26.9.2014

10 luonteenpiirrettä, joita arvostan

Saan olla todella kiitollinen rakkaista ystävistä ja rakastavasta isosta perheestä. Saan olla niin onnellinen kaikista ihanista ihmisistä, joita ympärilleni on suotu. Kaikilla on ne omat ihanat piirteensä ja halusinkin tuoda tähän postaukseen muutamia ajatuksia erityisesti niistä piirteitä, joita arvostan suuresti muissa ihmisissä ja joita löydän erityisesti rakkaista läheisistäni.

 

1. Avoimuus

Rakastan avoimia ihmisiä! Uskallus olla avoin osoittaa luottamusta. Avoimet ihmiset tekevät itsestään haavoittuvaisia ja haluavat uskoa pelkästään hyvään ja luottaa kuulijaan. Ihailen suuresti avoimien ihmisten rohkeutta ja rakastan olla läsnä avointen ihmisten lähellä. Tämä oli yksi monista asioista, joissa ensimmäisenä rakastuin Eetuun. Hänellä on kyky olla avoimesti ja rohkeasti täysin omaitsensä ja minulle tuli hänestä heti tunne, kuin olisimme tunteneet aina<3

2. Toisten kunnioittaminen

Inhoan ihmisten kategorisointia ja toisten väheksymistä. Kaikista ei todellakaan tarvitse tykätä, mutta kaikkia pitää voida kunnioittaa. Tämä on piirre, jota pidän lähes itsestäänselvyytenä läheisilläni. Itseään muita tärkeämpänä pitävät ihmiset saavat minut pysymään visusti loitolla ainakin syvällisemmän tutustumisen puolesta.

3. Ystävällisyys

Ystävällisyys ei maksa mitään ja se tarttuu. Pienillä teoilla voi saada niin merkittävän paljon aikaiseksi. Toisten huomioonottaminen pienissä jutuissa näkyy kauas. Minun rakas sydänystäväni on ehkä maailman ystävällisin ihminen ja joka kerta hänen kanssaan esimerkiksi kaupungilla ollessani ihan tunnen miten ystävällisyys, hymy ja hyvä mieli leviää ympäriinsä. Olen aina pyrkinyt ottamaan hänen ystävällisistä toimintatavoistaan mallia ja kyllä se vaan toimii. Pieni kehuminen puolituntemattomalle vaikka kaupan kassalla hyvästä palvelusta voi saada koko päivän aurinkoisemmaksi.

4. Itsevarmuus

Itsevarma ihminen huokuu energiaa ja pystyy antamaan itsestään paljon myös muille. Itsevarman ihmisen vierellä olo on turvallinen ja hyvä. Itserakkaus on taas aivan eri asia. Itsevarma ihminen ei pidä muita alempiarvoisina, vaan pikiminkin ajaa aina kaikkien etua. Arvostan suuresti itsevarmoja ihmisiä ja rakastan itsevarman persoonan kanssa käytyjä syvällisiä keskusteluja.

5. Periksiantamattomuus

Piirre, jota arvostan todella paljon. Tahto ja periksiantamattomuus ovat todella arvokkaita piirteitä, joista myös lähipiiri saavat osansa. On todella voimaannuttavaa ja energisoivaa olla periksiantamattomien ihmisten lähellä, jotka ovat valmiita tekemään töitä omien unelmiensa eteen. Sitä saa itsekin uskoa omaan tekemiseen ja mahdollisuuksiin.

6. Positiivinen elämänasenne

Iloa ja naurua ei voi elämässä olla koskaan liikaa. Murheita ja surua on ihan riittävästi maailmassa. Positiivisen asenteen omaava persoona tarttuaa sitä myös muihin. Huomaan saavani positiivisista ihmisistä virtaa usein moneksi päiväksi. Se ei välttämättä vaadi muuta kuin lämpimän ja aidon halauksen tavatessa ja leveän hymyn kera kuulumisten kysymisen. Positiivisen elämänasenteen omaavat ovat myös kiitollisia kaikesta siitä mitä heillä on. Se näkyy myös muille ilman, että sitä edes sanoo ääneen. Positiivisuus kumpuaa energiana ihmisestä ilman mitään sanoja.

7. Aitous

Aitous huokuu ihmisistä, joko sitä on tai sitten ei. Rakastan ihmisiä, joista huokuu selkeästi se, että he ovat aidosti kiinnostuneita toisista. Arvostan ihan suunnattomasti ihmisiä, joilla on kyky nimenomaan kuunnella aidosti. Aitous on myös sitä, ettei esitä jotain muuta mitä on. Arvostan aitoa ihmistä, joka sanoo asiat rehellisesti suoraan niin kuin ne on.

8. Tarkkaavaisuus

Tarkkaavaisuus on mun arvostuslistalla korkealla! :D Rakastan ihmisten huolellisuutta ja sitä, että asiat tehdään loppuun asti ja ne suunnitellaan hyvin. Se on piirre, jota arvostan erityisesti Eetussa paljon;) Onneksi edes toinen meistä on tarkka tietyissä asioissa:D Tarkkaavaisuus saattaa olla piirre, joka itseäni ärsyttää hetkessä, mutta jota jälkeen päin arvostan todella todella paljon.

9. Järjestelmällisyys

Miten ihanaa on, kun on ystäviä, jotka saavat aikaiseksi ja järjestävät illanistujaisia, teatteri-iltoja, treffeja ja muutenkin pitävät langat käsissään. Järjestelmällisyys osoittaa toisten ajan kunnioittamista ja helpottaa kaikkien elämää. Järjestelmällinen ihminen saa muille turvallisen fiiliksen siitä, että kaikki hoituu kuntoon! :)

10. Rohkeus

Rakastan rohkeita ihmisiä, jotka ovat valmiita tekemään pelottaviakin juttuja omien unelmiensa eteen! Rohkeista ihmisistä saa järjettömästi inspiraatiota ja innostusta. Rohkeat ihmiset saavat syviä ihailun huokaisuja usein muissa aikaan!

extrana vielä yksi, vaikkei tämä suoranainen piirre olekaan ;) Nimittäin 11. Terveelliset elämäntavat :D Asia, jota arvostan jälleen Eetussa ihan älyttömän paljon. Minulle terveelliset elämäntavat ovat niin iso osa elämää ja arkea, etten voisi kuvitellakaan eläväni ihmisen kanssa, jolle ne eivät olisi tärkeitä. Liikunta ja terveellinen ruokavalio antaa niin paljon energiaa ja onnellisuutta, että haluan myös kaikkein rakkaimpani olevan osa sitä hyvää oloa:) Fyysinen hyväolo kuljee usein käsikädessä henkisen hyvän olon kanssa.

Löytyykö listalta teille tärkeitä piirteitä, joita muissa arvostatte erityisesti?

I feel so plessed to have awesome people around me in my life. To this post I collected ten characteristics which I appreciate the most. 1. Openness
2. Respecting each other
3. Friendliness
4. Self confidence
5. Giving up is not an option
6. Positive attitude to life
7. Genuity
8. Attentiveness
9. Keeping things organized
10. Bravery/ Courage
+1. Heahthy way of living.
These are the ten (plus one) characteristics and styles which I appreciate in people I live with. Of course I don´t see every of these in Eetu for instance, but he naturally he fells in the category of people I enjoy to spend time with. Which are the characteristics you guys think are most important in people? We all have definately earned to have energizing and positivite people around us!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Janet
  26.9.2014 at 09:16

  Tää oli hyvä postaus! :)
  Ja kyllä, samanlaisia asioita arvostetaan täälläkin. Aitous, ystävällisyys, rehellisyys ja kunnioittaminen ovat minulle tärkeitä.

  • Reply
   Mona
   26.9.2014 at 16:00

   Voi miten kiva kuulla Janet, että tällainen vähän erilainen postaus oli kiva :)

 • Reply
  Emmi L.
  26.9.2014 at 13:43

  Mä arvostan kyllä samoja piirteitä muissa ihmisissä, mutta haluaisin erityisesti kehittää itseäni monissa näistä kohdista :)

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

  • Reply
   Mona
   26.9.2014 at 16:01

   Itsensä kehittäminen onkin sit jo oma aiheensa, josta voisin kirjotella myös pitkät pätkät ;D Täällä kaivattais ainakin luonteenpiirteeksi erityisesti kärsivällisyyttä ja järjestelmällisyyttä :D :D

 • Reply
  Piia
  27.9.2014 at 00:14

  Täytyy sanoa että elät hyvin ihanteidesi mukaan, ainakin niiltä osin kuin blogista on nähdä! Itsevarmuus ja positiivinen elämänasenne aaltoilevat tänne näytön toiselle puolelle asti :)

  Itse olen oppinut arvostamaan ystävällisyyttä – erityisesti täällä post-neukku Virossa, jossa hymyily on jotenkin tuntematon käsite esim. asiakaspalvelussa ja itse ollessani nyt vaatekaupassa töissä huomaan kuinka monet yhä yllättyvät meidän positiivisesta asiakaspalvelukulttuurista. Vaikka itse olenkin välissä vielä kielipuoli, ei se tunnu haittaavan :) Ja näin olen oppinut arvostamaan kyllä itse asiakkaana ollessani niitä hymyjä ja hyvien päivänjatkojen toivotuksia, kun tiedän ettei se niin ylitsepääsemättömän raskasta ole!

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *