25.4.2016

Video: Ajatuksia ja pohdintaa ulkomaille muutosta

muuttoulkomaille

Tubetushistoriani pisintä videota nyt vuorossa. Kuvausapuna on taas vanha kunnon Olympus Pen E-PL 5, jonka olen todennut parhaaksi videoiden saralla. Toivottavasti saatte videosta inspiraatiota ja voin sen avulla kannustaa muita, jotka haaveilevat ulkomaille muutosta. Menkää ja uskaltakaa! Elämä on liian lyhyt jäädäkseen vain ajatuksen tasolle omien haaveiden kanssa. Unelmien eteen kannattaa tehdä töitä ja niiden vuoksi kannattaa mennä oman epämukavuusalueen ulkopuolelle.

Mikäli teillä herää ajatuksia videon myötä niin jätättehän kommenttia. <3 On ihana jakaa ajatuksia teidän kanssa ja pohtia asioita myös useammasta näkökulmasta! :)

Ihanaa viikkoa kaikille!

Believe your dreams and keep going! 

Ps… Naureskelin videota editoidessani, että ihanko oikeasti en pysty olemaan paikoillani edes 5 sekunttia :D Eetu totesi, että siinä tulevaa vain persoonani hyvin esille… :D Terveisin. ADHD

You Might Also Like

16 Comments

  • Reply
    Kristiina
    25.4.2016 at 11:02

    Katsoin (tai siis kuuntelin) siinä elämäni ensimmäisen mikä tämä on? Hmmm blogivideon. Aika on kortilla enkä vietä aikaani koneella. Mukava video! Olet niin suloinen <3
    Mulla vapari, tein eilen 16 tunnin työpäivän eli kropassa tuntuu :) ps meillä sataa lunta!
    Halauksia miljoona täältä Etelä-Pohjanmaalta <3

    • Reply
      monasdailystyle
      25.4.2016 at 11:54

      Hih ihana Kristiina <3 <3 Arvostan suuresti, että annoit aikaasi ja kuuntelit :) Vitsit meidän kyllä niin pitää joskus saada treffit aikaiseksi niin pääsen kuulemaan enemmän sunkin ajatuksia ja kokemuksia.
      Ja kääääääääk lunta!!!!! Noh, eiköhän se ala sitten olla jo tältä talvelta viimeiset ja seuraavaksi on kesän vuoro sielläkin.. Haleja sinne <3

  • Reply
    Maj
    25.4.2016 at 14:07

    Moi Mona! Olen aina silloin tällöin lukaissut sinulta postauksen, varmaan ensimmäisen kerran niihin aikoihin kun olitte lähdössä Malesiaan vaihtoon. Lähdin nimittäin itse samana päivänä Uuteen Seelantiin ja luulen että näin teidät silloin lentokentällä, kun siis olitte lähdössä kohti vaihtoaikaa :) Nyt 1 vuosi ja n. 5 kk jälkeenpäin olen edelleenkin Uudessa Seelannissa sillä rakastuin tähän maahan ja oli vain pakko tulla jotenkin toteamaan että onneksi ollaan kummatkin näin rohkeita! :D Tunnistin videosta samoja ennakkoluuloja, vaikeuksia, fiiliksiä yms. Nyt olen kuukauden päästä palaamassa Suomeen, olo on sellainen kuin taas muuttaisi “ulkomaille”. Haikea mutta samalla myös innostunut olo. Mielenkiinnolla oon seurannu tätä teidän Krakovaan asettautumista koska oon toisinaan itsekin katsellut sieltä päin työhakuja, ehkäpä vielä joskus sinnekin.. ;)

    Oon niin ilonen kun ihmiset uskaltaa toteuttaa haaveensa! Hyvä te :)

    • Reply
      monasdailystyle
      25.4.2016 at 14:23

      Eikä onpa hauska kuulla, että näit vielä kentällä!! :D Vitsit silloin oli kyllä ihan käsittämättömän mahtava tunne. Vaihtoaika oli yksi parhaimmista kokemuksista koskaan.
      Jos tänne Krakovaan päädyt niin sit pitää kyllä sopia treffit ;)
      Tsemppiä Suomeen paluuseen! Voi olla aika kulttuurishokki alkuun palata puolentoista vuoden jälkeen takaisin:O
      Ihanaa viikkoa sinne ja kiitos kun jätit kommenttia <3:)

  • Reply
    Jenni
    25.4.2016 at 16:50

    Heippa, mullakin on vaan positiivia kokemuksia amsterdamissa asumisesta. Lähin sinne myöskin miehen työn perässä ja muutto tuli aika nopeesti..joulun tuli tieto että työpaikka olisi ja tammikuun lopussa oltiin jo siellä. Aluksi nautin myöskin yksinolosta ja kiertelin paljon ympäri kaupunkia, pyörällä tietty ;), nautin ja olin vaan. Parin viikkoa meni niin ja sit aloin ettii töitä ja rupesin tutustumaan yheteen suomalaiseen tyttöön josta tulikin ainoa oma kaverini siellä. Monet kysy että eikö sulla oo paikallisia kavereita siellä, mutta ei niitä niin vaan saada.. Pitäisi mennä itse jonnekin missä näkisi oman ikäisiä niin se vähän jäi. Nautin kyllä täysin sydämin ja hyvin pärjäsin itsekseni, kaverini kanssa sekä miehen ja hänen työkavereiden seurassa. Ei sitä aina tarvitse kymmeniä ihmisiä ympärillee.
    Kivaa kevättä sinne krakovaan.

    • Reply
      monasdailystyle
      25.4.2016 at 18:25

      Ihan totta, ei niitä paikallisia ystäviä niin vain saada. Me tutustuttiin meidän kiinteistövälittäjään samalla, kun etsittiin asuntoa ja hän on kyllä ihan super ihana ja oikeastaan ainut paikallinen kenen kanssa olen ollut tekemisissä:) Mutta ei se määrä vaan laatu:) Olen siis ihan samaa mieltä, että ei sitä aina tarvitse isoa joukkoa ympärille. Ja mulle on ihan super tärkeää Eetun läsnäolo. Vaikka se olisikin vaan muutama tunti päivässä niin sillä pärjää jo pitkälle :)
      Ihanaa kevättä sulle myös ja kiitos Jenni kommentista <3 :)

      • Reply
        k
        26.4.2016 at 20:22

        Ulkomailla asuvana jokainen voi tietysti miettiä, mitä siltä ajalta haluaa. Haluaako integroitua yhteiskuntaan vai elää niin sanotusti “yhteiskunnan ulkopuolella” vähän niin kuin turistina, koska viettää aikansa muiden suomalaisten ja ulkomaalaisten kanssa.
        Integroitumista tietenkin helpotta, jos työnantaja ja suurin osa työkavereista on paikallisia, tai opiskelee maassa tai on paikallinen puoliso. Paikallisiin ei yleensä tutustu helposti ulkomaalaisena, jos ei ole edellä mainittuja kontakteja. Toisaalta jos Suomessakin muuttaa ihan vieraalle paikkakunnalle, niin ei Suomessakaan ole aikuisena enää kovin helppo tutusta ihmisiin, jos työn kautta ei löydä ystäviä. Eli töitä sen eteen on tehtävä. Mutta niin paljon on itsestäkin kiinni. Tietysti jos ulkomaille lähtee yksin, on toisenlainen tarvekin etsiä kontaktia muihin, kuin jos voi kaiket illat hengailla sen puolison turvallisessa kainalossa.
        Ja täytyy sanoa, että ulkomailla avain siihen yhteiskuntaan sisälle pääsemiseen on ennen kaikkea maan kielen osaaminen. Se aukaisee ovia. Sillloin on helpompi hoitaa asioita, saada kontakteja paikallisiin, koska voi osallistua juttuihin, joissa paikalliset on ja paikallisiltakin saa tavalllaan kunnioitusta siitä että osaat kieltä. Ne ei pidä sua “niin ulkomaalaisena” enää. Google-kääntäjään on helppo turvautua, mutta voin sanoa, että google-käännökset on usein enemmän tai vähemmän pyllystä. Ja kieltä yleensä normaali ihminen oppii, jos vain on tahtoa. Se ei ole edes älykkyydestä riippuvaa. Toisilta voi kulua aikaa enemmän, mutta jos asuu sen kielisessä ympäristössä, sitä on helpompi oppiakin joka ainut päivä.

        Eli paljon on kyse omasta asenteesta, halusta ja oma-aloitteisuudestakin. Mielestäni usein este paikallisiin tutustumisessa on nimenomaan se, että hengaillaan liian tiivisti siinä omassa ulkomaalaisten sisäpiirissä osaamatta paikallista kieltä tai vaikka osattaisiinkin. Turistinakin on helpompi saada paikallisiin aitoja kontakteja, siis muutakin kuin niitä turistien pakollisia kontakteja hotelleissa, ravintoloissa yms., kun matkustaa yksin. Silloin on tavallaan aito kiinnostus ja tarve olla kontaktissa muiden kanssa ja tosiaan ei näytä tai vaikuta turistilta, kun kukaan ei kuule sun puhuvan jotain mystistä kieltä tai et räplää google-kääntäjää kaupassa yms., niin silloin paikallisiltakin saa helpommin kontaktin ottoa. Muualla kun ihmiset usein puhuu vieraillekin avoimin kuin Suomessa ilman, että sua pidetään jotenkin outona.

        • Reply
          monasdailystyle
          28.4.2016 at 11:46

          Moikka K!!
          Kiitos paljon kommentistasi! Tosi paljon hyviä pointteja ja ajattelemisen aihetta.
          Olen itse henkilökohtaisesti kuitenkin eri mieltä joissakin kohdin, mutta ymmärrän sun näkökulman täysin.
          Jännä nähdä millaiset fiilikset on sitten joskus täältä pois lähtiessä… Mulla itselläni ei koskaan ole ollut hankalaa tutustua uusiin ihmisiin, lähinnä jopa toisin päin. Mutta mitä vanhemmaksi tulen sen enemmän koen kaipaavani omaa yksinäistä aikaa. Vuosi vuodelta huomaan myös sen, ettei se ystävien ja tuttujen määrä vaan laatu. Yksinäisyys on asia, jota välillä pohdin paljon ja mietin, että olisi hyvä nähdä asiaa monelta kannalta. Itse olen onnekas enkä koskaan ole kokenut yksinäisyyttä sen huonossa merkityksessä. Yksinäisyys on minulle oikeastaan laatuaikaa. Rakastan olla yksin, tarkkailla ympäristö yksin, mutta tietysti sen vastapainona kaipaan myös sosiaalista kanssakäymistä. Se sosiaalinen puoli tulee jotenkin vain niin itsestään, myös ulkomailla ja vaikkei edes puhuisi kieltä. Minähän en ole mikään erikoinen englanninkielessäkään. Siksi olen varmasti aina pyrkinyt tuomaan tunteita todella vahvasti esiin elein ja ilmein, jolloin itsensä ilmaiseminen on vahvempaa. Ja tottahan se on, että kun on puoliso kenen kanssa jakaa arkea, vaikka vaan osa päivästä niin onhan se ihan eri kuin olla täysin yksin. Au pairina ollessa alle parikymppisenä tuli koettua tuo kokonaan yksin oleminen ja olihan siinä aivan eri piirteitä mitä nyt.
          Näistä voisi keskustella pitkän tovin ja kiva aina kuulla ajatuksia laajemmin. Kiitos siis sulle ja toivottavasti jatketaan keskustelua vielä myöhemmin :)

  • Reply
    Pikavippi
    25.4.2016 at 19:22

    Ite oon kanssa pitkään haaveillut ulkomaille muutosta mutta en oo saanut ikinä aikaiseksi toteuttaa sitä. Teen töitä sellaisella alallakin vielä mikä mahdollistaisi etä- ja freelancer-työn. Voi voi voi.. pitäiskö vaan ottaa itseään niskasta kiinni?

    • Reply
      monasdailystyle
      25.4.2016 at 19:32

      Pitäisi! :) Tee vaikka unelmakartta, johon laitat muutamia haaveilemiasi maita. Kokeilla kannattaa aina. Kyllä sitä voi palata Suomeen jos ulkomailla asuminen ei tunnu omalle jutulle :)

  • Reply
    Annika
    25.4.2016 at 19:28

    Ihana Mona! <3 <3 <3
    Oot niin oma itsesi tässäkin, adhd:ineen päivineen. Oot ihan huikee, inspiroit positiivisuudellasi ja asenteellasi – niinkuin oon monesti sulle sanonut ennenkin. Lav juu, girl! Makoilen flunssassa sohvalla ja sain tästä videosta niin paljon potkua selättää tää olo. Jes! Kiitos!

    • Reply
      monasdailystyle
      25.4.2016 at 19:31

      Muruuuuu, tuli melkein tippa linssiin. Mä oon niin kiitollinen, että oon tavannut sut. Sä se ihan huikee oot <3 <3 <3 Ja prkl flunssa!! Nyt inkivääriä nassuun paljon ja c-vitskua urakalla!! :D Haleja sinne ja terveyspöpöjä kans <3 <3 <3

  • Reply
    Jutta
    25.4.2016 at 23:08

    Tykkään hurjasti tällaisista höpöttely-videoista, tää oli tosi kiva :) Mun kaikkien aikojen suosikki sun videoista taitaa olla viime syksyn video Eetun synttäripäivästä, se on jotenkin tosi symppis ja hauska! Oon itse asiassa katsonut sen pari kertaa uudelleenkin, miten niin tylsä elämä :D Oli hauska sattuma kun katsoin sen vähän ennen kuin ilmoititte, että muutatte Krakovaan, niin siinä synttärivideollahan puhutte siitä, että missä kuvittelette asuvanne viiden ja kymmenen vuoden päästä :) Ajattelin vaan kun sitä muuttopostausta luin, että niin se elämä vaan kuljettaa eri paikkoihin, joskus aiemmin kuin luuleekaan :) Ihailen kyllä suuresti sua ja teitä, kun uskallatte ja teette! Näistä postauksista saa sitä inspiraatiota ja rohkeutta itsellekin, että ehkä vielä joskus itsekin sitä lähtee :)

    Mua kiinnostaisi tietää, että mitä päätit tehdä opiskelun ja yliopiston suhteen? Mä taisin viime syksynä toivoa jonkun muun lukijan kanssa postausta sun opinnoista, miten vaihto ja siellä suoritetut kurssit vaikuttivat motivaatioon ja siitä mitä aiot tehdä koulun suhteen tulevaisuudessa. Ja hei miten sen ruotsin kurssin kanssa kävi? Ymmärrän täysin, että kun opiskelu ei ole ollut sulle ykkösjuttu, niin ei niistä varmasti tule postaustakaan tehtyä, tai ei ainakaan ole ensimmäisenä jonossa :) Mutta siis, jos postauksen tekeminen tästä aiheesta tuntuu ihan kuralta, niin selviän kyllä ilmankin :D Joka päivä täällä tulee käytyä, postasit sitten mistä hyvänsä :)

    • Reply
      monasdailystyle
      26.4.2016 at 08:22

      Ihana Jutta, kiitos pitkästä kommentistasi, joka sai heti aalla hyvälle tuulelle :)
      Ja voi kyllä. Opiskelupostaus on ollut mielessä vaikka kuinka kauan.. Olen itseasiassa siirtänyt opiskeluaihetta omassa elämässä niin hanakasti taka-alalle, että juuri sen vuoksi se ei ole tainnut tulla täällä blogissakaan esille. Mutta siinä on yksi iso epämukavuusalue, joka pitäisi voittaa. Kommenttisi myötä minun pitänee ottaa itseäni niskasta kiinni ja tehdä asialle jotain.
      Lyhykäisyydessään voin jo nyt kertoa, että tarkoitukseni on jättää opiskelut kokonaan kesken. Opiskelen tällä hetkellä enemmmän kuin koskaan elämässäni itsenäisesti, mutta sospolitiikan opinnot ovat minulla jääneet täysin. Jätin myös ruotsinkurssin kesken juuri siitä syystä, että päätin lopettaa koko homman.
      Edelleenkin aihe tuottaa päänvaivaa enkä ole aivan varma omista ajatuksista. Tätä täytyy työstää ja pitäisi vain tehdä ratkaisuja (käydä yliopistolla ja laittaa pillit pussiin). Mutta siis kyllä – pyrin ehdottomasti kirjoittamaan (tai ehkä videolla höpötys voisi olla tämän aiheen kanssa järkevämpi) opiskeluista. Ääneen höpöttely voisi auttaa omiakin ajatuksia selkiytymään :D Ja teiltä tullut vuoropuhelu on tietysti aina kultaakin arvokkaampaa <3 Kyllä. Nyt menee työlistalle! Kiitos muistutuksesta;)
      Ihanaa viikkoa sinne <3 <3

  • Reply
    -H
    28.4.2016 at 15:03

    Nyt vasta ehdin katsomaan tämän videon ja katsottuani sen totesin mielessäni, että sä oot vaan niin ihana :) Oot super luonnollinen kameran edessä ja rakastan näitä videoita. Sinä ja Strictly Stylen Hanna olette varmaan maailman hyväsydämisimmät ihmiset <3

    • Reply
      monasdailystyle
      28.4.2016 at 16:19

      Voi en mä kestä, sä se olet maailman ihanin ja hyväsydämisin <3 <3 Kiitos ihana mun kuumepäivän piristämisestä. Makaan täällä ihan raatona sängyn pohjassa, mutta hymy nous sun kommentin luvun jälkeen:)
      Ja Hanna on muuten kyllä yks halittavin tyyppi ever että kiitos vaan ihanasta kohteliaisuudesta mainita samassa yhteydessä Hannan kanssa :)
      Pusuja sinne triljoona <3

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *