8.4.2013

Energinen viikon aloitus….?

Nooooot….Voin kertoa, että meikäläisen maanantai päivä on ollut kaikkea muuta kuin energinen. Onneksi omaan maailman parhaimmat unenlahjat niin voi nukkua hyvin tämän päivän ohi. Voispa vielä  huomisenkin. Aamupalaksi vettä ja mehua, lounaaksi vettä ja mehua, illalliseksi vettä ja mehua…. Tsemppiä vaan mulle. Ps. En kaipaa kuulla tähystyskokemuksia kommenttiboksissa, koitan vältellä niitä parhaani mukaan:D Nimimerkillä: Googletin just: kaikkein kauheimmat kokemukset….
Toivottavasti siellä ruudun toisella puolella on ollut vähän energisempi meininki!

You Might Also Like

17 Comments

  • Reply
    Anonymous
    8.4.2013 at 16:56

    Heh heh, tuttu tunne :) Saanko udella, että minkä oireiden takia olet menossa tähystykseen? Itselläni on tutkittu koko suolisto moneen kertaan tähystämällä ja Hyksin lääkärit eivät vieläkään tiedä miksi olen jatkuvalla ripulilla. Luin netistä, että viljaton ruokavalio voi olla apu oireisiini, ja kappas vaan, niinhän se olikin :) Kukaan lääkäri ei ole sitä minulle suositellut ja kun soitin sairaalaan kertoakseni, että monen vuoden oireeni ovat loppuneet, he olivat aivan äimänä. Eli olen käynyt tähystykset yms. aivan turhaan. Jos sinulla on edes yhtään samanlaisia oireita, suosittelen todella kokeilemaan täysin viljatonta ruokavaliota edes hetken :)

    • Reply
      Mona
      8.4.2013 at 17:08

      Jeps, gluteiinittomalla ja lähes maidottomalla ruokavaliolla olen tälläkin hetkellä. Tosin ei sekään aina autuaaksi tee:/ Tiedän melkein varmuudella, että vatsakivut, väsymys, hajamielisyys yms johtuu ruokayliherkkyyksistä. Tähystyksessä on tarkoitus nyt poissulkea vakavammat sairaudet. Sen jälkeen sitten tarkempiin ruokayliherkkyys testeihin viimeiseksi. Hienoa, että oot saanut mahaongelmat kuntoon pelkällä viljojen pois jättämisellä!!!:)

    • Reply
      Anonymous
      8.4.2013 at 17:36

      Painotan vielä, että siis kannattaa alkuun jättää kaikki viljat pois, myös ulkomaalaiset (riisi, maissi, tattari, hirssi yms). Eli siis pelkkä gluteiiniton ei yleensä riitä, jos kyseessä on viljayliherkkyys, niinkuin esimerkiksi minulla :) Sitten kun kroppa on tottunut viljattomaan, voi alkaa kokeilemaan yksi vilja kerrallaan, että mikä sopii ja mikä ei :) En tietenkään sano, että tämä auttaisi sinulla, mutta uskon että siitä voi olla apua, jos muuta ei löydy :)

  • Reply
    Enni
    8.4.2013 at 17:04

    Ala vai yläpää? :DDDD

    • Reply
      Mona
      8.4.2013 at 17:15

      Valitettavasti molemmat. Toi pahempi (kai) noista vaan enää edessä:/

    • Reply
      Enni
      8.4.2013 at 18:45

      ouu :( Onnea sinne, aina sieltä elossa tullaan pois! :D

    • Reply
      Mona
      8.4.2013 at 21:57

      No joo toivottavasti :D

  • Reply
    Moma
    8.4.2013 at 18:12

    Tsemppiä koitokseen!! :) Itsellenikin tutkimukset tehty, mutta onneksi ei vakavampaa löytynyt :) Olen vain herkkä tietyille ruoka-aineille…Tässä vuosien myötä olen oppinut pääasiassa välttämään itselleni huonoja aineita, mutta edelleen niitä joskus saattaa löytyä…Minulle pahimpia ovat leipä, pulla, aromivahventeet (kuten myös hiivauute, jolla yritetään nykyään korvata jo tunnettu E621) ja erilaiset makeutusaineet! Onnea siis tutkimustyöhön ja toivottavasti ei löydy mitään vakavampaa :)

    • Reply
      Mona
      8.4.2013 at 21:59

      Kiitos tsempistä!! Eiköhän siitä selviä. Toivottavasti tää päivä olis ollu jo jutun pahin osuus:/

  • Reply
    RagDoll
    8.4.2013 at 19:21

    Voi eiii.. Toivottavasti löytyy syy ja pääset ikävistä vaivoista eroon. <3
    Meillä suvussa eräs suolistotauti, joka on periytyvää ja pidän sormet ja varpaat ristissä, että se ei ala itsellä oireilemaan. Maitovamma ja psoriasis on tässä ihan tarpeeksi ja nykyään kaikki viljatuotteetkin tuppaa turvottamaan masun, kuin olisin raskaana. heh.

    • Reply
      Mona
      8.4.2013 at 22:00

      Kaikki erilaiset mahavaivat on nykyään kyllä ihan liian yleisiä:/ Tosi kurjaa. Itse on melkein täysin varma että mulla on vaan hurjan paljon ruoka-aine yliherkkyyksiä, mutta kaipa se on hyvä selvittää ettei oo mitään vakavampaa…:/

  • Reply
    LauraL
    8.4.2013 at 19:44

    Tsemppiä, hyvin se menee! Ite myös saman kokeneena, jännitys oli valtava, mutta kaikki meni hyvin. Eihän se miellyttävää ole mutta selviät siitä kyllä. Itse en kyllä edes uskaltanut googlettaa asiasta, olisin varmaan pyörtynyt jännityksestä ja pelosta. Melkein rankinta siinä on se suolen tyhjennys, en kyllä montaa kertaa halua sitä kokea. Voimia! :)

    • Reply
      Mona
      8.4.2013 at 22:04

      Kiitos tsempistä <3 Joo tää jännitys on aika karseeta:/ Ja samaa pohdin että mahdankohan pyörtyä jo ilmoittautumis tiskille.. No onneksi saa jotain rauhoittavaa kai ennen tähystystä.. Ja jep, tää päivä on ollu överi rankka:O
      Kiitos vielä tsempistä, ihania ootte siellä ruudun toisella puolella <3:)

  • Reply
    Anonymous
    8.4.2013 at 21:53

    Tsemppiä kovasti! Muistathan pyytää/vaatia kunnon rauhoittavat lääkkeet ennen toimenpidettä! Itselleni on tehty tähystys useasti. Kun on kunnon mömmöt, koko operaatiosta ei muista jälkikäteen mitään :D

    • Reply
      Mona
      8.4.2013 at 22:05

      Kiitos paljon tsempistä <3 Soitin hoitajalle jo etukäteen et nyt jännittää kyllä sit niin paljon et pakko saada jotain rauhottavaa… Onneks koko homma on jo koht ohi. Toivottavast kovin montaa kertaa ei joudu uudestaa…

  • Reply
    janni
    11.4.2013 at 08:18

    Itselläni löytyi vuosien mahatuskailujen jälkeen tähystyksestä muutoksia, jotka viittasivat Crohnin tautiin ja lopultakin sain lääkityksen käyntiin. Kurjia olivat uutiset, mutta diagnoosi helpotti elämää. Ja tähystyksenkin kestää, pitää vain ajatella, että se tutkimus ei ole turhaan kellekään määrätty! :) Toivottavasti oireesi selittyvät!

  • Reply
    Anonymous
    2.5.2013 at 21:05

    Hei Mona! :) En tiedä haluatko uteluja, mutta olet kuitenkin aloittanut keskustelun aiheesta. Minua kiinnostaisi tietää, onko vaivoillesi löytynyt jotain varsinaista syytä, vai ovatko ne vain toiminnallisia tai yliherkkyyksistä johtuvia. t: samoja ongelmia ;)

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *