20.9.2013

Food Friday: Viljaton omenapaistos

Tällä kertaa Food Fridayssa on Viljaton omenapaistos! Olen aina rakastanut omenakaurapaistosta, mutta nykyään ruokavalion ollessa hyvin rajattu ei sen herkuttelu ole tullut kyseeseen. En ole edes osannut moneen aikaan kaivata tätä jälkkäriä ennen kuin yksi lemppari bloggaajistani meni ja kirjoitti blogissaan tästä Syysherkku– postauksessaan. Tuon postauksen jälkeen sain päähänpinttymän omenapaistoksesta ja niinpä tein siitä viljattoman version!:)

Normaalistihan tähän herkkuun tulee kaurahiutaileita, mutta itselläni kaura on kielletyllä listalla ja korvasinkin sen nyt mantelijauheella. Mantelilastut olisivat olleet varmasti vielä parempia, mutta niitä ei valitettavasti kotoa löytynyt herkkunälän iskiessä. Mantelijauhe toimi kuitenkin loistavasti ja kokonaisuudesta tuli aivan mielettömän hyvä! Lisäsin myös ihan hiukan pellavasiemenrouhetta, jolloin sain tähänkin herkkuun ujutettua terveellisiä kuituja!

Maidototonta ruokavaliota noudattavalle tulee haaste keksiä sopiva lisuke omenapaistoksen kanssa, sillä kermavaahto tai etenkin vanilijajäätelö olisivat tietysti niitä parhaimpia vaihtoehtoja. Itse lisäsin jäisiä vadelmia ja soijajogurttia omenapaistoksen päälle ja voi pojat miten hyvää tuli! Suosittelen ehdottomasti testaamaan. Tässä on loistava terveellisempi vaihtoehto perinteiselle omenapaistokselle!:)

En juurikaan mittaillut aineksia, joten tarkempaa ohjetta on vaikea laittaa, mutta tämä onnistuu kyllä takuu varmasti mutu-tuntumallakin;) Tein melko pienen annoksen, mutta tästä riitti hyvin itselleni kahteen annokseen. Toisen herkuttelin seuraavana päivänä ja oli silloinkin vielä super herkullista :)

Viljaton omenapaisto 2 annosta

25g voita
mantelijauhoja
pellavansiemanjauhoja
steviamakeutusjauhetta
luomukaneli
hunaja
2 pientä omenaa

Voitele ensin uunivuoka, jonka jälkeen pilko omenat pieniksi viipaleiksi ja ripottele niiden päälle kaneli. Sulata voi ja lisää sinne mantelijauhoja ja pellavansiemenrouhetta niin, että seos on sopivan kiinteää. Lisää vielä maun mukaan steviaa ja hunajaa makeuttamaan. Ripottele “taikina” omenien päälle. Paista uunissa 200°c:ssa  noin 15-20 minuuttia. Herkuttele terveellinen ja viljaton omenapaistos soijajogurtin ja marjojen kera!:)

Follow me on FACEBOOK // BLOGILISTA // BLOGLOVIN

You Might Also Like

11 Comments

  • Reply
    mami
    20.9.2013 at 20:29

    No ihan mielettömän hyvältä kuulostaa ja ravintoaineet kerrassaan kohdillaan!!! Pus murulle <3

    • Reply
      Mona
      20.9.2013 at 20:32

      :) Tehdään tätä seuraavaks ku tullaan kotii!!:) <3

      • Reply
        mami
        20.9.2013 at 20:39

        tulkaa taas pian, mun on jo ikävä ja täällä mä kelaan sun postauksia, että nään sun kuvia <3 <3

        • Reply
          Mona
          20.9.2013 at 20:55

          Hih, tullaan <3 <3 :)

  • Reply
    Suvi
    20.9.2013 at 23:20

    Mikset saa syödä kauraa? Minulle suositeltiin puhdasta kauraa, tai siis osaksi ruokavaliota. Muut viljat pois.

    • Reply
      Mona
      21.9.2013 at 09:42

      Mulla todettiin ruoka-aineallergia testeissä kaurayliherkkyys, joten joudun jonkun aikaa sitä välttämään. Täten puhdaskaurakin on poissuljettu ainakin toistaiseksi..

  • Reply
    Kristiina
    21.9.2013 at 10:01

    Oiiiii miten hyvältä näyttää ja kaiken lisäksi munaton! Täytyy tänään herkutella :) mä käytän vaahtoutuvaa soijakermaa tai soijapohjaista vaniljakastiketta jälkiruuissa. Käytän myös kaurapohjaisia tuotteita, mutta ne taitaa olla sulta pannassa. Kiitos vinkistä pus <3

    • Reply
      Mona
      21.9.2013 at 10:16

      Oi toi soijavaniljakermahan on mega hyvä idis muru!!!! KIITOS siis siitä. se menee mun ostoslistalle!! :) Joo kaura pois, kun testeissä olin sille testien mukaan yliherkistynyt ja usein mulla kyllä tulikin kaurapuuron jälkeen vatsakipuja vaikka oli puhdasta kauraa:( Nyt onneks jo tottunu täysin näihin rajoituksiin eikä haittaa lainkaan!!!! :) Pus <3 <3

  • Reply
    Kristiina
    21.9.2013 at 10:50

    Rajoituksiin onneksi tottuu :) se hyvä olo kropassa (ja mielessä) on niin mahtavaa! Nautinnollista lauantaita! Täällä on tiedossa vain urheilua ja kirjan lukemista, ja ton omenapaistoksen nauttimista :) :)

  • Reply
    Sohvi
    21.9.2013 at 20:09

    Lisukkeena voisi toimia myös riisistä tehtyä jätskiä! Ei kuulosta hirveän houkuttelevalta ehkä, mutta on melkein parempaa kuin tavallinen jätski! Ainakin vaniljanmakuinen.

    http://www.google.fi/imgres?imgurl=http://www.vegaanituotteet.net/images/255.jpg&imgrefurl=http://www.vegaanituotteet.net/herkut/jaeaeteloet-jaelkiruuat&h=338&w=400&sz=24&tbnid=vARjoONH5FLZsM:&tbnh=90&tbnw=107&zoom=1&usg=__AL7cD1Cny64Gh6WgEdYgPTXTlfY=&docid=7-NE5Jvc3NTtDM&sa=X&ei=StI9UtLyN-Xd4QTEq4DoAg&ved=0CFkQ9QEwAg&dur=927

    Ja kiitos Mona kivasta vinkistä, mullakin viljat poissuljettuja.

    • Reply
      Mona
      21.9.2013 at 20:17

      Kiitos Sohvi sun vinkistä!!! :) Riisijätski ei valitettavasti itselleni käy (riisikin kiellettyjen listalla) , mutta tofu jäde sen sijaan sopis!! :)
      Ja tosi kiva kuulla, jos tästä oli vinkkiä toisille viljattomille!! :)

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *