23.1.2013

Inman Aligner: Projekti – hampaat suoriksi!

Vihdoinkin kauan haaveilemani projekti alkaa!! Nimittäin hampaiden oikominen. Olen aina ollut todella tyytymätön hammasrivistööni. Nuorena minulla oli hirmuinen rako etuhampaiden välissä, mutta se saatiin korjattua pienellä leikkauksella. Tuon jälkeen hampaani menivät kuitenkin vinoon ja siitä alkoikin seuraavaksi hampaiden oikaisu telaketjujen kanssa. Reilussa vuodessa hammasrivi oli suora, mutta palautui vinoksi muutamassa vuodessa. Voin kertoa, että harmitti ja paljon. Olenkin aikuisiällä monen monta kertaa haaveillut uudesta hammasrivistä, mutta oikomisten hinnat ovat kuitenkin niin hurjan kalliita, että olen jättänyt haaveen vain taka-alalle. Telaketjujen takaisin laittaminen ja pitkä oikominen ei myöskään ole suoraan sanottuna houkuttanyt ei sitten yhtään.

Joulukuussa kävin hampaiden valkaisussa ja sain siellä kuulla ensimmäistä kertaa suhteellisen uudesta oikomisesta nimeltä Inman Aligner. Aloitin heti kotona tutustumisen menetelmään ja tarkistin tehdäänkö Inman Aligner oikomista Turussa. Tällä menetelmällä oikominen onnistuu huomattavasti nopeammin ja edullisemmin mitä tavallisella oikomisella.
Kävin Turkulaisessa hammaslääkärissä Aboadentissa maksuttomassa konsultaatiossa juttelemassa, voiko minun hampailleni käyttää Inman Aligneria. Ilokseni ihana hammaslääkäri Pauli sanoi, että tämä menetelmä on juuri loistava meikäläisen legoille!:)
Saimme sovittua Aboadentin kanssa yhteistyöstä oikomisen suhteen, joten täällä blogissakin tullaan näkemään hyvinkin tarkkaan koko projektin kulkua. Paulilla on hyvät kameralaitteet, joten tänne saadaan siis hyviä ennen ja jälkeen kuviakin. 

Oikominen alkoi siis tänään ensimmäiselle kunnon hammaslääkärikäynnillä. Hampaista otettiin muotit ja seuraavaksi saan parin viikon kuluttua Inman Alignerin suuhun!:D Jännittää jo hurjasti ja odotan kuin kuuta nousevaa tuloksia. 
Tähän asiaan tulen siis palaamaan varmasti kyllästymiseen asti;) Onko lukijoiden joukossa Inman Alignerin käyttäjiä? Onko tämä oikomismenetelmä monelle tuttu?

You Might Also Like

47 Comments

  • Reply
    Anonymous
    23.1.2013 at 10:19

    Nämä on toki henkilökohtaisia asioita enkä sano tätä kritiikkinä sinulle.

    Mutta ihmettelen välillä ihmisten kovaa hinkua oikoa hampaitaan. Mun mielestä pienet “vinoudet” tai raot hampaissa tuovat särmää ulkonäköön (liika on tietysti liikaa). Itselläni on aina ollut yksi etuhammas vinossa, muttei ole koskaan tullut mieleenkään sitä oikoa. Se on jotenkin osa mua.

    Mutta kukin tyylillään :)
    Hyvää jatkoa, tykkään sun blogista!

    • Reply
      Mona
      23.1.2013 at 10:27

      Hih, totta tuokin että onhan se osa itseään!:) Mua ei muiden hampaiden vinous haittaa yhtikäs ja tosiaan tuo vain persoonallisuutta hymyyn, mutta tämä omien hampaiden vinous vaan on ärsyttänyt vaikka miten ja paljon:) Itse koen, että suoran rivistön kanssa itselleni hymyily on entistäkin helpompaa ja mukavampaa:)) Ja nyt kun tämä uusi menetelmä vaikuttaa vielä niin paljon helpommalta kuin tavallinen oikominen niin miksipäs ei:) Tosin vielä en tiedä miten helppoa tulee olemaan;) Sitä odotellessa:D
      Ja kiitos paljon, tosi kiva kuulla, että viihdyt täällä <3 :)

  • Reply
    Anonymous
    23.1.2013 at 10:23

    Joo ei munkaan mielestä sun hampaissa kauheesti oikomiseen oo tarvetta :D taitaa olla itsekritiikki vaan aika korkeella. Mutta kiinnostuin kyllä että minkä hintaista tuo oikominen mahtaa olla? Itsellä on ollut kaikki mahdolliset oikomisvehkeet suussa kouluaikoina ja edelleen hampaat harottaa edestä.

    • Reply
      Mona
      23.1.2013 at 10:30

      Hieman yksilöllistä miten pitkään menee mutta noin 2000e perus oikominen per rivistö. Kannattaa käydä konsultoinnissa niin saa tarkemman arvion miten oikominen onnistuu ja myös paljonko tulee kustantamaan. Tuo konsultaatio käynti on täysin maksuton ja kestää vain vartin. :)
      Ja tosiaan itsekin tiedostan että pienestä vinoudesta on kyse, mutta kyllä se vaan niin paljon kivempi on kun saisi suoran rivistön:) Ja kun tällä menetelmällä se voi hoitua jopa parissa kuukaudessa!!:D En malttaisi enää yhtään odottaa:))

  • Reply
    Anonymous
    23.1.2013 at 10:32

    Onko tuo sellainen että ne “raudat” saa ottaa välillä pois vai onko ne koko ajan suussa? Paljonko tuo kustantaisi? Olen joskus tuosta lukenut ja kiinnostaisi kyllä :)

    • Reply
      Mona
      23.1.2013 at 10:35

      Joo saa otettua pois. Eli aina ruokailun ajaksi tuo koje pois ja sitten taas takaisin. Hinta on noin 2000e per rivistö. Tietty hiukan yksilöllistä miten oikominen toimii. Kannattaa käydä maksuttomassa konsultoinnissa jossa arvoidaan miten oikominen luonaa ja myös tuo kustannus puoli. :)

  • Reply
    Anonymous
    23.1.2013 at 10:41

    Hmm, kuulostaa hyvältä, mutta vähän epäilyttää tuo nopeus. Että niin nopeasti saataisiin aikaan jälkeä, joka myös pysyisi, ja vielä vahingoittamatta hampaiden juuria. Oikomishoidoissa kun aina on se riski, että jos jotain käy ja suun seudulle sattuu ylimääräisiä kolhuja niin hampaat reagoivat herkemmin kuin oikomattomat. Toisin sanoen alkavat heilua tai irtoavat helpommin. Retentiolangat ainakin nettisivun mukaan näköjään laitetaan, niitä saattakin sitten joutua pitämään aika kauan. Itselläni on erittäin paljon kokemusta hampaidenoikomisesta, sekä ylä- että alahampaat on nimittäin oiottu pitkän kaavan kautta, alkaen ala-asteiästä. Tulos on kyllä erittäin hyvä ja on myöskin kestänyt. Nyt tosin retentiolangat on ollu suussa 10 vuotta (!!!), eikä nekään oikein kivat ole, vaikka ne eivät näy. Huolellisesta putsaamisesta huolimatta keräävät nimittäin todella herkästi hammaskiveä. Ja täytyy kyllä myös huomauttaa, että hädin tuskin nään yhtään mitään oikomisenvaraa sun hampaissa, kauniit hampaat jo valmiiksi :)

    • Reply
      Mona
      23.1.2013 at 11:26

      Hahha, hui saas nähdä, toivottavasti hampaat ainakin suussa pysyvät;DD Joo toi retentiolanka on sit kai jatkossa aina tuolla takana. Mua ei kyllä yhtään haittaa se jos vaan saan suorat hampaat:) Täytyy vaan sitten käydä useemmin hammaskiven poistossa. Jännityksellä odottelen..:)

    • Reply
      Julia LK
      12.2.2013 at 17:53

      Mä kommentoin tähän väliin, koska tuo retentiolanka tuli esille. Mulla on yläaste ja lukioikäisenä kahdesti oiottu hampaat, eli yhteensä varmaan 4 vuotta raudat suussa. Molempien kertojen jälkeen hampaat ovat olleet suorassa, mutta palautuneet selvästi vinoon noin puolessa vuodessa. Tokalla kerralla asennettiin tuo retentiolanka, eikä auttanut sekään, vaan hampaat olivat entistä vinommassa. Noin kolmisen vuotta sitten lanka tavallaan kuin irtosi karkkia syödessä ja menin pikaisesti hammaslääkäriin korjaamaan sen. Tämä uusi hammaslääkäri oli aivan äimänä miten pieleen hampaat oli oiottu, ja langan poistaimisen jälkeen hampaat itseasiassa suoristuivat hieman, mutta ovat edelleen vinot.

      Ilmeisesti hampaani ovat vinossa niiden vinksahtaneiden juurten takia, eikä niinkään suun ahtaude, ja siksipä olen menettänyt uskon että niitä saadaan suoriksi oikomismenetelmillä. Eli tuollainen viidentoistaminuutin konsultaatio ei varmasti selvitä mitä siellä hampaiden juurissa tapahtuu, siksi en laittaisi hurjia summia oikomiseen ilman röntgen kuvia. Tuntuut että hampaiden oikominen on niin tapauskohtaista, mutta omalla kokemuksella hurjan kallista ja silti tuloksia ei voi taata. Jossain vaiheessa olen ajatelut fiksata legot vähän järeämmillä menetelmillä, mutta toisaalta aito hammas on aina tekohammasta parempi.

      Mitä siihen hiuksenhienoon hampaiden vinouteen tulee, olen sillä kannalla että mikään ei ole kauniimpaa kuin suorat hampaat. PIeni vinous on persoonallista, mutta samalla myös epäsiistiä. Suorat hampaat antavat hurjasti kauniimman hymyn ja fiksumman kuvan. Jään innolla seuraamaan miten oikominen etenee :)

  • Reply
    Fiina Berg
    23.1.2013 at 11:06

    Tosi kiinnostavaa nähdä miten sun oikominen etenee. Mun mielestä sulla on kyllä nyt tosi kivat hampaat ja ihanan persoonallinen hymy. Itsellä on joskus otettu 2 hammasta irti ja vissiin 3kk oli jotkut kumilenkit. Muuten ei ole hampaille tehty mitään. Mulla on etuhampaat vähän muita edempänä, ja haluaisin ne samalle riville vaikka suorassa ovatkin. Kuulen kuitenkin usein kehuja hampaistani, mikä on aika outoa, koska ne eivät ole samalla rivillä; toisaalta itsekin tykkään sun hampaista valtavasti :) Mutta ymmärrän kyllä miks haluat ne suoraksi, koska itsekin haluan hääkuviin ihanan ison iloisen leveän hymyn ;)

    • Reply
      Mona
      23.1.2013 at 11:29

      Jänskättää kyllä nyt jo mitä tuleee..:) Mutta tosiaan pienestähän tuossa ylähampaissa on kyse, mutta tiedän jo nyt että rivistön suoruus tuo ihan hurjasti lisää itsevarmuutta ja mielekkyyttä hymyilyyn!:) Telaketjuja en olisi enää jaksanut laittaa mutta tämä vaikutti niin älyttömän upeelta systeemiltä etten malttanut enää jättää oikomista vain haaveeksi:)

  • Reply
    MariE
    23.1.2013 at 11:14

    Hei loistavaa!
    Mulla on pientä epätasaisuutta elähampaissa (jota ei lapsena suostuttu oikomaan) ja vaikka kyseessä ei ole suurista mutkista, asia häiritsee minua…paljon. Kiinnitän tahtomattanikin huomiota ihmisten hampaisiin ja musta on kurjaa, että mun omat hampaani eivät ole suorat.

    Jään jännityksellä odottamaan jatkoa :)

    • Reply
      Mona
      23.1.2013 at 15:02

      Tosi harvoin suostutaan tosiaan ainakaan kunnallisella oikomaan jollei purennassa vikaa..:( Mutta onneks kokoajan kehittyy systeemit. Mä odotan tältä ainkain ihan hurjasti!!:) Mä jännitän myös!!:D Raporttia tulee varmasti kyllästymiseen asti;)

  • Reply
    RagDoll
    23.1.2013 at 11:15

    Voi Mona minkä teit! Sun hymy on kyllä omaan silmään ihan täydellinen, mutta ymmärrän kuitenkin, jos joku itseä häiritsee.. Olen itseasiassa menossa mahdollisesti invisalign hoitoa ajatellen tarkastuskäynnille.. Ainut huono puoli on, että niiden hinta Helsingissä pyörii 5000-7000e.. :/ Viisurit tunkeneet etuhampaita vinoon, joten hymyillesi kyllä harmittaa. Varsinkin, kun ei tämä suu hirveän usein kiinni pysy. ;)

    • Reply
      Mona
      23.1.2013 at 15:05

      Oi tuota invisalignia minäkin mietein!! Siinä tosiaan tyssäsi tuo hinta omalta osaltani:/ Sillä tosin saa suurempiakin muutoksia aikaan, mm purentaakin korjattua. Kannattaa sunkin tiedustella tätä systeemia josko tällä onnistuis. HInta on huomattavasti pienempi ja aika myös..:)

    • Reply
      RagDoll
      24.1.2013 at 10:12

      Kyllä minäkin joutuisin lainaa pankista ottamaan, jos nuo invisalignit suuhuni ottaisin.. Pitää nyt pohtia molempia vaihtoehtoja. Tottakai edullisempi houkuttaisi, mutta se on ehkä aavistuksen näkyvämpi ja joudun puhumaan töissä asiakkaille niin paljon, että häiritsisi itseäni. Kuulin, että joillain se aiheuttaa sössötystä ja kokemuksesta tiedän, että puheeni takeltelee heti kun suussa on jotain ylimääräistä. :D

  • Reply
    Jossu
    23.1.2013 at 11:18

    Aah kateus! Vaikka pelkäänkin hammaslääkäriä kuin syntiä haluaisin todella, TODELLA paljon itsekin oikoa hammasrivistöni, joka on vuosien mittaan vinoutunut eikä enää houkuttele hymyilemään leveäsi kuvissakaan :/ Koitahan sumplia meille lukijoille joku kiva tarjous tai skaba sieltä ;)

    • Reply
      Mona
      23.1.2013 at 15:08

      Voi siinä tapauksessa voin suositella todella lämpimästi Paulin vastaanottoa!! <3 :) IHana tyyppi ja hammaslääkärissä oli muutenkin tosi leppoisa fiilis. Ei yhtään sellainen perus apua kuolen tähän penkkiin olo tullut ainakaan mulla:D Normaalisti en siis myöskään hirmuisesti nauti hammaslääkärissä käynnistä;)
      Plus tuolin päällä oli vielä kaiken kukkuraksi pieni telkkari mistä sai katsottua Huomenta Suomea!!:D Ihan loistava tapa siis saada ajatuksia hiukan edes muualle kun on telkku mitä kurkkia:))

  • Reply
    Anonymous
    23.1.2013 at 11:22

    Mutta sullahan on niin suorat hampaat jo valmiiksi!

    • Reply
      Mona
      23.1.2013 at 15:08

      Odottakaas Paulin ottamia tarkempia kuvia;)

  • Reply
    Veronica
    23.1.2013 at 11:37

    Tää tuli kuin tilauksesta, olen pitkään miettinyt mitä tehdä hampailleni koska oon ravannu koko lapsuuteni oikojalla ja silti hampaani eivät pysyneet suorina. Lisäksi etuhampaitteni välissä ylhäällä on rako ja siksi kiinnostaakin, millainen leikkaus sinulle tehtiin jotta ne saatiin yhteen? Sulla on kyllä mielestäni täydelliset hampaat, voi kun tuollaiset edes saisi :) Täytyykin varata aika tuonne ja kysyä hinta-arviota omien hampaiden korjaukseen.

    • Reply
      Mona
      23.1.2013 at 15:10

      Mulla leikattiin joku jänne siitä ylähampaiden yläpuolelta…. En kyllä muista siitä yhtikäs mitään kun olin niin pieni silloin..

      ….MAMA, jos muistat jotain millanen se leikkaus oli, voitko tarkentaa tänne??:DD

      Ehdottomasti varaat ajan tuohon konsultointiin ja sit voi kypsytellä ajatusta tästä!:) Mä oon jo niiiiin kauan kypsytelly ajatusta, että nyt oli viimein aika tehdä päätös:)))))

    • Reply
      Anonymous
      23.1.2013 at 19:16

      Mulle tehtiin se sama leikkaus nuorena :)Eli sillon kun on ns. “kireä” toi ylähuulen ja nenän välissä oleva jänne?? :D Mikä lie, ei oo sen oikeasta nimestä kyllä hajua, mutta mullakin meni rako umpeen, mutta kulmahammas on nyt liian vinossa ahtauden vuoksi :/ Haluaisin kovasti saada hammasrivistön suoraksi! Sama saattaisi mullekkin tehota…

  • Reply
    Mi Mi Mendine
    23.1.2013 at 12:02

    Kuulostaa todelal hyvältä! Olen jo pitkään halunnut suorat hampaat, mutta en todella ole ollut innostunut pysyvien telaketjurautojen suuhun laitattamisesta… Tämä kuullostaa erittäin hyvältä! En malta odottaa lisätietoja ja että kuinka tuo hoito on tehonnut! Olisin myös kiinnostunut siitä, että miten tuo valkaisu sinulle tehosi ja suosittelisitko sitä yms ! (:

    XX
    MI MI MENDINE, blogi muodista, trendeistä ja inspiraatiosta

    • Reply
      Mona
      23.1.2013 at 15:13

      Tarkkaa raporttia tulossa ihan ehdottomasti oikomisen kulusta!!:) Mua ehkä eniten jännittää tuleeko siitä jotakin kipuja alkuun, mutta kaipa niistäkin sit selvii:D Valkaisuun olin TOSI tyytyväinen!!! Vielä saa hei tän kuun ajan tarjouksella sieltä medismilesta kun mainitsen blogin!:) Pientä vihlontaa oli ekan päivän mut sit se jäi. Lopputulos oli tosi luonnollinen ja siisti, me like <3 :) Varmasti menen joskus tulevaisuudessa uudestaan kun on tarvetta taas valkaisulle:)

  • Reply
    Mrs. K.
    23.1.2013 at 12:03

    Ai miten kiva projekti! :) Itse kävin läpi oikomishoidon tässä muutama vuosi sitten, kaksi vuotta ihan kunnon “raudat” suussa. Hehkeetä(!) mutta tuli hyvät, eikä minulla lähtötilannekaan ollut tosiaankaan paha, aina oli hampaat pienenä olleet suorat ja valkoiset luonnostaan. Alarivistössä vaan 4 hammasta työntyi enemmän eteen kun viisurit painoivat takaa jne. Sain oikomisen jälkeen myös hieman väljemmät hammasvälit niin puhdistus on nyt myös helpompaa! :)

    Ymmärrän miksi pienikin asia voi ärsyttää hymyssä! Itse pyysin sitten oikomisen jälkeen vielä viimeistelemään hampaat ja niitä hiottiin sitten reunoilta symmetrisiksi. Valkaisun vielä päälle niin kyllä kelpaa!
    Eräs ystäväni teki saman myös ja hänellä päättyi oikominen hetki sitten. Hänellä oli yksinkertaisesti liikaa hampaita suussa ja vahvat kulmahampaat – tuli aivan upea hymy hoidon jälkeen! :) (Hampaita poistettiin myös muutamat)

    Hampaat ovat itselleni ainenkin todella tärkeät ja tykkään, että ne on kunnossa! Antaa jotenkin siistin ensivaikutelman!

    Ps. Menikö tuo hammas viisureiden vuoksi noin? Ystävälläni kävi sama juttu ja hänelläkin oli raudat pienenä!

    • Reply
      Mona
      23.1.2013 at 15:23

      OIh, mun alahampaat onkin sit juttu ihan erikseen;DD Niistäkin tulee kuvaa kyllä myöhemmin. Tarkoitus olisi nekin oituttaa myöhemmin, mutta katsotaan nyt ensin miten nää ylähampaat lähtee suuntautumaan:)
      Nimenomaan, pienikin asia hymyssä voi ärsyttää itseään:( Sellainenkin jota joku ei edes huomaisi. Ne on kuitenkin sellaisia pieniä asioita joilla voi saada ihan hurjasti lisää itsevarmuutta ja mukavuutta hymyilyyn:)
      Mulla tuli vasta aikuisiällä viisurit ja tuo hammas on ollu aina ala-asteesta asti vino. Se meni sen jälkeen vinoksi kun se jänne leikattiin sen ison raon vuoksi. Yksi hammaslääkäri joskus mainitsi että se jänne leikattiin hiukan huonosti jonka vuoksi ne meni myöhemmin vinoon. Raudoilla toi korjaantu, mutta vinoksi ne tuli taas ihan hetkessä..:/ Ärsyttävää kun tavallaan piti joskus ihan turhaan niitä rautoja. Olis voinu sillon tehdä homman kunnolla loppuun!;) Mutta oon niiiiin innoissani nyt että tällänen uus systeemi on tullu jolla voi päästä tosi lyhyessä ajassa hyvään lopputulokseen, en malttaisi enää odottaa:)

  • Reply
    Lennu
    23.1.2013 at 12:17

    Itselläni on oikomisprojekti ikäänkuin loppusuoralla. Yläasteella sain raudat ja siihen aikaan ne olivat aika harvinaiset. 13 vuotiaan päättäväisyydellä vaadin niiden poistoa.Asia jäi vaivaamaan vuosiksi kunnes vajaa 5 v sitten kävin arviossa. Asiaa piti vielä pohtia 3 vuotta ennekuin tein lopullisen päätöksen. Miunulla oli selkeä avopurenta mikä ei tosin näkynyt esim.hymyillessä.Moni ihmetteli että miksi ihmeessä lähden moiseen projektiin?
    Mutta se asia vaivasi minua niin paljon, lisäksi purentavirheestä tuli erinäisiä ongelmia.
    Nyt sain ylhäältä raudat pois ja alapuoli on loppusuoralla.Minulla oli kiinteät kojeet keraamisilla braketeilla joten melko huomaamattomat olivat/ovat.Monikaan ei edes huomannut “rautoja”
    Oikomistulos on hyvä ja voin sanoa että joka euron arvoinen.Oma oikomishoito sujui myös mallikkaasti vaikka olenkin tämmönen iäkkäämpi rouva henkilö:)
    Tsemppiä projektiin!

    • Reply
      Mona
      23.1.2013 at 15:25

      OI kuulostaa ihan loistavalta!!:) Kyllä on varmaan ihan mieletön fiilis kun oma hammasrivistö suorenee toivotunlaiseksi:))
      Hih, sitä uskallan myös toivoa, että kyllä se oikominen meillä aikuisillakin vois toimia ihan mallikkaasti;)
      Kiitos tsempistä, raportoin täällä varmasti kuvien kera tilannetta!:)

    • Reply
      Lennu
      23.1.2013 at 20:40

      Mie odotan myös mielenkiinnolla kuvia ja projektin etenemistä.
      Luulen, että aina lopputulokset ovat yksilöllisiä, ainakin optimisesti suhtaudun että omani pysyisi ruodussaan:D

  • Reply
    Anonymous
    23.1.2013 at 12:42

    Kannattaa kuitenkin muistaa, että aikuisena tehdyillä oikomisilla ei ole niin pysyvää vaikutusta kuin lapsena tehdyillä. Itse olen tämän huomannut ja hammaslääkäri vahvisti epäilykseni. Myös lapsena tehdyt oikomiset saattavat alkaa rakoilemaan vanhemmiten, hampailla on tendenssi palata “omille paikoilleen” sanoi ystävällinen hammaslääkäri.

    Erityisen skeptisesti suhtautuisin aikuisiällä tehtyyn kevyempään, nopeampaan oikomiseen, sillä tuskin saa pysyvää muutosta aikaan. Se oikomisen pituus kun vaikuttaa juuri siihen pysyvyyteen.

    • Reply
      Mona
      23.1.2013 at 15:27

      Niin ne palasi teininäkin takaisin vinoiksi:/ Nyt toivon kovasti että tulisi pysyvämpiä muutoksia!!:)

  • Reply
    Anonymous
    23.1.2013 at 12:46

    Moi Mona :) Sain vuosi sitten Inman Alignerit pois ja nyt on ihan suora hammasrivistö ( ylhäällä ;) ) Suosittelen :) Hyvin on pysyneetkin suorana ( hampaiden takana tuo lanka) vaikka toinen puoli hieman lähtenytkin irti ja tästä muistinkin että pitää varata aika langan kiinnittämiseen.

    Kivaa päivää :)

    • Reply
      Mona
      23.1.2013 at 15:28

      OI oi niiin kiva kuulla, että on toiminut sulla!! Iiiiik mä en enää millään malttais odottaa!!! :D
      Kivaa päivää sinnekkin!! <3 :)

  • Reply
    Anonymous
    23.1.2013 at 14:49

    Miten hyvään aikaan sattui tämä sun postaus! Kävin tänään itse kyseisessä konsultaatiossa Turussa :) Inman aligner tulee tähänkin suuhun! En malta odottaa, kesäksi jo ehkä suorat hampaat :) wii!

    • Reply
      Mona
      23.1.2013 at 15:29

      Oi mikä sattuma!!!:DD Tuuthan kertoo sitten miten sulla on oikominen sujunut kun pääsee vauhtiin??:)

    • Reply
      Anonymous
      24.1.2013 at 14:50

      Voi tottakai! Mullakaan ei kaikkien mielestä ole hirveästi oikomista (luin näitä muiden kommentteja :D) mutta omaan silmään häiritsee, on aina häirinnyt. Omistan siis vähän eteenpäin työntyneet ja pitkät kulmahampaat, näytän vähän vampyyrilta niiden kanssa. :D joidenkin mielestä persoonalliset, itse haluun ne vaan riviin muiden hampaiden kanssa!! :D

  • Reply
    Anonymous
    23.1.2013 at 17:50

    Voisitko tehdä aamu- ja iltarutiinivideot? :)

    • Reply
      Mona
      23.1.2013 at 21:16

      Hih:) Meinaatko että ihan videopostaukset siitä millaiset ovat meikäläisen aamu- ja iltarutiinit…? :) Voin vaikka kasvojenhoito rutiinit höpötellä videolle….:)

  • Reply
    Tiia
    23.1.2013 at 18:26

    Minulla on alahampaat ihan pikkuisen vinot ja niihin olen miettinytkin aika kauan että pitäisikö jotain tehdä vai ei. Muuten se ei edes minnekään näy hymyillessäkään tai mitään, mutta itseäni se vaan välillä häiritsee.

    • Reply
      Mona
      23.1.2013 at 21:17

      Mulla myös haaveena laittaa myöhemmin alahampaat, mutta tosiaan ne ei juuri mihinkään näy niin eivät niin paljon häiritse.:)

  • Reply
    Noora
    23.1.2013 at 18:55

    Seuraan kyllä mielenkiinnolla tätä projektia! :) Sulla ei hirveästi näytä olevan poikkeavuutta ideaalista hammasrivistöstä, mutta ymmärrän kyllä jos itseään häiritsee pienetkin vinoudet. Toi oikomismenetelmä on itselleni aivan uusi. Oon itse hammashoito alalla, enkä oo kuullut kyseisestä. Ja niitä lähikuvia odotan lähtötilanteesta, sekä koko matkan varrelta todella paljon! :D Tsemppiä.

    • Reply
      Mona
      23.1.2013 at 21:18

      Joo lähikuvia tulee ehdottomasti!!:D Kääk:D Omat hampaat super läheltä ei kyllä kuulostaa kovinkaan houkuttelevalta ajatukselta;DD Kiitos tsempistä:))

  • Reply
    Sara
    30.1.2013 at 13:29

    Todella mielenkiintoinen projekti! Minullakin on käynyt melkein sama juttu kuin sinulle. Minulla oli raudat lapsena, mutta nyt on hampaat taas vinot :/

  • Reply
    Anonymous
    17.2.2013 at 16:32

    Aika mielenkiintosta! Pitääkin varata aika hammaslääkärille oikomishoitoon kun vielä alaikäisenä saa ilmaiseksi :D

  • Reply
    Anonymous
    7.4.2013 at 17:14

    Tää on nyt jo vähän vanha juttu, mut vastaan tähän silti.
    Mulla on huomenna juuri tuo inman aligner-konsultaatio ja todella toivon, että mulle pystyisi tuommoisen hankkimaan tai että hoito olisi sopiva mulle. Jännittää tosi paljon.
    Omat hampaani ovat kyllä vinommat kuin sulla, mulle kelpaisi tuo sunkin hammasrivistö vallan mainiosti :) Mulla noi kaks etuhammasta on kääntyny taaksepäin ja sit toinen kulmahammas törröttää eteenpäin. Oon asiakaspalvelussa töissä ja kyllä haittaa hymyillä, ku tuntuu et kaikki vahtaa heti mun hampaita.
    Mä varmaan alan itkemään, jos lääkäri sanoo et ei onnistu… Oon lukenu pelkkää hyvää tästä ia:sta ja kuulemma on ollut pysyviä juuri tuon retentiolangan takia. En oo kertonu tutuillekkaan mitää, sitten saavat ihmetellä kun hampaat on yhtenä päivänä suorat (toivottavasti) :D
    -Jenni-

  • Reply
    Anonymous
    9.7.2013 at 19:37

    Googlettelin kyseisestä laitteesta ja eksyin blogiisi:) olen jo kauan halunnut mennä konsultaatioon ja huomenna päätin soittaa samaan turkulaiseen paikkaan :) pelottaa vaan että hampaani ovat liian vinot tai muuta.. olen ollut masentunut hampaideni takia kun olen saanut ikävää kommenttia niistä. Toivotaan että saisin ajan pian:)

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *