20.3.2014

Kuulumisia ja pohdintaa pitkästi

Aamu alkaa terveyttä edistävällä pirtelöllä ja ilman kahvia en lähde käyntiin;) Olen monesti koittanut vähentää kahvinjuontia siinä onnistumatta. Kerran taisin pystyä olemaan useamman kuukauden ilman, mutta sen jälkeen ei ole ollut toivoakaan. Aamukahvi on vaan jotain niin täydellistä! Vaikka rakastankin teetä ei se mitenkään korvaa aamuisin kahvia. Vakaa päätökseni on, että mikäli meille joskus lapsia suodaan ja tulen raskaaksi niin silloin lopetan viimeistään kahvin käytön kokonaan!;D Hyvä uhoa näin etukäteen, todellisuus voikin olla sitten jotain ihan muuta…

Vitamiinipommeja on tullut nyt vedettyä urakalla pirtelöiden ja mehujen muodossa. Tiedä sitten johtuuko niistä, mutta ainakin pääsin hyvin vähällä tälla sairastumiskierrokselle. Muutaman päivän väsynyt ja vetämätön olo, mutta nyt jo olo on huomattavasti parempi. Hyvä niin, koska päivällä suuntaan Helsinkiin päin. Luvassa on tosin hyvin pikainen reissu (taas) ja illaksi tuun takaisin kotiin. Nämä ovat taas niitä hetkiä, kun miettii miten paljon helpompaa olisi asua Helsingissä. Toisaalta me viihdytään molemmat Eetun kanssa Turussa paremmin kuin hyvin. Kummankin koulut ovat täällä, vanhemmat (Eetun äitiä lukuunottamatta) ovat melko lähellä ja rakkaat ystävät tietty. Turku on muutenkin niin ihana kaupunki kaikkine pienine ravintoloineen, liikkeineen ja tietty Aurajoen ranta on omaa luokkaansa. Joskus kuitenkin väistämättä taitaa tulla sekin aika eteen, että muutto Helsinkiin on tarpeen. Eetun työt hyvin todenäköisesti tulee olemaan pääkaupunkiseudulla ja samoin mullakin suurin osa jutuista on siellä. Toistaiseksi on kuitenkin tosi hyvä näin. Viihdytään niin hyvin uudessa kodissakin, ettei tästä oo mihinkään kiire:) Paitsi ensi vuonna vähäksi aikaa vaihtoon, mutta sieltä tullaan tietty tähän taas takaisin.

Vaikka välillä tulee olo, että pitäisi pysähtyä ja ottaa rauhallisemmin, niin en voisi oikeasti olla onnellisempi nykyiseen elämäntilanteeseen. Oon monesti nyt viime aikoina miettinyt miten onnellinen saakaan olla kaikesta itselleen siunatusta. Oon onnellinen etenkin siitä, että oon aikoinaan Eetun tavannut. Ennen Eetua en kuvitellutkaan löytäväni ketään, enkä edes kaivannut ketään. Yksin oleminen oli mulle silloin hyvä juttu. Silloin kun sitä vähiten odotti tuli se toinen mukaan kuvioihin. Muistan vieläkin niin elävästi meidän ekat treffit <3 Mä tiesin silloin samantien, että tässä on mun tuleva aviopuoliso!;) Ihmeen kauan siihen nähden sain kosintaa odottaa;D Häiden suunnittelu on muuten ollut nyt vähissä. Ensi kesäksi ei niitä kuitenkaan ehditä mitenkään järkätä, koska vaihtoon lähtö vie kaiken ajan (ja kröhöm.. rahat). Realistinen tavoite lienee 2016 kevät tai kesä tai miksei syksykin. Kesähäät on tosin aina ollut päällimmäisenä mielessä..

Kiitollisuutta ja onnellisuutta on lisännyt viime kesän jälkeen vatsa! Niin hassulta kuin se kuulostaakin niin arki on vaan paljon helpompaa, kun vatsan kanssa ei ole enää samalailla ongelmia mitä ennen. Vuosi sitten kävin läpi vatsalaukun ja paksusuolen tähystykset, monet eri verikokeet ja lääkärit, ennen kuin sain loppujen lopuksi selville mistä kaikki johtui. Kirjoitin aiheesta laajemmin Ravintovalmennuksessa!- postauksessa. Koko viime kevät oli ihan käsittämättömän rankkaa aikaa fyysisesti. Miten erilaista onkaan nyt, kun tietää mitä ja miten voi syödä. Toki olen melkoinen herkkupylly ja aina silloin tällöin herkuttelen vaikka ruokavalio onkin tarkan syynin alla, mutta vatsa kestää ihan erilailla pieniä “lipsahduksia” nyt. Fyysinen hyvinvointi antaa mielettömästi voimaa ja energiaa. Sanomattakin se on selvää. En usko, että olisin edes jaksanut kaikkea työmäärää ellen olisi voinut fyysisesti niin paljon paremmin kuin aikaisemmin. Vielä kun oppii sanomaan itselleen ja muille välillä ei niin hyvä tulee!;) Siinä lienee kehittymistä hamaan tulevaisuuteen asti.

Oon paljon pohtinut myös haaveita, tavoitteita ja päämääriä omalle elämälle. Tärkeintä mun mielestä on keskittyä nykyiseen hetkeen ja nauttia siitä. “Never get so busy making a living that you forget to make a live” on aika osuva lause. Pitää nauttia juuri tästä hetkestä ja arvostaa myös sitä arkea. Toki haaveilu ja tavoitteet ovat isoa osa sitä arkea – ainakin itselleni! Minusta haaveilu ja tavoitteiden asettaminen tuo lisää mielenkiintoa elämään. Niiden suunnittelu on energisoivaa ja voimaannuttavaa. Tavoitteellinen ja haaveileva elämä ei kuitenkaan tarkoita, että unohtaa sen arjessa elämisen. Tavoitteita kohti arjessa eläminen on mielestäni se mikä antaa sitä sisältöä. Oli se sitten treenaaminen, fyysinen hyvä olo, terveellinen ruokavalio, opiskelu, työ, matkustaminen you name it!

Jokaiselle tulee joskus hetkiä, että joku asia ärsyttää, väsyttää, v**tt*a, surettaa tai muuten vaan ahdistaa. Niissä tärkeintä mielestäni on se miten siitä olosta pääsee pois! Ei kaikki aina voi olla pelkkää ruusuilla tanssimista ( parisuhde ei ainakaan;D ) ja toisaalta kävisi sekin aika tylsäksi äkkiä, jos koskaan ei olisi mitään esteitä. Meikkishän noin yleensä on sitä mieltä, että ruokavaliolla saa kaikki asiat kuntoon, joten pientä väsymystä ja ärsytystä vastaan kannattaa ottaa vaan lisää Bioteekin Duo e-epa+ e-dha omega 3 kapseleita!!;)

Mä olen ihan fanaattinen Marie Forleo fani ja suosittelen erittäin lämpimästi kurkkaamaan hänen sivuilleen ja katsomaan jakson jos parikin. Varoitan riippuvaisuus Marie TV:stä on  todenäköistä;) Hänellä on mielestäni niin paljon hyviä ideoita ja ajatuksia. Tuun tekemään hänestä vielä ihan erillisen postauksen, johon ajattelin kerätä omasta mielestäni parhaat videot häneltä. Tällaiset erilaiset voimaannuttavat lähteet ovatkin olleet mun mielestä tosi yksinkertainen, mutta tärkeä oivallus. Kannattaa oikeasti kerätä ympärilleen ihmisiä joista saa energiaa ei sellaisia, jotka syövät itseltä energiaa. Blogin kautta mulla on mieletön etu siinä, että mulla on ihania lukijoita ruudun takana, joilta sään päivittäin hyvää mieltä. Blogin kautta oon tutustunut yhteistyökumppaneihin ja muihin, jotka ovat samanhenkisiä. Monet sanoo mulle, että oon super positiivinen ja tuon hyvää mieltä muille (kiitos niistä ihanista sanoista), mutta kyllä mä väitän, että mä oon saanut itse sitä positiivisuutta ja hyvää mieltä moninkerroin enemmän sieltä teiltä kommentoijilta, ystäviltä, uusilta tutuilta blogin kautta ja monelta muulta. Mä oon vakaasti päättänyt nimittäin, että mä otan sen kaiken positiivisuuden ja hyvän mielen vastaan!!:) Torjun kaiken huonon ja asiattoman, energiaa syövän ja tai ilkeän, enkä ota niitä lainkaan vastaan. Mä tavallaan käytän teitä positiivareita hyväksi!!;D Se on myös mun blogin suurin toive – jakaa hyvää mieltä niin, että hyvä mieli kiertää!

Ihanaa ja aurinkoista torstaita kaikille <3 Kiitos, kun luette ja jaatte aikaa täällä blogissa <3 Kiitos kun jaatte teidän positiivisuutta ja tällä tavoin edistätte hyvän fiiliksen kiertoa:)

 

You Might Also Like

22 Comments

  • Reply
    Sonja
    20.3.2014 at 11:47

    Oot ihana! Oon niin onnekas, että mulla on sut mun elämässä <3

    • Reply
      Mona
      21.3.2014 at 14:59

      Kuule samaa voin sanoa<3 Onni on kaltaisesi ystävä <3

  • Reply
    Siiri
    20.3.2014 at 11:58

    Voi Mona! Ihana postaus! Oot kyllä huippu tyyppi, ja susta huokuu positiivisuus ja hyvä olo :-) Muistan niin hyvin kesällä muutaman kerran kun olin ihan väsynyt ja siipi maassa, mutta sut nähtyäni en voinut kuin piristyä :-) Lisäksi ootte kyllä Eetun kanssa yksi ihanimmista pareista joita tiedän :-) Musta on ihanaa kun näät kaikessa (tai ainakin lähes kaikessa heh :p) jotain hyvää ja positiivista :-)

    Sanoinko jo että ihana,ihana postaus!<3

    • Reply
      Mona
      21.3.2014 at 15:11

      Voi kuule sinä se itse positiivisuus oot <3 <3
      Tuu pian taas Turussa käymään!!:)

  • Reply
    Marjukka / FFS
    20.3.2014 at 12:55

    Minä olen saanut kauttasi vinkin ravintovalmennukseen, enkä pois vaihtaisi enää. Kiito siitä, ja tästä ihanasta blogista, olet kyllä sellainen tehopakkaus, virtaa kuin pienessä kylässä. Teillä on ihania asioita meneillään ja tulossa, nauti joka hetkestä.

    • Reply
      Mona
      21.3.2014 at 18:42

      Ihana Marjukka <3 Niin mahtavaa, että sait myös apua ravintovalmennuksesta:)
      Haleja <3

  • Reply
    Krista
    20.3.2014 at 13:14

    Oon niin samaa mieltä sun kanssa siitä, että on niin ihana olla kun vatsa toimii ja on normaali! Mulla itselläni oli vuosia vatsaongelmia ja viime kesänä ostin Kaisa Jaakkolan Hormonitasapaino-kirjan ja sen myötä ymmärsin, että mun vatsan toiminta ei ole normaalia. Syksyllä varasin ajan Optimal Performancen (Kaisan yrityksen) BioSignature-ravintovalmennuksen ja sieltä sain apua. Muutaman kuukauden olin viljattomalla ja maidottomalla ruokavaliolla sekä söin muutamia vatsan hyvinvointia lisääviä lisäravinteita. Nyt on niin ihanaa, että saa syödä normaalisti maitotuotteita sekä jonkin verran viljatuotteita. Pienistä asioista ihminen tulee onnelliseksi, mutta en voisi onnellisempi olla nyt :)

    Sulla on ihana ja piristävä blogi! Tsemppiä kevääseen ihana Mona!

    • Reply
      Mona
      22.3.2014 at 00:13

      Kaisa Jaakkolan kirja on niin hyvä!!:) Mulla on myös toi:) Niin mahtavaa, että oot saanut vatsan ja itsesi kuntoon ruokavaliolla <3
      Ja iso kiitos tsempistä ja kannustavasta palautteesta <3:)

  • Reply
    Born Grown
    20.3.2014 at 15:28

    Meillä käydään samoja pohdintoja läpi parhaillaan. Kummankin työt vie väistämättä jossain vaiheessa Pk-seudulle, mutta tykätään niin pikkukaupungin rauhasta ja nopeista kulkuyhteyksistä.

    Tärkeintä on nauttia kuitenkin tästä hetkestä & näistä ympärillä olevista ihmisistä. Nyt on hyvä olla täällä ja lyhentää asuntolainaa vielä ainakin seuraavan vuoden ajan! ;)

    Born Grown

    • Reply
      Mona
      22.3.2014 at 00:14

      Kyllä – tärkeintä on nauttia tästä hetkestä ja ympärillä olevista rakkaista ihmisistä <3:)

  • Reply
    Annas
    20.3.2014 at 16:48

    Moi! Saanko udella paljonko rahaa sulle meni tuohon vatsaremppaan? Mulla on ollut pienestä pitäen herkkä vatsa, mutta viime aikoina on todenteolla alkanut vaikuttamaan elämänlaatuun – koskaan ei tiedä, milloin vatsakramppi iskee. Nyt olisikin siis suunnitteilla käynti funktionaalisen lääketieteen lääkärillä ja ravitsemusterapeutilla. Pelkään vain kustannuksia :/

    • Reply
      Mona
      22.3.2014 at 00:25

      Ihan tarkkoja summia en valitettavasti muista enää, mutta kyllä siihen kaiken kaikkiaan aika paljon meni. Tosin tätä hyvää oloa ei voi mitata rahassa. Mielummin sitten karsii jostain muusta.
      Voisithan ensin mennä vaikka ravintovalmentajalle, joka katsoo kokonaistilanteen ja laatii sen pohjalta sulle tarkan ruokavalion. Mä suosittelen erittäin lämpimästi Paula Heinosen kouluttamia ravintovalmentajia: http://www.ravintovalmentaja.fi./ravintovalmentajat/

  • Reply
    Jonttu
    20.3.2014 at 17:40

    Ihana kirjoitus Mona! Näitä kunnolla sinunnäköisiä postauksia on ollut ikävä. Tsemppiä kaikkeen!

    Mihin olet muuten lähdössä vaihtoon? Lähdettekö yhdessä?

    • Reply
      Mona
      22.3.2014 at 00:26

      Ihana Jonttu <3 :) Me lähdetään luultavammin Malesiaan!:) Ja yhdessä tosiaan – en mä osais olla pitkää aikaa erossa Eetusta;) <3

  • Reply
    Nea
    20.3.2014 at 17:42

    Olen aivan hurahtanut tähän sinun blogiin, tykkään aivan valtavasti :) Aina kun tulee lukemaan sun blogia niin tulee tosi hyvälle tuulelle ! Kuvat on aina mahtavia ja teksteistä saa sitä jotain potkua aina päivään :)
    Olisitko halunnut käydä katsomassa minun blogiani. Olen aloittanut uuden blogin uudesta aiheesta. Käy kurkkaamassa ja liity ihmeessä :)
    http://neahenriikka.blogspot.fi/

    • Reply
      Mona
      22.3.2014 at 00:27

      Voi kiitos ihan hurjasti Nea <3:) Tosi mahtavaa kuulla, että täältä voi saada hyvää fiilistä. Tuun ehottomasti kurkkailee:)

  • Reply
    ilts
    20.3.2014 at 20:00

    Ihanaa, että osaat olla onnellinen elämän pienistä (ja isommistakin) jutuista. Monesti tuntuu, että parisuhteessa olevat ihmiset tuovat esiin vain kumppanin ja suhteen huonot puolet. Minusta on hienoa, että sinä uskallat sanoa kaiken oikeasti olevan hyvin. Toki elämänkumppanin haisevat sukat lattialla varmasti ärsyttävät, mutta joskus mietin, miksi se on asia, joka ensimmäisenä parisuhteesta mainitaan. Miksi aina ensin valitetaan, miten joku toisessa ärsyttää? Näin asia ainakin tuntuu olevan omassa kaveripiirissäni. En vain voi ymmärtää. Okei, en itse ole tällä hetkellä parisuhteessa, enkä pistäisi pahakseni, jos itselleni elämänkumppanin löytäisin. Näin ollen tuntuu hölmöltä, että ne, jotka kyseisen onnen ovat elämäänsä saaneet, jaksavat siitä valittaa. Huoh! Mutta siispä kiitos sinulle tästä postauksesta, tuli hyvä mieli puolestasi :) Olen muutenkin viime aikoina pohtinut näitä parisuhdeasioita ja “sen oikean” löytämistä, joten jos vain osaat vastata, niin kerro ihmeessä: mistä tiesit (ja tiedät) Eetun olevan sinulle se oikea? Etenkin, jos huomasit sen jo ensimmäisillä treffeillä? Teistä kyllä huokuu sellainen tasapaino ja arjen onnellisuus. Eetulla on käynyt tuuri, kun on löytänyt rinnalleen sinun kaltaisen kauniin, älykkään ja positiivisen ihmisen :) Huippua kevättä!

    • Reply
      Mona
      22.3.2014 at 00:36

      Voih, kiitos ilts kauniista kommentistasi <3:)
      Hih, mä jotenkin tiesin sen tosi tarkasti, että tässä tää nyt on – Eetusta tulee mun aviomies :D Jotenkin meillä synkkasi kaikki vaan niin hyvin. Ollaan tosi samalaisia tärkeissä asioissa. Meillä elämän arvot kulkee ihan käsikädessä. Mutta toisaalta ollaan täysin erilaisia ihmisiä monessa asiassa mikä taas täydentää mun mielestä parisuhdetta.Ollaan monissa asioissa tosi ääripäitä. Kaikkein eniten arvostin Eetussa kuitenkin heti alusta asti rehellisyyttä ja avoimuutta. Hän puhuu asioista peittelemättä ja uskaltaa sanoa monia sellaisia asioita mitä ihan jokainen ei uskaltaisi. Me puhutaankin yhdessä ihan kaikista asioista ja se on varmasti se yks tärkeimmistä jutuista. Rakastan myös sitä, että Eetu ei välitä muiden mielipiteistä vaan on todella itsenäinen ja itsevarma. Oon monesti kuvitellut olevani aika sanavalmis, mutta Eetusta saa melko hyvän kinaus kumppanin :D Kinaamisen ja edes menneen mummuni sanoin "triihaamisen" jalo taito onkin mulle tärkeetä ja sen Eetu osaa välillä ärsyttävän hyvin:D
      Ihanaa kevättä myös sulle ja kiitos vielä niin piristävästä kommentistasi <3:)

  • Reply
    Kiia
    20.3.2014 at 20:48

    Tää sun blogi on kyllä juuri sellainen hyvänmielen blogi! Aloitin lukemisen syksyllä, enkä yhtään pahantuulista postausta/ mistään valittamista muista lukeneeni! Aivan ihanaa! :)
    Kirjoittelin juuri tänään positiivisuuspäivän kunniaksi asioista, jotka tekee onnelliseksi. Jos kiinnostaa, niin se löytyy täältä: http://bykiiu.blogspot.fi/2014/03/onnea-on.html :)

    • Reply
      Mona
      22.3.2014 at 00:37

      Kiitos Kiia ihana <3:) Tulen ehdottomasti kurkkaamaan <3 Aurinko sun viikonloppuun!:)

  • Reply
    Cara
    22.3.2014 at 09:32

    Kiitos tuosta Marie Forleo -vinkistä! Niin kivoja videoita siellä. Ihanaa viikonloppua sulle! :)

    • Reply
      Mona
      22.3.2014 at 09:55

      Mahtavaa, että säkin tykkäsit Marien jutuista:) Tosin hänestä ei voi olla tykkäämättä ;D
      Ihanaa viikkistä sinnekin <3 :)

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *