22.2.2013

Vatsalaukun tähystys

Ajattelin ensin, etten kirjoita yhtään mitään blogiin tästä aiheesta, mutta mun oli vaan pakko tulla jakamaan oma hyvä kokemus tänne, jos siitä voisi olla apua jollekin muullekkin.
En tiedä muista, mutta meikäläinen ei ainakaan ihan kauheasti pidä lääkärissä käynnistä. Googletan aina lääkärin ennen käyntiä ja mielummin menen ystävän tai tutun suositteleman lääkärin vastaanotolle. Nyt kuitenkin jouduin käymään lääkärissä ilman mitään tietoa siitä millainen tyyppi on vastassa. Onneksi mulla kävi ihan hurjan hyvä tuuri ja lääkäri oli ihana. Voi että, miten joku osaakin olla niin etovassa tilanteessa niin rauhoittava, ammattitaitoinen ja sympaattinen. Mikäli jollekin teistä joskus eteen tulee tämä otsikossakin jo mainittu vatsalaukun tähystys voin äärimmäisen lämpimästi suositella Mehiläisen lääkäriä Tiina Kojoa. Toivottavasti tästä vinkistä on hyötyä edes jollekin, joka pohtii kenelle lääkärille uskaltaa mennä tähän toimenpiteeseen.
Itse jännitin tähystystä ihan kamalasti. Mahaan sattui valmiiksi järkyttävästi. Odotushuoneessa kädet hikoili ja taisi muutama hikipisara otsaltakin tipahtaa. Kävin ennakkoon lukemassa muutamilta palstoilta kokemuksia, mutta taisin jättää lukemiset toisen kommentin jälkeen:D Ajattelin, että parempi etten tiedä tarkkemmin mitä on tulossa. Hyvä niin. Lääkäri kyllä osasi kertoa kaiken tarvittavan ennen toimenpidettä. Pää kylmänä vaan ja keskittyi pysymään rentona niin kyllähän siitä selvisi!:)
Itse toimenpide kesti vain noin viisi minuuttia ja meni huomattavasti helpommin mitä osasin odottaa. Kivaa se ei todellakaan ollut ja en vapaaehtoisesti menisi ihan heti uudestaan. 

Vaikka yleensä pyydän teiltä ihanilta aina kommentteja ja kokemuksia niin tähän en niitä toivo!:D Ainakaan niitä kamalampia… Jos jotain oikein positiivista sanottavaa löytyy niin niitä toki mielelläni luen, mutta ne karmivimmat meikä aikoo ohittaa suosiolla:D

Nyt otan super rennosti tämän illan ja katselen leffoja sohvalla vilttiin kääriytyneenä. Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!:)

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply
  Laura
  22.2.2013 at 19:10

  Tutkimus ei todellakaan ole mikään mukava! Henk. kohtaisesti mulla ei ole siitä kokemusta, mutta työskentelen hoitajana mahakirurgisella osastolla, jossa potilaille tehdään ks. toimenpidettä paljon. Kerran olen ollut yhden potilaan tukenakin pitämässä kädestä kiinni :) Itse olen sitä mieltä, että ylipäätänsä jos vatsassa tai vatsanalueella on jotain pielessä, suosittelen menemään ihan mihin vaan tutkimukseen vaan, sillä koskaan ei tiedä mitä vatsasta voi löytyä. En halua pelotella sinua, mutta näin se on :) toivottavasti sinun vatsalla on kaikki ok!

  • Reply
   Mona
   22.2.2013 at 19:38

   Oi mulla oli myös ihana hoitoja mukana joka oli tosi tsemppaava!!:) Ja kyllä, samaa mieltä olen. Vatsa on melkein kuin koko ihmisen terveys.

 • Reply
  Anonymous
  22.2.2013 at 19:36

  Omalla kohdalla gastroskopia meni kyllä paljon pelättyä paremmin. Kuten sanottu, onhan se epämiellyttävää mutta varsinaisesti toimenpide ei satu ja onneksi kestää vain muutaman minuutin. Minulla lääkäri oli vähäsanainen, mutta hoitaja oli todella oikeassa ammatissa. Ihanan rauhallinen ja sydämellinen ja helpotti oloani kummasti :) Nyt vaan hemmottelet itseäsi ja otat iisisti!

  Anna

  • Reply
   Mona
   22.2.2013 at 19:41

   Niin kiva kuulla, että sullakin ollut ihana hoitaja. Mulla oli myös hoitajakin ihan mielettömän ihana ja tsemppaava <3 :) Tuli höpöttelemään odotusaulaankin ennen kuin pääsin sisälle. On se jännä miten toisen ihmisen tuki ja sympatia on niin suuri asia pelkästään tällaisissakin asioissa!:) Joo tää ilta menee ansaitusti todellakin vaan laiskotellessa;) Kiitos Anna kivasta kommentistasi <3:)

 • Reply
  Anonymous
  22.2.2013 at 20:17

  Mut hoiti kuntoon Sairaala-sarjan gastroenterologi-Sami, joka oli tosi ihana <3 Myös se hoitaja oli ihana ja tyynnyttelevä. Kerroin vastaanotolla pelostani, jolloin Sami määräsi minulle ennen toimenopidettä nesteenä 10mg ruiskulla Diapamia suoraan suuhun, jonka hoitaja kävi antamassa. Senpä takia mua vaan nauratti koko ajan siellä toimenpiteessä :) Tai siis, joo, silmät valu ja kuola valui ja röyhtäytti joten ei kauheasti naurattnut mutta olin rauhallinen, ja nämä ammatthenkilöt piti koko ajan huolen, että mulla oli hyvä olla eikä pelottanut.

  Ainostaan vastaanoton täti oli aika mielenkiintoinen tapaus, kun varasin aikaa toimenpiteeseen ja juttelin hänellekin pelostani: “Joo, no siis muahan ei tohon toimenpiteeseen sais mistään hinnasta, se on ihan kamalaa”. Kiitos, auttaa tosi paljon tällaista stressierkkiä moinen :(

  • Reply
   Mona
   22.2.2013 at 20:31

   Ou nou:D Ei sais nauraa mut mulla tuli väkisin nauru tosta vastaanotto naisen kommentista:DD Sympatiaa parhaimmillaan;DDMä en tie miten ite olisin reagoinu vastaanotolla jos mulle oltas sanottu et samalailla:DD
   IHanaa kuitenkin että sullakin oli ihana hoitaja ja lääkäri!!:) Ja mä mietein myös tota rauhottavaa ennen toimenpidettä, mut se sit loppujen lopuks jäi. Eikä ollu tosiaan ilmankaan ongelmia. Silmät vuosi tosiaan ihan oikenaan ja kuolaa oli varmaan koko naama täys. Siinä tuntee itsensä niiiiiin hehkeeks:D Aika avuton ja haavoittuva olo tollasessa tulee joten siks mun mielestä olikin ihan järjettömän tärkeetä, että lääkäri ja hoitaja oli empatia kykynen.

 • Reply
  Jessica
  22.2.2013 at 20:19

  Tsemppiä sinne <3 ja kiitos muuten siitä että vinkkasit Kaisa Jaakkolasta!! :)

  • Reply
   Mona
   22.2.2013 at 20:32

   Jee hyvä jos oli vinkkiä!!:) Se on niiiiin hyvä kirja, paljon asiaa!:) Ja kiitos muru <3

 • Reply
  Anonymous
  22.2.2013 at 21:38

  Onko sulla ollut ongelmia vatsan seudulla? Kai selvisi?

  • Reply
   Mona
   22.2.2013 at 21:55

   Joo oikeastaan aina. Tulokset tulee vasta muutaman viikon päästä..

 • Reply
  Anonymous
  22.2.2013 at 21:45

  Mulle tehtiin tuo toimenpide myös pari vuotta sitten, enkä tajua että miksi tuota niin pelätään. Mulle se ainakin olisi tosi helppo juttu. Ihan turhaan jännitin ja menisin vaikka heti uudestaan. Mieluummin vatsantähystys kuin hammaslääkäri ;) .

  • Reply
   Mona
   22.2.2013 at 21:56

   Hih:D No mutta ihan loistavaa, että näinpäin!!! Ihan turhaan mäkin niin kauheesti jännitin:)
   Mutta kyllä mä silti niiiiiin paljon mieluummin meen hammaslääkäriin;D

 • Reply
  muru
  22.2.2013 at 21:59

  Auts. Toivottavasti kaikki kunnossa. Hienoa että menit rohkeasti lääkäriin!!
  <3 <3

 • Reply
  Marjukka
  22.2.2013 at 23:05

  Hienoa, että uskalsit mennä, vaikka turhaan sitä taidetaan jännittää. Toivottavasti saat avun!

  • Reply
   Mona
   23.2.2013 at 10:43

   <3 No joo ihan turhaan niin hirmuisesti jännitin:)

 • Reply
  Anonymous
  23.2.2013 at 00:00

  Itse olin samaisessa tähystyksessä pari kk sitten ja syy laihtumiselle ja muulle selvisikin. SInulta otettiin siis koepaloja kun odotat tuloksia. Ei kannata lukea netistä tällaisten toimenpiteiden kokemuksia, löytyy vaikka mitä ja jännittää vielä enemmän..Toivottavasti kaikki on sinulla kunnossa :)

  -a-

  • Reply
   Mona
   23.2.2013 at 10:45

   Hieno, että selvisi!!:) Kyllä kannattaa ottaa terveysasiat tosissaan ja tutkituttaa kunnolla. Kurja alkaa popsimaan lääkeitä vaan varmuuden varalta yms. Ihanaa viikonloppua a <3 :)

 • Reply
  Anonymous
  23.2.2013 at 12:57

  Jännä juttu. Itseäni ei kiinnosta ketä lääkärini on, yleensä en edes muista lääkärin nimeä vaan ilmottaudun omalla nimelläni. Käytän yksityisiä lääkäriasemia ja luotan että kaikki siellä osaavat asiansa, “viihtyvyyttä” en ole pitänyt niin merkityksellisenä.

  Pääasia kuitenkin että ihmiset hoidattavat itseään ja erilaisia palveluja on tarjolla erilaisille asiakkaille.

  • Reply
   Mona
   24.2.2013 at 11:12

   Me ollaan kaikki tosiaan niin erilaisia:)) Itselläni on ollut niin jäätävä lääkärikokemus, että sen jälkeen olen tarkkaan katsonut minne menen:D Ennen sitä ei tosiaan kovinkaan kiinnostanut tarkistaa etukäteen lääkäriä:) Ja sehän nimenomaan on tärkeää, että on ammattitaitoisia henkilöitä joihin voi luottaa terveysasioissa:) Valitettavasti sekään ei ole itsestään selvyys aina..

 • Reply
  Elisabete
  23.2.2013 at 15:53

  Voi pojat, toi tähystys on karmeaa! Itse olen myös ollut kyseissä toimeenpiteessä, ja siis kyökin kyökkymistä. Kyyneleet valus ja sattus, ja mä sain vielä rauhoittavaa. Phuuuh! Ikinä en kyllä enään toiste mene, enemmin vaikka gynelle tai hammaslääkäriin sitten :D Toivottavasti sielä on kaikki hyvin! :)

  • Reply
   Mona
   24.2.2013 at 11:14

   Hih, joo ei se kyllä mitään mukavaa ollut:D Mutta meikän lääkäri oli kyllä niin rauhoittava, että ei se ollut yhtään niin paha mitä odotin. Mutta kamalaa jos sulla sattunutkin toimenpide!:( Mulla ei tuntunut kipua lainkaan.Vaan epämiellyttävää oloa.Toivottavasti ei kuitenkaan ihan heti tarvitse uudestaan mennä..:D

 • Reply
  Anonymous
  24.2.2013 at 22:43

  Ääh, meilläkin tuo asia tulee ajankohtaiseksi tässä hetken päästä, kun tyttöni menee samaiseen tutkimukseen. Crohnin tautia epäillään =( Onneksi lapset nukutetaan… Ei varmaan kyllä muuten onnistuisikaan lapselle tehdä. Toivottavsti sinulla on kaikki hyvin <3
  -Enna

 • Reply
  Anonymous
  25.2.2013 at 15:07

  On eri asia tehdäänkö mahalaukun tähysty vai paksusuolen tähystys. Kaksi eri asiaa ja kaksi eri tuskaa:):)

  • Reply
   Mira
   19.3.2013 at 17:20

   Jälkimmäinen noista on tuska pahimmasta päästä!:D

 • Reply
  Anonymous
  25.2.2013 at 21:07

  Oi, Tiina Kojo! <3 Hän hoiti mua vähän aikaa TYKSin puolella, kun olin melko pahasti sairas. Hyvä mieli jäi tästä lääkäristä. En ole juuri empaattisempaan lääkäriin törmännyt (ja olen joutunut olemaan tekemisissä _monen_ kanssa). Mukava kuulla, että hän on yhä yhtä ihana! Kiva, että lääkärikokemuksesi oli hyvä. Tsemppiä jatkoon!

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *