25.11.2013

Viikonlopun kuulumiset

Viikonloppu hujahti taas totuttuun tapaan nopeasti. Pari päivää meni kotijuttuja touhutessa ja eilen ehdittiin ottaa vähän rennomminkin. Suuntasimme kullan kanssa eilen iltapäivällä Halikkoon äidin luokse viettämään aikaa, kun meillä kotona oli ensimmäinen asuntonäyttö. Noudatettiin perheen kanssa perinteitä ja käytiin Viurilan kartanon joulupuodissa visiitillä. Siellä vierailu on aina merkki siitä, että joulu on ihan kohta!:) Tänään tarkoitus on laittaa muutamat joulukoristeet esille ja ehkä myös jouluvalot:)

Halikosta lähdettiin illalla takaisin Turkuun ja suunnattiin kodin kautta pitkästä aikaa Eetun kanssa yhdessä Tintån herkuille. En edes muista milloin olen viimeksi syönyt taivaallisen hyvää härkävarrasta, joten oli jo aikakin.

Eetu testasi lammasvartaan ja oli kuulemma sekin ihan suun mukaista, niin kuin rakkaalla isäpuolellani on tapana sanoa;)

Illalla jämähdettiin kotona sohvan pohjalle katsomaan leffaa. Tein vielä jalkakylvyn ja kasvonaamiot, joten päivän rentoutuminen oli taattu! Pitkään nukuttu yö ei kyllä näkynyt tänään aamulla missään. En meinannut päästä sängystä ylös en sitten millään. Tein eilen myös pienen lupauksen itselleni. Nimittäin sellaisen, että lupaan syödä aamupalan ennen kuin aloitan työt:D Olen huomannut lipsuvani siihen, että heti ensimmäisenä herättyäni aloitan käymään läpi sähköpostia ja hoidan muita töihin liittyviä juttuja. Välillä havahdun siihen, että kello on jo melkein 12 enkä ole syönyt aamupalaa lainkaan! Siihen pitää tehdä siis pikimiten korjausliike.

Tänään jätinkin koneen aamulla ensimmäisenä kiinni ja aloin väsäämään pirtelöä. Pientä ryhtiliikettä on siis saatava ruokailujen säännöllisyyteen. Olen myös herkutellut vähän liikaa kaikkea mitä en saisi (esim riisiä, perunaa) ja siitä johtuen energiat ovat olleet noina herkkupäivinä vähissä. Pääosin olen kuitenkin voinut paremmin kuin koskaan. Vatsa kestää ihan eritavalla ja pystyn esimerkiksi käymään salilla ilman järkyttäviä vatsakipukohtauksia. Elämä on niin paljon helpompaa, kun ei tarvitse kärsiä jatkuvista vatsakivuista. Edelleen rajoitetun ruokavalion noudattaminen on ajoittain haastavaa, mutta se on sen kaiken arvoista.

Minun on tarkoitus mennä vielä kontrolliin ravintovalmentaja Maria Jokiselle ja saada samalla hieman vinkkejä ruokavalion muutoksiin siltä osin mitä saan sitä laajentaa. Kesällä tehty kokonaisuus on melko suppea, mutta siihen olen jo saanut lisätä paljon kaikkea esimerkiksi maitotuotteita käytän tällä hetkellä kohtuullisissa määrin. Kunhan saan aikaiseksi voisin kirjoittaa taas paremmin omassa postauksessaan ruokavaliosta ja sen tuomista fiiliksistä.

Millainen teidän vointi on ollut? Moni on kommentoinut terveysaiheisiin postauksiin, että kärsii erinäisistä vatsaongelmista ja ovat antaneet myötätuntoa minulle. Toivottavasti moni teistä on myös saanut selvitettyä ongelmien syitä ja saaneet ruokavaliosta apua. Jaksan edelleen painottaa sitä, että yksin kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin eteen on äärimmäisen vaikea tehdä muutosta. Suosittelen todella lämpimästi kääntymään ammattitaitoisen ravintovalmentajan puoleen, joka kartoittaa juuri yksilölliset tarpeet ja ohjeet muodostetaan sen mukaan. Minä henkilökohtaisesti suosittelen FLT:n ravintovalmentajia. Lista FLT:n ravintovalmentajista löytyy täältä. Funktionaalisen lääketieteen lääkärit puolestaan löytyvät listattuna täältä. Turussa FLT:n lääkäreitä ovat Sirpa Alifrosti ja Kristina Laakko – molemmat löytää Lääkärikeskus Apilasta.

Nyt kuitenkin oikein mukavaa ja energistä alkavaa viikkoa kaikille!:)

Kuullaan pian.

PS!! Nellylla on menossa kiva kilpailu täällä! :) Käykäähän kurkkaamassa. (Adlink)

Follow me on FACEBOOK // BLOGILISTA // BLOGLOVIN

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Lotta
  25.11.2013 at 16:06

  Myös mulla on ollut viime vuosina jonkin verran vatsavaivoja, lähinnä kipuja ja sitten saakin taas juosta vessaan.. Olen opiskeluvuosista työelämään siirryttyäni kuitenkin huomannut, että vaivat ovat selkeästi vähentyneet! Tekijöitä, jotka tähän mahdollisesti vaikuttavat, ovat arjen säännöllisyys (verrattuna opiskeluaikoihin, jolloin tuli mentyä nukkumaan milloin sattui ja herättyä milloin sattui..) ja myös se, että olen aloittanut säännöllisen liikunnan. Olen myös jo muutaman kuukauden syönyt maitohappobakteeritabletteja, enkä uskalla niitä enää lopettaa, nyt kun vatsanikin toimii jo suht säännöllisesti! ;D Mitään TODELLA paljon elämää haitanneita vatsavaivoja mulla ei ole ollut, mutta luulisin, että omalla kohdallani ovat auttaneet juuri nuo tekijät.

  • Reply
   Mona
   25.11.2013 at 23:29

   Tosi hyvä, että käytät propiootteja, niitä kantsiikin käyttää ihan ympäri vuoden, mikäli on vatsan kanssa ongelmia. Ja muutenkin hieno homma, että oot itse löytänyt syitä ja saanut vatsaa paremmaksi. Kyllä se arki on vaan kummasti kivempaa ilman ikäviä vatsan kipuiluja.
   Ihanaa joulunodotus aikaa sinne <3 :)

 • Reply
  Netta
  26.11.2013 at 00:57

  Voisitko tehdä postauksen kuvien kera sun normaalista päiväjärjestyksestä? :)

  • Reply
   Mona
   26.11.2013 at 09:57

   Joo ehdottomasti!:) Koitan muistella kuvailla mahdollisimman paljon päivän aikana:)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.