7.11.2012

Matkustus New Yorkiin

Meidän New Yorkin matkasta alkaa olla jo tovi. Vielä on toooosi paljon kuvia julkaisematta, joten mikäli ette ole ihan kyllästyneitä niihin, tulee niitä vielä paljon lisää!:D
Nyt vuorossa juttua meidän lennoista ja itse matkustuksesta NYC:iin. Meidän lento lähti torstai aamulla aikaisen Helsinki-Vantaalta kohti Pariisia Charles de Gaullen kenttää. Saavuimme kentälle mukavasti myöhässä. Muutama sydämentykytys aiheutui termanaalista toiseen juostessa hiki otsalla. Meillä oli vajaa puoli tuntia aikaa päästä seuraavaan koneeseen. Onneksemme NYC:in kone oli myöhässä, joten emme joutuneet jäämään Pariisin lentokentälle ihmettelemään;)
Matkalaukkuja meillä oli lähtiessä vain yksi molemmilla. Pelkillä käsimatkatavaroilla pärjäsimme siis vallan mainiosti. Käsimatkalaukun lisäksi koneeseen sai ottaa myös mukaan pienen käsilaukun. Tämän kanssa kannattaa kuitenkin olla tosi tarkka, sillä esimerkiksi Ryan airilla joskus eivät meinanneet päästää mua koneeseen, kun matkaveskan lisäksi mulla oli pieni pussi jossa oli ostoksia kentältä. Usein siis kaikki tavara pitää mahtua yhteen laukkuun.
Söimme kentällä aamupalat ja joimme överi kalliit kahvit. Mulle tuttuun tapaan oltiin tosi hyvissä ajoin Helsingin kentällä;) Xeni raasu joutui odottelemaan mun höpsön “aikaisin odottamaan” pakkomielteen takia:D

Lentokoneesta oli mahtavat näkymät, niin kuin aina. Tämä näkymä saa aina yhtä ison hymyn huulille.
Lentokoneessa oli sekä mennessä että tulessa oikein hyvät ruuat. Tai no… Ei nyt mitään über uskomattomia makuelämyksiä, mutta ainakin syötävää oli;)
Pidemmällä lennolla tarjoiltiin kaksi ateriaa. Toinen lämmin ja toinen välipala. Takaisinpäin tullessa saimme päivällisen lisäksi aamupalan.

NYC:in lentokentälle (JFK) päästyämme meni kaikkeen muodolliseen vääntämiseen todella pitkä aika. Jonottamista jonottamisen perään. Väsyneenä ja hirmuisissa jet lakeissa se meni ihmeen nopeasti;) Lappuja sai täytellä ja sormenjäljet laitettiin talteen. Tarkastusmiehet olivat melko pelottavia..:D Ei kannata alkaa ryppyilemään;)
Kentältä ulos päästessä otimme taxin hotellille. Hintaa taxilla oli 52 dollaria, joka oli kiinteä taksa. Matka hotellille tuntui todella pitkälle ruuhkassa ja väsyneenä.
Ensimmäinen päivä menikin melko sekavissa fiiliksissä. Nukahdimme jo seitsämän aikaan illalla ja seuraavana aamuna heräsimme jo neljän jälkeen:D
Takaisin Suomeen lensimme Chicagon kautta. Se oli kyllä melkoisen kamala kokemus. Tosin jälkeen päin kyllä naurattaa..:D Lento oli myöhässä reilusti ja meillä piti olla vaihtoaika vajaa tunti. Helsinkiin lähtevä kone joutui odottamaan meitä!! Meidän lisäksi samalle lennolle tuli myös yksi tyttö, joten iso kone odotti siis kolmea matkustajaa. Mahdoimme olla näky Chicagon kentällä.. Kolme naista peräkanaa juoksee hulluna hikipäissään:DD Noh, onneksi pääsimme kuitenkin loppujen lopuksi koneeseen kohti Suomea. Mikäli emme olisi ehtineet tähän koneeseen, olisimme joutuneet odottamaan seuraavaa lentoa vuorokauden!:O Ei juurikaan hymyilyttänyt silloin. Varoitinkin Xeniä, että mikäli myöhästymme alan 100% varmasti pillittämään:D
Loppu hyvin kaikki hyvin. Ehdimme koneeseen, kone laskeutui Helsinkiin ajallaan. Saimme yhden ruumassa olleen laukunkin Suomeen asti, emmekä joutuneet odottamaan sitä kentällä yhtään! Minä ehdin suoraan Turkuun lähtevään bussiin ja olin kotona noin 20 tunnin matkustamisen jälkeen. Oli melkoisen hyvä tunne päästä rankan päivän jälkeen omaan sänkyyn oman peiton alle.:)
Huh, reissaaminen on rankkaa mutta silti niiiiiiin ihanaa!!!:)
Lennot varattiin yhteistyössä Rantapallon kanssa. Rantapallo etsii todella kätevästi vaihtoehtoja lennoista, joten kannattaa kurkata sieltä matkoja. Voi säästää suurenkin summan ja paljon aikaa, kun rantapallo tekee vertailut niin, ettei itse tarvitse erikseen käydä kaikkia sivustoja läpi!:)
Ps. Kävi ihan vain muutaman kerran mielessä, että olisihan sitä voinut muutaman satasen maksaa enemmän Finskin suorista lennoista…. ;) Harkitkaa siis pitkään suoria lentoja NYC:iin ennen kuin varaatte vaihtolennolliset….:D Me valitsimme Xenin kanssa lennot parhaimpien aikojen mukaan ja myös edullisimman hinnan. Vertailuja kuitenkin kannattaa tehdä sekä ajoissa, että hinnoissa!:) 
Vitsit miten kova ikävä onkaan jo nyt takaisin NYC:iin. Pakko päästä mahdollisimman pian uudestaan. Moni tuttukin sinne on nyt menossa, joten kiva kuulla muidenkin NYC kuulumisia! Onko täällä lukijoissa NYC:n suuntaavia tai matkaa suunnittelevia??:)

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  SuviAnni
  7.11.2012 at 12:50

  Mjaa, ei kuulosta kyllä kovinkaan käteviltä noi Rantapallon lennot :P Itse olin New Yorkissa lokakuussa 2011 ja suorat Finnairin lennot (Ebookersin kautta) maksoivat vähän päälle 500e. Ja noi JFK:n rajamuodollisuudet on kyllä suorastaan pöyristyttävät. Mutta kaikesta matkanteon vaivalloisuudesta huolimatta New York on kyllä ihana kaupunki, tekisi kovasti mieli mennä uudestaan :)

  • Reply
   Mona
   7.11.2012 at 20:09

   Silloin kun me varattiin Finskin lennot oli reilusti kalliimmat, joten ihan sen vuoksi päädyttiin näihin vaihdollisiin. Rantapallo kyllä etsii ihan kaikki vaihtoehdot, ei siis ole kiinni lentojen kätevyys heistä..:) He vain siis lajittelevat eri yhtiöiden matkat hintajärjestykseen josta pystyy helposti vertailemaan ja valitsemaan itselleen parhaimmat:)
   Jep, ihan pöyristyttävät muodollisuudet:D Mut ihan hyvä niin. Ja todellakin, pian uudestaan!!!!!:)

 • Reply
  Anonymous
  7.11.2012 at 13:00

  Maaliskuussa mennään jo viidettä kertaa ja tällä kertaa kaveriporukalla. Ne kaikki outletit suorastaan huutaa mun nimeä!!! :D

  • Reply
   Mona
   7.11.2012 at 20:10

   Oi mahtavaa!!!! Viidettä kertaa!!:D Mäkin haluun <3 :) Hih:)

 • Reply
  Anonymous
  7.11.2012 at 13:07

  niinpä -kuka ihme ottaa noita vaihtoja jos ei oo pakko ! siinnä palaa vain aikaa ihan turhaan, joten tuskin säästö on sen vaivan arvoinen ??!

  • Reply
   Xenia
   7.11.2012 at 16:53

   Jos säästö on monta sataa euroa per nenä niin totta hemmetissä käytetään vaihtoja. Eri juttu sitten, jos säästö on jtn sadan euron luokkaa. Me tilattiin matka niin viime tipassa, että Finskin suorat lennot oli parisen sataa kalliimma per nenä ;)

  • Reply
   Mona
   7.11.2012 at 20:11

   Kiitos Xeni tarkennuksesta;) Juuri näin, finskin lennot oli huomattavasti kalliimmat tuolloin kun matkoja varattiin.
   Jos on aikaa odottaa tarjouksia yms, niin toki kannattaa ottaa suorat lennot:)

 • Reply
  Raparperi
  7.11.2012 at 17:00

  Täällä yksi helmikuussa matkaava. Yhdellä välilaskulla on tarkoitus mennä molempiin suuntiin ja harkinnassa tuo mainistamasi hotelli ink48. Olisiko sinulla vinkkiä jostain toisesta hotellista hyvien etäisyyksien päässä vai suositteletko tuota? :)

  • Reply
   Mona
   7.11.2012 at 20:13

   Oi oi ihanaa!!!!!!!!!!!!!! :DDD Ink 48 voin suosittela TODELLA lämpimästi <3 Ihana hotelli:)
   Muista en sitten kyllä tiedä yhtikäs mitään, mutta funtsin NYC:ssä ollessa, että hotelli central parkin läheltä olisi myös ollut kiva….:) Riippuu niin paljon mitä haluaa ja mistä tykkää.. Toivottavasti löydät kivan ja tosiaan uskon että et ainakaan ink 48 tulisi pettymään!:)

 • Reply
  Anonymous
  7.11.2012 at 19:53

  Saitteko matkat siis ilmaiseksi Rantapallon kautta, vai mitä tämä yhteistyössä tarkoittaa? Otitte kuitenkin pidemmät lennot halvemmalla hinnalla, joten luultavasti ette saaneet matkoja ilmaiseksi..

 • Reply
  Mona
  7.11.2012 at 20:38

  Valitettavasti en kirjoita tänne tarkkoja sopimuksellesia juttuja. Lakipykälät täyttyy siinä vaiheessa kun ilmoitetaan, että kyseessä on yhteistyössä. Se miten paljon olemme maksaneet matkoista ei ole oleellista. Uskon, että ymmärtänet tämän ihan hyvin.

 • Reply
  Martta
  7.11.2012 at 21:44

  Minä olen sen verran mukavuudenhaluinen matkustaja että lennän aina kuin mahdollista suorilla lennoilla, eikä ne kyllä mielestäni esim. Nyciin ole olleet hirmu kalliita (tosin en ole edes verrannut hintoja lentoihin, joissa vaihdot). Harvoin tosin olen lentänyt kovin viime tipassa. Länsirannikolle sitten taas (esim. San Fran) tykkään lentää Heathrown kautta, jotenkin viihdyn sillä kentällä hyvin :), Pariisin de Gaullea vältän kuin ruttoa, joka kerta siellä on ollut aivan järkyttävä ja se palveluntaso on niiiiiiin surkea siellä…

  • Reply
   Mona
   7.11.2012 at 22:50

   Me tosiaan varattiin vaan noin kuukausi ennen matkaa, joten kyllä niissä aika paljon eroa oli..
   Vitsit mä en oo vielä kertaakaan ollu Heathrowlla. Sitä kautta pitää kyllä joskus lentää:) Stansted tuli kyllä aikoinaan tosi tutuksia:)

 • Reply
  Anonymous
  7.11.2012 at 22:46

  Itse ostan aina lennot skyscanneristä.Sieltä saa halvemalla kuin esim finskin omilta sivuilta.Lähden nyt ensi viikolla Nykkiin ja maksoin lennoista noin 4000kr (asun ruotsissa) sisältäen sto-hel hel-nyc nyc-hel hel-sto.Ihmetyttää sun vähäinen ostosten määrä ?

  • Reply
   Mona
   7.11.2012 at 22:52

   Eipä sitä opiskelijan tuloilla kauheasti shoppailla….:D Olin todella tyytyväinen, että pystyin lähtemään edes reissuun. Shoppailu on kyllä kivaa, mutta kyllä se itse matkustaminen voittaa shoppailunkin mennen tullen;)

 • Reply
  Iida
  20.11.2012 at 20:09

  Ollaan ite lähössä kohta ja killroyn kautta lennot oli 560e, oliko teillä samaa luokkaa? Miellä 12h mennessä (vaihto Berliinissä) ja 10h tullessa (Berliinissä myös) :) Otettiin vähän huonotasoisempi hotelli mutta ihan manhtattanilta, Empire state buildingin vierestä! :) Saitteko te sen ESTA- todistuksen postissa vai sähköpostissa ja kuinka paljon aikasemmin haitte sitä? Tarvitsiko muuten valmistautua ja lappuja täytellä? Viisi yötä olis tarkoitus olla nycissä ja sieltä sitten 7 yöksi Miamiin! :)

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *