3.5.2014

Lohicocktailpaloja

Tein nyt Vappuna toistamiseen ihan über hyviä cocktailpaloja, joiden reseptin aikoinaan otin ihanan Xenin blogista, joka sen oli bongannut Kinuskikissalta. Keräsin nyt tännekin näiden lohiherkkujen ainekset ja ohjeen mikäli, joku ei vielä ole tullut kokeilleeksi:) Suosittelen tekemään ihan mihin vain tilaisuuteen – kelpaavat taatusti monelle! :)

Cocktailpaloja varten tarvitse seuraavat ainekset: Saaristolaisleipää, purjoa, hunajaa, sinappia, lohta, ranskankermaa, tuorejuustoa ja ruohosipulia.

Tämä  ihana lohitäytehän sopii melkeinpä minkä kanssa tahansa. Loistava täyte erilaisien tapaksien kanssa, maittava pelkästään peruinoiden kaveriksi tai vaikka puolikkaan kananmunan päälle. Mielikuvitus on vain rajana tämän herkun kanssa.

Täyte:

100 g lämminsavulohta
¾ dl tilliä
6 cm purjoa
100 g ruohosipulituorejuustoa
80 g ranskankermaa
2 tl sinappia
1 tl hunajaa
saaristolaisvuokaleipää

Koristeluun: tilliä tai sitruunansiivuja

Hienonna lämminsavulohi, tilli ja purjo. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Leikkaa leivistä tarvittaessa reunoja ja pyöreä pääty pois. Leikkaa leipäsiivut neljään osaan. Laita nokare tahnaa jokaiselle leivälle ja koristele esimerkiksi pienellä tillinoksalla tai sitruunansiivulla.

Itse jätin tällä kertaa tillit ja sitruunat koristelusta pois. Laitoin sen sijaan osaan paloista tikun päälle puolikkaan kirsikkitomaatin, jotka sopivat näihin täydellisesti!:) Tahnaa tein noin tupla-annoksen ja laitoin tilliä aika paljon enemmän mitä ohjeessa luki ja hyvää tuli silti:)

Valmiista paloista en hoksannut montaa kuvaa tohinoissani ottanut, mutta saa tästä vähän selvää.

Herkullista lauantai-iltaa kaille! :)

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  LeAnn
  4.5.2014 at 15:04

  Olipas niin herkullisen näköistä. :) Mitä luulet, sopiiko reseptiin kylmäsavulohi? Kiitos vinkistä! :)

  • Reply
   Mona
   4.5.2014 at 16:48

   Eetu sano, että se kannattaa pilkkoa veitsellä ja huomioida, että on suolasempaa:) Eli varmasti senkin kanssa tulee hyvää!! :)

 • Reply
  LeAnn
  5.5.2014 at 06:26

  Kiitos vinkistä! :-)

 • Reply
  anne
  17.5.2014 at 08:58

  kiitos ihanasta blogista. sulla on kivassa tuoretta ruohosipulia mit ohjeessa puhut tuoreesta tillistä ja että täytteen tulee tuoretta tilliä. kumpaa siis?:)

  • Reply
   Mona
   17.5.2014 at 09:40

   HAhah :D Miten mä onnistunkin aina.. Perus. Mä ja sekaisin oleva sanavarasto;) Laitoin ruohosipulia näihin nyt!! :) Mutta siis ohjeen mukaan oikeesti tota tilliä kuuluis laittaa. ELi laita mikä itsestä parhaalta tuntuu. Molemmilla super hyvää!! :)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *