23.11.2015

Yhteistä aikaa ja gourmet-lounas

* Kaupallinen yhteistyö: Lidl Deluxe *

Parisuhteessa yhteinen aika on tärkeää. Aina sitä ei ole niin paljon, kuin itse toivoisi, mutta toisaalta silloin muistaa ja osaa arvostaa niitä yhteisiä hetkiä entistä paremmin. Viime viikolla lauantai oli meidän yhteistä laatuaikaa. Teimme hyvän gourmet-lounaan kahdestaan kotona.

Lidl Deluxe tuotteet toimivat yhteistyössä pääraaka-aineina meidän ruokapöydässä, jossa tunteina tällä kertaa olivat rakkaus ja Eetun sanoin myös nälkä – “tunnehan sekin on” ;)  Yhteiset luksushetket rauhassa kotona yhdessä puuhaillen ja pisteenä ii:n päälle hyvää ruokaa syöden ovat kiireisinä aikana ihan korvaamattomia.

Lounaan jälkeen lähdimme vielä Tiirikkalaan kahville, jossa treffasimme veljeni ja hänen tyttöystävänsä sekä äitini. <3

tunnetta-ruokapöytään-deluxetunnetta-ruokapöytään-deluxe

Moni teistä varmasti jo tietääkin, että Eetu on meidän perheen kokki. Minä hääräilen terveyssmoothieta, mehuja ja muita terveyshömpötyksiä, mutta kaikki kunnon ruuat ja aikaa vaativat kokkailut hoitaa Eetu. Kehun aina, että minulla on oma kokki kotona, vaikka aika harvoin sitä tulee saaneeksi toisen loihtimia ravintola-annoksia;) Onneksi edes silloin tällöin. Joka kerta Eetun tekemät ruuat ovat yhtä hyviä, kuin ravintoloissa saadut. Tai oikeastaan parempia;)

tunnetta-ruokapöytään-deluxe

Lauantaina meillä oli Eetun toteuttamalla listalla Lidl Deluxe ankan rintaa ja bataattimuussia. Lidl on julkaissut nyt myös ensimmäisen lehden nimeltään Liedellä. Lehdestä inspiroituneena teimme (Eetu teki;) ) ankan rinnan ja bataattimuussin kylkeen myös ihan super hyvää kaalisalaattia vähän lehden ohjeita muokaten. Liedellä-lehti on täynnä ihania reseptejä ja minua ihastutti erityisesti aivan mielettömän upeat ruokakuvat! :) Inspiraatiota löytyy niin arkeen kuin juhlaankin ja lehti tulee ilmestymään neljä kertaa vuodessa.

tunnetta-ruokapöytään-deluxe

Tässä reseptiä meidän lounaan tekoon:

Ankan rinta

1 Deluxe rintafile n.350g
suola pippuri

Tee ankan nahkaan ristiviillot. Laita filee kylmälle pannulle nahkapuoli alespäin. Pistä levy päälle ja anna ankan paistua noin 5-6min kunnes nahka on rapsakka ja kullan ruskea. Käännä filee hetkeksi ja ruskista myös toinen puoi. Nosta ankka foliolle ja laita uuniin 175 asteeseen n. 5min kunnes sisälämpö n. 56 astetta. Anna vetäytyä folioon käärittynä vielä n. 5min ennen tarjoilua.
tunnetta-ruokapöytään-deluxe

Bataattimuusi

reilu 500g bataatti kuorittuna ja lohkottuna
voita 15g
maitoa n.1dl
suolaa

Keitä bataattilohkot suolalla maustetussa vedessä kypsiksi noin 15-20min. Paiskaa voi joukkoon ja soseuta sähkövatkaimella maitoa lisäillen, kunnes saavutat halutun soseusasteen. Mausta suolalla.

Punakaali puolukka salaatti

200g punakaalia
50g puolukoita
10g hunajaa
10g punaviinietikkaa
suolaa
pippuria

Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Sekoittele mausteliemen aineet keskenään ja yhdistä puolukat, kaalisuikaleet ja liemi keskenään. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti ennen mutustelua.

tunnetta-ruokapöytään-deluxe

Jälläriksi vielä Deluxe Creme Brulee, joka onnistuu helposti joko sellaisenaan tarjoiltuna (sirottelee vain sokerin pintaan) tai uunissa grillitoiminnolla ruskistamalla muutama minuutti (sirottelemalla päälle tummaa ruokosokeria). Helppoa ja hyvää! :)

tunnetta-ruokapöytään-deluxetunnetta-ruokapöytään-deluxe9

Muistattehan myös osallistua Lidl järjestemään kivaan instagram kisaan! :)

Tee tunteen inspiroimana annos, kuvaa ja jaa se Instagramissa 12.11.-5.12. Käytä tägejä #deluxetunne ja @lidlsuomi sekä annosta inspiroinut tunne, esimerkiksi #lohtu,#rakkaus, #ilo tai #kaipaus. Arvomme 23.11.–5.12. joka päivä 5 voittajakuvaa. Voittajat saavat palkinnoksi 50 euron lahjakortin Lidliin. Voittajakuvat näkyvät myös päivän ajan Helsingin keskustan ulkomainoksissa.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *