28.11.2014

TAHDON

tahdon1

 

Minä tahdon! Pidän keskustelua tasa-arvoisesta avioliittolaista lähinnä absurdina ja outona. Miksi tällainen haloo asiasta, joka olisi pitänyt olla toisin jo kauan sitten. Toisen onni ei ole pois muilta. On kovin vaikea ymmärtää miksi niin monet ovat tätä lakimuutosta vastaan ja niin syvästi vastustavat sitä mm. lapsien oikeuksiin vedoten. Uskon kuitenkin, että suvaitsevaisuus voittaa loppujen lopuksi näiden kaikkien vastustajienkin pelot. Vain rakkaus on todellista.

onlyloveisreal

I do! I think that the recent discussion about whether to legalize or not the same-sex marriage in Finland is absurd and pointless. Why do we even have to think or vote about something that should have been accepted for a long time ago. Someones happiness never decrease others happiness. It is hard to understand why there is still so many against this change in the law. I still believe that eventually tolerance will win the fears of these people who resist the change. Only the love is real!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    monasdailystyle
    30.11.2014 at 11:28

    Hilla kirjoitti: 28. 11.2014 09:07 (Muokkaa)
    Asiaa! Minunkin mielestä avioliitto mistä suunnista tahansa on itsestään selvyys, jos kummatkin osa puolet haluavat :)

    Vastaa
    Mona Mona kirjoitti: 29. 11.2014 09:00 (Muokkaa)
    Näin juuri.

    Vastaa
    Mira kirjoitti: 28. 11.2014 12:18 (Muokkaa)
    Ihana Mona! Kiva etta uskallat ottaa kantaa nain tarkeaan asiaan blogissasi :) Toivottavasti saadaan vihdoin suomeen tasa-arvoinen avioliittolaki! Itsestakin tuntuu suorastaan absurdilta ettei tama ole itsestaanselvyys..

    Vastaa
    Mona Mona kirjoitti: 29. 11.2014 09:05 (Muokkaa)
    Uskallan toki ja mielelläni tuonkin oman kantani esiin. Täytyy kuitenkin myöntää, että tässä on asia, josta en pysty keskustelemaan asiallisesti. Varmaan siinä syy miksen aikaisemmin ole laittanut blogiin aiheesta mitään. Olen muutaman kerran keskustellut tästä asiasta hyvin läheisen ihmisen kanssa, jotka ovat olleet eri mieltä ja kokenut niin syvää turhautumista, että olen kokenut paremmaksi jättää asian vain käsittelemättä. Kenenkään mielipiteitä ei voi eikä kai saakkaan muuttaa. Tässä on mulla kasvamisen paikka miten käsitellä toisen mielipide, jota vastaan olen 100%:sti ja joka on täydellisen vaikeaa hyväksyä.. Noh ehkä ajan kanssa.

    Vastaa
    minea kirjoitti: 28. 11.2014 13:50 (Muokkaa)
    Itse olen tätä lakiehdotusta vastaan, koska mielestäni avioliitto ON miehen ja naisen välinen liitto.
    Olen kyllä sitä mieltä, että joku vastaavanlainen liitto olisi hyvä myös samaa sukupuolta oleville pareille, mutta jos avioliitto muutettaisiin sellaiseksi, tulisi jatkossa ongelmia siinä, vihitäänkö homoparit kirkossa vai ei jne.
    Välillä tuntuu, että tässä asiassa saa olla vain yhtä mieltä, muuta pidetään suvaitsemattomuutena, mutta tätä mieltä minä olen :)

    Vastaa
    Jaana kirjoitti: 28. 11.2014 17:57 (Muokkaa)
    Kirkollinen avioliitto on kyllä tarkoitettu miehen ja naisen väliseksi, mutta kirkon kanssa tällä lakimuutoksella ei ole mitään tekemistä. Tässä asiassa on koko ajan ollut kyse ”maallisesta oikeudesta”. Itse olen koko tämän ”keskustelun” ajan ihmetellyt, miksi kirkollinen avioliittoon vihkiminen sotketaan tähän. Asialla kun ei ole kirkon kanssa yhtään mitään tekemistä.

    Mahtavaa, että äänestystulos mahdollistaa lakimuutoksen ja tulevaisuudessa omat lapsemme voivat ihmetellä, miten vielä 2000- luvun alussa kaikkien ihmisten ei ollut laillista avioitua rakastamansa ihmisen kanssa.

    Vastaa
    minea kirjoitti: 28. 11.2014 21:29 (Muokkaa)
    Tiedän kyllä, että tämä ei vielä NYT kirkkoon liity millään tavalla, mutta lain tullessa voimaan on päätettävä, vihitäänkö homoparit liittoon kirkollisella vai siviili-vihkimyksellä. Toivon syvästi, että jälkimmäisellä.

    Vastaa
    Mona Mona kirjoitti: 29. 11.2014 09:08 (Muokkaa)
    Minea,
    Tahtoisin kovasti ymmärtää sun näkemyksesi, mutta valitettavasti en vain osaa nähdä asiaa tuota kautta. Me ollaan kuitenkin ihan kaikki aivan samalaisia oli kyseessä sitten nainen tai mies. Vain rakkaudella on merkitystä loppujen lopuksi – ihan kaikessa.

    Vastaa
    Mona Mona kirjoitti: 29. 11.2014 09:11 (Muokkaa)
    Jaana,
    Juuri näin. Uskon kyllä vahvasti, että myös kirkko tulee vaihtamaan ajan kanssa näkemystään:)

    Anna kirjoitti: 29. 11.2014 01:13 (Muokkaa)
    Kuten minea, olen minäkin ehdottomasti tätä vastaan. Ja olenpa minäkin ihmetellyt sitä, että lakialoitteen vastustajia kohtaan on ihan hyväksyttävää olla suvaitsematon. Harmittaa, että aloite meni läpi. Itsekin olen sitä mieltä, että joku vastaavan kaltainen liitto olisi hyvä, mutta avioliitto pidettäköön miehen ja naisen välisenä.

    Vastaa
    Mona Mona kirjoitti: 29. 11.2014 09:21 (Muokkaa)
    Olen samaa mieltä, ettei ole hyväksyttävää olla ”suvaitsematon” vastustajiakaan kohtaan. Ketään kohtaan ei saisi olla. Itse en tosiaan pysty juuri aiheesta edes keskustelemaan. Muutama hyvin rakas ja läheinen ihminen omassa lähipiirissäni ovat tätä aihetta vastaan. En kuitenkaan pysty mitenkään rakentavasti aiheesta heidän kanssa puhumaan. Keskustelu synnyttää vain sellaisen massiivisen negatiivisuuden pilven, että huh. Tässä on mulla kasvamisen paikka. Parempi vain tuoda oma näkökulma rakkauden tärkeydestä esiin ja jättää sen enempi väittely pois..

    Vastaa
    Krista kirjoitti: 29. 11.2014 11:10 (Muokkaa)
    Mielestäni kirkollisen vihkimisen pitäisi jatkossakin säilyä vain miehen ja naisen välisenä. Mielestäni on kuitenkin hyvä, että myös samaa sukupuolta olevilla pareilla on lain edessä samat oikeudet kuin heteropareillakin. Aluksi olin koko lakimuutosta vastaan, mutta ajan kuluessa kantani on muuttunut ja pystyn olemaan sitä mieltä, että tämä lakimuutos on oikein. Uskovana on hyvin vaikeaa olla erimieltä muiden kanssa, mutta muiden onni ei ole minulta pois millään tavalla. Mutta mielestäni kirkollista vihkimistä ei tähän sovi sotkea, kannatan kuitenkin Raamatun mukaista perhemallia.

    Nyt kun sukupuolineutraalista avioliittolaista on käyty paljon keskustelua, niin olen huomannut että siitä ei ”saa” olla erimieltä. Lain kannattajat kun ei tunnu hyväksyvän mielipiteeksi omaa vakaumusta ja ajatusmaailmaa.

    Vastaa
    tahdon kirjoitti: 29. 11.2014 20:35 (Muokkaa)
    Ihana mona<3 olen samaa mieltä ehdottomasti! Tuntuu oudolta, että nyky-yhteiskunnassamme kesti näinkin kauan päätyä tasa-arvoiseen ja inhimilliseen itsestään selvyyteen. Eilen kävelin äänestyksen jälkeen yliopistolta keskustaan päin ja en voinut olla hymyilemättä! Kesken luennon hurrattiin ja riemuittiin ja kaduilla vastaantulijat olivat niin onnellisia ja rakastavia! Vihdoin, me tahdomme! <3

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *