13.5.2013

Maanantain kuulumiset

Takana on pitkä, mutta sitäkin mukavampi maanantai. Canonin koulutus oli oikein onnistunut ja kouluttaja Tiina Puputti todella inspiroiva!:) Iso kiitos siis jälleen Canonille onnistuneesta päivästä ja koulutuksesta. Kuvaaminen on kyllä siitä hieno harrastus, että siinä on jatkuvasti hurjasti lisää opittavaa.  Innostus kuvaamiseen kasvaa koko ajan kuvatessa.

Illalla kotiin tullessa ihana Eetu oli tehnyt valmiiksi ruuat Helsingin reissaajalle. Olipas ihana saada murua rinnan alle heti kotiin tultua. Nyt väsyttää kyllä niin, että silmäluomet painaa taas polvissa asti. Viime aikoina on ollut hurjasti touhuja ja olen ehtinyt olla ihan liian vähän blogin puolella. 
Paljon juttuja järjesteltävänä ja kädet täynnä töitä. Ei sillä kivahan se on, kun tekemistä riittää!:) Seuraavaksi otan kuitenkin rennosti, nautiskelen pitkästä suihkusta ja käperryn peiton alle aikaisin nukkumaan. Huomenna taas toimistolle ja illalla muutamia velvoitteita. 
Kivaa viikkoa kaikille!!:)

You Might Also Like

15 Comments

  • Reply
    Danni
    13.5.2013 at 21:05

    Oli kyllä ihana päivä ja erittäin kiva tavata :)

    • Reply
      Mona
      13.5.2013 at 21:26

      Voi kuule samoin!!:) Oli tosi kiva tavata:) Toivottavasti päästään pian yhdessä uuteen koulutukseen:)

  • Reply
    Cherry
    13.5.2013 at 21:53

    Millaisia juttuja näissä Canonin koulutuksissa yleensä käydään läpi, olis kiva kuulla! :)

    • Reply
      Janet
      14.5.2013 at 09:09

      Sama täällä. Mä haluisin kovasti kanssa päästä koulutukseen, kun olen niin amatööri. Mitä kautta noihin edes pääsee? :o

    • Reply
      Mona
      14.5.2013 at 16:31

      Eri kerroilla on eri aiheita, mutta nyt pääaiheena oli valo! :) Valokuvaus koulutuksia järjestetään monissa paikoissa, mutta esim kansalaisopistolla mielestäni ainakin!! :) Nämä Canonin ovat olleet blogin kautta järjestettyjä.

  • Reply
    Anonymous
    13.5.2013 at 22:36

    Moi Mona

    Eipä liity aiheeseen millään tavalla, mutta kysynpä kuitenkin …

    Olen 13-vuotias tyttö ja haluaisin liikkua ja treenata. Hyvinvointini on alhaalla nousevan painoni takia – tiedän, muutun naiseksi mutta tämä ei lääkärinkään mukaan ole muuta kuin sitä etten liiku ja syön karkkia liikaa.
    Olen treenannut lihaksia jonkun verran ja tykkään siitä tunteesta jonka saan treenin aikana. Se on energinen ja olen täynnä intoa treenin jälkeen vaikka fyysisesti olenkin aivan hapoilla ja loppu.
    Ongelma on herkut ja syöminen – ruoka on aina ollut minulle iso intohimo ja tykkään myös tehdä sitä mutta en osaa valmistaa siitä monipuolista – ei ole talossa raaka-aineita kun kukaan muu ei ole kiinnostunut monipuolisesta ruokavaliosta kuin minä. Lisäksi ehkä suurin ongelma on se, että syön liikaa epäterveellistä (makeiset, limsat ym) ruokaa koska ne on aina käden ulottuvilla. Enkä myöskään osaa syödä säännöllisesti – ja jos syön, olen kahden tunnin päästä jo hirmu nälkäinen koska en osaa täyttää itseäni siten että olisin täynnä vielä sen kahden tunnin päästäkin.
    Toinen ongelma on se, etten saa innostettua itseäni sohvalta ylös. Ulkona ihanat ilmat, lenkkivarusteet käsillä ja aikaa on – minä vaan lojun sohvalla tietokoneen ääressä ja kokoajan päässäni on sellainen “kohta menen” ajatus joka toistuu ja toistuu niin kauan kunnes kello onkin niin paljon että pitää tehdä läksyt ja käydä nukkumaan. Tiedän että saan energisen olon ja haastetta keholleni treenillä mutta en silti jaksa innostaa itseäni liikkumaan.

    Ja kaiken kukkuraksi joudun tehdä lihastreenit salaa, sillä olen 13 ja äitini luulee että olen alkanut laihduttamaan. Kokemusta on, kerran jumppasin ihan kunnolla olohuoneessa ja äiti tulikin raivoamaan että lenkki riittää ihan hyvin.

    Nytkin pitäisi olla nukkumassa mutta kirjoitan tätä – tosin ihan hyvä, ei sitten jää tämäkään… Ja olo on tukala ja heikko, söin taas karkkia jo heti alkuviikosta ja ihan liikaa.
    Asioita auttaa aivan mielettömästi sekin että olen geeneistäni erittäin taipuvainen ylipainoon; suvussani 70% on ylipainoisia ja lihon erittäin helposti.

    Jos sulla Mona (tai jollain muullakin!) olisi antaa minulle vinkkiä näihin että miten saisin itseni tsempattua niin olisitko ihana ja laittaisit sen tähän ? Kiitos jo etukäteen ! <3
    -Sini

    • Reply
      Anonymous
      14.5.2013 at 09:01

      Hei mun on ihan pakko vastata sulle :) Vaikutat todella sympaattiselta ja kypsältä 13-vuotiaalta, tällaisiin tyttöihin harvoin törmää :) Ensinnäkin – oot varmasti hyvänkokoinen juuri nyt. Sun kroppa muuttuu ihan hirvittävästi seuraavien vuosien aikana ja kasvu tavoittaa painon, joten älä stressaa siitä! Itsekin olin nuorempana pyöreä ja olin todella, todella epävarma. Ja voi luoja, mitä ne mun ruokailut oli. Kuudennella luokalla taisin syödä lähinnä makaronia, ketsuppia, vaaleaa leipää ja tajuttomat määrät herkkuja. Mutta yhtäkkiä painoni humpsahti pituuteen ja olinkin mennyt “superpieneksi” aivan huomaamattani, vieläpä kun viilasin ruokavaliota samalla niin saavutin todella ihanteellisen olotilan vähän kuin itsestään :)

      Olet tunnistanut ne liikuntamuodot, mistä tykkäät, eli lihastreeni nyt ainakin. Se onkin ihan loistava liikuntamuoto! Liikunnan pitääkin olla mukavaa ja on tärkeää harrastaa sellaisia lajeja, joista tykkäät – kenenkään ei ole pakko vaikka lenkkeillä hiki hatussa, jos se ei tunnu omalta. Miten sulle maistuisi ryhmäliikunnat, joukkuepelit, mailapelit, vaikkapa ratsastus? Muista, että arjen hyötyliikunta on ihan hirmu tärkeää tuossa iässä olevalle, sellainen verenmaku suussa treenaaminen ei todellakaan tee hyvää kasvuiässä olevalle nuorelle naiselle. Eli keskity siihen, että harrastat sellaista liikuntaa mistä nautit :)

      On mahtavaa, että huomaat ruokavaliosi kompastuskivet. Se on tie kehitykseen! On kauheaa, ettei vanhempasi ole kiinnostuneita ruokavalion terveellisyydestä – voisitko korjata asian puhumalla heille asiasta? Jos se ei onnistu, ota ihmeessä yhteyttä vaikka kouluterveydenhoitajaan ja hän varmasti neuvoo sinut alkuun asian kanssa. Voit myös innostaa porukoitasi kertomalla, että haluaisit kokkailla ja opetella tekemään terveellisiä ruokia, jos he vain ostaisivat raaka-aineet. Samalla innostuksestasi hyötyisi koko poppoo. Kasvuiässä on tosi tärkeää, että syöt säännöllisesti ja TARPEEKSI – energiaa tarvitsee yllättävän paljon, kun sen ottaa kunnon ruoasta eikä herkuista. Niinpä rakenna ruokavaliosi 5-6 aterian varaan – aamiainen (puuro on tosi jees, siihen kylkeen jotakin proteiinipitoista, kuten raejuustoa, rahkaa, maitoa, jogurttia..) , kunnon tukeva (koulu)lounas lautasmallin mukaan, välipala (esim. ruisleipää, kasviksia + kalkkunaa, rahkaa, jogurttia, kananmunaa tmv. proteiinia), lounaan kaltainen päivällinen ja iltapala, mahdollisesti vielä jokin välipala jos nälkä kalvaa. Hedelmät ja vihannekset on hyviä, joskin hedelmissä on jonkin verran sokeria mutta ne ovat paljon parempi makeankorvike kuin vaikkapa limut ja karkit. Ja älä rajoita itseltäsi kaikkea, vaan voit hyvin herkutella vaikka kerran viikossa, jos ruokavalion pohja on muuten kunnossa! :) Ootko kokeillut hedelmäsalaattia? Se on aivan ihana herkku :) Ja kesällä kun saa vaikkapa tuoreita mansikoita, kokeile niiden päälle kevytvaniljakastiketta, nams!!

      Myös liikunnan osalta sanoisin, että kerro rohkeasti äidillesi, että haluat alkaa liikkua ja sinusta tuntuu, että olet löytänyt oman juttusi lihastreenin parista. Kerro, että liikunta tuottaa sinulle hyvää mieltä ja saat siitä energiaa, joka auttaa jaksamaan kouluhommien keskellä. Kerro myös, että sinulle on tärkeää alkaa noudattaa terveellisiä elintapoja.

      Toivottavasti auttoi :)

    • Reply
      Mona
      14.5.2013 at 16:29

      Hei Sini ihana <3 Saitkin jo ihan huikean vastauksen tähän alle:') Vitsit täällä joukossa on ihan huippuja tyyppejä.
      Anonyymi kiteytti asiat kyllä todella hienosti kommenttiin.
      Olen samaa mieltä, että äidin kanssa kannattaa keskustella asiasta. Voisit vaikka yrittää innostaa äitiäsi kanssasi liikkumaan. Yhdessä tekeminen on parasta ja vahvistaa äititytär suhdetta ja sitä kautta voisitte yhdessä saada puhdetta liikkumiseen ja terveellisiin elämäntapoihin:)
      Ihanaa kesää sinulle<3:)

    • Reply
      Anonymous
      14.5.2013 at 21:20

      Moikka, Sini taas täällä.
      Kiitos tosi paljon, sain paljon neuvoja tästä! Unohdin mainita että ratsastusta minä harrastan jo entuudestaan ja tykkään tosi paljon. Usein pyöräilen päivässä 7 km (kouluun-kotiin) ja jos en pyöräile niin kävelen bussimatkat, yhteensä 1 km.
      Isäni on siis paljon, oikeasti todella paljon ylipainoinen, mutta olen ylpeä hänestä koska hän on alkanut kuulemma laihduttamaan (en ole kiinnittänyt hänen ruokiinsa ym. huomiota viimeaikoina) pari kuukautta sitten ja laihtunut yhen vaatekoon verran! Aloin tarkkailemaan häntä ja huomasin kyllä eron, joten otan hieman sanojani takaisin. :) Tosin en tiennyt tuosta ennenkuin kirjoitin tuon tekstin.
      Valitettavasti ruokajuttuihin en voi paljoa vaikuttaa, raha tiukassa mutta yritän aina parhaani, esimerkiksi pakastekasvikset on meillä kovassa käytössä. En tiedä niistä ja niiden ravintoarvoista hirveästi, mutta kuulin että niissä olisi enemmän ravintoarvoa (?) kuin vaikka ns. tuoreissa, hyllystä pussiin laitettavissa kasviksissa, koska lannoitteet ja erilaiset aineet.
      Ja kiitos Anonyymille tuosta ruokaehdotuksesta! Hedelmäsalaattien maailmaan olen jo tutustunutkin, tykkään hirveästi! :) Proteeneja ja leikkeleitä meiltä löytyy, ja läheltä meitä on lihapalvaamo josta saa ihan naurettavin hinnoin lihaa laatuunsa verrattuna. Voisin äidin kanssa vaikka pyöräillä sinne seuraavan kerran, tulisi 6 kilometrin lenkki yhteensä.

      Kiitos hurjasti, sain paljon ihania ja tarpeellisia vinkkejä ja rohkeutta! :) <3

    • Reply
      Mona
      14.5.2013 at 21:23

      <3 :)

  • Reply
    Enni
    13.5.2013 at 22:41

    Yhyy harmittaa, etten päässyt tulemaan! Lento :(

    • Reply
      Mona
      14.5.2013 at 16:23

      No höh, ens kerralla ehkä sitten!! :)

  • Reply
    Iida
    14.5.2013 at 07:55

    Tiina Puputti otti pari vuotta sitten meidän joukkueen kalenterikuvat meistä, todella ammattilainen!

    • Reply
      Mona
      14.5.2013 at 16:24

      Hän on kyllä todella ammattilainen!! :)

  • Reply
    Anonymous
    14.5.2013 at 18:17

    Mona<3Eetu, hihi ;)

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *