25.2.2012

Sapuskaa ja pohdintaa herkuttelusta

Tänään herkuttelin tällaisella annoksella. Kanaa ja salaattia, jossa paaaaljon siemeniä ja pähkinöitä. Sekä tietty pala homejuustoa;) Nams! 
Heitän usein siis tavallisen salaatin joukkoon pähkinöitä, jotta saan hyviä rasvoja. Myös oliiviöljyä tulee usein lorautettu salaatinkastikkeeksi. Juuri joku aika sitten mieteinkin, että nykyisin käytän tosi paljon ruokavaliossa hyviä rasvoja. Huomattavasti enenemmän, kuin muutama vuosi sitten. Uskonkin, että ne ovat iso osa parantunutta vastustuskykyäni. Toki siihen on vaikuttanut kokonaisvaltainen terveellinen ja monipuolinen ruokavalio, mutta rasvathan ovat iso osa sitä:)
Tässä salaatissa oli siis lisukkeena kurpitsansiemeniä, auringonkukansiemeniä, pinjansiemeniä ja cashewpähkinöitä. 

Vaikka tämä annos olikin ihan herkkua niin tänään kuitenkin on tehnyt mieli karkkia ja paljon!!!:D Olen pyrkinyt herkuttelemaan vain kerran viikossa ja yleensä se herkkupäivä on ollut lauantai. Viime viikonlopun jälkeen päätin kuitenkin, että nyt saa herkut hetkeksi unohtua ja kuvioihin astui karkkilakko!;) Joo, hassua ja hölmöähän se on kokonaan kieltäytyä jostain, mutta jotenkin tuli sellainen olo, että nyt pitää saada taas kunnon “puhdistus” vatsalle. Itselläni kun on todella herkkä maha ja se onkin aina herkkujen syönnin jälkeen aika kipeä.
Tavoitteekseni otin olla ilman herkkuja 20 viikkoa ja niistä on nyt siis yksi takana.. Tuskaiset 19 viikkoa siis edessä;D
Pyrin keksimään vaihtoehtoisia herkkuja niihin hetkiin kun tekee makeaa mieli ihan kauheasti.
Äitini toikin tänään vierailullaan tuliaisiksi Cocovi Super Trailmix pussin.:)

Tyhjensin pussin sisällön meidän you wanna piece of me? purkkiin josta voin sitten napostella joskus näitä ihanuuksia pahimman herkkunälän iskiessä:)

Entuudestaan kaapista löytyy viikunoita ja taatelia. Niistä olen aina pitänyt ja ne menevät loistavasti esim kahvin kanssa.
Kuivatut hedelmät vievät myös makeannälän pois. Toki näissä kaikissa on paljon energiaa joten ei niitäkään ihan mahdottomasti voi syödä, mutta ovat kuitenkin paljon parempi vaihtoehto kuin karkit!:) Pirtelöt ovat myös aivan ihania ja varsinkin, kun joukkoon lisää macaa ja lucumaa tuomaan makeutta ovat pirtelöt loistavia herkkujen korvikkeita.

Onko joku muu innostunut karkkilakkoilemaan?;)

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply
  Siiri
  25.2.2012 at 19:25

  itselläni on ollut karkiton(+muut ylimääräiset sokeriset herkut kuten kakut)helmikuu, ja yllättävän hyvin on mennyt ! kun täällä lontoossa asun ja paikalliset karkit ei oikeen houkuta niin suurinta ongelmaa on tuottanut kaikkien kahviloiden ihanat kakku ja muffinssi valikoimat…..pieni “repsahdus” kuitenkin tapahtui kun ystävät lähettivät mulle tänne suomi karkkeja eli panttereita ym niin vaikka kuinka taistelin niin ei voi mitään, fazer on aina fazer :-D noooh pikku juttu, ihmisiä tässä kuitenkin ollaan joten aina ei voi voittaa. loppu kuukausi(jota nyt on enää säälittävän vähän jäljellä)jatketaan taas ilman karkkeja :-) tsemppiä sinne lakkoiluun ! ja ihanaa viikonloppua :-)

  • Reply
   Mona
   25.2.2012 at 21:00

   Ihan loistavaa!!! Ei pienet lipsahdukset mitään meinaa;)
   Ja kiitos samoin sinulle ihana!:)

 • Reply
  Laapa
  25.2.2012 at 20:37

  Mulla vois olla kyllä tarvetta! Tekis hyvää iholle ja vatsalle, muiden muassa!:) voisin aloittaa itsekin!

  • Reply
   Mona
   25.2.2012 at 21:01

   Jee, tuuhan raportoimaan miten karkkilakko on sit sujunut:))

 • Reply
  Anonymous
  25.2.2012 at 21:11

  “Tyhjensin pussin sisällön”… hih, pelästyin eka, että kauheeta, nyt Mona on syöny koko pussillisen makeannälässään ;) -mami-

  • Reply
   Mona
   26.2.2012 at 09:54

   Hahahahh :D No se olis kyllä mun tyylistä ollu;D Mut ei sentään;)

 • Reply
  Pulu
  25.2.2012 at 23:05

  Täällä alkoi sokerilakko kun viime viikolla hampaastani lohkesi puolet pois. Olen syönyt AINA valtavasti karkkia, oikeastaan päivittäin. Siis ihan pienestä pitäen. Painossa se ei ole koskaan näkynyt, mutta hampaissa kyllä.. Ja tämä oli viimeinen pisara. En tahdo menettää kauniita hampaitani. Nyt on aika vieroittautua tästä vuosikausia kestäneestä sokerikoukusta, olisin onnellinen jos pystyisin pitämään herkuttelut edes siinä yhdessä kerrassa viikko… Enkä voi ostaa kuin pienen pussin tai askin, sillä syön karkkia niin kauan kuin sitä on. Puoli kiloa ei tuota minkäänlaista ongelmaa.
  Jotenpa, tukiverkkoa kaivataan!

  • Reply
   Mona
   26.2.2012 at 09:56

   Hih, täällä on samalainen herkkuhiiri:) Pystyn kyllä pitämään karkkipäivät hillittyinä, mutta sitten kun syön niin saatan syödä ihan tuhottomia määriä ja vatsa ei todellakaan kiitä siitä.
   Tsemppiä paljon sokerilakkoon!!!:) Kyllä se varmasti onnistuu kun päätät sen;) Kannattaa juoda paaaaaljon vettä. Minusta se toimii aika hyvin myös herkkunälän pois pitämisessä ja muutenkin pitää olon virkeänä ja hyvänä!:)

 • Reply
  Lindsay
  25.2.2012 at 23:24

  karkkilakko ei minulta onnistuisi, mutta minulla on nyt meneillään sipsilakko! :D 1.1 olen viimeksi syönyt sipsiä ja dippiä… aikaisemmin minun toinen nimi olisi voinut olla “sipsi ja dippi”! lakkoni olisi tarkoitus kestää 2.6 saakka. huh, juustonaksuja odotellessa! karkkia olen pyrkinyt myös vähentämään vain kertaan viikossa, mutta on sitä pari kertaa tullut sorruttua… kuitenkin vain maksimissaan kaksi kertaa viikossa olen karkkia syönyt :)

  • Reply
   Mona
   26.2.2012 at 09:58

   Hih, loistavaa!!:) Mulle sipsit ei koskaan oo oikein ollu heikkous, mutta kaikki makea sitäkin enemmän:D
   Mutta juustonaksut ovat kyllä tooosi hyviä;D Nams:) Ja hienoa, että olet saanut pidettyä herkuttelu kerrat kurissa:) Kyllä sitä voi paljon paremmin, kun ei jatkuvasti ole syömässä herkkuja:)

 • Reply
  Mimmu
  25.2.2012 at 23:54

  Mä olen karkkilakkoillut vuoden alusta asti ja yllättävän helppoa on ollut :) Joulukuussa taisin syödä joka päivä suklaata, joten ihan mahdottomasta karkkihiirestä on kyse :D Lakon piti loppua pääsiäiseen, mutta olen miettinyt että jatkaisin vielä pidempäänkin, kun tää on mennyt niin vaivattomasti. Tsemppiä sullekin lakkoon, olen varma että onnistut kun minäkin entinen karkin suurkuluttaja olen onnistunut! :)

  • Reply
   Mona
   26.2.2012 at 10:00

   wau! Hienoa:) Kuulostaa kyllä ihan loistavalta. Ja juuri niin kuin sanoit, niin ei sitä tee edes enää mieli niin paljon kun on ollut jo jonkun aikaa ilman herkkuja. Elämäntavaksihan se juuri pitäisi tulla, että herkut ovat tarkoitettua ainoastaan ja vain erikoistilaisuuksiin.
   Ja kiitos tsempistä<3 Nyt on kyllä aika kova luotto että tämä onnistuu;) Aion todella nähdä nyt tämän eteen vaivaa ja saada itselleni entistäkin paremman olon:)

 • Reply
  Senja
  26.2.2012 at 00:02

  hui 20 viikkoa kuullostaa aika kovalta ;D ite en pystyisi varmaan edes kuukautta olla ilman herkkuja :DD…. mutta hurjasti tsemppiä, ton jälkeen on varmaan niin voittajafiilis kyllä että sen arvoista ;))

  • Reply
   Mona
   26.2.2012 at 10:02

   Hih, no kyllähän se aika pitkältä vaikuttaa:D Saas nähdä miten käy;) Nyt kuitenkin on tosi luottavainen olo. Haluan tehdä pienen elämäntapa muutoksen herkkujen suhteen. Toivon, että jossakin vaiheessa ne eivät kuulu kuin joskus ani harvoin erikoistilanteissa ruokavaliooni. Sitä kautta uskon, että voin vielä entistäkin paremmin ja saan enemmän energiaa:)
   Kiitos murunen tsempistä <3 :)

 • Reply
  Maarit
  26.2.2012 at 00:29

  Hassu sattuma, itse tein juuri postauksen herkuttelusta :) täällä ollaan oltu karkkilakossa kohta jo vuosi. Siitä on tullutkin jo enemmän tapa kuin mikään lakko. Tosin joustan lakosta sillon tällöin jos tarjolla on karkkia, mutta itse olen ostanut siis vain kerran karkkia koko lakon aikana.

  • Reply
   Mona
   26.2.2012 at 10:05

   OHHOH! :D Wau, siis ihan loistavaa. Mä myös toivon, että saisin herkuttomuudesta elämäntavan. Niin että herkut kuuluvat mukaan ainoastaan ani harvoin erikoistilaisuuksissa ja silloinkin vain hillittynä määränä. Jotenkin koen että niiden kuuluminen omaan ruokavaliooni edes kerran viikossa on tosi turhaa. Vaikka ne ihan sairaan hyviä ovatkin, niin se olo niidne jälkeen ei todellakaan ole hyvä. Seuraavana päivänäkin mahani on usein vielä tosi kipeä.
   Kiitos ihana inspiraatiosta! Sait kyllä luotua minuun lisää uskoa, että pystyn tähän;)

 • Reply
  ibe
  26.2.2012 at 17:03

  Vau tsemppiä herkkulakkoon!:) Itselläni ei taitaisi onnistua tuollainen, minulla on hirveän huono tapa palkita itseni herkuilla esim. rankan työpäivän jälkeen ja tästä pitäisi päästä eroon, en vain tiedä miten! Toivottavasti sinun herkkulakosta saisi itsekin motivaatiota herkkujen vähentämiseen:)

 • Reply
  Amalia
  27.2.2012 at 16:59

  Oi miten herkullisen näköistä salaattia! Oon itsekin tosi innostunut tekemään kaikenlaisia salaatteja :-)
  Ja samaa mieltä oon myös noista kuivatuista hedelmistä, hyvin vie makeannälän kuten erilaiset pähkinätkin :-)

  http://whysosublime.blogspot.com

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *