29.3.2012

Helppo tapa seurata blogeja!

Tässä vinkkiä kaikille jotka miettivät mikä olisi kätevä tapa seurata blogia. Monelle blogilista on varmasti jo tuttu, mutta varmasti monelle myös ihan vieras. Blogilistalle voi siis rekisteröityä kuka tahansa. Ei siis tarvitse olla omaa blogia blogilistaa käyttääkseen. Kun rekisteröidyt blogilistalle, pystyt kätevästi keräämään juuri haluamasi blogit sinne ja sitten seurata blogien päivityksiä sitä kautta.
Blogilistan etusivulla näkyy Kuuma lista, Top-lista ja Luetuimmat. Sieltä onkin helppo etsiä uusia tuttavuuksia ja myös hakusanoilla pystyt etsimään blogeja juuri sellaisista aihealueista jotka sinua kiinnostavat.
Kun olet rekisteröitynyt blogilistalle ja kerännyt blogeja suosikkeihisi näät ne omalla Omat suosikit sivulla. Se on todella kätevä tapa huomata blogit jotka ovat päivittyneet. Sitä kautta eritellään siis blogit jotka ovat päivittyneet tänään, eilen,  alle viikko sitten tai yli viikko sitten. Klikkaat vain blogin nimeä ja linkki vie sinut blogin etusivulle ja näät uusimman postauksen. Linkki muuttuu vaaleanharmaaksi kun olet lukenut uusimmat päivitykset. Näin pysyt selvästi kartalla mitkä blogit ovat vielä lukematta. 
Pystyt aina lisäämään ja poistamaan blogeja listalla. Teet siitä siis itsellesi täydellisen seurantavälineen lemppari luettavallesi:) Itselläni on vaikka kuinka pitkä lista blogilistalla ja olenkin käyttänyt sitä jo ainakin kolmisen vuotta. Ihan loistava keksintö ja huh, miten ärsyttävää onkaan kun se välillä on huollossa;) Toki minulla on myös ihan koneen kirjanmerkeissä blogeja hurja määrä, mutta sieltä ei nää suoraan mitkä blogit ovat päivittyneet viimeisimmäksi. Blogilista säästää siis hurjasti aikaa, kun tietää etukäteen, että kyseiseen blogiin on tullut uusia juttuja.
Todella monet blogit ovat rekisteröineet oman bloginsa blogilistan sivulle ja näin ollen löydät blogeista seuraavanlaisia linkkejä seurata kyseistä blogia. Nämä linkit yleensä ovat blogien sivupalkeissa.

Monet ovat myös tehneet omat seuraa linkit, kuten myös minulla tuossa sivussa.

Toivottavasti tästä oli hyötyä joillekkin jotka pohtivat, että mitä kautta kannattaisi seurailla blogeja:) Muitakin tapoja on ja voin tehdä niistä vaikka erikseen postausta, mutta omasta mielestäni blogilista on ehdottomasti kätevin ja antaa parhaiten kokonaiskuvan ja sitä kautta on helppo seurata todella montaa blogia.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  *kiki*
  29.3.2012 at 08:12

  Hih minä totuin käyttämään sinun huippua lempiblogi-listaa, joka oli tuossa vasemmalla sivulla :D Sulla on niin hyvä blogimaku, että klikkailin itseni aina blogeihin sinun lempiblogi-listaltasi :). Sinulla oli kattava ja monipuolinen lista :)
  Ihanaa kohta on viikonloppu, mukavaa torstaita!

  • Reply
   Mona
   29.3.2012 at 08:28

   Voi ja siinä oli vain pienen pieni osa!:D Kaikki nuo sivupalkissa olleet blogit tulee erillisiin postauksiin, osa niistä jo onkin aiemmissa inspiring blogs tunnisteen alla. Iltapäivällä tulossa seuraava satsi joten poimihan sieltä nuo jo sivupalkissa aiemmin olleet;) Niiden lisäksi joukossa on paaaaljon muitankin kivoja:) Koitan viimeistään viikonloppuna saada kerättyä postauksiin kaikki loputkin, niitä kun on niin hirmuisen paljon niin ei ihan hetkessä tuu noi print screenit ja linkit valmiiks…:) Mutta tarkoitus on siis että tästä tunnisteesta tulee huomattavasti kattavampi kuin mitä sivupalkissa oli.:) Minusta on kovin ikävä jaotella vain osa tuonne sivuun..:/ Kun kivoja blogeja on niin älyttömän paljon. Nyt saan ne helposti tunnisteen alle ja aina uusia lemppareita löytyessä pystyn tekemään niistä erikseen postauksia tuonne:)
   Samoin sinulle muru oikein kivaa viikonloppua!! <3 :) Voi kun se jo olis;)

 • Reply
  Hanni5
  29.3.2012 at 08:58

  Kannattaa myös tuoda esille syötteenlukijat. Googlen syötteenlukija on super helppo, ja jos on jo gmail, niin samoilla tunnareilla menee. Voi samassa seurata myös uutisia haluamistaan lähteistä ja mitä ikinä vaan tahtookaan. Jostain syystä syötteenlukijat ei oo kovin yleisiä (ainakaan kaveripiirissäni) vaikka sehän helpottaa ihan hirveesti. Ei tartte selailla sivuilta toiselle vaan näkee aina päivitykset ja voi selailla nopeasti uutisia ja kiinnostavat kohteet napsauttaa auki. Blogien kohdalla ei tarvitse mennä edes blogin sivuille vaan päivitys aukeaa kuvineen kaikkineen täydellisenä syötteenlukijassa ja sen voi vaan scrollata läpi ja jatkaa seuraavaan blogiin samantien. Olen kai itse fanaattinen syötteenlukija riippuvainen, mutta kun aloin syötteenlukijaa käyttämään, niin nyt ei tarvitse lukea höpö höpö uutisia vaan olen valinnut ne lähteet joista tulee asiallista ja oikeaa faktatietoa maailman menosta.

  • Reply
   Mona
   29.3.2012 at 20:09

   Tuo onkin ihan vieras tapa, kiva kun vinkkasit tästä muillekkin!:)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *