3.4.2015

5 healthy ingredients

terveellisiä-ruoka-aineita

Terveysaiheisia postauksia toivotaan usein, joten tässä tulee uusintana juttua muutamasta terveellisestä tuotteesta, jotka löytyvät ruokakaapistani. Tosin täällä KL:ssä tuntuu huomattavasti hankalammalle löytää tiettyjä aineksia kaupoista. Puhumattakaan hinnoista mikäli niitä löytyy… Suomen kodin ruokakaapissa nämä ovat vakiovarusteita.

Vehnänorasjauhe

Tätä huikean terveellistä vehnänorasjauhetta käytän spirulinan sekä chlorella ohessa. Se on vehnän siemenestä kasvatettua orasta, joka on jauhettu. Vitamiineista tämä sisältää eniten A- K- ja E-vitamiineja. Tämä jauhe sisältää myös hurjan määrän lehtivihreää eli klorofylliä. Vehnänorasjauheella on elimistöä puhdistava vaikutus. Jauhetta voi sekoittaa pirtelöön, mutta itse juon sen ihan vain veteen sekoitettuna. Normaalisti käytän erilaisia viherjauheita 1-2 kertaa päivässä. Vehnänorasjauhe kannattaa aloittaa hyvin pienellä määrällä ja vähitellen lisätä annosta. Itse käytän noin teelusikallisen per annos. Loistava lisä ruokavalioon mikäli haluaa hehkuvan ja sileän ihon!

Mehiläisen siitepöly

Tässä on ehkä maailman ravintorikkain ja monipuolisin tuote ever. On nimittäin monessa muodossa B-vitamiineja, rasvahappoja ja montaa mineraalia. Tämä on täydellinen lisä pirtelöön ja tai vaikka raakakakun päälle koristeeksi. Mehiläisen siitepölyä pitäisi löytyä jokaisen ruokakaapista. Tämän tuotteen ainut miinus on hinnassa. Mehiläisen siitepöly on kuitenkin todella “voimasta” ja tehokasta tavaraa, joten hyödyt saa jo pienestäkin määrästä! :)

Luomu Cocovi Marjaisa

Tämä jauhe on todellinen antioksidanttijauhe. Tuote ei sisällä mitään keinotekoista, ei E-koodeja eikä makeutusaineita. Pelkästään marjajauhetta. Oma suosikkini tässä tuotteessa on sen sisältämä tyrni! Olen todellinen tyrnifani ja rakastan tyrnejä kaikissa muodoissa. Marjajauheen voi lisätä esimerkiksi jogurtin joukkoon tai sitten helposti pirtelöön. Itse käytän noin teelusikallisen marjajauhetta pirtelön seassa.

Camelinaöljy

Käytän ruokavaliossa todella paljon rasvoja ja nimenomaan öljyillä on siinä merkittävän iso rooli. Camelinaöljy kuuluu hyvien omega-3-rasvahappojen lähteeksi. Suurin osa ruokavalion rasvahapoista meillä suomalaisilla on omega-6:sia ja tällöin kolmosten ja kutosten suhde menee vinksalleen. Monen kannattaisikin tarkkailla erityisesti näiden kolmosten saantia. Camelinaöljy on hyvä lisä siis ruokavalioon ja erityisesti, jos ei syö rasvaisia kaloja. Camelinaöljy sisältää 39% omega-3-rasvahappoja, kun taas esimerkiksi monelle suomalaiselle tuttu rypsäri vain 11%. Itse käytän tätä öljyä ihan sellaisenaan esimerkiksi salaatin joukossa. Myös pirtelön joukossa se menee huomaamattaan.

Hamppuöljy

Hamppuöljy on erinomainen esimerkiksi niille, jotka haluavat kauniin pehmeän ihon. Hamppuöljyn sisältämä E-vitamiini on nimittäin ehdottoman tärkeä iho-ongelmista kärsiville ja rakas Eetu on saanut suuren avun atooppiseen ihoonsa E-vitamiinin käytöstä. Hamppuöljy menee myös sellaisenaan salaatissa tai pirtelön seassa. Tämä öljy ei sovellu paistamiseen tai kuumentamiseen.

Löytyykö näitä tuotteita jo teidän ruokakaapista?:)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  LeAnn
  3.4.2015 at 17:36

  Meiltä ei vielä löydy noista mitään, mutta ainakin tuo hamppuöljy lähtee kokeiluun, jos sillä on atooppiseen ihoon vaikutusta. :) Ja tuota Mehiläisen siitepölyä tekisi mieli kokeilla. Löytyykö niitä Suomessa ihan luontaistuotekaupasta?
  Kiitos Mona! :)

 • Reply
  Ansku
  4.4.2015 at 09:38

  Siitepölyä on pidemmän aikaa pitänyt hankkia, mutta on jäänyt. En ole vielä koskaan kokeillut vaikka superfoodeista olenkin innostunut.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *