6.5.2014

Juustoinen kesäkurpitsavuoka

Nam, nam ja vielä kerran nam!! Huh – tää on jotain niin taivaallista, ettei meinaa hehkutukset riittää kertomaan mitä herkkua on luvassa!;)  Bongasin taas lemppariblogista (Fotballfrue) helpon ja hyvännäköisen ohjeen, jota lähdin itsekin testaamaan. Carolinella on usein tosi kivoja ohjeita ja ne on aina myös gluteenittomia Passaa siis mullekkin!

Tosin ei nämä mitään kaikkein kevyimpiä tekeleitä ole, joten riittää ihan lisukkeeksi. Maidoton tämä resepti ei valitettavasti ole. Laittakaahan vinkkiä, jos tulee mieleen millä juustot voisi korvata! Kävisiköhän joku vuohenmaidosta tehty juusto tähän.. Pitää testailla eri vaihtoehtoja!:)

Tarvitaan:

Parmesaania, 3dl kermaa, 2 kesäkurpitsaa, tavallista juustoraastetta
2 valkosipulinkynttä, lime, suola ja pippuri

Juustoinen kesäkurpitsavuoka

Leikkaa ensimmäinen kerros kesäkurpitsaa vuokaan.
Lisää päälle raastettua parmesaania, hienonnettua valkosipulia sekä suolaa ja pippuria.

Tee seuraava kerros kesäkurpitsaa ja lisää sitten muuten samat, mutta jätä valkosipuli pois ja vaihda parmesaani tavalliseen juustoraasteeseen. Jatka vielä aineiden riittäessä kaksi kerrosta aina jokaiseen väliin lisäten suolaa ja pippuria.

Laita tekele uuniin 200°C noin puoleksi tunniksi.

Tämä sopii ihan mielettömän hyvin lohen kanssa. Päälle puristetaan vielä limen mehu, joka toi viimeisen silauksen.

Eetu oli päivällä tehnyt vielä uunipataatteja (kurkkaa ohje täältä), joten lisäsin sen vielä lohen ja kurpitsaherkun kanssa.

Juustoinen kesäkurpitsavuoka on hyvä lisä vaikka viikonloppuisin ruokapöytään. Tosi ruokaisa ja täyteläinen.

Sain hyvää puhdetta teidän postaustoiveista ruokajuttujen suhteen ja nyt onkin vakaa aikomus testailla uusia reseptejä vähän useammin, kuin muutaman kuukauden välein;)

Laittakaahan kommenttia tykkäsittekö yhtä paljon kuin minä, jos tätä testaatte! :)

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  hillamaaria
  6.5.2014 at 20:15

  Nam näyttääpä hyvältä! :))

  • Reply
   Mona
   7.5.2014 at 14:51

   Kantsii ehdottomasti testata!! :)

 • Reply
  ilts
  7.5.2014 at 10:58

  Piti kysellä jo aiemmassa postauksessa, mutta ilmeisesti siis käytät jälleen maitotuotteita ainakin juuston muodossa? Huomaatko olossasi eroa verrattuna maidottomaan aikaan? Sinulle maitotuotteet ilmeisesti aiheuttivat vatsaongelmia (joo en onneks kuulosta yhtään hullulta stalkkerilta :D ), mutta entä tukkoisuus? Itse olen koko ajan niin räkäinen, että olen miettinyt pitäisikö kokeilla maidotonta, siksi kuulisinkin mielelläni kokemuksia maidottomasta ruokavaliosta.

  • Reply
   Mona
   7.5.2014 at 14:55

   Heippa ilts! :)
   Olin pitkään ihan kokonaan ilman maitoa, mutta nykyään vatsa kestää sitä jo tosi hyvin!:) Oikeastaan vatsan kanssa mulla ei enää (aikaisemmin oli pahastikin) ookkaan maidon suhteen mitään ongelmia, mutta sitten tuo tukkoisuus mulla tulee myös maidosta edelleen. Maitotuotteet vaikuttaa mulla myös melkein heti ihon kuntoon. Yritän edelleen siis välttää maitoa jokapäiväisessä ruokavaliossa. Kerran pari viikossa ei haittaa lainkaan. Vuohenmaidosta tehdyt juustot sopii tosi hyvin ja niistä ei tuu nuhaa:)
   Suosittelen, kyllä suakin ehdottomasti kokeilemaan kokonaan maidotanta. Oot vaikka kuukauden ilman niin huomaat varmasti eron tuossa tukkoisuudessa (jos siis johtuu maitotuotteista). Jos maltat olla pidempään niin hyvä. Sit voi vähitellen ottaa varovasti jotain maitotuotteita taas takas ruokavalioon ja katsoa hiljalleen miten kroppa reagoi:)

 • Reply
  Sari
  7.5.2014 at 21:09

  Nämä lähti nyt tulostukseen ja ensi su äitienpäivän menu on nyt selvä! Herkulliselta näyttää ja helpolta.

 • Reply
  Ado
  11.5.2014 at 12:46

  Moi Mona! Oon itse tehnyt aika samanlaista kesäkurpitsavuokaa, mutta laittanut joukkoon vuohenjuustosiivuja. Todella hyvää! Suosittelen kokeilemaan :)

 • Reply
  Salme V
  21.12.2021 at 02:51

  No nyt!!! Tämä tulee joulupöytään, kurpitsoita vielä jäljellä

  • Reply
   Mona
   22.12.2021 at 14:04

   Jee <3

   • Reply
    Salme Virtanen
    24.12.2021 at 22:51

    Nyt on jouluaattoilta ja juustoinen kurpitsavuoka testattu. Hyvää tuli. Lämmin – savukirjolohi, kraavikirjolohi, riimihähärkä muine härpäkkäeineen alkuruokana. Lämpimänä vain peruna ja tämä kurpitsavuoka. Pääruokana kinkku ja perinteiset latikot, tämä kurpitsa meni sitten loppjun. JATKOON.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *