19.11.2015

Quinoa Sushi

quinoasushi

Rakastan sushia, mutta riisi ei ole paras mahdollinen vaihtoehto vatsalleni. Siksi kotona onkin kiva tehdä riisin sijaan sushit quinoalla! :) Tulee aivan yhtä hyvää ja samalla huomattavasti paremmalla ravintosisällöllä. Oletteko te kokeilleet vaihtaa sushien riisin quinoaan? :)

Omat suosikkini sushin täytteinä ovat avokado ja katkarapu. Niistä useimmiten kotona tekemäni sushit koostuvatkin.


Bambumatto
Nori
Quinoa
Wasabi
Avokado
Katkarapu
Valkosipulimajoneesi
Soijakastike

Aseta bambumatolle yksi noriarkki. Levitä keitetty quinoa tasaisesti jättäen toisesta päädystä tyhjää muutama sentti.  Aseta alkupäähän muutaman sentin leveydelle haluamasi täytteet. Tässä vaiheessa kannattaa levittää myös wasabia maun mukaan.  Kääri bambumaton avulla tiukka rulla ja leikkaa rullasta suupalat! Dippaa sushi soijakastikkeeseen ja syö puikoilla ;)


Olisi aivan huippua, jos myös sushiravintoloista saisi riisin sijasta quinoa susheja. Vai saakohan niitä jo jostain?? :)

Ps. Kiitti kommenteista edelliseen postaukseen! :) Kommenttien puolella on ollut aika hiljaista viime aikoina, joten on kiva kuulla teistä aina välillä muutenkin, kuin pelkän blogin analytiican puolella;) Saa jättää kommenttia ja ajatuksia, ne on aina päivän piristys! :) <3

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Anna
    19.11.2015 at 17:22

    Kiitos Mona inspiksestä! Olen itse miettinyt samaa, että miksei valkoista riisiä voisi korvata quinoalla, nyt tiedän sen onnistuvan ainakin maki-rullien kohdalla. Nigireistä en ookaan varma, mutta täytyy kai sitäkin kokeilla! Tosin mahtaakohan riisiviinietikka sopia quinoan kanssa… Mä luulen, että ainakaan perinteissä pysyttelevät sushi-ravintolat eivät ehkä vaihtaisi valkoista riisiä mihinkään, koska riisi on niin perus osa japanilaista ruokakulttuuria ja japanilaiset taitaa olla aika tarkkoja ruoasta ja perinteistä. Ehkä sellaiset länkkäri-sushia ja jotain fuusioita tarjoilevat ravintolat voisivatkin ottaa onkeensa.:)

    • Reply
      monasdailystyle
      19.11.2015 at 17:49

      Niinpä tai vaikka Puren tyyliseen ravintolaan sopisi myös! :)
      Tosi kiva, että oli vinkkiä:) Itse en laittanut lainkaan riisiviinietikkaa, mutta täytyykin ens kerralla kokeilla sopiiko se mukaan! :)

  • Reply
    Pinja
    19.11.2015 at 22:38

    Rakastan sushia ja rakastan quinoaa, joten on varmaan sanomattakin selvää että tää kyllä pääsee kokeiluun! Katkarapu-avokadokombo on muuten munkin lemppari, niin hyvää! <3

    • Reply
      monasdailystyle
      20.11.2015 at 09:00

      Kerrohan sit mitä tykkäsit!! :)

  • Reply
    Anni
    20.11.2015 at 14:25

    Hei mikä upee idea!! Kokeiluun!!!

    • Reply
      monasdailystyle
      20.11.2015 at 14:46

      Jeee! Kiva että oli vinkkiä <3 :)

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *