18.10.2015

Rauhoitu

* Kaupallinen yhteistyö: Porvoon kaupunki *

Kiireen keskellä negatiivisuus voi viedä mukanaan ja sitä alkaa tuijottaa pelkästään asioita, jotka ovat näennäisesti huonosti. Asioita aidosti tarkasteltaessa kaikki oikeastaan on kuitenkin aika hyvin. Kaikki lähtee omasta tavasta nähdä asiat. Usein sanotaan, että valittaminen on meidän suomalaisten kansantauti. Negatiivisuus on kuitenkin kiireen ja stressin luoma jälkituote, koska moni ei osaa rauhoittua. Moni jää kiireeseen kiinni, eikä osaa päästää siitä irti. Stressi ja sen aiheuttama loppuun palaminen ovat maailmanlaajuinen epidemia. Euroopassa, ja pelkästään Suomessa, masennuslääkkeiden käyttö on kasvanut huomattavasti joka vuosi.

Kiireen keskellä on kuitenkin mahdollisuus pysähtyä. Itse olen vasta aikuisiällä oppinut meditoinnin vahvan voiman positiivisuuden ja onnellisuuden merkittävimpinä tekijöinä. Olen kiitollinen siitä, että tieni ovat vieneet minut näiden yksinkertaisten asioiden äärelle. Niiden avulla olen saanut ja kokenut paljon enemmän mitä olisin ilman niitä voinut koskaan kokea. Olen myös jatkuvalla kasvun matkalla ja koen meditoinnin olevan itselleni yksi kasvun tärkeimmistä työkaluista. Uskon näiden pienten asioiden tuovan niin isoja muutoksia monen elämään, että koen asioiden jakamisen äärimmäisen tärkeäksi.

rauhoitu3

Meditointi ja tietoisuuden opettelu ovat yksi parhaimmista ja yksinkertaisimmista keinoista tulla onnellisemmaksi ja terveemmäksi. Läsnäolo tässä hetkessä on avain moneen.

Tapoja meditoida on monia. Yksinkertaisimmillaan se on tietoisuutta hetkestä. Tietoisuutta arkisista askareista. Monet asiat meidän jokapäiväisessä elämässä kiitää ohi rutiinin omaisesti. Pyykkien kuivumaan laittaminen tai tiskien tiskaaminen voivat tapahtua huomaamatta muiden ajatusten vallitessa. Harjoitusten tarkoituksena on auttaa olemaan joka päivä enemmän läsnä ja olla enemmän aidosti hereillä.

Harjoittelemalla tietoisuutta, oppii huomaamaan sen, että ajatukset hipuu pois tietoisuudesta. Kun tiedostaa ajatusten karkaavan ja siirtääkin ne lempeästi takaisin tähän hetkeen, oppii olemaan enemmän läsnä juuri nyt. Nämä harjoitukset ovat pidemmällä tähtäimellä äärimmäisen arvokkaita.

Meditointi ei ole enää mikään uuden ajan tuote, jolla paettaisiin elämää. Se on koko maailman velvollisuus ja hyve, harjoitus jonka avulla olemme enemmän tässä hetkessä, terveempiä ja onnellisempia. Säännöllinen meditointi lisää arjessa tehokkuutta ja auttaa rauhoittumaan. Meditointi vaikuttaa meissä lähes kaikkeen; kehoon, fyysiseen terveyteen ja henkiseen hyvinvointiin. Meditoinnin on tutkimuksissa todettu vaikuttavan myös masennukseen ja yksinäisyyteen. Meditaatiota voi pitää lääkkeenä, mutta sen pitää olla osa meidän jokapäiväistä elämää. On tärkeää muistaa päivittäin pysähtyä. Rauhoittua.

rauhoitu2

Suurin osa meistä varmasti haluaa meditoinnin tuomat hyvät vaikutukset, mutta kaikki eivät koe itse meditointia tai tietoisuuden harjoittelua omakseen. Onneksi tapoja meditoida on monia. Hengitykseen keskittyminen on paras, helpoin ja nopein tapa. Olen ihan hurjan innoissani yhteistyökumppani Porvoon kaupungin aivan uudesta Rauhoitu.fi sivustosta, joka tarjoaa erittäin ihanan ja helposti lähestyttävän tavan meille jokaiselle harjoitella tietoisuutta. Etsin itse jatkuvasti uusia hyviä sovelluksia meditoinnin avuksi, joita voin myös suositella läheisilleni ja tämä Rauhoitu.fi sivusto on juuri sellainen, joka toimii monen arjessa. Parasta tässä on luonto jo kotimaisuus. Jokainen meistä varmasti allekirjoittaa sen, että luonnossa vietetty aika tekee hyvää ja saa mielen virkeäksi. Aina siihen ei kuitenkaan ole mahdollisuutta, Porvoon kaupunki onkin halunnut vastata juuri tähän heidän sivustonsa avulla.

Rauhaa, yhdessä oloa ja kauneutta. Ne ovat asioita, jotka lisäävät meidän kaikkien onnellisuutta ja kiinnittävät mielen tähän hetkeen. Lempeän musiikin ja upeiden videoiden välityksellä voi milloin vain pitää pienen oman hetken. Rauhoittua, meditoida ja hengittää. Keskittyä vuoroin ulos ja sisään hengitykseen samalla tunteita herättäviä videoita katsoen. Jo muutaman minuutin päivittäisellä omalla hetkellä saa aikaan paljon tuloksia.

Kun on valmis puhdistamaan ja tyhjentämään omaa mieltä se selkeytyy tällä hetkelle ja voi nähdä paljon enemmän kuin aikaisemmin. Uudelleen ajattelu ja ajatusten kokoaminen on helpompaa, kun oppii meditoimaan.

rauhoitu1

Olen usein pohtinut oman puolisoni kanssa yritysten vastuuta tämän päivän kiireen ja stressin osalta. On huikeaa nähdä, että Porvoo yhteiskunnallisena instituutiona on suunnan näyttäjä tämän asian suhteen.
Jatkuvasti nousee esiin uusia kansainvälisiä yrityksiä, jotka panostavat myös työntekijöiden henkiseen hyvinvointiin. Se on kaikkien etu. Rauhoitu.fi sivusto tarjoaa hetken rauhoittua missä vain ja milloin vain. Jokaisen on mahdollisuus astua hetkeksi kauniin Porvoon luonnon ääreen ja nauttia rauhallisuudesta, kauneudesta ja yhdessä olosta.

“And every day, the world will drag you by the hand, yelling, “This is important! And this is important! And this is important! You need to worry about this! And this! And this!”
And each day, it’s up to you to yank your hand back, put it on your heart and say, “No. This is what’s important.”
― Iain Thomas

RAUHOITU.FI

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Ellae
  22.10.2015 at 08:14

  Voi Mona miten ihana postaus, mulle välittyi tosi hyvät ja rauhalliset fiilikset tästä <3

  • Reply
   monasdailystyle
   22.10.2015 at 09:07

   Kiitos ihana Ella <3 <3

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *