30.5.2012

Spirulinapirtelö

Olen nyt muutaman viikon katsonut taas tarkemmin mitä syön. Mainitsin aikaisemmin, että kasvoilleni on ilmestynyt ikävästi näppylöitä ja olenkin päättänyt päihittää ne nyt ruokavalion avulla! Syön kyllä todella terveellisesti muutenkin, mutta nyt olen lisännyt huomattavasti veden juontia, sekä käyttänyt normaalia enemmän kuitulisiä. En myöskään ole juurikaan syönyt punaista lihaa, enkä juonut lainkaan maitoa (paitsi kahvin kanssa). Herkut olen jättänyt myös jälleen vähemmälle. Pyrin myös välttämään gluteiinia. Tarkoitus on saada hormoonitoiminta tasaantumaan ja puhdistaa suolistoa. Toivottavasti ihossa tulisi muutosta mahdollisimman pian. Huomaan kyllä jo nyt, ettei kasvot rasvoitu niin paljon. Olokin on ollut todella hyvä. Nesteet taisivat myös lähteä hyvin liikkeelle, koska painokin tippui hiukan.
Mitäs kaikkea sitten olen nyt syönyt? No ainakin niitä pirtelöitä;) Rakastan pirtelöitä, kun niihin saa ujutettua paljon terveellisiä ruoka-aineita.
Tähän pirtelöön olen lisännyt spiruliinaa, siitä tuo mielenkiintoinen väritys. Spirulina on ihan hirmuisen terveellistä ja sisältää vaikka miten paljon tärkeitä aineksia. Se on muun muassa loistava proteiinin lähde ja sopiikin siis hyvin urheilijoille. Siinä on myös hurja määrä mineraaleja, kuten kalsiumia ja mangnesiumia.
Koska spirulina on voimakas antioksidantti on sillä hyvä tulehduksia ehkäisevä vaikutus. Tämänkin puolesta se siis sopii loistavasti tähän finnien vastaiseen taisteluun:)
Spirulinaa voi laittaa ruokiin, tai kuten minä teen pirtelön sekaan. Normaali annostus on noin 1-2rkl. Itse lisään pirtelöön noin 1 ruokalusikallisen.

Mikäli spirulina kiinnostaa enemmän, niin suosittelen tutustumaan tähän linkiin: www.superfoodit.com/spirulina

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Nanna
  30.5.2012 at 19:54

  Huh tommoisen kun saisi alas kurkusta :) Tuli vaan mieleen (ihan hyvässä hengessä) että jos nyt saat sen hormoonitoiminnan tasaantumaan niin entä sitten jos muutat joskus taas ruokavaliota eri suuntaan niin pomppaako se tuotanto pilviin? Niin että sitten on kaksinkerroin pahempi hirviö :D

  • Reply
   Mona
   30.5.2012 at 21:19

   Hih:D Ei tuo pirtelön seassa maistu juuri miltään;) Sellaisenaan on kyllä aikast styrkkaa:D
   Nii ja jaa-a, vaikea kysymys:D Enpäs osaa vastata, mutta toisaalta terveellinen ruokavalio on kyllä täysin elämäntapa joten tuskin sitä tulen muuttamaan. Jos aloittaisin syömään epäterveellisesti tiedän, että sairastelu alkaisi hyvin pian. Mulle on suotu varmaan tosi huonot geenit kun olen tosi herkkä kaikelle;) Ja terveellisesti eläminen tuo arkeen niiiin paljon hyvää oloa, etten missään nimessä ole valmis siitä luopumaan:) Ja tämän hetkinen epätasapaino kropassa johtunee varmasti noista e-pillereistä joiden käytön lopetin puolisen vuotta sitten. Moni sanoo, että kropalla voi mennä jopa vuosikin normalisoitua pitkän käytön jälkeen:/ Mutta toivotaan, että niiden lopettamisen myötä musta tulis vähän vähemmän monsteri:DD

 • Reply
  Katja
  30.5.2012 at 19:57

  Hmm, näyttääpä.. erikoiselta. :) Itsekin joskus katselin spirulinaa, taisi tosin olla tabletteina ellen väärin muista. Tuossa muodossa kyllä varmaan jopa imeytyy ja vaikuttaa ehkä tehokkaamminkin kuin pillereinä. :)

  • Reply
   Mona
   30.5.2012 at 21:21

   Hih, tuo todella on melko erikoisen näköistä:D Spiruliina kun on levää, niin siitä tulee aikas monsteri väritys:D Tabletit ovatkin monelle varmasti huomattavasti helpompi tapa käyttää näitä. Jauheena saa vain paljon reilumman annoksen kuin tableteista:)

 • Reply
  Anonymous
  31.5.2012 at 09:09

  Samaa ongelmaa täällä! Hormonitoiminta sekaisin ja tiedostin sen tuossa onneksi jo kuukausi takaperin. Olen syönyt Elivon Kirkasiho- kapseleita ja iho ei ollenkaan rasvoitu samalla tavalla. Vaihdoin myös kosteusvoiteen naamalle Dr. Houschan ruusuvoiteeseen (ei ollenkaan turhia kemikaaleja ja lisäaineita) ja tuntuu että kasvot eivät koskaan ole olleet yhtä hyvässä kunnossa :-) tekemistä toki vielä on että pääsee siihen täysin silpoiseen ihoon,mutta silti :D täytyykin kokeilla tuota Spiruliinaa. – J.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *