisen kannalta, koska se on ollut aina oma heikkokohtani. Ehkäpä joskus vielä innostun noistakin! :) Niiden puolelta on vaan tosi vähän sellaisia kirjoja mitkä olisi tuntunut sellasilta WOU efekteiltä ja sitä tunnetta mä kaipaan kirjoista eniten :D Vinkkejä saa laittaa!! <3 :)

   • Reply
    k
    24.5.2016 at 16:25

    Ehkä olet vain lukenut vääriä tarinoita? Saitko kammon äidinkielen tunneilta?
    Sitä en yhtään ihmettele. Ennen ei kauheasti ajateltu oppilaiden kannalta millaiset kirjat kiinnostaisi sen ikäisiä, vaan pitäydyttiin klassikoissa, jotka eivät välttämättä koskettaneet sen ikäisten maailmaa mitenkään.
    Se on totta, että tarinan pitää olla jollain tavalla itselleen merkityksellinen, että sitä jaksaa lukea ja että voi samaistua tarinan henkilöihin.
    Mutta usko tarinat on erinomaista stressin poisto lääkettä. Kuka kerkee omia murheita samalla miettiä, kun on jännä tarina kesken? Ja kyllä, lukeminen on varma tapa kehittää kieltänsä ja sanavarastoa, olipa kieli sitten mikä hyvänsä.

    • Reply
     monasdailystyle
     24.5.2016 at 21:34

     Aivan varmasti mennyt juurikin noin. :D Itseasiassa mulla on ala-asteen äikän tunneilta muutenkin, kuin kirjojen puolesta jäänyt kauheat kauhukuvat mieleen.. Huh:’D
     Täytyy kyllä nyt ottaa kesän tavoitteeksi lukea vähintään yksi ihan normaalista lukulistasta poikkeava kirja! :)

 • Reply
  sirpar
  24.5.2016 at 21:09

  Kirjoista saa kyllä paljon inspiraatiota, uusia ideoita ja ne saavat ajattelemaan asioita erilaisista näkökulmista. Opiskeluihin liittyviä kirjoja tuli luettua talven aikana enemmän kuin tarpeeksi ja muutamaan vuoteen en ole muita kirjoja lukenutkaan, mutta nyt tänä kesänä innostuin taas kirjoista ja tavoitteena lukea mahdollisimman paljon. Juuri eilen sain päätökseen kesän kirjaprojektin ensimmäisen kirjan Sheryl Sandbergin Lean In naiset ja menestymisen tahto. Aivan loistava kirja, joka herätti tosi paljon ajatuksia sukupuolten tasa-arvosta ja työelämästä. Todellakin suosittelen kaikkia lukemaan tämän! :)

  Täytyykin seurata jos täältä kommenttiboksista löytyis muitakin huippuja kirjavinkkejä :D

  • Reply
   monasdailystyle
   24.5.2016 at 21:29

   Mahtavaa – laitan lukulistalle! Kiitos vinkistä Sirpa:)

 • Reply
  Mari
  25.5.2016 at 09:19

  Oih, minä rakastan lukemista! Olen lapsesta asti ollut kirjaston suurkuluttaja. Tosin nykyään ei kerkeä lukea niin paljon kuin nuorempana, mutta aina on joku kirja kotona kesken.

  Luen kaikkea laidasta laitaan: self-help oppaita, fantasiaa, elämänkertoja, historiaa, jännitystä. OIkeastaan ainoa mikä ei uppoa minulle on rakkausdiipadaapalässynlää – kirjat :D (yritin joskus lukea 50 shades of greyta ja jaksoin ehkä ensimmäiset 15 sivua lukea, kun alkoi tökkiä). Luen kirjat useimmiten ihan perinteisinä kirjoina, mutta myös e-kirjoja, jos en saa käsiini paperiversiota.

  Kesäisin aktivoidun aina lukemaan enemmän ja mökillä on terassilla kirjoja siellä täällä. Kirjojen lukeminen jatkuu pitkälle syksyyn ja talvisin on vaihe, etten lue niin paljon. Kunnes taas keväällä kaivetaan kirjat esille.

  Tällä hetkellä luen Kaikki laulavat linnut kirjaa.

  • Reply
   monasdailystyle
   25.5.2016 at 12:07

   Heheheh tuo 50 shades of gray on puolestaan niitä harvoja fiktiivisiä kirjoja joita mä olen lukenut!:’D
   Ensimmäisen jaksoin lukea kokonaan ja toisen puoliksi…
   Lukeminen on kyllä parasta ja kun löytää nimenomaan ne omat suosikit niin mikään ei voita hyvän kirjan tuottamaa Jeee efektiä :D

 • Reply
  Outi Karita
  25.5.2016 at 13:42

  Mulla on menossa tällä hetkellä ns. selfhelp kirjoista Sisäinen lepatus, jonka sivuilta niin löydän itseni. Kynä ja vihko aina kaverina. Vastapainoksi aikeissa aloittaa joku romaani, juuri sain loppuun Tuulen varjon, aivan ihana <3

  • Reply
   monasdailystyle
   25.5.2016 at 14:12

   Hei mulla kans aina kynä messissä :D Ihan parhautta kirjoitella ylös hyviä juttuja :)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *