7.3.2014

Food Friday: Smoothie with a hint of cardamom

Talven aikana aamupalat tuppasi unohtumaan ja korvasin ne liian usein pelkällä kahvilla. Päätinkin tehdä korjausliikkeen ja palata taas täyttävän ja ravitsevan aamupalan pariin. Olen koittanut tehdä sen aina ennen kuin olen aloittanut työt. Muuten helposti jumitan koneelle vastaamaan sähköposteihin ja teen muita juttuja niin intensiivisesti, että huomaan aamupalan unohtuneen vasta lounasaikaan, kun maha kurnii ihan liian suuresta nälästä.

Yksi mihin olen jäänyt pahasti koukkuun on turkkilainen jogurtti. Sen jälkeen, kun olen ottanut maitotuotteita ruokavalioon olen todellakin herkutellut jogurtilla, raejuustolla ja välillä juustoilla. Nyt huomaan taas, että niitä enemmän käyttäneenä kroppani alkaa tekemään vastarintaa. Maitotuotteet aiheuttaa itselleni tukkoista oloa. Mikäli syön iltapalaksi turkkilaista jogurttia on aamulla olo todella huono. Nenä menee ihan tukkoon ja vatsakaan ei tykkää liiallisesta maitotuotteiden käytöstä. Ajattelinkin, että kevättä kohden voisi tehdä muutaman viikon “puhdistuskuurin” ja jättää taas hetkeksi maitotuotteet vähemmälle. Pyysin jo rakasta äitiä suunnittelemaan muutaman viikon ruokavalion mulle:)

Turkkilaisen jogurtin sijasta pitääkin siis nyt tehdä aamuisin paljon hyviä, ravitsevia pirtelöitä. Niistä saa energiaa ja hyvää oloa ihan koko päivään. Tykkään lueskella muiden blogeista hyviä vinkkejä pirtelöihin. Tällä kertaa sain inspiraatiota pirtelöön ihanalta Vilmalta <3  Vilma kuuluu ehdottomasti suosikkeihini hyvinvointiblogeista. Hänen kuvansa ovat kertakaikkisen upeita ja itse Vilma vaikuttaa niin vilpittömän sydämelliseltä ja aidolta persoonalta. Hänelle on kyllä suotu jumalaisen ulkonäön lisäksi kultainen sydänkin:)

Vilman ohjeesta muokattu pirtelöni sisälsi eilen seuraavaa…

♥ mustikoita  ♥ tyrnimarjoja ♥ heraproteiini ♥ kardemumma ♥ aitovanilja ♥ 1/2 avokado ♥ kanelia

♥ macaa ♥ auringonkukansiemeniä ♥ sitruunamehua ♥ heraprotsku ♥ chiasiemeniä

Pirtelöt ovat aina vaan omia lemppareitani. Niihin on niin helppo ujuttaa kaikkea terveellstä ja erilaisia reseptejä on hauska kokeilla. Vaikka tuohon pirtelöön laitoinkin nyt heraprotskua niin kokonaan maidottoman saa helposti vaihtamalla protskujauhon vaikka riisiproteiiniin tai hamppuproteiiniin. Oikein energistä ja aurinkoista viikonloppua kaikille!!:)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Laura
  7.3.2014 at 16:54

  That looks so yummy! <3

  Here my first post: http://oc.lauraoc.es/

 • Reply
  luumu
  8.3.2014 at 10:34

  Moikka! Jos vaan mahollista, niin olis tosi kiva kuulla vinkkejä ja reseptejä siihen, miten voi korvata maitotuotteet. :) Oon kans ajatellu kokeilla maidotonta ruokavaliota hetken, mutta syön päivittäin mm. maitorahkaa ja raejuustoa, ja niistä luopuminen kauhistuttaa! Miten ne voi korvata?

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *