2.1.2015

Kirjavinkki: Irti Sokerista

irtisokerista

Herkkulakko lienee yksi yleisimmistä lupauksista uuden vuoden alussa. Ja hyvä niin! Sokeri saa monet meistä pauloihinsa ja välillä tekee hyvää koittaa rajoittaa karkkien ja pullien syömistä. Herkkulakon voi hyvin tehdä omilla ehdoillaan. Vaikka niin, että sallii itselleen kerran viikossa tai kahdessa yhden aterian, jolla voi herkutella niitä kaikkein eniten himoittuja juttuja.

Oikein pahasti sokeriin addiktoituneille suosittelen todella lämpimästi upean Sarah Wilsonin kirjaa Irti sokerista (löytyy mm. täältä/mainoslinkki). Kirja on todella motivoiva ja sisältää hurjan määrän hyviä reseptejä ja vinkkejä sokerittomaan elämään ja sokerista irtipääsemiseen 8 viikon puhdistuskuurin avulla. Naisen facebook sivut toimivat myös hyvänä motivaationa. Tsekkaa ne täältä.

Itselläni on vielä paljon tehtävää sokerin suhteen. Olen käsitellyt sokeririippuvuutta tänä syksynä ja talvena todella paljon. Olen mm. käynyt pidempään taideterapiassa, josta sain ihan järjettömän ison avun tähän ongelmaan. Sokerihimot eivät ole totaalisesti mihinkään kadonneet, mutta sokerista johtuvat ärsytykset on nyt paljon helpompi käsitellä, kun niistä on saanut puhua kunnolla. Ongelman myöntäminen on ollut varmasti suurin askel eteenpäin ja nyt tuntuu, että on huomattavasti helpompi ymmärtää joitakin juttuja.

Vaikken sokerisia herkkuja syökkään suuren suuria määriä on sokerin aiheuttama fyysinen ja henkinen paha olo häirinnyt itseäni todella paljon. Vuodelle 2015 aionkin ottaa tavoitteen päästä kokonaan sokerista eroon ja löytää myöhemmin mahdollisimman hyvän keskitien sen kanssa.

Mutta niin kuin sanottu, kohtuus on todella vaikea löytää sokerin suhteen. Voin melkein sanoa olevani hieman kateellinen niille, jotka oikeasti pystyvät ottamaan vain pienen palan jäätelö ja tyytyä siihen. Itse tulen lähinnä vihaiseksi pienestä jäätelöpallosta ;D Onneksi sentään olen päässyt aikaisemmasta pahimmasta sokeripaholaisestani – clik mix karkeista. Niille sanon nykyään kokonaan ei, koska tiedän lopputuleman jos maistan yhden – koko karkkipussi hujahtaa alta viiden minuutin ja olo on kamala useamman päivän.

Onko siellä muita I Quit Sugar kirjan suosittelijoita? Ja te jotka, ette välitä laisinkaan makeista ruuista – kertokaa heti teidän salaisuutenne!!!! :D

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Ritu
  2.1.2015 at 22:07

  Täällä yksi, joka on päässyt irti sokerista! Tai no, mitä se sitten tarkoittakaan eri ihmisille. Mä en siis syö ollenkaan karkkia, keksejä ja muita vastaavia “herkkuja”. Näin on ollut jo puolisen vuotta. Mä vaan päätin kokeilla, että miten mun keskivartaloon vaikuttaa se sokerittomuus, kun luin jotain blogia jossa puhuttiin sokerin vaikutus ko. alueeseen. Ja mulla on siis vatsa se, joka kasvaa ekana. Eka viikko ja tokakaan ei olleet mitään helppoa, mutta säännöllisellä ateriarytmillä ja proteiinia joka aterialla pysyi himot hyvin kurissa. Niin kuin ne pysyy nytkin. Lisäksi mittaan kerran viikossa mittanauhan kera itseäni, eli tää sokerittomuus muuttui oikeastaan kiinteytysprojektiksi. Vatsasta on lähtenyt toki senttejä, mutta rinnat ovat pienentyneet jo 4cm (jes!) ja muutenkin on jotenkin tasainen ja hyvä olo koko ajan. Mut siis avain miten tähän pystyy? Mä kokkaan aina ruuat itse, puhtaista raaka-aineista ja pyrin tekemään ne ruuat niin, että jokainen ateria on minulle mielessäni HERKKUA:
  Ajatusmallin muuttaminen siitä, että vain kaikki epäterveellinen olisi herkullista, on tehnyt itselleni todella hyvää :).
  En kaipaa karkkia tai muita teollisia valmisteita. Jos makeanhimon tapainen joskus tulee, saatan tehdä raakasuklaata tai hyvän smoothien esim. soijamaidosta, avokadosta, mustikasta ja banaaninpuolikkaasta :).

  • Reply
   monasdailystyle
   2.1.2015 at 22:24

   Wau ihan mahtavaa kuulla Ritu!!!! :) kiitos tosi paljon kun jätit kommenttia:) Tällaiset tsemppaa aina hurjasti:)

 • Reply
  Nannil
  2.1.2015 at 23:08

  Itselläni jäi sokeri vuosi sitten kun stressi pahensi refluksia ja samalla tutkimuksissa todettiin krooninen vatsakatarri. Sokerit, rasvaiset/paistetut ruuat, kofeiini, hiiva ja karkeat viljat toimii tämän hetken pahiksina. Ei kovin mieluisin tapa lopettaa epäterveellisten herkkujen syönti, mutta onpahan kevyt ja virkeä olo, iho hehkuu ja pysyy skarppina. Haittapuolena harha-askeleet jotka aiheuttaa päiviä jatkuvan vatsakivun sekä vieläkin huono ruuansulatus, ruuan valmistustavan kanssa saa olla tarkkana. Eipä ole enää nautinto käydä ulkonakaan syömässä.

  • Reply
   monasdailystyle
   3.1.2015 at 22:56

   Voi ei:/ Toi on kurjaa. Mutta tosi hyvä, että on auttanut!! :) Ja tosiaan itselläkin kans ulkonasyöminen aina vähän riskaa mut nykyään osaa jo hyvin valita ja tietää mistä tulee maha kipeeks ja mitä se kestää..

 • Reply
  Hoo
  3.1.2015 at 09:50

  Mä vedin ennen sokeria järjettömän paljon. Saatoin lähteä keskellä yötä hakemaan karkkia huoltoasemalta tai vetää puoli kiloa karkkia sekä jätskipaketin kerralla. Nyt tuntuu aika käsittömältä!

  Muutos ei tapahtunut mitenkään yhdessä yössä. Kesällä olin 3 vkoa mässäämättä herkkuja ja huomasin, miten oli parempi olo ja painokin putosi. Oon aina liikkunut tosi paljon ja syönyt muuten terveellisesti. Herkkuhimoja on vähentänyt nukkumisen parantuminen, koska väsyneenä tekee mieli sokeria. Lisäksi oon hieman vähentänyt aerobista treeniä ( nukun paremmin, kun kroppa saa palautua), syön hyviä rasvoja joka aterialla, syön vain kun on nälkä ja ehkä tärkeimpänä en osta herkkuja kotiin varastoon. Kuitenkaan en kiellä itseltäni mitään vaan syön herkkuja hyvällä omatunnolla, kun niitä on tarjolla jossain. En kuitenkaan mässää.

  Nykyisin mulle on tärkeää voida hyvin. En osta sitä karkkipussia, kun siitä tulee vaan huono olo. Haluan myös antaa keholleni hyvää ravintoa, koska se palkitsee sen hyvänä olona.

  • Reply
   monasdailystyle
   4.1.2015 at 09:14

   Ihan mahtavaa kuulla Hoo, että oot päässyt irti karkeista!!!! :) <3 Ja toi on ihan über hyvä, että pystyt pitämään kohtuuden etkä kiellä itseltäsi mitään. Siihen mäkin haluan pyrkiä!! :)

 • Reply
  veera
  3.1.2015 at 16:34

  Mietin sitä liivatemäärää mikä karkeissa on eikä paljon tee mieli syödä :D

  • Reply
   monasdailystyle
   4.1.2015 at 09:10

   Ihan super hyvä vinkki!! :D Jäätelöihinki sais alkaa lisäilee liivatetta, niin niistä vois ajatella samalla tavalla :D

   • Reply
    veera
    6.1.2015 at 23:41

    Joissakin jäätelöissä on :D saa olla tuoteselosteiden kanssa tarkkana!

    • Reply
     monasdailystyle
     7.1.2015 at 10:56

     Kaikkeen sitäkin sit laitetaan :D

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *