1.11.2013

Food Friday: Maailman paras jälkkäri!

Seuraavaksi tulee sellainen jälkkärivinkki, että oksat pois!:) Tämän jumalaisen reseptin löysin onnekseni i-h-a-n-a-s-t-a The Good Morning blogista. Mikäli blogi on vielä jollekin tuntematon niin nyt viimeistään kipin kapin tutustumaan tämän ihanan naisen mielettömiin terveellisiin resepteihin!:)

Oma jälkkärini ei tosin näyttänyt aivan samalta, mitä Kaisan blogissa, mutta MAKU – se oli täydellinen! Voisin elää tällä herkulla…

http://thegoodmorning.indiedays.com/2013/09/25/suussasulavan-terveellinen-mutakakku/

Mutakakku á la Kaisa

Kerros 1
1/2 dl manteleita tai cashewpähkinöitä
1/2 dl hasselpähkinöitä (ellet halua mutakakusta nutella-versiota, korvaa hasselpähkinät manteleilla tai cashewpähkinöillä)
1 rkl maapähkinävoita (ei välttämätön)
1 rkl kaakaojauhetta
1/2 dl maitoa (maidoton versio: 1/2 dl valintasi mukaista nestettä, esim. kahvia)
1 dl (10 kpl) kuivattuja taateleita

Kerros 2
1 avocado
3-4 rkl kaakaojauhetta (riippuen kuinka intensiivisen suklaan maun haluat)
1 tl vaniljajauhetta (tai vaniljasokeria, vaniljauutetta jne.)
4 steviatablettia murskattuna (tai steviatippoja, tai muuta makeutusta)
2 rkl intiaanisokeria (tai muuta steviaa pehmeämpää makeutusta kuten hunajaa tai sokeria)
1,5 rkl kookosöljyä (voi skipata halutessaan, mutta silloin koostumus jää todella kosteaksi)

Sekoita ensimmäisen kerroksen ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Ole kärsivällinen, sillä tämä vaihe saattaa ottaa aikansa mutta on kaiken vaivan veroinen! Mikäli tahna ei tunnu soseutuvan millään, voit lisätä 1-2 rkl lisää maitoa. Varo kuitenkin ettei maitoa lorahda liikaa, muuten saat mutakakun sijaan suklaavanukasta. Levitä tahna leivinpaperilla vuoratun rasian/pienen vuoan pohjalle tasaisesti.

Valmista kerros 2 samaan tapaan ja levitä se ensimmäisen kerroksen päälle. Laita rasian kansi kiinni/peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin yön yli tekeytymään. Mikäli valmistat mutakakun aamulla, voit nauttia sitä jo illalla!

Resepti on otettu suoraan Kaisan blogista. Hänen postauksen kommenteissa on myös paljon hyviä vinkkejä miten voi muutella eri juttuja tuossa. Käykää siis ehdottomasti vielä kurkkaamassa siellä!

Olen itse tehnyt tätä jo monta kertaa. Voiko parempaa kahviherkkua olla olemassakaan. Minusta tämä voittaa mennen tullen kaikki kahviloiden epäterveelliset mutakakut. Tässä todellakin kohtaa maku ja terveellinen sisältä. Niin kuin Kaisa jo sanoi, niin tehkää itsellenne palvelus ja leipokaa tätä ihanaa raakakakkua jo tänään, jotta pääsette huomenna herkuttelemaan sillä!! VINKKI: Itse malttamattomana laitoin yhden kerran mutakakun pakkaseen tunniksi ja herkuttelin sen jälkeen;) Ei tarvinnut odottaa seuraavaan päivään:D

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    Aino
    1.11.2013 at 09:39

    Hei Mona,

    Kiitos todella kivasta blogistasi. Pidän nopeasta postaustahdistasi ja positiivisuudestasi kovasti.
    Haluaisin kommentoida hieman näitä ruoka-asioita positiivisessa hengessä ja kertoa oma mielipiteeni.
    Hiemn ihmettelen meidän nuorten naisten innostusta muutamiin “ruoka-aineisiin “. Stevia esimerkiksi, okei se on kasvi mutta se ei kasva Suomessa joten se rahdataan tänne jostain. Miksi et käyttäisi puhdasta kotimaista luonnontoutetta eli sokeria? Ymmärrän ettei se(kään) sovi kaikille mutta näin periaatteessa. Mielestäni parempi vaihtoehto on vähemmän sokeria kuin mitään makeutusainetta. Näitä makeutusaineita ei oikeasti ole tutkittu kunnolla, mitä ne tekevät meille se selviää kymmenen vuoden päästä, ehkä. Myös intiaanisokerin vaihtaisin samoista periaatteista valkoiseen sokeriin.

    Toivoisin enemmän perusruoka-aineista tehtyjä terveellisiä normaaleja ruokaohjeita ja niistä kirjoittamista. Meitä on monia jotka syystä tai toisesta emme halua sisällyttää ruokavalioomme protskujauheita, macajauheita yms.ihan vain siksi että ennenkin on pärjätty varsin hyvin ilman näitä mitään ja kuten aiemminkin toin ilmi, nämä ovat minun mielestäni ns. turhia lisiä normaaliin ruokavalioon jossa on runsaasti kasviksia,marjoja ja sopivassa suhteessa myös lihaa. Se, että monet pitävät niinkun tavallista ruoka-ainetta kuin peruna todella pahana ruoka-aineena saa minut hieman surulliseksi. Kyllä meidän lapsuuden perheessä on kasvatattu lapset ihan perus kotiruoalla johon perunakin oleellisena osana kuuluin, en aio tehdä siitä mitään mörköä omille lapsillenikaan. Kohtuus kaikessa on mielestäni hyvä neuvo.

    Toivottavasti tämä “tajunnan birta”kommenttini tuli edes jotenkin selkosanaisesti kirjoitettua.
    Toivon sinulle oikein hyvää syksyä ja iloa päiviisi :)

    • Reply
      Mona
      1.11.2013 at 09:57

      Heippa Aino! Kiitos paljon kommenteistasi! Olen sun kanssa ihan samoilla linjoilla stevian suhteen, mutta sokerista olen kyllä aivan vastakkaista mieltä. Kohtuus kaikessa on kyllä minustakin todella hyvä neuvo. Pitäisi muistaa aina kultainen keskitie kaikessa, mutta itse kyllä neuvoisin tuon sokerin jättämään aivan minimiin.
      Oma ruokavalioni on niin kaukana normaalista terveen ihmisen ruokavaliosta, jonka vuoksi täällä tulee vähän erilaisia juttuja ruuasta.
      Omat syyni löytyy pintaraapaisuna tästä postauksesta : http://monasdailystyle.costume.fi/2013/06/26/ravintovalmennuksessa/
      Minä omasta puolestani pyrin kannustamaan kaikkia yksilölliseen hyvinvointiin ja kuuntelemaan mahdollisimman tarkkaan omaa kehoa. Me ollaan kaikki niin erilaisia. Toisille sopii peruna ja toisille ei. Samoin toisille sopii täysjyväviljat ja toisille nekään ei sovi. Toki on luonnollista, että tuon blogissa esiin sellaisia ruokajuttuja, jotka minulle sopivat. Olisi kovin vaikeaa lähteä kirjoittelemaan esimerkiksi perunasta reseptejä, kun itse joudun sitä hyvin pitkälle välttämään ruokavaliossani:( Mutta se ei missään nimessä tarkoita, että minusta peruna olisi epäterveellistä!
      Ihanaa syksyä sinullekin ja kiva kun otit huomioon, että asiat eivät koskaan ole yksiselitteisiä!:)
      Ps. Itse käytin tähän reseptiin tuota hunajaa (luomuna tietenkin) makeutukseen!!:) Toimii loistavasti;)

  • Reply
    Aino
    1.11.2013 at 09:43

    Ja tässä vielä sattumoisin juuri Iltalehdestä silmiini osunut pieni juttu hiilareista:

    Tätä voi olla vaikeaa uskoa, mutta kaikki hiilarit eivät ole pahasta. Tuore tutkimus väittää, että pasta tai peruna ovat kylminä terveellisempiä kuin lämpiminä. Jäähtyneinä pasta ja perunat muodostavat “kestävää” tärkkelystä, joka voimistaa muun muassa kehon terveellistä bakteerikantaa paksusuolessa.Tämä vähentää tulehduksen mahdollisuutta paksusuolessa, mikä on yhdistetty syöpään.

    Lähde: Daily Mail

  • Reply
    ellu
    1.11.2013 at 14:18

    Vaikuttaa ihanalta reseptiltä! Pakko varmaan kokeilla viikonloppuna.
    Olen samaa mieltä tuosta steviasta. Kaiken lisäksi ainakin vichyssa ja limsassa se maistuu vieläpä pahalle. Vahingossa tullut siis sitäkin kokeiltua :) Hunaja on paras! Haaveilen, että joskus eläkkeellä ottasi mehiläisiä

    Turhalta tuntuu myös tämä yleinen superfood-vouhotus. Lahdataan jotain goji-marjoja Etelä-Amerikasta ja ihmiset maksaa niistä maltaita. Samaan aikaan metsät olisi pullollaan ilmaisia ja ravintorikkaampia superfoodeja, kuten mustikoita.

    Samaa mieltä olen edeltävän kanssa myös blogistasi :) Mukavaa, kun jaksat tehdä postauksia näin usein!

  • Reply
    Anni
    1.11.2013 at 22:25

    Kiitos että vinkkasit! Resepti vaikuttaa tosi hyvältä (juuri sain kakun jääkaappiin odottamaan huomista!), mums!

  • Reply
    On my way
    2.11.2013 at 01:52

    Mä luin Mona tästä myös ja aivan pakko kokeilla, nyt varsinkin kun säkin vielä kehuit! :) Ihanaa viikonloppua!

  • Reply
    Mutakakkufani
    3.11.2013 at 20:26

    Mutakakkua – menee taatusti kokeiluun : )

    Ohjeessa on
    4 steviatablettia murskattuna (tai steviatippoja, tai muuta makeutusta)
    2 rkl intiaanisokeria (tai muuta steviaa pehmeämpää makeutusta kuten hunajaa tai sokeria)

    Stevia ei ole itselleni tuttu, joten paljonko sokeria laittaisit yhteensä noita kahta korvaamaan?

    • Reply
      Mona
      3.11.2013 at 22:07

      Voi en kyllä osaa oikein suorilta sanoa mikä olisi sopiva määrä. Itse laitan vaan reilusti hunajaa, mutta sitäkään en juuri ole mitannut.. Mutta ainakin enemmän kuin tuo 2rkl. Olen vähän tällainen mutu tyyppi :D Se aiheuttaakin usein sen, että ihan joka kerta ei onnistu niin kuin pitäisi ;D
      Intiaanisokeria en laittanut lainkaan.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *