3.2.2016

Ne syvimmät elämän arvot

tiger1.8

Kaikki elämässä luodaan kaksi kertaa. Ensin luodaan mielikuva, jonka jälkeen toteutamme sen.  Myös elämän arvot toistuu kahteen kertaa. Luomme mielessämme arvot, jotka ovat tärkeitä ja toimimme niiden mukaan. Usein nämä mielikuvat ja arvot voivat kuitenkin olla jonkun toisen luomia ja otamme ne annettuina vastaan. Omat syvimmät arvot saattaa unohtaa, jos ei elä niiden kautta joka päivä ja joka hetki.

On tärkeää olla oman elämänsä käsikirjoittaja. Kuunnella tarkkaan omaa mieltä ja ennen kaikkea omia syvimpiä elämän arvoja. Erittäin voimakas työkalu selvittää omat syvimmät elämän arvot on kuvitella asiat lopun kautta. Miten haluamme tulla nähdyksi, kuulluksi ja koetuksi elämän aikana? Meille jokaisella on annettu arvokas ja rajallinen aika elämässä. Miten haluamme sen käyttää ja kokea? Miten haluamme, että ympärillämme olevat ihmiset näkevät meidät? Mitä haluamme elämässämme saavuttaa?

Arvojen listaaminen ylös voi helpottaa itseään ymmärtämään ja elämään joka päivä sen kautta, mikä oikeasti on merkityksellistä. Listatessa asiat ylös tulee myös tietoiseksi siitä mitä saattaa tehdä omia syvimpiä arvoja vastaan.

Listasin alle omat syvimmät arvoni, jotka toimivat minun syvimpinä ja merkittävimpinä elämänohjeinani. Nämä ohjaavat minun jokaista tekemistäni ja muistuttavat oman elämäni rajallisuudesta. Haluan elää tässä ja nyt, mutta haluan nähdä kokonaisuuden ja elää niin, että arvomaailmani toteutuu myös huomenna.

Rakasta rajattomasti itseäsi, jotta voit rakastaa muita
Perhe on aina etusijalla
Ole rehellinen kaikessa mitä teet.
Älä koskaan valehtele
Huomioi aina muut
Ole ystävällinen
Halaile paljon ja kunnolla
Älä pelkää epäonnistua
Osaa nauraa itsellesi
Älä tee ikinä muista pilkkaa
Kuuntele enemmän kuin puhut
Säilytä ikuinen intohimo ja palo työhön
Älä anna muiden käyttää itseäsi hyväksi
Usko omiin taitoihin
Ole taloudellisesti riippumaton, älä rahan orja
Luo joka päivä jotain, jolla on arvoa
Puolusta aina niitä, jotka eivät voi puolustaa itseään
Ole aina vilpitön
Älä koskaan esitä muuta mitä olet
Ole valmis antamaan kaikki materiaali pois
Ole vahva ja päättäväinen
Kiire ei koskaan ole tekosyy jättää omaa hyvinvointia toissijaiseksi
Osaa aina antaa anteeksi
Nää aina asiat positiivisesti
Rakasta, rakasta ja rakasta!! Aina ja kaikkea.

Näiden arvojen kautta haluan elään jokaisen päivän ja näiden mukaan haluan kirjoittaa oman elämäni käsikirjan.

tiger1.2
tiger2.2
tiger
tiger1.5
tiger2.4
tiger1.4
tiger1.3
tiger2.3
tiger1.9

Pictures, Siiri Saarela

Shoes, Vagabond (HERE on sale!!) 
Jeans, Only* (HERE)
Shirt, Zara (similar here)
Knit, Liu Jo
Jacket, Vila* (HERE)
Bag, Furla* @Brand City Club
(adlinks/giveaway*)

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply
  Natali
  3.2.2016 at 10:57

  Great layered outfit!!

  http://lartoffashion.com

  • Reply
   monasdailystyle
   3.2.2016 at 12:53

   Thanks Natali <3 :)

 • Reply
  Siiri
  3.2.2016 at 12:05

  Ihana!!! Pitääkin tehdä omista arvoista vastaavanlainen lista :-) Ja miten hyvät näistäkin kuvista tuli, muokkauskateus hah!xx

  <3

  • Reply
   monasdailystyle
   3.2.2016 at 12:59

   Kiitos murmeli<3 Ehdottomasti listaa tekemään, näistä saa itselleen hyvä mielen:) Pus<3

 • Reply
  Tiina
  3.2.2016 at 12:09

  Oli pakko oikein avata sun blogi ja lukea postaus, vaikka olen ohittanut sen jo monta kuukautta…
  Nyt ekaa kertaa sun postaus tossa FFashionin “virrassa” oli jotain muuta kun “yhteistyössä”, kollaasi, mainos tai joku tuotteen arvostelu tai lahjontajuttu….. Tuntuu että on tosi vähän mitään normaalia kirjoitusta, kaikista välittyy jotenkin kaupallisuus ja köhöm…ei kauhea syvällisyys. Eipä se kai taida kyllä blogeihin kuuluakaan, mutta sun blogi vaikka hienoja kuvia onkin, niin on yksi niistä blogeista joissa on kyllä niitä hienoja kuvia ja vaatekollaaseja (jotka mun mielestä on lukijan aliarvioimista big time!) sekä yhteistyölinkkejä lähes aina….Tuntuu että aina siellä ekana joku tavara linkattuna tohon aloitusfeediin ja ei houkuttele ei… Persoonatonta ja tyhjää. Tää postaus toi mieleen että siellä onkin kai joku ihminen eikä vaan mallinukke kirjoittamassa kuinka ihanaa elämä on ;)

  • Reply
   monasdailystyle
   3.2.2016 at 13:10

   Moikka Tiina! Niinhän sitä sanotaan, että kaikkia ei voi miellyttää ja onneksi ei tarvitsekaan. Blogini on tosiaan kaupallinen ja on aina ollut. Itseasiassa olen siitä ihan hemmetin ylpeä, että voin tehdä tätä kaupallista blogia työkseni ja voin täydestä sydämestä sanoa, että teen työtä, jota rakastan. Elämä on aika paljon mukavampaa, kun voin päivittäin työskennellä asioiden parissa, joista nautin :) Minulle yrittäjyys ja bisnes on sitä – saan toteuttaa itseäni ja olla luova!:) Toki elämässä on paljon muutakin, mutta mielestäni se on ihan itsestäänselvää.
   Me ollaan kaikki erilaisia ja tykätään myös lukea erilaisia juttuja ja inspiroidutaan eri asioista. Onneksi tänä päivänä on paaaaaljon vahtoehtoja mistä valita :)

 • Reply
  Kristiina / CAVA blogi
  3.2.2016 at 13:13

  Heippa kaunotar,

  todella ihana asu, nätit värit ja kontrastit.
  Myös tosi hyviä elämänohjeita listalla.

  Kivaa päivää ja terkut <3

  • Reply
   monasdailystyle
   3.2.2016 at 13:14

   Kiitos ihanuus <3 <3 Sinne myös energistä päivää ja karvakamuille triljoona pusua <3 :)

 • Reply
  Outi Karita
  3.2.2016 at 13:43

  Hyviä arvoja/ohjeita <3

  Pakko kommentoida tuota kaupallisuutta… Vaikka sinun blogissasi on paljon kaupallisuutta mukana niin en ole ajatellut blogiasi siltikään kaupallisena. Sinun blogissasi on niin paljon muutakin ja myös sitä syvällisyyttä mukana :) Kukin toki kokee asiat yksilöllisesti…

  • Reply
   monasdailystyle
   3.2.2016 at 14:39

   Outi ihana <3 :) Kiitos kivasta palautteesta :) Ja se on juuri näin, että asiat koetaan monella tapaa ja on hyvä muistaa, ettei koskaan voi eikä tarvitse kaikkia miellyttää. Tärkeintä on luottaa omaan tekemiseen:) Toki palaute on aina tervetullutta ja rakentava kritiikki myös. Jos esim toivoo jotain tiettyjä juttuja lisää tms :)
   Kivaa keskiviikkoa sinne <3

 • Reply
  Kristiina Maria
  3.2.2016 at 13:51

  Mun on pakko sanoa, että mä olen itseasiassa tykännyt sun viimeaikaisista yhteistyöpostauksista. Olen varmaan aikaisemminkin tästä maininnut, mutta mun mielestä erityisesti Stockmann-yhteityö oli tosi kivasti toteutettu ja jotenkin tosi sun näköinen. Siinä mun mielestä yhdistyi kivasti mainoslinkit ja laadukkaat kuvat, jotka toivat tuotteet hyvin esille, mutta olit kivasti yhdistänyt niihin henkilökohtaisempaa tekstiä. Itse luen tosi mielelläni juuri sellaisia yhteistyöpostauksia, joissa teksti ei ole pelkästään tuotteen mainostusta. Yleensä ne ovat luontevampia, kun onhan se varmaan aika vaikeaa saada kunnollisen postauksen verran tekstiä jostain yhdestä tuotteesta, niin että se vielä sopii blogin tyyliin eikä ole liian yliampuva. Tykkään ylipäätään siitä, että yhteistyökamppanjat räätälöidään bloggaajalle sopiviksi, mun mielestä on ollut kiva, ettei sulla näy kaikkia samoja yhteistöitä kuin suurella osalla ff-bloggareista. Saatan tietty lukea tätä blogia vähän eri silmin kuin joku satunnaisempi lukija, mutta mun mielestä sulla on hyvä balanssi yhteistypostausten kanssa. Mulle on ainakin päivän selvää, että sun on myös tienattava tällä blogilla. Jos haluan lukea sisältöä, jossa ei yhteistöitä ole, sitä kyllä löytyy muualta. Toki mäkin tykkään kaikkein eniten niistä syvällisimmistä postauksista, nyt viime aikoina on ollut ihana kuulla teidän muuttosuunnitelmista. En kuitenkaan koe, että henkilökohtaisuus ja kaupallisuus olisivat jotenkin toisensa poissulkevia ominaisuuksia.

  • Reply
   monasdailystyle
   3.2.2016 at 14:47

   Voi ihana sinä!!! <3 KIITOS palautteesta ja ihanasta kommentista. Oli pakko laittaa tämä meidän myyntiin/tuottajille eteenpäin heti. Nimittäin he ovat myös isossa osassa siinä, että täällä blogissa nimenomaan on sellaisia yhteistöitä, jotka teemaan ja kontekstiin sopivat:) Ihan mahtava kuulla, että se on välittynyt myös ulospäin. Olen nimittäin ollut itse kuluneen vuoden todella tyytyväinen porukkaan meidän FF:n taustalla. Meininki on niin loistavaa ja kaikki hoituu joustavasti ja nimenomaan aidosti niin, että kaikkia kuunnellaan ja lopputulos on paras mahdollinen:)
   Ja ihana kuulla, että ootte muutossa hengessä mukana. Toistan itseäni, mutta oon niin kiitollinen teistä ja siitä kaikesta kannustuksesta ja tuesta mitä saan täällä:) <3 Haleja sinne ja kiitos vielä sun voimaannuttavasta palautteesta.

 • Reply
  Elisabet M. Rinne
  3.2.2016 at 20:28

  Hellou kaunokainen pitkästä aikaa! <3

  Ja kiitos tästä postauksesta, tosi hyvin kirjoitettu!

  • Reply
   monasdailystyle
   3.2.2016 at 20:32

   Voi kiitos paljon <3 <3 Ja kiva kun poikkesit!!! :) <3

 • Reply
  Anna
  3.2.2016 at 23:36

  Heippa!

  Laukkutyttö täällä taas. Sain juuri saman laukun käsiini, mutta jotenkin se vaikuttaa pienemmältä kuin sinulla näissä kuvissa. 13″ air ei mahdu sinne kuin pystypäin ja puoliksi, ja muutenkin se on olemukseltaan pienempi.. :/ Onko sun laukun leveys 32 vai 36cm? Hiukan harmittaa, mutta ehkä sitten vain kuvittelen :D

  • Reply
   monasdailystyle
   4.2.2016 at 07:22

   No voi kurjuus!!! :/ Vastailinkin sulle aikaisemmin, että juuri pystypäin mullakin on se laukussa ollut.
   Otin oikein mitan kanssa nyt ja leveimmästä kohdasta laukku on 37cm, ihan pohjasta 32cm ja tuosta yläosasta taitaa olla 34cm tai sitten “venytettynä” 36.
   Luulisi kyllä laukun sama olevan! :O Kannattaa laittaa vaikka suoraan Brand City Clubille ja tarkistaa sieltä.
   Ja totta kai jos ei laukku miellyttänyt eikä se ollutkaan sellainen kuin odotit niin kannattaa se tietty palauttaa.

 • Reply
  Salla
  4.2.2016 at 09:25

  Ihana :) Juuri nuo asiat täältä blogistasi kyllä välittyvätkin!

  Note to self: pitääkin muistaa halailla enemmän! :)

 • Reply
  jusu
  27.1.2017 at 13:39

  omia arvojaan voi puntaroida myös kivalla nettitestillä osoitteessa https://arvoja.wordpress.com

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *