16.9.2014

Lunch Break

Omat ruokani koostuvat todella pitkälle samoista raaka-aineista ja teen ruuat yleensä hyvin samalla kaavalla. Paljon kasviksia, hyvät rasvat ja protskua. Perus raaka-aineita ja valmistuotteita mahdollisimman vähän. Kasvikset valmistan yleensä uunissa ja pannulla. Maha ei kestä pelkästään raakaruokaa vaikka raakanakin pyrin syömään mahdollisimman paljon mahan sietokyvyn mukaan:) Tällä kertaa väsäsin kasviksista ja kanasta jotain keiton tapaista. Tuli niin hyvää, että laitan tännekin helpon reseptin tästä! :) Ristin tämän kanakookoskeitoksi, vaikkei tämä ihan suoranaisesti keitto taida olla :D

Kanakookoskeitto yhdelle

1/2 Sipuli
1 Herkkusieni
1 tomaatti
10g cashewpähkinöitä
1/2-1 porkkana
1 valkosipulinkynsi
2 cm Purjosipulia
70-100g kesäkurpitsaa
1/2- 1dl kookosmaitoa
100g Broilesin fileesuikaleita

Mausteiksi savupaprikaa, suolaa, mustapippuria, kurkumaa, omenasiiderietikkaa.

Paista ensin broileri kypsäksi pannulla. Jätä ne sivuun muiden aineiden valmistuksen ajaksi.

Kuullota pannulla sipuli voissa. Lisää herkkusieni, porkkana, pilkottu valkosipulinkynsi, kesäkurpitsa, tomaatti ja purjosipuli. Kypsytä pannulla miedolla lämmöllä. Mausta seos maun mukaan. Itse suosin usein kurkumaa sen terveysvaikutteiden takia. Savupaprika puolestaan tuo ihanan maun ruokiin! Loraus super über parasta omenasiiderietikkaa tekee myös kivan lisän samoin pieni tilkka worcesterkastiketta, vaikkakaan se ei lukeudu terveysjuttujen puolelle ;) Lisää lopuksi broileri ja cashewpähkinät. Asettele setti lautaselle ja lisää vielä pinnalle makusi mukaan kookosmaitoa. Nam – tuli muuten hyvää! :) Ai niin kylkeen sopi myös hyvin muutama suolakurkun pala!;)

Chicken coconut soup
1/2 Onion
1 Mushroom
1 tomato
10g cashew nuts
1/2 to 1 carrot
1 clove of garlic
2 cm Leek
70-100g zucchini
1/2, 1 dl coconut milk
100g chicken fillet
Season with smoked paprika, salt, pepper, turmeric and apple sider vinegar.

First fry the chicken in an oiled frying pan. Set the cooked chicken on a plate while pre-paring the other ingredients. Add some butter on the pan and add chopped onions and garlic. After a while add carrot, mushrooms, zucchini, tomato and leek in small bites. Cook on medium heat until vegetables are done. Add the chicken and season as you like! I prefer turmeric, smoked paprika, apple cider vinegar and just a hint of worcester- sauce. Add cashews and move the whole set on a deep plate. Finalle pour some coconut milk on the dish. Yummy!!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Ruusu
  16.9.2014 at 21:39

  Itsekin tein vähän samantapaista viikonloppuna, tosin kookomaidon sijasta laitoin paseerattua tomaattia! :) hyvää oli sekin, mutta täytyy kokeilla tätä kookosversiota. Mitä kookomaitoa käytät?:)

  • Reply
   Mona
   19.9.2014 at 19:53

   Oi nam hyvältä sekin kuulostaa!!! :) Käytän usein Bionan kookosmaitoa! :) Luomua aina:)

 • Reply
  mama
  17.9.2014 at 07:24

  Keitot… niin parasta syysruokaa ja niitä voi varioida oman mieltymyksen mukaan. Ja samalla tulee käytettyä reilusti kasviksia. Kuulostaa ihanalta tuo sun versio :)
  Aurinkoista päivää murulle <3

  • Reply
   Mona
   19.9.2014 at 19:53

   No niinpä!!! <3<3

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *