5.7.2013

Food Friday: Tofua juuston korvikkeena

Olen noudattanut jo toista kuukautta maidotonta ruokavaliota ja yksi mitä on ollut todella kova ikävä on juustot. Sain yhteistyökumppani ravintovalmenjaltani Marialta hyviä vinkkejä maitotuotteiden korvikkeeksi ja yksi näistä vinkeistä oli tofu! En ole koskaan aikaisemmin tehnyt tai tutustunut tarkemmin tofuun, mutta nyt päädyin sitä ostamaan. Ensimmäinen kokeiluni näytti tältä…

Paistoin tofun kevyesti pannulla ja lisäsin suosikkini eli kanasalaatin kanssa. Tofun päälle lisäsin vielä muutaman mansikan. Kyllä tuli hyvää ja tekstuuri tosiaan muistutti juustoa, joten tavoite saavutettu, juustoille keksitty korvike!:)
Onko muita tofun käyttäjiä? Kaikki tofuvinkit otetaan mieluusti vastaan.
Follow me on FACEBOOK // BLOGILISTA

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply
    Hanna-M
    5.7.2013 at 07:36

    Tykkään paistaa salaattiin yrttimaustettua tofua ja lisätä pannulle vähän sweetchilikastiketta. Rapsakkaan tofuun tulee chilistä kivasti potkua!

    • Reply
      Mona
      9.7.2013 at 22:16

      Kuulostaa hyvältä!!! Chili on lempparia!! :)

  • Reply
    Laapa
    5.7.2013 at 08:14

    Taitaapa mennä testaukseen!:)

    • Reply
      Mona
      9.7.2013 at 22:16

      Joo ehdottomasti kannattaa testailla:)

  • Reply
    Jossu
    5.7.2013 at 08:28

    Tofua kannattaa marinoida ja maustaa PALJON jotta siitä tulee syömiskelpoista ;) Itse olen paistanut sitä kuutioituna ja laittanut salaattiin siemenien kera, sekä käyttänyt just kanan korvikkeena wokissakin :)

    • Reply
      Mona
      9.7.2013 at 22:17

      No juu huomasin et on aika mautonta normisti.Tosin silk tofu meni kyllä pelkästäänkin hyvin, se oli mun mielestä parempaa ku tavis ja siinä oli kiva koostumus :)

  • Reply
    leni_
    5.7.2013 at 12:20

    savutofu on oma suosikkini. itse välttelen niitä alpro soyan tofuja, jotenkin.. ei niin hyvää :) tofu menee myös hampurilaispihvin korvikkeena, wokeissa.. ihan missä vaan :) ja juustottomuuteen tottuu onneksi suht nopeasti. tsemppiä :)

    • Reply
      Mona
      9.7.2013 at 22:17

      Uuuu savutofu8) Sitä pitää testata!! :)

  • Reply
    Anonymous
    5.7.2013 at 13:14

    Itselläni on myös maitoallergia ja siirryin hetkeksi käyttämään soijatuotteita. Mahavaivat vain jatkuivat ja epäiltiin keliakiaa. Sitä se ei kuitenkaan ollut, vaan olen allerginen myös soijalle. Ei tarvitse olla kuin pieni määrä esim. soijalesitiiniä leikkeleessä, niin saan aivan valtavat oireet. Nykyään kuljenkin EpiPen taskussa. Nyt vuosien maidottaman/soijattoman ruokavalion jälkeen huomaan, että pieni pala laktoositonta juustoa esim. pizzan päällä ei aiheuta mitään oireita. Mutta ei sillä voi silti joka päivä herkutella : ) Joku kehottikin kokeilemaan oikeaa lehmänmaitoa, mutta oireiden pelossa en ole uskaltanut kokeilla. Vuohenjuustoa olen myös silloin tällöin syönyt ja se tuntuu sopivan.

    • Reply
      Mona
      9.7.2013 at 22:18

      Vuohenmaito tosiaan monelle sopii!:) Itekin sitä aattelin ottaa tässä taas takaisin jossain vaiheessa:) Onneksi sulla selvis allergiat!!! Kaikkeis inhottavinta on tietämättömyys:(

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *