12.2.2015

Batu Caves

batucaves19batucaves3batucaves5
batucaves6

batucaves7

batucaves8
batucaves9
batucaves10
batucaves11batucaves12batucaves13batucaves14batucaves15batucaves16batucaves4batucaves17batucaves1batucaves18

 

Viime viikonloppuna teimme Eetun kanssa visiitin Kuala Lumpurin yhteen kuuluisimpaan turistikohteeseen – Batu Cavesille. Batu-luolat koostuvat kalkkikivikallioista ja paikka on hinduille pyhä. Luolien sisällä on hindutemppeli, jota käytetään vuosittain monissa juhlissa.

Luolille noustaan 272 jyrkkää rappusta. Kuulostaa ja näyttää paljolta, mutta rappuset on kavuttu muutamassa minuutissa.

Paikka on todella vaikuttava, mutta olimme molemmat Eetun kanssa ihan sanattomia siitä miten huonossa kunnossa ympäristö oli. Osasimme kyllä odottaa muiden tarinoita luettua turistien paljoutta ja vihaisia apinoita, mutta perillä fiilis oli jotain ihan muuta mitä osasimme edes kuvitella. Tuntui kuin olisimme saapuneet kaatopaikalle, jossa musiikki soi heti sisäänkäynnin kohdalla niin kovaa, ettei meinannut edes omia ajatuksia kuulla.

Ihmiset ruokkivat apinoita, jotka myös levittelivät roskia ympäriinsä. Me oltiin aika hiljaista paria tällä reissulla. Todella sääli miten ihmiset ovat pilanneet upean paikan. Tai sitten olimme vain todella huonoon aikaan, jonkun ison juhlan jälkeen… Onko muilla parempia kokemuksia Batu Cavesista?

Last weekend we visited Batu Caves, one of the best known tourist attractions in KL. With the statues, temples and 272 steps the Caves are pretty impressing sight. Unfortunately people have ruined the place with all the waste and dirt left all over the place. Neither the unbelievable crowded markets in front of the cave entrance was a pleasant experiment. We were both sad about what we saw there and hope that this was just the case after a huge party or something else and the place is not always like this. Have you guys better experiences from BC?

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    Kristiina
    12.2.2015 at 10:22

    Voi kauhiaa mikä määrä roskaa… Mä en oikein ensimmäisellä silmäyksellä muuta nähnytkään! Mä oon ollu Brasiliassa keskellä viidakkoa missä ei varmasti montaa ihmistä vuodessa käy ja siellä oli muovia vaikka muille jakaa!
    Muovijätteen määrää pyrin vähentämään koko ajan, mutta välillä se on vaikeaa. Lähes kaikki pakataan muoviin. Onneksi hedelmät/vihannekset saa ostettua omiin “kestokasseihin” ja kesällä/syksyllä suosin toreja, torimyyjien herkut saa ilman muovipakkausta kotiin :)

    Ystäväni vietti teininä yhden kesän vapaaehtoistyössä Italiassa, hän putsasi rantoja roskasta. Toinen ystäväni oli Espanjassa, sama työ, mutta vuorilla. Mä voisin kans lähteä vaikka heti vapaaehtoistöihin luonnon puolesta!

    Toivottavasti teidän seuraava “turistikohde” on parempi, Ja hei Singaporessa ei näe roskan roskaa! Ootteko sinne suunnalle menossa? Pus <3

    PS mä olin viikkovillityksessä kun reissuun lähdöstä kirjoitin, me ei lähdetä vielä ensi viikolla vaan sitä seuraavalla.. Shit, olisin jo loman tarpees!

  • Reply
    Sonja
    12.2.2015 at 20:28

    Tollasta se valitettavasti on siellä päin maailmaa. :( Järkyttävintä se oli mielestäni Perhentian saarilla. Niin upea paratiisi ja kaunis luonto – ja sitten vieressä joku ranta kuin kaatopaikka. Siis aivan tajuttomasti roskaa jossain kohdissa rannalla. Mä tosin en usko tämän olevan turistien vika siellä saarilla vaan syytän paikallisten jäte”huoltoa”. Roskat meinaan ajetaan saarelta pois pienen pienillä moottoriveneillä aivan täyteen lastattuina, niin että vene juuri ja juuri kelluu pinnalla. Aallon yllättäessä näitä jätesäkkeja sitten auttamatta tippuu mereen josta ne sitte huuhtoutuvat rannalle.

    Siitä huolimatta Perhentian on ehdottomasti kyllä käymisen arvoinen. :)

  • Reply
    Laura
    12.2.2015 at 21:56

    Hyvän brunan olet saanut :)
    Kelpaisi tännekin ;)

  • Reply
    Anniina
    12.2.2015 at 22:46

    En osaa sanoa onko Batu caves yleensä siistimpi/roskattomampi, mutta itse olin siellä thaipusamin aikaan viime viikon tiistaina ja oli mahtava kokemus silloin. Ja tosiaan tuo juhla voi olla osasyy miksi roskaa oli niin paljon. Nauti Malesiasta, kyllä sieltä löytyy myös puhtaita ja pilaamattomia maisemia! :)

  • Reply
    Alisha
    13.2.2015 at 20:31

    Hei Mona, ihania kuvia sulla on ollut KL:stä – kamalaa tosiaan tuo roskaaminen, mutta vieläkin järkyttävämpää se on viidakossa tai meressä. Valitettavasti hyvin yleistä Malesiassa. Batu Caves on yksi mun inhokkipaikoista maailmassa! Käytiin siellä ekan kerran 80-luvulla, kun muutettiin KL:ään ja se oli kyllä pienestä tytöstä tosi pelottavaa – ne luolat, lepakot ja agressiviset apinat! – hui!! Lisäksi oon saanut jonkinlaisen luolakammon Passage to India elokuvan luolakohtauksesta – täytyisi joskus katsoa se uudemman kerran, ei varmaan enää olisi yhtä järkky kuin lapsena :) Mutta ehkä ensi kerralla uskallan Batu Cavesiin taas takaisin, niiden portaiden kiipeäminen kiinnostaisi!

  • Reply
    Ville Niskanen
    15.2.2015 at 13:38

    Ihana näköstä!! :)

  • Reply
    Outi Karita
    15.2.2015 at 21:47

    Ikävää roskaamista ja myös tuo musiikki olisi itseäkin häirinnyt. Paikka olisi varmasti hieno muutoin, ainakin näytti siltä kuvissa.

    http://outikarita.fitfashion.fi/

  • Reply
    L
    17.2.2015 at 16:24

    Heips!

    Me oltiin tossa pari viikkoo taaksepäi siellä thaipusamin aikaa ja hyi olkoon sitä roskan määrää! Hirveitä niitten myyntikojujen korkusia roskakasoja ja tossuja pitkin kadun reunuksia yms. Ymmärtääkseni juhli jonkin jumalan syntymää? Muuten KL kyllä aivan upea paikka ja ah sitä ruokaa.:) Nauttikaa!

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *