30.10.2014

Lempeä ja energisoiva välipala

macakaakao

Kiitos ihanista ja kannustavista kommenteista eiliseen Eroon sokeririippuvuudesta– postaukseen <3 Olette vaan ihan parhaita. Toivottavasti jokunen teistä uskaltautui myös kokeilemaan ja tutustumaan paremmin tappingiin!;) Jossain vaiheessa teen aiheesta vielä ihan erillistä postausta – vaikka ihan videolla.

Luulen, että moni kärsii sokeririippuvuudesta myös tiedostamattaan. Tässä on aihe, joka vaatii ehdottomasti lisää keskustelua. Paapatimme juuri samasta aiheesta ystäväni kanssa ja pohdimme ihmeissämme sitä miksi ihmeessä pitää turvautua sokerisontaan, kun tarjolla on niin paljon parempiakin vaihtoehtoja. Sokeri on lähes huumetta, joka vaan saa otteeseensa ja lujaa. Siitä kuitenkin on mahdollista päästä irti! Suosittelen lämpimästi. Itse en ainakaan voi sanoa tuntevani persoonaa, joka suorastaan syöksyy esiin, kun joudun sokerikierteeseen.

Elämä kuitenkin on ihan liian lyhyt sille, etteikö oikeasti voisi herkutella – vaikka joka päivä!! :) Omalla kohdallani elämän tarkoitus on olla onnellinen ja myös herkut ovat osa onnellisuutta. Sokeri ei kuitenkaan ole. Päinvastoin se tuottaa surua ja väsymystä. Herkutelun ei tarvitse olla pelkästään sokerin mättäämistä! Sokerihimoissa tuppaa tyystin unohtamaan, että on olemassa miljoona kertaa parempia vaihtoehtoja. Sellaisia joidenka herkuttelun jälkeen olo on virkeä, hyvä ja ennen kaikkea onnellinen.

Niin kuin Paula Heinonen sanoo: Syökää itsenne onnellisiksi! :)

Jotta pääsen loman jälkeisestä sokerimasiksesta taas pikimiten jaloilleni tein itselleni pehmeän, rakastavan, herkullisen ja ravitsevan kaakaoherkun! Täydellinen viileään syksyiseen iltaan, joka herättää makunystyrät ja mielen sekä antaa rutkasti lisää energiaa:) Tämä ohje on suoraan suosikkitytöiltäni Tone It Up Karenalta ja Katrinalta.

♥ Mukillinen mantelimaitoa

♥ 1 teelusikallinen maca jauhetta

♥ 2,5 teelusikallista raakakaakaojauhetta

♥ ripaus cayennepippurijauhetta

♥ ripaus steviaa

Lämmitä kattilassa mukillinen manteli- tai kookosmaitoa ja lisää joukkoon hyvin sekoittaen macajauhe, raakakaakaojauhe, hitunen cayennepippuria ja maun mukaan steviaa. Nauti lämmin juoma sellaisenaan tai lisää pinnalle vielä hieman kanelia! :)

Suosittelen testamaan ja ihastumaan! :)

Ihanaa ja energistä päivää kaikille <3 Kiitos, että luette ja olette mukana jakamassa hyvää mieltä ja energiaa! :)

Thank you for your comments to my former post. You are the best! I think that many of us are suffering the effects of sugar unconsciously as this is some topic that needs to be discussed more. But why would you eat sugar as there are much more better alternatives to be chosen. Life truly is too short to refuse delicates every time.  Life is all about happiness for me and eating tasty food and sometimes also feasting is part of that. But sugar is not! Feasting should not mean eating sugar. There are also delicates which make you feel energetic, fresh and happy. As Paula Heinonen puts it: Eat yourself happy!

Here is a great recipe for this healthy cacao copied here straight from my favorite Tone It Up -girls:

– cup of almond milk

– 1 ts maca

– 2,5 ts raw cacao powder

– pinch of cayenne pepper 

– pinch of stevia sweetener

Warm up the milk in a pot and mix the other ingredients to it. Enjoy! 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Emma
  30.10.2014 at 20:54

  Oi hyvältä kuulostaa, täytyy kokeilla! :)

  • Reply
   Mona
   1.11.2014 at 00:15

   Suosittelen!!! :) <3

 • Reply
  D-Day
  30.10.2014 at 22:47

  Oiiii mitä ihania postauksia tänne onkaan tullut. Tuli ihan morkkis omista sokeriähkyistäni….. Oon ollu kipeenä pari viikkoa ja vaan mätänny karkkia ja suklaata. Yäk mua. Onnex on olemassa sun blogi, saan aina täältä niin paljon inspiraatiota! Ny tää tyttö kans ryhdistäytyy! Sokeri ei ainakaan mun flunssaa vie pois. Päinvastoin. Mitä kuuluu Monalle? <3

  • Reply
   Mona
   1.11.2014 at 00:17

   Voi ihana sinä – kiitos niin kivasta kommentista joka piristi aamua <3 :)
   Paitsi, että voi perse suorastaan, että oot kipeeks tullu:O :(
   Paljon paranemishaleja sinne!! :)
   Tänne kuuluu tosi hyvää ja malttamattomana odotetaan reissua Prahaan:) Sunnuntaina lähtö ja aattelin nautiskella täysillä kaupungilomasta oman kullan kanssa:) Ihanaa laatuaikaa siis luvassa ja paljon hyviä ravintoloita ja kahviloissa istuskelua ja ihmisten seurailua ;)
   Pus <3

 • Reply
  Cathy
  31.10.2014 at 18:35

  Mä oon niin riippuvainen myös sokerista…………. Mutta pitkään olen jo miettinyt näitä Alpro-tuotteita ja etenkin tuota mantelimaitoa. Ehkä tyhmä kysymys…….mutta kun olen soijalle allerginen (saan ihan jääääääääääätävät vatsakivut!), niin sopisiko tuo mantelimaito kuitenkin minulle? Onko tietoa….ettei vaan sisällä soijaa?!

  • Reply
   Mona
   1.11.2014 at 00:19

   Prkl sokeri!! Mä olin tänään Turun uudessa Puressa kahvittelemassa ja siellä on niiiiiin hyviä vaihtoehtoja tavis herkuille:) Jos Turun suunnassa liikuskelet, niin käyppä testaamassa:)
   Ja hmmm. ei tossa mantelimaidossa kyllä soijaa oo. Kantsii laittaa testiin ja mites hei toi kookosmaito?? :) Se on NIIIN hyvää :) Tai sit riisimaitokin vois olla jees?

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *