20.5.2013

Pikaiset kuulumiset ja maidoton aamupala vinkki

Hellou!! Hups, miten nopsaan tämä aamu meni. Olen juossut kaupungilla muutaman jutun perässä ja kohta pitäisi olla taas uudestaan kaupungilla yhteistyön merkeissä. Turussa piti olla tänään aurinkoista, mutta nyt ulkona näyttää tosi pilviseltä. Saas nähdä miten käy. 
Moni pidempään blogia seurannut varmasti tietää, että olen kamppaillut terveyden ja etenkin vatsan voinnin suhteen paljon. Olen myös pitkään pohtinut tulenko kirjoittamaan blogissa asiasta sen tarkemmin, koska se on niin henkilökohtaista. Päätin kuitenkin, että mikäli voin blogin kautta antaa vertaistukea edes yhdelle on se sen arvoista. Olen myös tavannut tämän ongelmien selvittämisen tiimoilta monta ihanaa ammattilaista, joista haluan ehdottomasti mainita täällä. Tänään sain vihdoin ja viimein laajemmat tutkimukset eteenpäin ja nyt odottelen tuloksia. Kirjoitan koko prosessista siis tarkemmin kesämmällä, kun olen taas toivottavasti vähän tietoisempi asioista. Muutama viime viikko on ollut melkoisen tukalia, kun olen tarkoituksella syönyt sellaisiakin ruokia, jotka eivät minulle sovi näytteiden ottoa varten, jotta niissä näkyy tulokset mahdollisimman hyvin. Nyt kun tulokset on laitettu eteenpäin jätän taas maidon ja viljat pois ruokavaliosta. Välillä tuottaa päänvaivaa, että mitä mitä sitä oikein söisi, kun itse olen tottunut muun muassa raejuustoon ja muihin juustoihin. Tässä olisi todella täyttävä ja hyvä aamupala, jossa ei ole maitoa eikä gluteiinia. 
Kookosöljyssä paistettuja kananmunia
1/2 avokado
Marjasmoothie 
(Tynimarja, mustikka, psyllium kuitua, jääpaloja, vettä ja 1/2 teelusikallinen raakakaakojauhetta)

Talvisin tykkään syödä puuroja ja ne ovat todella hyviä esimerkiksi riisijuomaan tehtynä, mutta kesällä voiton vie raikkaat smoothiet. Onko teillä antaa hyviä maidottomia ja gluteiinittomia aamupalavinkkejä? :) Niitä otetaan oikein mieluusti vastaan!

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Anonymous
  20.5.2013 at 11:43

  Hei! Löysin blogisi hiljattain ja nyt nappasi aivan täysillä, siis kamppailen samojen asioiden äärellä kukn sinä…siis vatsa sekoilee urakalla ja kaikkea on kokeiltu ja taas jätetty pois. Nyt olen maidoton ja gluteeniton, luulin että en pärjää ilman juustoja tai jugurtteja/rahkaa, mutta hengissä ollaan vaikka on todella vaikea keksiä ruokia mitä söisi!! Olisi mukavaa jos saisi uusia vinkkejä aamupaloihin sekä muuhun ruokailuun. Tsemppiä sinulle ja kiitos kivasta blogista! T. Siru

  • Reply
   Mona
   21.5.2013 at 20:38

   Kiitos tsempistä ja voi miten kiva kuulla, että oot löytänyt tänne!!:) Hih, eiköhän me pärjätä ilman juustojakin;) Vaikka mä kyllä aion uhmata mahaa ja ainakin joskus herkutella juustoilla;D
   Ihana ja vatsakivutonta kesää sinulle!! <3 :)

 • Reply
  Anonymous
  20.5.2013 at 15:45

  Hei Mona! Sairastan itse kroonista paksunsuolen tulehdusta ja ruokavalio meni kertaheitolla uusiksi puolitoista vuotta sitten. Maitotuotteet ja kaikki viljat, pasta, riisi ja tärkkelyspitoiset juurekset jäivät unholaan. Löysin avuksi SCD-ruokavalion, joka perustuu juuri näiden ainesosien poistamiseen ravinnosta. Olo alkoi parantua parin viikon jälkeen uuden ruokavalion aloittamisen jälkeen. Nyt olen pikku hiljaa ottanut takaisin luonnonjogurtin sekä rahkan koska, niin kuin totesit, välillä saa oikeasti käyttää mielikuvitusta, mitä söisi aamuisin. Leivon myös silloi tällöin mantelijauhoista sämpylöitä. Mantelijauhoja voi käyttää mihin tahansa leivontaan. Googletapa SCD-ruokavalio. Sillä hakusanalla löydät myös tosi paljon reseptejä. Aurinkoista viikkoa! Mari

  • Reply
   Mona
   21.5.2013 at 20:42

   Oi mahtavaa kuulla, että voi jo hyvin!!:) Ruokavaliolla on vaan niin hirmusen iso vaikutus! Kiitos sulle paljon vinkeistä ja ihanaa aurinkoista viikkoa myös sinulle <3 <3 :)

 • Reply
  Johanna
  20.5.2013 at 16:57

  Syön itse aamiaiseksi nykyisin lähes poikkeuksetta vihersmoothien, mistä kirjoittelinkin viimeksi blogiin, niin en jaksa tähän suoraan ohjetta kopioida laiskuuksissani. Satsista tulee puolisen litraa, ja se pitää mielestäni nälän poissa yllättävän tehokkaasti . Ennen vannoin sen kaurapuuro+raejuusto-kombon nimeen, mutta nyt ei ole edes ikävä! Samalla tulee kiskaistua osa päivän vihreistä ihan huomaamatta :) Tänään vein taas “ituhippeilyni” uudelle tasolle keräämällä voikukanlehtiä pirtelön sekaan. In Finland we have this thing called ilmainen lounas, haha ;)

  Jossain ohjelmassa oli joskus joku tutkimus (kuulostaa uskomattoman hienolta lähdeviitteeltä!), jossa ryhmästä puolet söi saman ruuan kiinteänä ja joi lasin ruokajuomaa, kun taas toiselle puolikkaalle nämä kaikki blendattiin paksuksi smoothieksi. Jälkimmäinen porukka alkoi kertoa näläntunteesta paljon ensimmäistä myöhemmin. Mielenkiintoista!

  • Reply
   Mona
   21.5.2013 at 20:45

   Kiitos vinkeistä!!!!:) Ainakin näyttää tosi hyvältä!:) ja voi söpöys mikä ihanuus karvakorva sun blogissa on mukana. Ihana!!!!:) <3

  • Reply
   Johanna
   21.5.2013 at 20:58

   Oi kiitos! :)

 • Reply
  Anonymous
  20.5.2013 at 18:39

  Hirssi- ja kvinoahiutaleista saat ihanaa pehmeää puuroa, erityisesti hirssihiutaleista tulee mannapuuromaista ihan veteenkin keitettynä, mutta erityisesti esim. riisi-/kauramaitoon keitettynä. Ja kvinoa on runsaasti proteiiniakin sisältävä puuro treenipäiviin. Valmiin puuron päälle vaan mieleisiä hedelmiä, avokadoa, banskua, lisäksi siemeniä ja pähkinöitä ja jotain laatu öljyä :) -mami-

  • Reply
   Mona
   21.5.2013 at 20:47

   Mun rakas <3 <3 :) Voisitko äiti tulla vielä tekemään näitä herkkuja mulle valmiiks;) Pitäs varmaan muuttaa takas kotiin. Mitäköhän Eetu meinais siihen:D

 • Reply
  Lotta V.
  20.5.2013 at 18:53

  Hmh, toivottavasti ei mitään vakavaa. :/ Itsellänikin vatsa reistailee aika ajoin, mutta pitkät ajat se onkin sitten taas kunnossa. Olenkin todennut, että vatsavaivat on todella yleisiä, mutta ei niistä ihan kahvipydässä sitten puhutakaan.. Tsemppiä!

  • Reply
   Mona
   21.5.2013 at 20:48

   No niinpä, sanos muuta. Onneks tähystykset tehty joten vakavimmat jutut on poissuljettu.
   Vatsaongelmat on ihan järjettömän yleisiä!!:/ Tää meidän sapuska on melkosta moskaa, niin eipä mikään ihme että herkitytään monille jutuille… Kiitos paljon tsempistä <3 :) Sitä tarvitaan, etenkin sillon ku tulee suurimmat juustohimot :DD

 • Reply
  Anonymous
  20.5.2013 at 21:50

  Täällä myös yksi maidoton ja gluteeniton. Aamupalalla gluteenitonta puuroa, munakasta tai vaikka siemennäkkäriä. Olo on kyllä ollut tällä ruokavaliolla huippuhyvä, turvotukset ja vatsakivut on poissa :). Eikä mitään ruokia ole jäänyt kaipaamaan. Ennemminkin tutustunut mitä herkullisempiin ruokiin, kun on kokeillut kaikkea uutta. Raakasuklaa ja raakakakut, nam!

  • Reply
   Mona
   21.5.2013 at 20:50

   Hienoa, niiin mahtavaa kuulla, että oot saanut muutoksilla olon kondikseen!!!!:) Kiitos tsemppaavasta kommentistasi <3 Ehkäpä tää munkin oma ruokavalio tästä jossain vaiheessa löytää omat uomansa. Odotan kyllä kuin kuuta nousevaa noita tuloksia ja ravintovalmentajan apuja ruokavalion koostamiseen…

 • Reply
  Sarafina
  22.5.2013 at 10:28

  Huh, tiedän kyllä tunteen! Itse olen allerginen maidolle sekä soijalle ja täytyy sanoa, että alku oli todella haastavaa. Ei meinannut löytyä oikein mitään syötävää. Mutta nyt kun aikaa on kulunut, olen löytänyt vaikka mitä maidottomia ja soijattomia tuotteita. Esim. kaurasta tehdyt jogurtit sekä smoothiet. Riisimaito on myös tuttu :) Tsemppiä, alku on vaikeaa, mutta kyllä se siitä helpottaa kun oikeat tuotteet vain löytyy, ettei ruokailu ole liian yksitoikkoista. :)

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *