22.2.2016

Kaaoksen keskellä…

muutto1

Täällä on aloitettu viikko kaaoksen keskellä.. Pahvilaatikkoja, tavaravuoria siellä täällä ja huonekaluja on jo laitettu eteenpäin. Vanhasta viisastuneena aloitimme tämän todellisen sekasorron aiheuttavan puuhan vasta viikkoa ennen muuttoa. Olen nimittäin monta kertaa tehnyt sen virheen, että aloitan pakkaamaan hyvissä ajoin ja kuvittelen sillä jotenkin helpottavani hommaa. VÄÄRIN! Mitä myöhempään muuton aloittaa sen parempi. Ihan kauhea nimittäin elää keskellä sotkua. Elämää ei myöskään yhtään helpota kadoksissa olevat tavarat, eikä niitä todellakaan tee mieli etsiä pahvilaatikoiden uumenista.

Tässä muutossa pakkaaminen poikkeaa aikaisemmista kerroista. Nyt pahvilaatikoihin menee vain kaikkein tärkeimmät tavarat. Kaikki  muu lähtee kierrätykseen. Tänään vietiin taas kaksi kierrosta Pelastusarmeijalle. Kirjoja, astioita, leffoja, musiikkia, sisustusesineitä ja vaikka mitä. Tunteet menee melkoista vuoristorataa. Samaan aikaan tuntuu haikealta ja samalla toinen osa minusta on viemässä ihan kaikkea pois. Kuinka helppoa olisi, kun ei tarvitsisi säilöä yhtään mitään!

Mites te muut ulkomaille muuttaneet olette tehnee? Oletteko ottaneet kaiken mukaan uuteen maahan vai jättäneet osan tavaroista Suomeen vai sitten luopuneet suurimmasta osasta?

muutto

Rumba jatkuu vielä tämän viikon ja samaan aikaan hoidellaan muita juoksevia asioita täällä Suomen päässä. Ensi viikolla pääsen vihdoinkin kirjoittamaan Krakovasta käsin. Ihan hullua:D Vaikka tämä helmikuu aika järjetöntä hulabaloota on ollut niin myönnän sen menneen varmasti nopeammin, kuin mikään kuukausi koskaan…

Jotenkin kaiken tämän stressin, muuton ja uusien juttujen keskellä on ollut ihan hurjan voimaannuttavaa se, että asioista on voinut kirjoittaa tänne blogiin. Olen saanut teiltä mitä ihanampia viestejä ja kommentteja. Jokainen niistä on lämmittänyt ihan hurjasti mieltä. Ihan kaikkiin en vielä ole ehtinyt vastailla, mutta kaikki olen lukenut ja pyrin vastaamaan myös, kunhan tämä arki vähän rauhoittuu. Haluan kuitenkin sanoa, että ilman tätä blogia ja teitä ihania ei todellakaan olisi näin huojentunut fiilis lähteä. Kyllä saa olla kiitollinen teidän tuesta ja mukana elämisestä <3 Olette ihania. Mahtavaa viikkoa kaikille ja kuullaan taas pian <3 Toivottavasti, ette ihan tylsisty näihin muuttoturinoihin :D

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply
    Päivi
    22.2.2016 at 19:12

    Hei,

    luin jossain vaiheessa blogistasi kaikki Kuala Lumpur-aiheiset postaukset, kun perheellämme oli harkinnassa muuttaa joko sinne tai Qatarin Dohaan. Päädyimme miehen työn perässä jälkimmäiseen.

    Muutto oli kyllä melko perusteellinen projekti. Meille jäi käytännössä pieni varastokopillinen muistotavaroita ja talvikamppeita Suomeen. Talo, huonekalut, auto myytiin. Mukaan seilasi kontissa harrastekamoja, vaatteita, keittiötavaroita, lasten leluja ja turvaistuimia. Viimeiset viikot Suomessa olivat yhtä rumbaa kun mies oli jo määränpäässä ja myin ja hävitin tavaroita ja kuitenkin loppuun asti piti olla edes patjat, joilla nukkua. Tori.fi oli tehokas ystäväni…

    Kokemus oli stressaava, mutta myös hyvin antoisa. Tavallaan ihana päästä kaikesta tavarasta eroon. Varsinkin siitä turhasta tavarasta kaapeissa ja varastoissa.

    Tsemppiä muuttoon ja uuden kulttuurin haasteisiin!

    • Reply
      monasdailystyle
      23.2.2016 at 08:23

      Moikka Päivi! Ja alkuun iso kiitos kommentistasi ja siitä, että jaoit omia kokemuksia. <3
      Lasten kanssa muuttaminen ulkomaille onkin varmasti jo ihan oma kokemuksensa :D Toivottavasti sekin aika meillä viellä jossain vaiheessa edessä;)
      Eetun työt piti ensin myös alkaa jo helmikuussa, mutta onneksi saatiin järjestymään vasta maaliskuulle. Tosi iso apu ollut, kun kahdestaan hoitanut kaikkea.
      Ja talvivaatteet on kiva jättää Suomeen ;) Muuttaisin itsekin mielelläni taas aurinkoon, mutta ehkä vielä joskus :D
      Kiitos vielä Päivi <3 :)

  • Reply
    Jenni Ukkonen
    22.2.2016 at 22:08

    Tsemppiä ihan hurjasti loppurutistukseen – ei ole todellakaan helppo juttu, eikä helpotu vaikka muuttoja olisi joka sormelle takana!

    Mun alkuperäinen muutto Suomesta Lontooseen meni vähän niin, että ensin lähti vain tärkeimmät tavarat parin matkalaukun muodossa ja loput jäi säilöön vanhemmille. Joka reissulla toin vähän jotain lisää mukanani, tai pyysin vieraita tuomaan jotain mukanaan. Muistaakseni vuoden jälkeen mulla olikin sitten nolla asiaa Suomessa ja kaikki omaisuus Englannissa. Englannista Saksaan muuttaessa kaikki oikeasti tärkeä lähti mukaan ja vähemmän tärkeä meni kierrätykseen/hyväntekeväisyyteen. Kaksi matalaa sängynaluslaatikkoa “semitärkeää” (lemppari dvd:t ja kirjat) jäi poikkiksen äidin luo säilöön, koska niitä olisi ollut täysin turha tuoda mukan, mutta myös todella sääli heittää pois. Mutta muuten mulla on nyt kaikki täällä Saksassa ja jo vähän jalat tutisten odotan syyskuun mukanaan tuomaa seuraavaa muuttoa… sekin joudutaan nimittäin hoitamaan enimmäkseen lentokoneella ja matkalaukuilla, nam :D

    • Reply
      monasdailystyle
      23.2.2016 at 08:29

      Ihana Jenni <3 <3 <3
      Mä olen myös jo varaillut perheenjäsenten ja ystävien lisämatkalaukut mun kengille :'DDD
      Vitsit sulla on jännät paikat edessä, kun taas muutto tulossa!!! :)
      Ja hehehe muutto lentolaukuilla täälläkin edessä:D Nam todellakin….. Huh:D
      Kyllä tämän tohinan keskellä on monta kertaa tullut mietittyä, että ihanko oikeasti haaveilen ulkomailla asumisesta ja vielä monessa eri maassa asumisesta….? Myös se paikalleen juurtuminen ja asettuminen on nyt vaikuttanut tosi hyvältä vaihtoehdolta;) Mutta tiedän, että kun kaikki tämä saatu kuntoon niin eipä sitä varmasti kadu tippaakaan:) Päinvastoin.
      Jään innolla odottamaan ja seurailemaan teidän tulevaa muuttorumbaa;) Harmi, kun sun listalla ei näkynyt Krakovaa, olisin mieluusti ottanut teiät sinne :D <3

  • Reply
    Anni
    22.2.2016 at 22:58

    Kun myin Helsingin asuntoni toissa syksynä, myin kaiken tavaran, jossa ei ollut tunnearvoa. Tai sitten ihan rahallista arvoa. Ikeasta pari huonekalua myin ensimmäisenä. Matot lähti, Kaikki astiat, jolla ei ole muuta kuin käyttöarvoa. Paljon vaatteita pois, koska toivoin jääväni Espanjaan. Telkkarin myin. Käytin paljon FB-kirpputoriryhmiä.

    Jätin itselleni esim. Iittalan ja Arabian astioita. Tietyt huonekalut. Muutaman lampun esim. Tuplakuplan. Keittokirjat kävin huolella läpi ja jätin tärkeät, ja niitäkin on monta :-D

    Säilytin tavaroita vuoden Pelicans varastossa ja kunnes sain ostettua oman asunnon, tavarat seurasi perässä. Tosi hyvin olin karsinnan tehnyt. Kun tavarat haki täällä uutta paikkaansa, ei montaa tavaraa päätynyt uuteen kirppislaatikkoon. Kannattaa tehdä karsinta juuri tuossa vaiheessa. Turha maksaa tavaroiden säilytyksestä tai isommasta muuttokuormasta.

    • Reply
      monasdailystyle
      23.2.2016 at 08:53

      Aika sama systeemi täälläkin näillä näkymin!! :) Arvokkaammat astiat säilötään täällä Suomessa ja kaikki lempparikirjat on myös säästettävä – rakastan niitä. Harmi, kun niitä ei ole järkeä lähteä matkalaukuilla roudaamaan toiseen maahan..
      Ja tuossa olen kyllä niin samaa mieltä, karsinta NYT vaikka se tylsää välillä onkin.. Helpottaa varmasti elämää kummasti myöhemmin :D
      Kiitos Anni kommentista <3 <3 :)

  • Reply
    Merica
    23.2.2016 at 00:34

    Lähtiessämme määrittelemättömän pitkälle häämatkalle Aasiaan myimme asunnon ja kaiken rahanarvoisen, sekä lahjoitimme loput – tunne oli sanoinkuvaamattoman vapauttava, kun katselimme kahta mustaa samsonitea, jossa kirjaimellisesti oli koko fyysisesti kosketettavissa oleva omaisuutenme. Reissatessa ei tullut ostettua myöskään mitään turhaa, kun kaiken joutui kantamaan mukana ja laukussa ei yksinkertaisesti ollut vaan tilaa :D Muuttaessamme reissun päältä pysyvästi Kuala Lumpuriin, oli muutto toki juuri tästä syystö helppo: purimme laukut, yksi hillitty shoppausmatka ikeaan (vain päivittäistavarat esim keittiöön ja vuodevaatteet, sillä asunto on kalustettu) ja done :)! Tsemppiä loppurutistukseen Mona!

    • Reply
      monasdailystyle
      23.2.2016 at 08:55

      Määrittelemättömän pitkä häämatka kuulostaa vaan niin täydelliselle :D <3
      Ja kiitos tsempeistä Merica <3 :) Terkkuja sinne ihanaan KL:ään <3

  • Reply
    monasdailystyle
    23.2.2016 at 08:25

    Voi kiitos paljon Heidi <3 <3 :) Talja on jo löytänyt väliaikaisen kodin täältä SUomesta:) MUTTA lähes tismalleen samalaisia on taljakaupassa! Suosittelen lämpimästi, tosi ystävällinen ja hyvä asiakaspalvelu <3 :) http://www.taljakauppa.com

  • Reply
    S-P
    26.2.2016 at 22:00

    Ihan mielenkiintoani kysäisen että mihin pelastusarmeijan pisteelle veit? Vai heititkö suoraan niihin laatikoihin? :)

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *